SNIMANJE VLOGOVA

Prenesite kreiranje sadržaja na novu razinu uz EOS R50 tvrtke Canon

Od mode i hrane do fitnesa i životnog stila, četiri istaknuta influencera otkrivaju kako su snimanje i dijeljenje priča s pomoću modela EOS R50 tvrtke Canon unaprijedili njihov sadržaj na društvenim mrežama.
Influencerica s društvenih mreža Fatou N'Diaye nosi pahuljasti smeđi kaput, čuči i smiješi se ispred fotoaparata EOS R50 tvrtke Canon na stativu.

Kreiranje sadržaja konkurentnije je nego ikad prije, a bilo da snimate ubrzane vlogove hrane ili inspirativne videozapise s fitnesom, dobro je razmisliti o tome možete li poboljšati svoje videozapise fotoaparatom koji pruža bolje performanse, značajke i kvalitetu slike.

Tu na scenu stupa EOS R50 tvrtke Canon. Osnovni model fotoaparata bez zrcala u sustavu EOS R tvrtke Canon ima senzor visoke razlučivosti s 24,2 MP, napredne automatske načine rada i intuitivno sučelje, što ga čini idealnim za buduće kreatore sadržaja i influencere na društvenim mrežama.

Toliko je načina na koje EOS R50 pojednostavljuje kreiranje sadržaja, od kompaktnog i prijenosnog dizajna do jasnog prikaza na dodirnom zaslonu promjenjivog kuta nagiba, što ga čini idealnim za snimanje selfija i prijenos uživo.

Četiri dinamična kreatora sadržaja iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Njemačke upotrijebili su EOS R50 tvrtke Canon za snimanje strasti koje najviše vole. Oni pričaju različite priče, ali svi su uspjeli unaprijediti svoj sadržaj ovim moćnim fotoaparatom sa senzorom formata APS-C.

Čitajte dalje i saznajte kako EOS R50 snimanje i dijeljenje sadržaja čini lakšim, bržim i boljim nego ikad prije.

Fatou N'Diaye: modno snimanje u Parizu

Kreatorica sadržaja Fatou N'Diaye stoji u slabo osvijetljenoj ulici držeći EOS R50 tvrtke Canon uz lice i gledajući u tražilo.

EOS R50 tvrtke Canon odlično radi pri slabom osvjetljenju, uz automatsko izoštravanje koje radi do -4 EV, što jamči da kreiranje sadržaja noću ili u mračnoj prostoriji i dalje bude oštro.

Portret kreatorice sadržaja Fatou N'Diaye u baloneru sa šarenim šalom i trokutastim sunčanim naočalama snimljen modelom EOS R50 tvrtke Canon.

Kontrole fotoaparata EOS R50 tvrtke Canon idealne su za početnike, a među njima su brzo prebacivanje između fotografija i videozapisa te navođeni izbornici na dodirnom zaslonu. Fatou je upotrebljavala napredne DSLR fotoaparate i hibridne fotoaparate tvrtke Canon, ali privukla ju je jednostavnost modela EOS R50. „Zaljubila sam se od prve fotografije koju sam snimila“, kaže. „Sve je tu. To je fotoaparat zbog kojeg ćete zavoljeti fotografiju.“ Snimljeno modelom EOS R50 tvrtke Canon s objektivom Canon RF 50mm F1.8 STM pri 1/200 s, f/2.8 i ISO200.

Blogerica za ljepotu iz Pariza Fatou razvila je ljubav prema fotografiji kad je bila mlada, gledajući svog oca kako svuda nosi svoj fotoaparat tvrtke Canon. 2007. pokrenula je blog Black Beauty Bag kako bi pričala o modi, naročito za crne žene, a sada dijeli svoje fotografije s više od 150 000 sljedbenika koji prate @blackbeautybag. „Za mene, moda i fotografija idu ruku pod ruku“, kaže.

Fatou se kretala Parizom s modelom EOS R50 tvrtke Canon kako bi snimila sebe dok vozi bicikl, kupuje i snima odjevne kombinacije, a digitalna stabilizacija slike za videozapise (IS) koju pruža fotoaparat održala je snimke iz ruke oštrima, dok je svestrani zaslon s promjenjivim kutom nagiba s 1,62 milijuna točkica olakšao snimanje. „Automatsko izoštravanje možete podesiti dodirivanjem objekta na dodirnom zaslonu“, kaže Fatou. Fotoaparat će tada automatski pratiti vas ili bilo koji odabrani objekt.

Fatou kaže da se zaljubila u dimenzije modela EOS R50. „Nisam očekivala da će tako mali fotoaparat imati mogućnosti velikog DSLR fotoaparata“, nastavlja. „EOS R50 omogućuje odabir raznih stilova fotografija iz automatskog načina rada za kreativno snimanje s različitim izoštravanjem.“

Kao i kod pametnih telefona, EOS R50 ima zadane postavke i filtre, a način rada za kreativno snimanje s različitim izoštravanjem automatski primjenjuje četiri različita kreativna efekta na svaku snimljenu fotografiju kako biste mogli odabrati omiljeni izgled.

