SNIMANJE VLOGOVA

Koji je najbolji komplet za kreiranje sadržaja?

Dobra oprema za fotografiranje od ključne je važnosti da se istaknete kao kreator na mreži – saznajte što upotrebljavaju naši Crew Create umjetnici i kako im to pomaže da sadržaj učine jedinstvenim.
PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon s pričvršćenim ručnim gimbalom, postavljen na zid pokraj nekoliko limenki boja u spreju.

Ako ste priznata utjecajna osoba ili jednostavno ulažete više vremena u objave na društvenim mrežama, vjerojatno ste već prešli s isključive upotrebe pametnog telefona. Od ključne je važnosti odabrati opremu za fotoaparat koja prati vašu kreativnost. Poboljšanje kvalitete sadržaja s pomoću odličnog kompleta fantastičan je način da se sadržaj istakne, a budući da su internetske platforme pune kreatora svih vrsta, nikad nije bilo važnije biti viđen.

Kampanja Crew Create tvrtke Canon ujedinila je četiri inovativna umjetnika na mreži, koji upotrebljavaju komplet tvrtke Canon, kako bi surađivali i nadahnuli druge da pomaknu granice svoje kreativnosti. Ovdje otkrivamo opremu za snimanje vlogova i fotografija naših umjetnika te zašto je vole i kako im pomaže da svoj rad učine prepoznatljivim.

U pokretu s modelom EOS M50 Mark II

Autoportret plavokose žene u ružičastom džemperu prikazan na dodirnom zaslonu modela EOS M50 Mark II tvrtke Canon.

„Moram imati fotoaparat koji je lako upotrebljavati i s kojim je lako rukovati, ali koji isto tako ostavlja prostora za upoznavanje značajki i učenje novih trikova“, kaže Nifè, koja upotrebljava EOS M50 Mark II tvrtke Canon i voli njegov dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba.

Budući da često snima iz ruke ili vlogove dok je u pokretu, Nifè treba nešto dovoljno lagano i pogodno za upotrebu kod kuće i na ulici. Njezin sadržaj mora ostati svjež i jedinstven, tako da pametni telefon nije dovoljan – njezina oprema mora pružati visoku kvalitetu i vrhunsku kreativnu kontrolu.

„Upotrebljavam EOS M50 Mark II tvrtke Canon. Lijep je i lagan; mogu ga samo staviti u torbu“, kaže Nifè. „Kvaliteta postaje sve važnija. Svi vole organske videozapise s telefona, ali kombinacija kvalitete pokreta i kvalitetnih videozapisa privlači pozornost ljudi.“

„Ako želim veću kvalitetu i čiste slike, upotrebljavam fotoaparat. Tada imam mogućnost isprobavanja različitih objektiva za promjenu izgleda. Ako, primjerice, želim zamućenu pozadinu, mogu upotrijebiti specifičan objektiv. Ako želim više ljudi na snimci, recimo kad sam vani i snimam vlogove, onda je širi objektiv savršen.“

Žena s plavim pletenicama u ružičastom džemperu drži fotoaparat tvrtke Canon na stativu.

Nifè

Afrobeat plesačica i vlogerica iz Londona.

Društvene mreže: 1,5 milijuna pratitelja na TikToku @itsjustnifee
Omiljeni komplet:
EOS M50 Mark II tvrtke Canon
Stativ/drška HG-100TBR tvrtke Canon
EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM tvrtke Canon
Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Iako senzor od 24,1 megapiksela na fotoaparatu daje nevjerojatne rezultate, oštre snimke nisu jedina kvaliteta koju Nifè traži. Oštri videozapisi neće se isticati ako podrhtavaju. „Nemam najmirniju ruku“, priznaje ona. „Kad snimam vlogove, plešem ili snimam nekoga, odlično je da moji objektivi imaju internu stabilizaciju. Ne moram brinuti da budem savršena.“

Nifè upotrebljava stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon koji funkcionira kao čvrsti stativ ili drška za snimanje vlogova te ima odvojivi Bluetooth daljinski upravljač. Kad se upari s dodirnim zaslonom promjenjivog kuta nagiba na njezinom fotoaparatu, pruža joj vrhunsku prilagodljivost.

„Mogu postaviti fotoaparat, odvojiti daljinski upravljač i započeti snimanje gdje god da stojim. To je iznimno korisno jer kreiram različite vrste sadržaja“, kaže. „Budući da dosta radim s glazbom i plešem, lijepo je imati samookidač, tako da se mogu odmaknuti od fotoaparata, postaviti se u željeni položaj, provjeriti kako izgledam prije nego što se počnem kretati.“

Razvijanje kreativnosti uz EOS RP

Muškarac u tamnoj majici sjedi ispred stola u kućnom studiju za snimanje, prislanjajući fotoaparat EOS RP tvrtke Canon na oko.

