APS-C fotoaparati bez zrcala i DSLR fotoaparati

Veliki po pitanju kvalitete, maleni po dimenzijama
eos r10 aps-c uzorak za usporedbu

PREGLED

Što je APS-C?

Senzor u APS-C fotoaparatu manji je od senzora u fotoaparatu punog kadra. APS-C fotoaparati ne snimaju punu širinu slike koju bi isti objektiv pružio na fotoaparatu sa senzorom punog kadra – postoji „faktor obrezivanja“ od oko 1,6x, koji ima učinak zumiranja u sceni jer je objekt u kadru za toliko veći. To znači kako upotreba objektiva od 200 mm na APS-C fotoaparatu pruža vidno polje ekvivalentno objektivu od 320 mm na fotoaparatu sa senzorom punog kadra – drugim riječima, „efektivna žarišna duljina“ je 1,6x veća.

Fotoaparati sa sustavom EOS R sa senzorom formata APS-C

Pružajući najbolju tehnologiju serije EOS R, asortiman fotoaparata bez zrcala sa senzorom formata APS-C svima donosi kreativnost.

Fotoaparati serije EOS M sa senzorom formata APS-C

Uvijek budite spremni uz kompaktni, lagani i mali fotoaparat APS-C s izmjenjivim objektivom koji pruža DSLR kvalitetu.

EOS DSLR fotoaparati sa senzorom formata APS-C

DSLR modeli s APS-C senzorom pružaju tradicionalni doživljaj snimanja uz veće kućište, izmjenjive objektive i optičko tražilo kako biste vidjeli što točno snimate, izravno kroz objektiv.

Zašto odabrati APS-C?

EOS R10 usporedba senzora punog kadra i senzora formata aps-c

Približite se

Zbog faktora obrezivanja, APS-C senzor manje ili udaljenije objekte u kadru čini većima, povećavajući efektivnu žarišnu duljinu bilo kojeg objektiva za 1,6x. To može biti velika prednost pri fotografiranju divljih životinja, akcija i sportova. Upotrebom objektiva odličnih radnih značajki, a ipak pristupačne cijene kao što je Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM na APS-C fotoaparatu dobivate efektivni raspon zumiranja od 112–480 mm, što je na razini supertelefoto objektiva.

Održavajte kvalitetu

Kako biste postigli isti efekt, možete obrezati slike s fotoaparata sa senzorom punog kadra, ali time smanjujete broj megapiksela, što znači da će dobivene fotografije biti manje i stoga manje oštre nakon što ih povećate. Osim toga, snimanjem fotoaparatom u formatu APS-C štedite vrijeme i trud oko ručnog obrezivanja fotografija u fazi uređivanja.

eos r7 usporedba senzora punog kadra i senzora formata aps-c
EOS 850D

Kompaktan i lagan

Budući da su APS-C senzori manji, fotoaparati mogu biti kompaktniji i lakši, što je idealno za ulične fotografije i fotografiranje na putovanjima. Budući da objektivi dizajnirani za APS-C fotoaparate zahtijevaju manji krug slike, objektiv može biti manji i lakši, ali i cijenom pristupačniji.

Kompatibilnost objektiva

Saznajte više o različitim vrstama objektiva fotoaparata tvrtke Canon i načinu na koji ćete utvrditi odgovaraju li vašem fotoaparatu.

201211 150million RFEFlens poster Nologo