Photographer Richard Walch looks out over a coastline, taking a photo with his Canon camera.

Priče

PEJZAŽNA FOTOGRAFIJA

Izazov s objektivom za snimanje pejzaža

Profesionalna fotografkinja Verity Milligan dijeli svoje iskustvo snimanja kreativnih pejzaža s dva lagana objektiva.

Pročitajte više

Landscape lens challenge

Naše priče

Razgovori s vodećim fotografima, inspirativne priče strastvenih ljudi i informativan pregled različitih kreativnih žanrova – sve ćete to pronaći ovdje, u pričama.

Tražite nešto specifično? Precizirajte pretraživanje
Filtriraj po

children stand on stool in kitchen

Porazgovarali smo s Caroline Holt o njenom putovanju u svijet obiteljske fotografije. Zanimalo nas je kako uspijeva snimiti ljepotu svakodnevnice i zašto je uključivanje u obitelj od presudne važnosti za snimanje priča.

Pročitajte više

busy road in Cuba

Većini nas zamisao o putovanjima tijekom sedam uzastopnih godina i snimanju fotografija diljem svijeta zvuči poput nedosanjanog sna. S Jeroenom smo popričali o njegovom putovanju, obilasku svijeta i njegovoj izložbi na lokaciji na kojoj se nekoć sijala smrt.

Pročitajte više

couple ride through town on scooter

Snimanje zanimljivih portreta izuzetno je teško, zbog čega je važno iskoračiti iz zone udobnosti. Popričali smo s urbanim fotografom Emmanuelom Coleom o njegovom istraživanju ekscentričnih i zanimljivih likova i pejzaža Londona.

Pročitajte više

snowboarder performs jump on slope of mountain

Lorenz Holder u ekskluzivnom je razgovoru s CPN-ovim piscem Steveom Faircloughom popričao o njegovom poslu, pristupu izradi fotografija i o tome zašto uživa radeći s Canon EOS DSLR i EF objektivima.

Pročitajte više

cars driving in rain

Sarah Caron francuska je fotoreporterka koja živi u Parizu. S njom smo se našli na Kubi, gdje je zauzeta modnim snimanjem, ali ipak je našla vremena da bi isprobala EOS M5, ali i da bi nam ispričala ponešto o svojoj karijeri i svojem pristupu snimanju sjajnih fotografija.

Pročitajte više

shadows cast on wall

Dom

Samouki fotoreporter Christopher Anderson rođen je u Kanadi, odrastao u zapadnom Teksasu, a New York je zvao svojim domom većinu svog odraslog života. Susreli smo se s njime dok je istraživao svoje novo okruženje kako bismo saznali što je za njega koncept doma.

Pročitajte više

scuba diver swimming with shark

Franco Banfi, Canonov istraživač i nagrađivani fotograf životinjskog svijeta objašnjava svoju ljubav prema podvodnoj fotografiji i kako je to pokušavati snimiti savršenu fotografiju kad ste okruženi morskim psima.

Pročitajte više

dancer poses next to bath tub

Filmski redatelj i producent Sébastien Devaud strastveno obožava fotografiju. Sastali smo se s njim kako bismo dobili savjete o najboljem iskorištavanju zimskog svjetla na fotografijama i u videozapisima.

Pročitajte više

RNLI worker

Clive Booth poznat je po prepoznatljivom stilu: selektivnom izoštravanju u prirodnom, dostupnom svjetlu, što njegovom radu daje atmosfersku, eteričnu kvalitetu. Upitali smo ga kako je svjetlo oblikovalo njegovo fotografiranje.

Pročitajte više

Zanima li vas određeni žanr?

Pregledajte naše savjete i tehnike

Inspirirani ste da pokušate? Isprobajte naše stručne vodiče koji će vam omogućiti da s pouzdanjem isprobate nove kreativne tehnike još danas

PRIKAZ SAVJETA I TEHNIKA

Muškarac stoji uz cestu ispod mosta u centru grada kako bi snimio fotografiju fotoaparatom tvrtke Canon.

Uhvatite inspiraciju, registrirajte se odmah

Ne propustite najnovije ponude od tvrtke Canon, savjete i vodiče, novosti i pozivnice za lokalne događaje.

Registrirajte se odmah