Photo printing buyer’s guide

ISPIS

Pet vrsta ljudi kojima je uistinu potreban pisač – jeste li jedan od njih?

Je li vam uistinu potreban pisač? U stvarnosti, većini nas jest. Da, pisač na poslu ili u školi dostajat će za povremene osobne ispise, ali često ćete se naći u situacijama u kojima bi vam posjedovanje pisača kod kuće moglo uštedjeti vrijeme, olakšati život, potaknuti vašu ili kreativnost vaše djece ili pak pripomoći rastu vaše tvrtke.

Ipak, rješenje nije kupnja bilo kakvog pisača. Različitim ljudima trebaju drugačiji pisači. U nastavku teksta saznajte kakav je pisač savršen za vas.

Mladi roditelji

A father helps his daughter make greeting cards out of photographs printed with PIXMA TS 9551C.

Škola potiče kreativnost vašeg djeteta. Kao roditelj, želite svom djetetu osigurati kreativnu stimulaciju i pripremiti ga za izazove koji ga očekuju u novom razdoblju. Treba vam pisač koji je jednostavan za upotrebu prilikom ispisa standardnih zadataka, ali nudi i druge kreativne mogućnosti.

Canon PIXMA TS9551C kompaktan je A3 pisač s podrškom za skeniranje i kopiranje A4 stranica, s velikim dodirnim zaslonom od 10,8 cm intuitivnog sučelja prilagođenog čak i mlađoj djeci. Istražite sve kreativne mogućnosti ispisivanja i poigrajte se s raznim medijima, uključujući Canonov magnetski, samoljepljivi fotopapir (dostupan od prosinca 2018.). Nova aplikacija Nail Sticker za iOS i Android (dostupna od studenoga 2018.) omogućava ispis prilagođenih naljepnica za nokte. Canon PIXMA TS9551C omogućava izradu vlastitog papira za umatanje i stranica spomenara izravno putem dodirnog zaslona, uz mogućnost odabira između 45 uzoraka.

Vaša će djeca u kombinaciji savršenog pisača i besplatne Canonove usluge na mreži Creative Park moći pronaći izvor beskrajne zabave. Širok asortiman predložaka omogućit će vašoj djeci ispisivanje i sastavljanje maski za lice, trodimenzionalnih čestitki, lutaka, papirnatih aviona, maketa dinosaura i svemirskih brodova.

Student fotografije

The Canon PIXMA TS8250 printing a fine art landscape photograph.

Kao pravi fotograf-entuzijast ili student fotografije posvećen svom zanatu, većinu vremena provodite nastojeći snimiti bolje fotografije. Prikaz vašeg rada u opipljivom formatu pomaže vam ocijeniti ga i poboljšati, a svoje rezultate učiteljima, prijateljima i kolegama redovito prikazujete pomoću dobavljača ispisa na mreži. Međutim, umjesto da čekate na isporuku svojih ispisa, radni proces bio bi vam puno fleksibilniji da imate vlastiti pisač.

Ključna značajka koju tražite jest mogućnost ispisa kvalitetnih fotografija bez obruba u formatu do A4, tako da možete dobiti dobar osjećaj za fine detalje pojedinačnih snimki. Vrsta tinte u pisaču o tom je slučaju od presudnog značaja, a originalne tinte tvrtke Canon jamče živopisne fotografije. Moderan i bežično povezani Canon PIXMA serije TS8250 rabi šest zasebnih tinti za ispis detaljnih, kvalitetnih fotografija. Kao i svi najbolji novi modeli na tržištu, omogućava jednostavno povezivanje i donosi kompatibilnost s aplikacijom Canon PRINT – uključujući i AirPrint, Mopria za Android i Windows 10 Mobile – tako da možete jednostavno ispisivati s pametnog telefona ili tableta.

Vlasnik neovisne tvrtke

Slični članci
Printer fun for everyone

KREATIVAN ISPIS

Zabava ispisivanja za sve

Šest načina na koje vaš pisač PIXMA može unijeti novu energiju u vaš dom, vaše obiteljske aktivnosti i vaše uređaje.

The ink levels showing on a setting bar of a Canon printer.

SAVJETI ZA ISPISIVANJE

Česta pitanja o pisaču, tinti i papiru

Stručnjak tvrtke Canon Suhaib Hussain odgovara na uobičajena pitanja o tehnologiji pisača, tinti i papiru.

A female business owner prints with PIXMA TS9550 while drawing and using a ruler at her desk.