Iako je Fatou upoznata s fotografijom, utvrdila je da joj ovi alati ubrzavaju tijek poslovnog procesa. „Za nekoga tko ne zna mnogo o fotografiji, EOS R50 pravi je izbor“, zaključuje.

Elena Bulkowski: dan u životu influencerice za fitnes

Fotografija kreatorice sadržaja Elene Bulkowski dok trči terenom u koraljnoj majici i crnim tajicama prema fotoaparatu EOS R50 tvrtke Canon.

EOS R50 ima isti sustav automatskog izoštravanja kao i EOS R10 tvrtke Canon, što je Eleni omogućilo održavanje snimki izoštrenima. „Kad god trčim ili vježbam, ne moram brinuti da sam izvan fokusa jer me fotoaparat automatski prati“, kaže. Snimljeno modelom EOS R50 tvrtke Canon s objektivom Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM pri 77 mm, 1/500 s, f/7.1 i ISO100.

Influencerica za životni stil i fitnes Elena Bulkowski sjedi za stolom i jede žitarice, dok je fotoaparat EOS R50 tvrtke Canon na stativu ispred nje, s dodirnim zaslonom okrenutim prema gore.

Kompaktne dimenzije fotoaparata EOS R50 pokazale su se idealnima za kreatore sadržaja koji su uvijek u pokretu. „Ustala sam, pripremila doručak, objavila videozapis s receptom, a zatim ga ubacila u ruksak i otišla na planinarenje“, objašnjava Elena. „Savršeno se uklapa u moj tijek rada jer ga mogu nositi svuda.“

Usredotočena na fitnes, Elena je 2014. pokrenula @trainhard_eatwell nakon što je preselila u Stuttgart u Njemačkoj i otkrila da u blizini nema sportskih klubova. Svoju strast za kretanjem dijeli na mreži, gdje motivira pratitelje zdravim receptima i videozapisima s vježbama – pa joj treba fotoaparat koji može pratiti njezin tempo.

Brzina kontinuiranog snimanja od 12 fps modela EOS R50 tvrtke Canon i 120p za videozapise usporenih pokreta savršeni su za Elenin dinamični sadržaj. Sustav automatskog izoštravanja Dual Pixel CMOS AF II pratio je Elenu tijekom vježbanja i držao je izoštrenom. „Moji videozapisi za trčanje tako su fluidni“, kaže. „Kreiram mnogo sportskih sadržaja i odlično je to što vas automatsko izoštravanje prati dok vježbate.“

Nakon što je prešla s pametnog telefona, Elena je utvrdila da je EOS R50 intuitivan za upotrebu. „Tako je lako prebacivati između načina rada za videozapise i fotografije“, nastavlja.

EOS R50 ima i 14 načina rada za scene za snimanje fotografija, pri čemu automatski konfigurira postavke za situacije kao što su snimanje autoportreta i sporta, te šest načina rada za videozapise.

Martyn Odell: recepti za revoluciju hrane

Influencer za hranu Martyn Odell naginje se na kuhinjsku radnu površinu s modelom EOS R50 tvrtke Canon, podešavajući objektiv za snimanje tanjura hrane.

Influencer za hranu Martyn kreirao je svestran sadržaj s modelom EOS R50 tvrtke Canon zahvaljujući širokom rasponu kompatibilnih objektiva RF i RF-S. „Izmjenjivi objektivi omogućuju mi da se poigram s različitim žarišnim duljinama“, kaže. „Nevjerojatno je imati mogućnost upotrebe širokokutnog objektiva za snimanje svega tijekom snimanja, a zatim se prebaciti na 50 mm za fotografiranje hrane.“

EOS R50 tvrtke Canon postavljen okomito na stativu s prstenastim svjetlom i mikrofonom. Na dodirnom zaslonu promjenjivog kuta nagiba prikazan je influencer za hranu Martyn Odell dok drži crveni luk.

Novi način rada za videozapise demonstracija u krupnom planu modela EOS R50 savršen je za prezentacije isječaka na fotoaparatu. „Nakon podizanja sastojka u ruci, izoštravanje se odmah vraća izravno na lice, što je upravo ono što trebam“, kaže Martyn.

Objavljeni pod @lagomchef, Martynovi videozapisi na TikToku uče ljude kako smanjiti rasipanje hrane i zabaviti se u kuhinji. Uz obrazovanje u fotografiji i iskustvo s DSLR-om, Martyn je upotrebljavao pametni telefon za spontano kreiranje sadržaja, ali oduševila ga je mogućnost modela EOS R50 za snimanje 4K 30p videozapisa, kao i 120p Full HD.

