ISPISIVANJE

Najbolji pisači za rukotvorine

Od papirnatih dinosaura do poslovnih postera, Canon ima savršen pisač za izradu rukotvorina.
Žena izrezuje predloške iz usluge Creative Park dok sjedi za drvenim stolom na kojemu se nalazi pisač PIXMA tvrtke Canon i asortiman materijala za izradu rukotvorina.

Bilo da ste profesionalni kreator rukotvorina koji se oslanja na kvalitetne proizvode kojima će impresionirati klijente ili entuzijast koji se ponosi svojim kreativnim postignućima, odgovarajući alati za taj posao mogu imati ogroman utjecaj. Pisači su postali važan dio procesa izrade rukotvorina koji ima moć promijeniti prosječnu kreaciju u pravo remek-djelo.

Odgovarajući pisač može udahnuti život složenim dizajnima i istražiti nove dimenzije vaše kreativnosti. Međutim, nemaju svi pisači ono što je potrebno za zadovoljavanje različitih potreba izrade rukotvorina. Ovdje istražujemo neke od najboljih pisača tvrtke Canon za izradu rukotvorina i kako njihova kompatibilnost s raznim vrstama papira može doprinijeti postizanju nove razine kvalitete vaših kreacija.

Najbolji višenamjenski pisač za izradu rukotvorina

Pisač PIXMA tvrtke Canon na stolu, sa živopisnim ispisom u odlagaču.

Serija PIXMA TS9550 tvrtke Canon ima male dimenzije, ali može obrađivati papir formata A3, što je čini savršenom za projekte izrade rukotvorina većih dimenzija.

Ako izrađujete razne rukotvorine ili u kućanstvu pisač upotrebljavate za posao ili druge projekte, odaberete li onaj koji ispunjava sve uvjete, svi će biti zadovoljni – od djece koja rade na školskim projektima do odraslih koji prodaju svoje radove putem interneta.

PIXMA TS7650i tvrtke Canon postupak ispisivanja čini brzim i jednostavnim, zahvaljujući dodirnom zaslonu u boji od 6,7 cm i korisničkom sučelju sa sklopkama koje se može prilagoditi za različite primjene. Omogućuje crno-bijelo ispisivanje brzinom od 15 ipm (slika u minuti) te ispisivanje u boji brzinom od 10 ipm zahvaljujući dugačkoj ispisnoj glavi koja ima više mlaznica i kapljice optimizirane veličine, što znači da ćete manje čekati, a više vremena dorađivati kako biste oduševili.

Zahvaljujući podršci za Wi-Fi, PIXMA TS7650i može se upotrebljavati s nizom aplikacija tvrtke Canon kako bi se osigurao dodatni kreativni potencijal, a možete i skenirati izravno na pametni telefon ili kopirati dodirom tipke. Korisna je i kompatibilnost s PIXMA planom ispisivanja1. Usluga utemeljena na pretplati prati vaše razine tinte i isporučuje vam nove spremnike čim prepozna da vam ponestaje tinte, čime vam donosi uštede do 50 % u odnosu na standardne cijene tinte2.

Ako izradu rukotvorina usklađujete s potrebama kućnog ureda, serija PIXMA TS9550 tvrtke Canon odličan je izbor. Iako je kompaktnih A4 dimenzija, stražnjim ulaganjem može primiti do 50 listova A3 papira za ispisivanje većih materijala bez obruba, kao što su posteri za posao ili kreativne umjetničke reprodukcije koje možete izložiti. Možete ispisivati i na papir veličine 12 x 12 cm od kartona, što je popularna veličina za izradu spomenara. Ima dodirni zaslon prilagođen korisnicima te omogućuje ispisivanje, skeniranje i kopiranje s pametnog uređaja putem aplikacije Canon PRINT.

Najbolji pisači za projekte izrade rukotvorina s fotografijama

Pisač PIXMA tvrtke Canon na drvenom stolu ispisuje šarene listove papira, dok je pokraj njega na stolu asortiman bojica.

Zahvaljujući velikoj brzini ispisivanja od 13 ipm za monokromatsko ispisivanje i 6,8 ipm za ispise u boji, serija PIXMA TS7450a tvrtke Canon pojednostavljuje postupak izrade rukotvorina, tako da materijale možete uzeti u ruke i izraditi ih u tren oka. Stražnji odlagač papira može primiti do 20 listova fotopapira.

Pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon ispisuje fotografiju, dok je pokraj njega asortiman obiteljskih fotografija.

Zahvaljujući kompaktnosti i dostupnosti u raznim bojama kojima ga možete prilagoditi svom interijeru, SELPHY CP1500 tvrtke Canon odličan je izbor za kreatore rukotvorina koji rade u manjim prostorima. Lako se premješta i dovoljno je malen da ga možete staviti u ladicu ili ormarić ako ga ne upotrebljavate.

Kad su u pitanju projekti za izradu rukotvorina s fotografijama, važno je razmisliti o kvaliteti ispisa, asortimanu papira i kompatibilnosti s kreativnim aplikacijama koje doista mogu unaprijediti vaš rad. Izrada rukotvorina s fotografijama može imati osobniju notu, bez obzira radi li se o izradi živopisnih multimedijskih spomenara ili tehnici za ukrašavanje papirom, za izradu promišljenih darova.

PIXMA TS7650i tvrtke Canon ima sustav tinti s pigmentnom crnom tintom koja, zajedno s bogatim bojama na bazi topivih bojila, korisnicima omogućuje ispisivanje kvalitetnih fotografija kod kuće. Dvosmjerni sustav ulaganja papira podržava širok raspon medija te omogućuje ispisivanje fotografija raznih dorada i formata, uključujući popularni kvadratni fotopapir formata 13 x 13 cm.

Malo veći PIXMA TS7750i tvrtke Canon ima dodatni automatski ulagač dokumenata za 35 stranica. Osim aplikacije Canon PRINT, pisači PIXMA TS7650i i PIXMA TS7750i kompatibilni su s aplikacijom Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon koja pruža alate za izradu različitih rasporeda prije izravnog slanja na ispisivanje.

Kombinacija kvalitete, svestranosti i stila seriju PIXMA TS7450a tvrtke Canon čini praktičnim višenamjenskim pisačem koji pruža više mogućnosti bežičnog ispisivanja, skeniranja i kopiranja, a tu je i OLED zaslon jednostavan za upotrebu. Tehnologija ispisivanja FINE omogućuje kvalitetne rezultate svaki put i kompatibilna je s raznim vrstama papira, uključujući sjajni i mat fotopapir, u raznim formatima poput onih bez obruba, dimenzija 10 x 15 cm.

Kao kompaktnija opcija s elegantnom doradom u boji koja je prilagođena dekoru, SELPHY CP1500 idealan je za izradu fotografija na raznim medijima. Zahvaljujući tehnologiji brzog sušenja, ispisi će biti spremni za rukovanje, a možete ispisivati u raznim manjim formatima, od formata razglednice 10 x 14,8 cm do malih naljepnica (22 x 17,3 mm).

Osim toga, kompatibilna aplikacija SELPHY Photo Layout omogućuje uređivanje i ispisivanje izravno s raznih uređaja putem Wi-Fi veze.

Odlična opcija za prikaz fotografskih uradaka je Canon Photo Cube, koji ne samo da pruža pametan način pohrane fotografija i ispisa u kvadratnom obliku, već ga možete i pretvoriti u zabavan obiteljski fotoalbum. Varijacije rješenja Photo Cube isporučuju se s opcionalnim spremnicima s tintom (prije kupnje provjerite kompatibilnost s pisačem) i 40 listova kvadratnog fotopapira Plus Glossy II.

Najbolji pisači za projekte izrade papirnatih rukotvorina

Pisač PIXMA tvrtke Canon nalazi se drvenoj dasci. Ruka iz odlagača vadi ispisane dizajne u boji.

PIXMA TS7650i tvrtke Canon ima pigmentnu crnu tintu koja osigurava jednako visoku kvalitetu i izdržljivost kao i namjenski uredski pisač. Njegova dugačka ispisna glava omogućuje brzo ispisivanje uz niske početne troškove, tako da odmah možete započeti s projektom izrade rukotvorina jer znate da će rezultati izgledati odlično, ali i biti cijenom pristupačni.

Ako uživate u beskonačnim mogućnostima izrade papirnatih rukotvorina, pisač s dobrim mogućnostima povezivanja, pristupom kreativnim aplikacijama, kompatibilnošću s raznim medijima i velikom brzinom ispisivanja nešto je što morate imati.