„Ni u kojem slučaju nisam profesionalni fotograf. Upotrebljavam EOS RP tvrtke Canon, a odmah sam otkrio kako je to nevjerojatan fotoaparat za snimanje“, kaže Jack Garratt, koji voli kad ga njegov fotoaparat tjera da proširi svoju kreativnost, a istovremeno je intuitivan i jednostavan za upotrebu.

Kako biste se istaknuli kao kreator, morate pomicati svoje granice. Kao glazbenik koji uvijek nastoji nadmašiti vlastitu kreativnost, Jack Garratt treba svoju opremu – bilo instrument ili fotoaparat – kako bi se mogao nositi sa svakim umjetničkim izazovom. EOS RP tvrtke Canon zadovoljava njegova očekivanja, a istovremeno je dovoljno jednostavan da mu dopusti razvoj umijeća zahvaljujući intuitivnom rasporedu i bežičnoj funkcionalnosti.

„Doista je instinktivan“, kaže Jack. „Vrlo sam brzo otkrio da moje slike budu upravo onakve kako sam ih zamišljao, što je odlično – povećava samopouzdanje i potiče me da ga bolje upoznam.“ Intuitivna priroda fotoaparata tjera Jacka da se detaljnije pozabavi postavkama i radi s fotoaparatom kao kreativnim instrumentom.

Kako biste saznali više o fotoaparatu, preuzmite aplikaciju Canon Photo Companion.

Pogled odostraga na muškarca smeđe kovrčave kose koji je okrenut ulijevo i gleda kroz tražilo modela EOS RP tvrtke Canon.

Jack Garratt

Glazbenik i producent, dobitnik nagrade Brit Award.

Društvene mreže: 90,9 tisuća pratitelja na Instagramu @jackgarratt
Komplet tvrtke Canon:
Canon EOS RP
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
RF 24-105mm F4-7.1 IS STM tvrtke Canon

„Brzina je doista važna jer je ideja svježa sve dok je s vama. Mogućnost snimanja fotografije, njezinog trenutnog slanja na telefon i dijeljenja odatle – sve će ostati živo, a trenutak će trajati još malo duže.“

Snimke možete dijeliti s pametnog telefona s pomoću aplikacije Canon Camera Connect, a možete ih pohraniti uporabom Canonova sustava za prijenos medija i pohranu u oblaku, image.canon, koji uzima fotografije s fotoaparata i čini ih dostupnima na vašim uređajima i platformama za dijeljenje u računalnom oblaku.

Odabirom najboljeg fotoaparata za snimanje vlogova i fotografija, možete maksimalno povećati standard svog sadržaja. Zahvaljujući značajkama prepunom modelu EOS RP tvrtke Canon i velikom senzoru punog kadra, nikad se nećete osjećati sputano. „Kad znam da ima mogućnost snimanja u 4K razlučivosti, ne osjećam ograničenja“, kaže Jack.

„Kad prenosim sadržaj, dosta se krećem“, kaže. „Praćenje lica i očiju s automatskim izoštravanjem omogućuje mi stvaranje željenog sadržaja.“

EOS R6 za snimanje brze sportske akcije

Osoba vadi EOS R6 tvrtke Canon iz torbe s opremom pokraj nogometne lopte.

Ewan Baggot voli nevjerojatnu kvalitetu koju EOS R6 tvrtke Canon daje njegovom sadržaju. „Kvaliteta slike ključna je za mene. Internetske su platforme danas jako zasićene, tako da se morate isticati.“

„Sviđa mi se upotrebljavati EOS R6 tvrtke Canon zato što je toliko svestran“, kaže. „Imam objektiv RF 24-240mm F4-6.3 IS USM tvrtke Canon koji zumira do 240 mm. To je ludo. Mogu ga staviti na pola puta i još uvijek zumirati u okvir. Mogu ići jako daleko ili jako blizu.

„Kvaliteta slike je fantastična. 4K pri 60 fps izgleda predivno: besprijekorno, uglađeno. Isto tako, 120 fps za iznimno usporeno snimanje također izgleda predivno“, nastavlja. „Praćenje uz automatsko izoštravanje nevjerojatno je. S nogometnom loptom tako se brzo krećem da često riskiram gubitak izoštravanja. No automatsko izoštravanje tako je brzo: može mi pratiti oči, stopala, noge – što god želim.“

Muškarac u bijeloj majici s kapuljačom drži nogometnu loptu pod lijevom rukom, dok mu je fotoaparat tvrtke Canon u desnoj ruci.

Ewan Baggott

Nogometaš slobodnog stila, voditelj i producent.

