Održivost u tvrtki Canon

Transformiramo način na koji poslujemo i proizvodimo kako bismo izgradili održiviji svijet za ljude i naš planet.

Osim toga, usredotočeni smo na to da budemo odgovoran partner svojim klijentima pomažući im u ispunjenju obveza održivosti.

Canon Picturing a Sustainable Future
Održiv svijet

Smanjenje CO2

Cilj nam je do 2050. postići nulte stope emisija ugljika u skladu s Pariškim sporazumom. To obuhvaća dosljedno djelovanje u cijeloj tvrtki, od poslovanja, proizvodnje i prijevoza do dizajna i pakiranja proizvoda.

Za 2030. postavili smo kratkoročne ciljeve i podnijeli ih SBTi-ju (Inicijativa za ciljeve temeljene na znanosti) radi transparentnosti i provjere.

Kružno poslovanje

Naša ambicija je postići kružno poslovanje u kojem su svaki proizvod i materijal dizajnirani, izrađeni, ponovno upotrijebljeni, popravljeni i reciklirani u zatvorenoj petlji.

Kroz inovativnu proizvodnju dizajniramo otpad i duže upotrebljavamo svoje proizvode i materijale.

20220331 MK

Obrazovni programi i programi za mlade

Mladi zaslužuju i trebaju imati glas u oblikovanju budućnosti našeg svijeta.

Mlade potičemo da svoju priču podijele putem slika u suradnji s nevladinim organizacijama te uz podršku naših Canon ambasadora kao partnera u ostvarenju programa.

Podrška lokalnim zajednicama

Naše aktivnosti održivosti fokusiraju se i na inicijative koje pomažu u stvaranju pozitivnog društvenog i ekološkog utjecaja na naše lokalne zajednice.

Razgovarajte s našim timom za održivost

Podijelite svoje misli i pitanja s našim timom za održivost

Partnerstva i programi

Surađujemo sa svojim klijentima, poslovnim partnerima i partnerima u industriji kako bismo pozitivno doprinijeli mjerama protiv klimatskih promjena.

 • Sićušna šuma

  Diljem Ujedinjenog Kraljevstva mala područja zemljišta pretvaraju se u takozvane „sićušne šume” u okviru projekta koji organizira Earthwatch Europe i koji ponosno podržava Canon.

 • Coral Spawning Lab

  Coral Spawning Lab zajedno s međunarodnim partnerima predvodi inovativni projekt istraživanja reprodukcije koralja kako bi razvili tehnike za stimulaciju reprodukcije koralja. Žele razviti ovo vodeće znanstveno istraživanje s ekološkom koristi u stvarnom svijetu. Kroz svoj rad spasit će ugrožene koralje, osigurati svjetske koraljne grebene i obučiti zaštitnike prirode.

Priznanje kroz ocjenu A koju daje CDP

 • CDP je tvrtki Canon dodijelio ocjenu A za napore po pitanju klimatskih promjena 2023., što je treći put da smo se našli na njihovom popisu najbolje ocijenjenih i tako među najboljih 2 % tvrtki koje su ocijenjene u ovoj kategoriji.

  CDP je međunarodna neprofitna organizacija za zaštitu okoliša koja procjenjuje napore velikih tvrtki i organizacija diljem svijeta u rješavanju problema vezanih uz okoliš.

 • Većini proizvoda tvrtke Canon dodijeljen je znak za okoliš Blue Angel njemačke savezne vlade

 • Od 2020. konsolidirani certifikat ISO 14001 obuhvaća tvrtku Canon Inc., kao i 124 tvrtke u Grupi u 40 država (593 operativne lokacije) i regija diljem svijeta

Istražite više

Pridružite se razgovoru na našim kanalima društvenih mreža

KONTAKTIRAJTE NAS

Obratite nam se

Podijelite svoje misli i pitanja s našim timom za održivost