Pisači PIXMA TS7650i i PIXMA TS7750i tvrtke Canon te serija PIXMA TS9550 tvrtke Canon pružaju automatsko obostrano ispisivanje, što je idealno kad su izložene obje strane papira – na primjer, viseće dekoracije i diorame.

Wi-Fi veza u kombinaciji s besplatnim aplikacijama tvrtke Canon, uključujući Creative Park, znači da postoje tisuće predložaka za prilagodbu i ispisivanje jednim dodirom tipke. Slično modelu PIXMA TS7650i tvrtke Canon, uređaji serije PIXMA TS9550 pružaju brzinu ispisivanja od 15 ipm za monokromatske ispise i 10 ipm za ispise u boji, tako da odmah možete početi izrađivati rukotvorine.

Osim toga, uređaji serije PIXMA TS9550 imaju 45 ugrađenih uzoraka za dodatne kreativne opcije, a kompatibilni su s papirima do 300 g/m² (grama po kvadratnom metru), što ih čini idealnima za otpornije rukotvorine, npr. veće modele i čestitke.

Najbolji softver za projekte izrade rukotvorina

Ruka drži pametni telefon s predloškom vjetrenjače iz usluge Creative Park tvrtke Canon na zaslonu. U pozadini na stolu nalazi se pisač PIXMA tvrtke Canon.

Od papirnatih igračaka i modela do zavjesica i ukrasa za kolače za proslave, aplikacija Canon Creative Park nudi velik izbor predložaka koji će nadahnuti vaše sljedeće rukotvorine. Možete pretraživati web-mjesto na prijenosnom računalu ili u aplikaciji na pametnom telefonu i pronaći svoj sljedeći umjetnički projekt, a zatim ga poslali na pisač tvrtke Canon i odmah započeti s njegovim sastavljanjem.

Računalni monitor prikazuje softver Canon PosterArtist s velikim izborom predložaka za postere.

Ako pisač tvrtke Canon upotrebljavate za kućni ured i izrađivanje rukotvorina, Canon PosterArtist pomoći će vam da ih kombinirate, jer pruža bogat kreativni potencijal za dizajniranje i ispisivanje postera, letaka i drugih promotivnih materijala kod kuće.

Canon nudi bogat asortiman besplatnog softvera kojima povećava opseg vaših projekata izrade rukotvorina i podržava vašu kreativnost kroz proces. Bilo da se radi o jednostavnoj aktivnosti mirne večeri, vikend projektu s obitelji ili profesionalnom dizajnu, svima nudi ponešto kao poticaj za kreativni iskorak.

Aplikacija Canon PRINT omogućuje jednostavno povezivanje pametnih uređaja i pisača, te predstavlja ključan alat za jednostavno ispisivanje, kopiranje i skeniranje te provjeru statusa pisača i eventualnih problema u održavanju. Pojednostavljuje procese i kompatibilna je s raznim vrstama datoteka. Možete čak pristupati fotografijama i ispisivati ih izravno s društvenih mreža ili iz spremišta u oblaku. Funkcija snimanja i kopiranja s pomoću pametnog telefona omogućuje upotrebu pametnog telefona kao skenera, što je odlično za skeniranje dječjih crteža kako biste ih mogli spremiti ili ispisati i ispraviti bilo kakve nepravilnosti dok ste u pokretu.

Kreatori rukotvorina mogu pronaći pregršt resursa za izradu svega od ukrasa do skočnih čestitki i igračaka u aplikaciji Canon Creative Park uz besplatnu registraciju. Neki su predlošci jednostavni i ne zahtijevaju upotrebu škara – idealni su za najmlađe – dok su drugi napredniji, za iskusne kreatore rukotvorina koji ne prezaju od izazova.

Za one koji svoje vještine žele upotrijebiti za izradu promotivnih materijala, Canon PosterArtist jednostavan je alat za stvaranje postera, natpisa i drugih dizajnerskih materijala. Bilo da se radi o natpisima za vašu tvrtku, letcima za školski igrokaz ili jelovnicima za okupljanje, omogućuje pristup automatski generiranim dizajnerskim prijedlozima, predlošcima i milijunima besplatnih fotografija kojima svoje uratke možete učiniti konkurentnijima. Softver je kompatibilan s asortimanom pisača tvrtke Canon, uključujući uređaje serije imagePROGRAF, PIXMA, MAXIFY i i-SENSYS.

