Dostupnost u tvrtki Canon

Posvećenost tvrtke Canon dostupnosti

Prilagodite svoje iskustvo

Povećana dostupnost našeg web-mjesta

Kontaktirajte nas


Izjava o dostupnosti web-mjesta Canon Europe, od listopada 2023.


Posvećenost tvrtke Canon dostupnosti

Tvrtka Canon Europe posvećena je tome da naša web-mjesta, aplikacije i digitalne usluge učini što dostupnijima. Nastojimo kombinirati dojmljivo korisničko iskustvo s visokim razinama dostupnosti i uključivosti, kako bi naše digitalne usluge mogli upotrebljavati svi, bez obzira na svoje sposobnosti ili invaliditet. To je dio naše posvećenosti tome da sve, bez obzira na njihovu kulturu, običaje, jezik ili rasu, promatramo kao ljude koji žive i rade za opće dobro – to je naša korporacijska filozofija Kyosei, duboko ukorijenjeno uvjerenje koje prožima sve što radimo. U svojem kontinuiranom razvoju web-mjesta i aplikacija te kreiranju sadržaja vodimo se smjernicama dostupnosti najbolje prakse kao što su WCAG 2.1 i ISO 30071-1.

Prilagodite iskustva svojim potrebama

Premda smo ovo web-mjesto dizajnirali da bude upotrebljivo "kakvo jest", neki će korisnici najbolje iskustvo dostupnosti vjerojatno dobiti tek kada računalo prilagode svojim specifičnim potrebama – primjerice: kada omoguće izgovaranje riječi s web-mjesta, promjene shemu boja ili odaberu veći font.

Ako vam to izgleda korisno, preporučujemo da posjetite:

WAI’s Better Web Browsing: Tips for Customizing your Computer (Savjeti za prilagodbu računala) te pročitate ili pogledate videozapise o savjetima za prilagodbe (ostvarive upotrebom značajki dostupnosti kojima vaše računalo, telefon ili tablet već raspolažu ili pak koje je potrebno naknadno instalirati).

Povećana dostupnost našeg web-mjesta

Kroz stručnu reviziju dostupnosti i testiranje web-mjesta od strane korisnika s invaliditetom, svjesni smo da postoje potencijalna poboljšanja koja bi nam mogla biti korisna, a planiramo ih i implementirati. Trenutačno radimo na uklanjanju sljedećih problema:

  • Pregledavamo alternativni tekst na web-mjestu i ispravljamo nedosljednosti.
  • Radimo na pružanju audioopisa za dodatne videozapise.
  • Osim toga, pregledavamo strukturu nekih elemenata na našem web-mjestu kako bismo se pobrinuli da budu intuitivni i logični kad ih čitaju čitači zaslona.
  • Pregledavamo boju nekih veza na našem web-mjestu kako bismo ih učinili vidljivijima kad je tekst poveznica.
  • Pregledavamo boje teksta i pozadina koje upotrebljavamo na web-mjestu kako bismo osigurali njihovu čitljivost i omogućili povećanje teksta u preglednicima
  • Radimo na poboljšanju dostupnosti izbornika i natpisa za kolačiće na našem web-mjestu.
  • Radimo na poboljšanju načina na koji neki elementi našeg web-mjesta funkcioniraju za korisnike koji upotrebljavaju samo tipkovnicu.
  • Pregledavamo kodiranje svojih stranica kako bismo čitačima zaslona osigurali dobro izgovaranje riječi.

Ako vam bilo koje od navedenih ograničenja onemogućava pristup informacijama ili uslugama na web-mjestu, obratite nam se na adresu accessibility@canon-europe.com i rado ćemo vam pomoći.

Recite nam ako imate poteškoća s upotrebom web-mjesta

Neprestano nastojimo poboljšati dostupnost našeg web-mjesta, stoga ako bilo koji dio web-mjesta smatrate nedovoljno jednostavnim za upotrebu, to nam javite na adresu accessibility@canon-europe.com. Kako biste nam olakšali brže razumijevanje vaše poteškoće, preporučujemo da svom zahtjevu priložite i informacije opisane u uputama "Prijavljivanje nedostupnih web-mjesta organizacijama".

Sve konstruktivne povratne informacije o dostupnosti ili upotrebljivosti našeg web-mjesta dobrodošle su i pažljivo ćemo ih razmotriti.

Ova izjava o dostupnosti posljednji je put ažurirana u listopadu 2023. i prati savjete za izjave o dostupnosti iz dokumenta International Standard ISO 30071-1.