„Kvaliteta na dodir tipke jako mi je važna, jer moj sadržaj nije planiran“, kaže Martyn. „Ali znam da mogu uzeti fotoaparat, pritisnuti tipku za snimanje i odmah snimiti predivne 4K snimke. Osim toga, mogućnost snimanja snimki usporenog kretanja unijela je novu dinamiku u moje sadržaje o hrani.“

Jednostavni načini snimanja kod modela EOS R50 tvrtke Canon pomogli su mu i u snimanju fotografija krupnih planova hrane. „Jedna od odličnih značajki je snimanje s različitim izoštravanjem koje vam omogućuje da vrlo lako snimate makro fotografiju, birajući upravo odgovarajuću dubinsku oštrinu.“

Zahvaljujući kontroli fotoaparata EOS R50 Bluetooth vezom i bežičnom povezivanju, Martyn može trenutačno objavljivati sadržaj na društvenim kanalima. „Doista je lako slati fotografije i videozapise s fotoaparata EOS R50 na telefon putem aplikacije Canon Camera Connect koja vam omogućuje da sadržaj stavite na mrežu odmah po snimanju“, kaže.

Zeena Shah: nadahnuće za dizajn olakšano je

Kreatorica sadržaja Zeena Shah fotografira bogato ukrašen stol fotoaparatom EOS R50 tvrtke Canon.

Budući da sam osoba koja se baš ne razumije u tehnologiju, EOS R50 doista mi je jednostavan i iznimno intuitivan za upotrebu“, kaže Zeena. „Mogućnost snimanja fotografija i njihovog automatskog prikaza na telefonu nekoliko sekundi poslije nevjerojatna je. Uštedjet će mi mnogo vremena.“

Portret influencerice za stil Zeene Shah u ružičastom kombinezonu s plavim šeširom snimljen modelom EOS R50 tvrtke Canon. Stoji uz bijeli zid i smije se.

Stil je vrlo važan Zeeni pa činjenicu da EOS R50 može staviti u torbicu i nositi ga od doma do studija smatra velikom prednošću. „Ide sa mnom svuda i doista mi pomaže da poboljšam kvalitetu“, kaže. „Imam osjećaj da sam pravi fotograf, a snimanje vrlo kvalitetnih fotografija predstavlja užitak.“ Snimljeno modelom EOS R50 tvrtke Canon s objektivom Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM pri 18 mm, 1/500 s, f/9 i ISO160.

Zeena (@heartzeena) iz Londona dizajnerica je, stilistica, prezenterica i autorica koja je tijekom blokade uslijed pandemije ponovo otkrila staru umjetnost mramoriranja. Nakon što je prvi put snimila svoje rukotvorine na pametnom telefonu, tražila je način da poboljša kvalitetu.

Precizne i oštre snimke koje pruža EOS R50 zadovoljile su Zeenino umjetničko oko po pitanju svijetlih tonova i detalja. „Boja je tako lijepa“, kaže. „Toliko je realistična i lijepo je imati mogućnost podijeliti tu visoku razlučivost i prekrasnu zasićenost s mojim pratiteljima.“

Kreativno snimanje s različitim izoštravanjem pruža više uređivanja za svaku snimku, što znači da Zeena može poslati svoj sadržaj izravno na društvene mreže. „Gotovi filtri omogućuju vam trenutno objavljivanje snimki“, objašnjava.

Zeena je najviše uživala u upotrebi funkcije usporenog snimanja kod modela EOS R50 kako bi zabilježila očaravajući efekt miješanja tinti u svojim videozapisima o mramoriranju. „To je ono što je nedostajalo mojim sadržajima snimljenima telefonom“, nastavlja. „Osim toga, snimanje s različitim izoštravanjem na fotoaparatu EOS R50 jako je kul. Spaja slike kako bi se dodala doista predivna dubinska oštrina koju jednostavno ne bih mogla snimiti na bilo koji drugi način.“

Prednosti modela EOS R50 za kreatore sadržaja

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Bilo da želite značajke za praćenje lica i automatsko izoštravanje, intuitivne načine snimanja, dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba za provjeru kompozicije i postavki, detaljne i živopisne slike ili pristup bogatom asortimanu objektiva koje fotoaparat sustava EOS R može pružiti, EOS R50 idealan je partner za kreiranje zapanjujućeg sadržaja za dijeljenje s prijateljima i pratiteljima.


Napisala Lauren Scott

Slični proizvodi

Slični članci

  • FOTOGRAFIJA

    Usporedba modela EOS R50 i EOS R10

    Uspoređujemo ključne značajke i dizajn dvaju fotoaparata sa senzorom formata APS-C sustava EOS R.

  • VIDEO

    Savjeti za poboljšanje videozapisa za društvene mreže

    Četiri kreatora raspravljaju što čini odličan sadržaj i kako se istaknuti na internetu.

  • VIDEO

    Snimajte visokokvalitetne videozapise o hrani poput profesionalca

    Profil Jessie Bakes Cakes privukao je više od 100 tisuća pratitelja fantastičnim videozapisima o hrani. Ovdje objašnjava kako usavršiti videografiju hrane.

  • SNIMANJE VLOGOVA

    Kako postati vloger

    Započnite s radom i izradite kvalitetne vlogove uz naše savjete za snimanje vlogova za početnike.