Canon ima i posebne opcije za fotografije. Aplikacija Canon Easy-PhotoPrint Editor kompatibilna je s pisačima PIXMA i MAXIFY te vam omogućuje izradu kolaža, kalendara, omota, ukrasnih papira i još mnogo toga. Fotografijama možete dodati i mjehuriće, simbole, tekst i okvire.

Za kompatibilne pisače SELPHY tvrtke Canon, aplikacija SELPHY Photo Layout pruža savjete za dizajn i izgled te omogućuje dodavanje filtara, obruba, pa čak i QR kodova4. Omogućuje ispisivanje prilagođenih fotografija, naljepnica i knjižnih oznaka izravno iz jedne mobilne aplikacije – samo skenirajte QR kôd pisača za trenutnu Wi-Fi vezu.

Uz toliko načina za kreativnost, kreatori rukotvorina imat će na raspolaganju cijeli novi svijet uz pisače i kreativne aplikacije tvrtke Canon. Bilo da ste na početku putovanja u svijet rukotvorina i tražite nadahnuće za izradu brzih i jednostavnih dizajna, želite svoju djecu nadahnuti interaktivnim projektima ili ste profesionalac koji traži nove načine za pojednostavljenje procesa, nikad nije bilo bolje vrijeme za upuštanje u izradu rukotvorina.Napisala Kat Halstead

 1. PIXMA plan ispisivanja dostupan je samo građanima Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Italije, Norveške, Nizozemske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.
 2. Na temelju prosječne uštede po stranici u odnosu na originalne standardne tinte kupljene za 20 najprodavanijih višenamjenskih tintnih pisača u zapadnoj Europi (istraživanje Key Point Intelligence – siječanj 2022.). Trošak po stranici (CPP) mjesečne pretplate na Canon PIXMA plan ispisivanja (plan za 200 stranica) bez dodatnih stranica, u usporedbi s cijenom po stranici za ispisivanje stranica u skladu sa standardom ISO/IEC 24711 na 20 najprodavanijih višenamjenskih tintnih pisača u boji koji koštaju manje od 200 eura u zapadnoj Europi, upotrebom spremnika standardnog kapaciteta. Prosječni CPP upotrebljava se za određivanje postotka uštede u odnosu na CPP za PIXMA plan ispisivanja tvrtke Canon (plan za 200 stranica). Iskoristivost tinte i cijene na temelju informacija na web-mjestu proizvođača u Njemačkoj. Prodajne cijene tinte ne uzimaju se u obzir u ovom istraživanju. Istraživanje Keypoint Intelligence za siječanj 2022. koje je naručila tvrtka Canon, na temelju javno dostupnih informacija iz siječnja 2022. Pisači odabrani u skladu s jediničnom prodajom u IDC Quarterly Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4 (IDC kvartalno praćenje perifernih uređaja – završni povijesni 4. kvartal 2021.), Zapadna Europa.
 3. Brzina ispisa fotografija temelji se na zadanim postavkama, uz primjenu standarda ISO/JIS-SCID N2 na fotopapiru Plus Glossy II, i ne uzima u obzir vrijeme obrade podataka na računalu.
 4. Sve dostupne funkcije potražite na stranici s određenim modelom proizvoda.

Slični proizvodi

 • PIXMA TS7750i

  Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7750i

  Brz i vrlo kvalitetan pisač koji se neprimjetno uklapa u vaš dom zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i jednostavnoj upotrebi.
 • PIXMA TS7650i

  Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7650i

  Brz i vrlo kvalitetan pisač koji se neprimjetno uklapa u vaš dom zahvaljujući kompaktnim dimenzijama i jednostavnoj upotrebi.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  Serija PIXMA TS9550

  Otkrijte kako bežično povezivanje, ADF za 20 listova i rad s formatom A3 mogu zadovoljiti sve vaše poslovne potrebe.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantan „sve u jednom“ uređaj za tehnološki potkovane s brojnim mogućnostima za kreativno ispisivanje i tehnologijom ADF za pojednostavljivanje postupka kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY CP1500

  Ovaj kompaktni fotopisač jednostavan za upotrebu omogućuje izradu vrlo izdržljivih ispisa bogatih boja u roku od nekoliko sekundi.
 • Tintni pisači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat fotopapir omogućava izradu vrlo kvalitetnih fotografija, grafika i teksta s mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije primjene kao što su čestitke, promotivni materijali i umjetnička djela izrađena od papira.

Slični članci