Društvene mreže: 107 tisuća pratitelja na Instagramu @eabskills
Komplet tvrtke Canon:
Canon EOS R6
Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM
Canon RF 50mm F1.8 STM
Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM
Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM

No, tehnički podaci slike nisu jedino što EOS R6 tvrtke Canon čini savršenim za Ewana. Prilikom stvaranja sadržaja, upotrebljivost i rukovanje također su iznimno važni, a fotoaparat i ovdje ima visoku ocjenu.

„Mogu okrenuti zaslon i vidjeti što radim“, oduševljeno kaže Ewan. „Kad pokušavate nešto vježbati, želite to odmah vidjeti.

„Kod Canona volim to što možete odabrati bilo koji fotoaparat i uvijek ima sličan izbornik. To je nešto što doista volim, ta svestranost koja mi omogućuje da prepoznam sučelje na drugom fotoaparatu. Znate gdje ste i možete samo snimati.“

Jednostavna umjetnost uz PowerShot G7 X Mark III

Muškarac čuči iza svog modela PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon ispred zida prošaranog grafitima.

Za uličnog umjetnika Fat Cap Spraysa, fotoaparat treba olakšati kreiranje zapanjujućih sadržaja koje dijeli na mreži. „Želim se usredotočiti samo na stvaranje svoje umjetnosti“, kaže. „ PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon omogućuje mi da ne brinem kao umjetnik. Znam da će snimiti odličan sadržaj, tako da se mogu usredotočiti na slikanje.“

Za kreatore kao što je Fat Cap Sprays, koji stalno u pokretu stvara umjetnost i videozapise, važan atribut bilo kojeg kompleta njegov je fizički oblik. Bez nečega prenosivog i laganog kao što je PowerShot G7X Mark III tvrtke Canon, pružanje nevjerojatnog sadržaja u pokretu može biti zahtjevno.

„Nosim mnogo materijala za svoju umjetnost i nikad ne želim ostaviti boju. Stoga je važno da mi je fotoaparat dovoljno kompaktan da može stati u torbu sa svim mojim materijalima“, kaže.

Fat Cap Sprays

Ulični umjetnik iz istočnog Londona poznat po svojim sjajnim neonskim dizajnima.

Društvene mreže: 5,3 milijuna pratitelja na TikToku @fatcapsprays
Komplet tvrtke Canon:
Canon PowerShot G7 X Mark III
Stativ/drška HG-100TBR tvrtke Canon
Stereo mikrofon DM-E100 tvrtke Canon

„Upotrebljavam stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon za snimanje izbliza jednom rukom dok slikam drugom. Sviđa mi se veličina i to što je kompaktan i lagan. Budući da u drugoj ruci imam limenku spreja, ne mogu imati nešto preteško što mi može narušiti ravnotežu.“

Naravno, postoji mnogo iznimno prenosivih uređaja koji snimaju video, ali Fat Cap Sprays treba fotoaparat koji može i snimati uglađene videozapise te, još važnije, savršeno realistične boje.

„Unutarnja stabilizacija fotoaparata PowerShot G7 X Mark III tvrtke Canon odlična je jer prilikom snimanja videozapisa procesa sve mora biti vrlo uglađeno“, kaže. „Jako mi se sviđa i kvaliteta slike. Radim s mnogo jarkih boja koje snima kako želim da ih se vidi. Važno je vjerno predstaviti moju umjetnost jer je ono što radim ulična umjetnost – ljudi to vide uživo.“


Autor: Peter Wolinski

Slični proizvodi

Slični članci

 • Pogled preko ramena fotografa na LCD zaslon fotoaparata EOS R10 tvrtke Canon koji prikazuje dvije plesačice flamenca.

  TEHNOLOGIJA

  DSLR u usporedbi s fotoaparatima bez zrcala

  Razmišljate li o prelasku na fotoaparate bez zrcala? Usporedili smo razlike kako bismo vam pomogli donijeti odluku.

 • Mlada žena s plavim pletenicama snima se fotoaparatom na rukohvatu ispred željezničke pruge.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Podignite razinu svog sadržaja na mreži

  Šest stručnih savjeta i tehnika za isticanje sadržaja na društvenim mrežama.

 • Osoba snima vlog fotoaparatom Canon EOS R10. U pozadini je narančasto stablo s voćem.

  SNIMANJE VLOGOVA

  Fotoaparati tvrtke Canon najbolji za snimanje vlogova

  Ovi odlični fotoaparati tvrtke Canon za snimanje vlogova olakšat će vam kreiranje vlogova jer imaju mnogo kontrola i nevjerojatnu kvalitetu videozapisa.

 • SNIMANJE VLOGOVA

  Snimanje vlogova na putovanjima uz izuzetno širokokutni objektiv

  Putna vlogerica Chloe Gunning snima dan u gradu uz Canon RF 16mm F2.8 STM.