Bez obzira na to provodite li radne dane u kućnom uredu ili dio vremena provodite kod kuće, a dio na poslu, ubrzo ćete osjetiti frustraciju ukoliko u radnom prostoru kod kuće nemate pisač kojim ćete moći replicirati učinkovitost standardnog uredskog prostora.

Unatoč svojoj kompaktnosti, elegantan i moderan Canon PIXMA serije TS9550 omogućava ispis velikih dokumenata do formata A3 – zbog čega je savršen za pripremu ispisa iz kućnog ureda koje ćete moći predstaviti klijentima i kolegama. Možete izrađivati brošure profesionalnog izgleda izravno s dodirnog zaslona od 10,8 cm. Canon PIXMA TS9550 ispisuje jasne dokumente zahvaljujući namjenskom crnom pigmentu, a automatski ulagač dokumenata (ADF) omogućava kopiranje i skeniranje dokumenata do 20 stranica odjednom (u formatu A4, Letter ili Legal), bez potrebe za skeniranjem pojedinačnih stranica.

Canon PIXMA TS9550 možete integrirati i u pametne urede. Tu je i kompatibilnost s uslugom Amazon Alexa*, tako da kontrolne popise i druge dokumente možete ispisivati izgovaranjem glasovnih naredbi poput “Alexa, start Canon Printer” na Amazon Echo ili drugi uređaj s podrškom za uslugu Alexa. Osim toga, glasovnim naredbama možete provjeravati i preostale razine tinte u pisaču.

Poticaj za umjetnike

A young woman wearing a yellow jacket takes a selfie with the Canon M50 in a city environment.

Gdje god krenuli, okruženje vas nadahnjuje i uvijek prvi uočavate priliku za sjajnu fotografiju, koju zatim dijelite na društvenim mrežama. Međutim, čak i ako većinu fotografija učitavate na društvene mreže, pisač vam omogućava da svoje ideje očuvate na mnogo opipljiviji način i dugo nakon što nestanu sa zaslona vaših pratitelja na društvenim mrežama. Fotopisač vam neće omogućiti tek ispis fotografija koje ćete objesiti na zid, već će vas dodatno potaknuti na kreativnost. Putem tih ispisa možete povećati doseg svojih fotografija, a eventualno se u konačnici proširiti i na druge žanrove.

Kompaktni SELPHY CP1300 lako je staviti u torbu, a omogućava brzu izradu dugotrajnih ispisa. Trebate samo snimiti fotografiju pomoću pametnog telefona ili fotoaparata s podrškom za Wi-Fi i poslati je na SELPHY, koji će odmah ispisati fotografije na formate do 102x152 mm (4x6 inča), tako da vaši najbolji projekti mogu nadahnuti vas i druge na nove načine.

Fotograf umjetnina

A large high-res fine art photograph bring printed from a Canon imagePROGRAF PRO-1000

Nakon vaše prve izložbe u klubu fotografa uslijedio je poziv za izlaganje fotografija u lokalnom kafiću, a sada imate nekoliko zahtjeva za prodaju radova. Dosad ste za fotografiranje umjetnina rabili lokalni objekt, ali sada želite više kontrole nad procesom ispisivanja i brzo reagirate na zahtjeve kupaca. Vlastiti fotopisač olakšao bi vam stvaranje zaliha radova koje biste mogli prodavati na lokalnim tržnicama i sajmovima umjetnina.

Vaš pisač mora biti kompatibilan s profesionalnim finim papirom i platnima za umjetnine, tako da svoje fotografije možete prenijeti na medije na apsolutno najbolji način. Osim toga, tinte također moraju biti kompatibilne s pisačem, za precizan i vjeran raspon boja. Profesionalni pisači tvrtke Canon, PIXMA PRO-100S, PIXMA PRO-10S i nagrađivani A2 pisač, imagePROGRAF PRO-1000, najpouzdaniji su odabiri za sve one koji žele izlagati svoje uratke. Ti modeli upotrebljavaju zasebne monokromatske tinte, zahvaljujući čemu ćete moći postići bogate, guste crne nijanse pogodne za zidove galerija. Osim toga, pisači PRO-10S i Pro-1000 rabe pigmentne tinte, koje daju postojanije boje, zahvaljujući čemu će vaše umjetnine trajati kroz nadolazeća desetljeća.

Profesionalna kvaliteta ispisivanja nije bauk: Canonov programski dodatak Print Studio Pro dizajnirali smo kako biste pomoću njega mogli jednostavno postići ispise fotografija profesionalne kvalitete.

* Amazon i Alexa zaštitni su znaci tvrtke Amazon.com, Inc. ili njezinih podružnica.

Napisao Oliver Atwell

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike