Canon EOS R10

Fotoaparati bez zrcala

Canon EOS R10

Fotoaparat tako svestran da se može nositi gotovo sa svime. Idealan suputnik. Savršen alat za izradu hibridnog sadržaja. Vaš način kreativnog samoizražavanja.

Tehnički podaci

 • Dual Pixel CMOS AF II

  Automatsko izoštravanje za prepoznavanje i praćenje ljudi, životinja i vozila u načinima rada za fotografiranje i snimanje videozapisa

 • Kontinuirano snimanje pri 15 fps1

  S mehaničkim zatvaračem, za vrhunske rezultate uz iznimnu brzinu i kvalitetu

 • 4K/30p

  Kvalitetni videozapisi s visokom preciznošću uzorkovanja iz 6K

 • Izoštravanje pri slabom osvjetljenju od -4 EV2

  Precizno izoštravanje u uvjetima slabog osvjetljenja

 • Fotografije do ISO 32 000, videozapisi do 12 800

  Može se povećati do ISO 51 200 za fotografije, odnosno ISO 25 600 za videozapise

 • 4K/60p3

  Za uglađenije pokrete u videozapisima

 • Elektronsko tražilo s 2,36 milijuna točkica

  Mogućnost odabira brzine osvježavanja od 60/120 fps4

 • Kontinuirano snimanje pri 23 fps5

  S elektroničkim zatvaračem, za još brže i tiše snimanje6

 • Procesor DIGIC X

  Odzivno upravljanje i minimalno kašnjenje elektronskog tražila

 • image.canon

  Izravna Wi-Fi veza za prijenos u usluge informatičkog oblaka

 • Dodirni zaslon s promjenjivim kutom nagiba od 7,5 cm, s 1,04 milijuna točkica

  Drugačiji pogled na objekt

 • Prijenos uživo na YouTubeu

  Prijenos uživo na YouTube kanale7

PREDSTAVLJAMO EOS R10

Otkrijte fotoaparat koji vam pruža više

Pogledajte putničku blogericu Dianu Millos tijekom 48 sati snimanja fotoaparatom EOS R10 u Sevilli.
Canon EOS R10 nalazi se na dnu obojenog keramičkog stupa.

Ponuda s adapterom za montažu EF-EOS R tvrtke Canon

Jednostavno prijeđite na DSLR zahvaljujući našoj ponudi: u kompletu ćete pronaći i adapter za montažu EF-EOS R tvrtke Canon. Upotrijebite postojeće EF i EF-S objektive s DSLR fotoaparata i zadržite istu kvalitetu, radne značajke i funkcionalnost s modelom EOS R10. Dostupno samo tijekom razdoblja predstavljanja modela Canon EOS R7 i EOS R10.

Ponuda s adapterom za montažu EF-EOS R tvrtke Canon

Kratki osvrt na model EOS R10

 • Više oštrine

  EOS R10 donosi naš poznati sustav izoštravanja Dual Pixel CMOS AF II, programiran s pomoću tehnologije umjetne inteligencije s dubinskim učenjem, za napredno prepoznavanje objekata.

 • Veća brzina

  Reagirajte instinktivno i snimajte prolazne trenutke velikom brzinom – idealno za fotografiranje divljih životinja i sportova.

 • Veća fleksibilnost

  Bilo da snimate fotografije, videozapise ili kombinaciju to dvoje, EOS R10 pruža vrhunsku kvalitetu slike, svaki put.

 • Jednostavniji, za zadovoljavajuću upotrebu

  Od trenutka kada uzmete EOS R10 u ruke, osjećat ćete se povezani s njim, kao da se radi o produžetku vaše kreativne osobnosti.

 • Povezaniji

  EOS R10 podržava bežično povezivanje s pametnim telefonima, tako da svoju kreativnost možete podijeliti s prijateljima i pratiteljima.

 • Galerija s primjerima

  Pogledajte što je EOS R10 sposoban proizvesti.

 • Više oštrine

  EOS R10 donosi naš poznati sustav izoštravanja Dual Pixel CMOS AF II, programiran s pomoću tehnologije umjetne inteligencije s dubinskim učenjem, za napredno prepoznavanje objekata. Brz je, precizan i nevjerojatno osjetljiv pri slabom osvjetljenju – precizan je čak i ako je scena osvijetljena samo mjesečevom svjetlošću, npr.

  Canon EOS R10 – doživite novu vrstu automatskog izoštravanja

  Doživite novu vrstu automatskog izoštravanja

  EOS R10 prepoznaje ljude, vozila i životinje – kao što su mačke, psi i ptice – i prati ih dok se kreću bilo kojim dijelom kadra8. Izoštrava čak i objekte koji se brzo kreću.

  Pri fotografiranju ljudi, EOS R10 prednost daje očima objekta – „prozorima duše“. Ako se one ne vide, onda prati lice. A ako se vaš objekt na trenutak okrene, sljedeća je na redu glava, a zatim tijelo.

  Veća brzina

  Reagirajte instinktivno i snimajte prolazne trenutke velikom brzinom – idealno za fotografiranje divljih životinja i sportova. EOS R10 omogućava snimanje kontinuiranih nizova RAW, JPEG ili HEIF fotografija brzinama do 15 sličica1 u sekundi (ili 23 fps5 u slučaju upotrebe elektroničkog zatvarača fotoaparata). Čitavo to vrijeme fotoaparat prati objekt u kadru, kontinuirano prilagođavajući izoštravanje i ekspoziciju sukladno promjeni scene.

  Snimanje trenutaka u djeliću sekunde

  Snimanje trenutaka u djeliću sekunde

  U načinu rada RAW Burst, fotografije se mogu snimati brzinom do 30 fps uz izrezivanje od 75 %, a spremaju se u jednu datoteku videozapisa, radi uredne i lake organizacije. Pojedinačne kadrove zatim možete naknadno izdvojiti, obraditi i urediti iz našeg besplatnog softvera Digital Photo Professional (DPP). Ako je u izborniku fotoaparata omogućeno prethodno snimanje, EOS R10 će snimati 0,5 s akcije prije nego što pritisnete gumb za otpuštanje okidača, tako da ćete uvijek uhvatiti onaj čaroban savršeni trenutak.

  Brza reakcija

  Fotoaparat brzo reagira na vaše naredbe, što vam daje veliku prednost kada treba snimiti odlučujući trenutak. Procesor DIGIC X pruža brz odziv i minimalno kašnjenje tražila ili zamračenje, kako biste se uvijek osjećali povezano s objektom.

  Canon EOS R10 – procesor DIGIC X

  Veća fleksibilnost

  Bilo da snimate fotografije, videozapise ili kombinaciju to dvoje, EOS R10 pruža vrhunsku kvalitetu slike, svaki put. Osim toga, prenosiv je, s masom od svega 429 g9, tako da ga uvijek možete ponijeti sa sobom.

 • Preuzmite kontrolu

  Fotografi mogu odabrati snimanje JPEG ili HEIF datoteka ili pak RAW datoteka, za maksimalnu fleksibilnost u postprodukciji. Naša tehnologija Dual Pixel RAW omogućava vam čak i poboljšanje fotografija mikroprilagodbom oštrine i zamućenja te smanjenjem pojave dvostrukih slika.

 • Savršena ravnoteža

  Senzor od 24,2 megapiksela pruža idealnu ravnotežu detalja, brzine i radnih značajki pri slabom osvjetljenju. Maksimalna osjetljivost od ISO 32 000 (s mogućnošću povećanja do ISO 51 200) omogućava više detalja i manje šuma pri snimanju u mraku. Tu je i ugrađena bljeskalica, za dodatno svjetlo kada vam ono zatreba.

 • Canon EOS R10 – načini panoramskog snimanja i panoramiranja

  EOS R10 podržava načine panoramskog snimanja i panoramiranja, čime se olakšava postizanje vrhunskih rezultata pri snimanju tim tehnikama.

  Svjetla, kamera, akcija!

  4K koji prkosi očekivanjima

  4K koji prkosi očekivanjima

  EOS R10 snima nevjerojatne 4K videozapise koji izgledaju odlično na UHD zaslonima i omogućava obrezivanje bez gubitka kvalitete pri uređivanju za Full HD projekte. Snimatelji videozapisa mogu birati između formata 4K/60p3, za svilenkasto uglađenu reprodukciju objekata u pokretu i efekte usporenog kretanja i zadivljujućeg 4K/30p s visokom preciznošću uzorkovanja iz 6K izlaza senzora fotoaparata od 24,2 megapiksela. Rezultate morate vidjeti kako biste povjerovali.

  Iznimno uglađeni pokreti

  Pri snimanju u Full HD načinu rada možete upotrebljavati brzine do 120 fps, za otkrivanje još više detalja objekata koji se kreću.10 Za usporene snimke tu je mogućnost stvaranja fantastičnih 4K i Full HD videozapisa s ubrzanim protokom vremena u fotoaparatu koja dodatno obogaćuje vaš kreativni arsenal.

  Iznimno uglađeni pokreti

  Jednostavniji, za zadovoljavajuću upotrebu

  Od trenutka kada uzmete EOS R10 u ruke, osjećat ćete se povezani s njim, kao da se radi o produžetku vaše kreativne osobnosti. Tipke i kotačići za odabir postavljeni su ispod vaših prstiju i palčeva, a elektronsko tražilo fotoaparata osigurava jasan i precizan pogled na svijet.

 • Pomoć optičkog tražila

  Tu je čak i način rada za pomoć optičkog tražila koji pomaže onima koji prelaze s fotoaparata s optičkim tražilima, kao što su DSLR modeli.

 • EVF

  Elektroničko tražilo od 2,36 milijuna točkica modela EOS R10 precizno pokazuje kako će snimljena fotografija izgledati, od dubine polja do ravnoteže bijele boje i stila slike. Udobno je, jednostavno za upotrebu i prilagodljivo te prikazuje samo potrebne informacije.

 • Dodirni zaslon s promjenjivim kutom nagiba

  Elektroničko tražilo upotpunjeno je velikim dodirnim zaslonom promjenjivog kuta nagiba od 1,04 milijuna točaka, dijagonale 7,5 cm, koji vam omogućava sastavljanje kompozicije i snimanje odozdo prema gore i odozgo prema dolje, kako biste objekt mogli snimati iz različitih kutova.

 • APS-C dolazi na sustav EOS R

 • Danas pružamo sustav osmišljen za budućnost

  EOS R10 je član sustava EOS R – kolekcije fotoaparata, objektiva i dodatne opreme dizajniranih ispočetka, za vrhunske fotografije i videozapise, danas i u budućnosti. Brži i širi sustav za montažu objektiva (54 mm) omogućuje nove razine radnih značajki, odnosno kreativnost na nove načine.

 • Integracija i proširenje

  Međutim, zahvaljujući trima adapterima za montažu objektiva, možete nastaviti upotrebljavati postojeće EF i EF-S objektive. Osim toga, pružaju i dodatne funkcije, poput prilagodljivih kontrola ili varijabilnog ND filtra.

 • Usporedba APS-C formata i punog kadra

  Prednost formata APS-C

  Budući da se EOS R10 temelji na senzoru formata APS-C, objektivi pružaju 1,6x veći telefoto doseg od ekvivalentnih žarišnih duljina na fotoaparatu sa senzorom punog kadra. Dođite u neposrednu blizinu objekta te ispunite kadar divljim životinjama i dojmljivim akcijskim snimkama.

  Učite i razvijajte se dok snimate

  Za one koji se tek upoznaju s modelima EOS ili su fotografi početnici, navođeno korisničko sučelje pomoći će vam u razvoju vještina i pokazati vam kako fotoaparat radi. Kad budete spremni za samostalno snimanje, standardno sučelje fotoaparata toliko je intuitivno i prilagođeno korisnicima da biste mogli zaboraviti kako je ondje.

  Učite i razvijajte se dok snimate

  „SVIĐA MI SE KAKO FOTOAPARAT RADI. UISTINU JE BRZ, A AUTOMATSKO IZOŠTRAVANJE JE NEVJEROJATNO.“

  Povezaniji

  EOS R10 podržava bežično povezivanje s pametnim telefonima, tako da svoju kreativnost možete podijeliti s prijateljima i pratiteljima. Objavljujte sadržaj na društvenim mrežama, šaljite videozapise prijateljima i prenosite fotografije na račune u oblaku kako bi vas dočekale kada se vratite kući.

  image-canon_connectivity_diagram
  Canon EOS R10 – prednost – više povezan

  Budite uvijek povezani

  Ugrađena Bluetooth niskoenergetska tehnologija održava vezu koja je uvijek uključena, omogućujući jednostavnu aktivaciju Wi-Fi veze od 2,4 GHz kada je potrebno prenijeti fotografije. Osim toga, omogućava daljinsko upravljanje fotoaparatom s pametnog uređaja na kojemu je pokrenuta aplikacija Canon Camera Connect: možete vidjeti što i fotoaparat, mijenjati postavke te snimati fotografije i videozapise. Za jednostavnije daljinsko upravljanje, tu je i bežični Bluetooth upravljač BR-E1.

  EOS R10 ima i USB-C za punjenje u fotoaparatu i dijeljenje veze tijekom snimanja s PC/Mac računalima.

 • Utječite na svoje pratitelje

  Vlogeri i autori sadržaja mogu upotrebljavati EOS R10 za prijenos videozapisa vrhunske kvalitete izravno svojim pratiteljima na YouTubeu7. Jednostavno povežite fotoaparat s Wi-Fi mrežom – nije vam potrebno računalo. LCD zaslon promjenjivog kuta nagiba može se okretati, za precizan pregled tijekom prezentacije.

  EOS R10 podržava i vertikalno snimanje videozapisa – savršeno za snimanje sadržaja za priče na društvenim mrežama.

 • Vaša kreativnost u oblaku

  Naš portal image.canon vaš sadržaj postavlja tamo gdje treba biti. Možete jednostavno prenositi fotografije i videozapise – izravno s fotoaparata na image.canon putem Wi-Fi veze. Odavde ih možete spremiti na drugu platformu u oblaku ili ih preuzeti na PC ili Mac računalo radi uređivanja.

 • Canon nastoji postići neto nultu emisiju CO2 iz svojih poslovnih aktivnosti do 2050.

  To ćemo postići tako da postignemo prosječno poboljšanje od 3 % godišnje u indeksu smanjenja emisija CO2 tijekom životnog ciklusa po proizvodu. Ako bi se održalo, to bi značilo smanjenje od približno 50 % do 2030. godine u odnosu na razine iz 2008. Potvrđujemo da je to u skladu s razinom smanjenja koju zahtijeva Pariški sporazum.

  Nastavit ćemo provoditi preglede ciljeva iz dugoročne perspektive u svrhu provjere našeg doprinosa ostvarenju društva s niskim udjelom ugljika.

  Photographer looking down view finder
  Canon EOS R10 – sadržaj pakiranja

  Sadržaj pakiranja

  Sve što vam je potrebno da napravite sljedeće korake u fotografiranju i snimanju videozapisa.

  • Kućište fotoaparata EOS R10

  • Poklopac za fotoaparat R-F-5

  • Traka za fotoaparat ER-R10

  • Poklopac (priključak) ER-SC2

  • Punjač baterije LC-E17E

  • Baterija LP-E17

  • Poklopac baterije

  • AC kabel

  • Komplet korisničkih priručnika

  Objektivi i dodatna oprema

 • RF-S objektivi

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Standardni objektiv sa zumiranjem APS-C formata za fotoaparate serije EOS R savršen je za svakodnevne situacije kao što su fotografiranje obitelji, životnog stila, portreta i praznika.
 • RF-S objektivi

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Širokokutni do telefoto objektiv za zumiranje APS-C serije EOS R savršen je za fotografiranje putovanja, divljih životinja, sportova i stil života.
 • RF objektivi

  RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM

  Mali, lagani, iznimno širokokutni objektiv sa zumiranjem koji ima svestranu žarišnu duljinu od 10 – 18 mm, idealan za putovanja, vlogove i pejzaže.
 • Stativ/drška HG-100TBR tvrtke Canon

  Stativ

  Tripod Grip HG-100TBR

  Stativ s drškom HG-100TBR malen je, lagan i iznimno svestran stativ s drškom koji omogućuje bežično daljinsko upravljanje.
 • Dodatna oprema

  Usmjereni stereo mikrofon DM-E1D

  Za čist, jasan digitalni zvuk odaberite višefunkcijski priključak za usmjereni stereo mikrofon DM-E1D zbog njegove pouzdanosti te brzog pristupa postavkama putem LCD zaslona kompatibilnog fotoaparata.
 • EF-EOS R adapter za montažu

  Objektivi za EOS R

  Mount Adapter EF-EOS R

  Standardni adapter za montažu EF-EOS R omogućuje upotrebu EF-S i EF objektiva s modelima EOS R.
 • Adapter za montažu kontrolnog prstena EF-EOS R

  EOS dodatna oprema

  Control Ring Mount Adapter EF-EOS R

  Adapter za montažu s kontrolnim prstenom EF-EOS R omogućava istu konverziju sustava za montažu kao i adapter za montažu EF-EOS R, ali uz dodatak kontrolnog prstena za objektiv.
 • Dodatna oprema

  Adapter za povezivanje s pametnim telefonom za višefunkcijski priključak AD-P1

  Povežite pametni telefon i fotoaparat ovim višefunkcijskim adapterom kako biste otvorili nove mogućnosti za tijekove poslovnog procesa.

  • Dizajnirano za fotoaparat EOS R3
  • Povežite pametni telefon sa sustavom Android i fotoaparat
  • Malen, kompaktan, lagan
 • Slični članci

 • PUTNA FOTOGRAFIJA

  10 savjeta za fotografiranje na putovanjima

  Fotografkinja i blogerica Diana Millos dijeli svoje najbolje savjete za zapanjujuće fotografije s putovanja.

 • PUTNA FOTOGRAFIJA

  Putovanje po Sevilli uz model EOS R10

  Blogerica Diana Millos otkriva zašto je ovaj kreativni fotoaparat savršen suputnik.

 • KOMPLET

  EOS R7 ili EOS R10: koji vam najbolje odgovara?

  Otkrijte ključne sličnosti i razlike između sljedeće generacije fotoaparata APS-C formata u asortimanu sustava EOS R bez zrcala.

 • TEHNOLOGIJA

  Objašnjenje usporedbe APS-C-a i senzora punog kadra

  Koja je razlika između APS-C i fotoaparata sa senzorom punog kadra i koji vam najbolje odgovara?

 • Slični proizvodi

  1. Brzina kontinuiranog snimanja može biti manja ovisno o uvjetima objekta/snimanja, stanju baterije, postavkama fotoaparata ili postavljenom objektivu itd. Pojedinosti potražite u naprednom korisničkom priručniku. Informacije o objektivima koji podržavaju maksimalnu brzinu kontinuiranog snimanja uz servo automatsko izoštravanje potražite u dodatnim informacijama o EOS R10 na web-mjestu „cam.start.canon“.
  2. Tijekom snimanja fotografija, s objektivom f/1.2, središnjom točkom automatskog izoštravanja, automatskim izoštravanjem jedne snimke, pri 23 °C / 73 °F, ISO100. Izuzev objektiva RF s premazom za zaglađivanje zamućenja.
  3. Način snimanja 4K 60p obrezan je na 64 % vodoravnog područja.
  4. Maksimalna brzina izmjene sličica tijekom automatskog izoštravanja, pritisak okidača dopola ili kontinuirano snimanje pri 59,94 fps. Imajte na umu da brzina izmjene sličica može biti manja ovisno o objektivu koji upotrebljavate i uvjetima snimanja.
  5. Brzina kontinuiranog snimanja može biti manja ovisno o uvjetima objekta/snimanja, postavkama fotoaparata ili postavljenom objektivu itd. Pojedinosti potražite u naprednom korisničkom priručniku. Informacije o objektivima koji podržavaju maksimalnu brzinu kontinuiranog snimanja uz servo automatsko izoštravanje potražite u dodatnim informacijama o EOS R10 na web-mjestu „cam.start.canon“. Ovisno o prirodi objekta ili uvjetima snimanja, može doći do izobličenja slike pri snimanju brzih pokreta.
  6. Možda će se čuti i drugi zvukovi osim zatvarača (otvor blende, zvuk pogona objektiva za izoštravanje, zvukovi elektronike itd.).
  7. Usluga prijenosa uživo na kameri podržava samo prijenos uživo u aplikaciji YouTube. Prije upotrebe usluge prijenosa uživo, trebate se registrirati na image.canon. Najnovije zahtjeve potražite u aplikaciji YouTube. Moguće je da će se prijenos uživo u aplikaciji YouTube izmijeniti, obustaviti ili prekinuti bez ikakve prethodne obavijesti. Tvrtka Canon ne preuzima odgovornost za usluge koje pružaju treće strane, uključujući njihovu distribuciju uživo u aplikaciji YouTube.
  8. Primjenjivo ako se prikazuje kadar objekta tijekom praćenja, a na fotoaparat je priključen kompatibilni objektiv dok je aktivno automatsko izoštravanje punog raspona ili je objekt uspješno prepoznat u drugom načinu rada. Pojedinosti o podržanim objektivima potražite u odjeljku [Dodatne informacije] za EOS R10 na web-mjestu „cam.start.canon“.
  9. S memorijskom karticom i baterijom, temeljem CIPA smjernica.
  10. Kod videozapisa s brzom izmjenom sličica zvuk se ne snima.