KREATIVAN ISPIS

Oživite priču svoje obitelji uz ispisivanje

Ispisivanje fotografija dragocjenih obiteljskih uspomena može vam pomoći da ih se bolje podsjetite – no zašto stati na tome? Napravite i korak dalje uz pomoć naših pet kreativnih savjeta!
Troje male djece sjelo je na krevet i gleda ispisane obiteljske fotografije.

Snimanje obiteljskih fotografija danas je gotovo previše jednostavno. Pametni telefoni i drugi uređaji naši su stalni suputnici i bilježe svaku sekundu svakodnevice naše djece. Međutim, te će fotografije uskoro završiti u dubinama digitalne memorije telefona i teško da ćete ih ponovo vidjeti. Ipak, još uvijek postoje načini da očuvate dragocjene uspomene.

Leti je zaposlena majka četvero djece u dobi između jedne i osam godina. Iako je utjecajna osoba na Instagramu, uvijek je bila veliki obožavatelj ispisanih fotografija. „Prije smo nosili role filma na razvijanje i nestrpljivo čekali da nam se vrate otisnuti materijali. Izgubili smo tu naviku jer danas je sve u oblaku ili na telefonu – fotografije su tamo, ali nikada ih zapravo ne gledamo.“

Naoružani pisačima Canon SELPHY Square QX10 i Canon SELPHY CP1300 te fotoaparatom Canon EOS 250D, Leti, njen muž Zac i djeca otkrili su bezbroj načina za pričanje svojih priča i ponovno otkrivanje radosti ispisivanja, a s nama su podijelili svoje uratke.

1. Nastavite izrađivati personalizirane čestitke

Žena za stolom lijepi obiteljsku fotografiju na čestitku.

Leti ispisuje obiteljske fotografije s pomoću pisača SELPHY CP1300 tvrtke Canon i upotrebljava ih za kreiranje čestitki koje šalje obitelji i prijateljima. Definitivno personalizira.

Žena sa svojom mladom kćeri koja joj sjedi u krilu i pomaže joj gurnuti karticu u omotnicu.

Izrada kartica sa samoljepljivim ispisima s uređaja Canon SELPHY Square QX10 jednostavna je aktivnost u kojoj može sudjelovati cijela obitelj.

Slanje čestitki koje ste sami izradili predstavlja odličan način za zadržavanje kontakta s obitelji i prijateljima, a Leti smatra kako dodavanjem fotografija daje osoban štih uz koji kao da si uz nekoga čak i kada ste fizički daleko. „Kupujem obične čestitke, a djeca mogu upotrijebiti SELPHY CP1300 za izradu vlastitih ispisa“, kaže. „Tako mogu izraditi nešto posebno i drugačije, nešto što će doista pričati priču i obraćati se ljudima, bilo da se radi o djedovima i bakama, tetkama, stričevima, prijateljima ili bilo kome drugom.“

Leti pisač planira upotrijebiti za izradu rođendanskih pozivnica za svoju djecu, a ima i sjajnu ideju za zahvalnice. „Možemo fotografirati djecu dok se igraju poklonima koje su dobili i te fotografije upotrijebiti za personalizirane zahvalnice“, kaže. Leti ima puno članova obitelji koji žive daleko pa joj redovita izrada čestitki s fotografijama može pomoći u zbližavanju sa svima.

2. Pratite rast svoje obitelji

Muškarac koji pomaže svojoj kćeri nalijepiti fotografiju na mjerilo visine u obliku izdužene žabe.

Samoljepljivi ispisi fotografija putem uređaja SELPHY Square QX10 idealni su za lijepljenje na mjerilo visine. To je zabavan način na koji mlađi članovi obitelji mogu pratiti svoj rast u visinu.

Dvoje male djece sjedi na krevetu s uređajima Canon SELPHY Square QX10 i Canon EOS 250D te svojom majkom koja drži telefon s otvorenom aplikacijom SELPHY Photo Layout.

Lako je vratiti se u prošlost i odabrati fotografije iz prethodnih godina, a zatim ih ispisati izravno s uređaja SELPHY Square QX10, pomoću aplikacije SELPHY Photo Layout.

Letina djeca vole pratiti svoju visinu i uvijek su je voljela bilježiti na zidu. Leti je to s fotografijom podigla na novu razinu. „Kupila sam mjerilo visine i stavila ga na zid. Kada god to požele, djeca se mogu međusobno fotografirati i ispisati te fotografije pisačem SELPHY Square QX10. Osim toga, možemo se vratiti kroz vrijeme pomoću značajke za uspomene na mom mobilnom telefonu, a aplikacija SELPHY Photo Layout djeci olakšava odabir slika i njihovo ispisivanje.

Možete ispisati i izraditi vlastiti visinomjer s više dizajna u aplikaciji Creative Park tvrtke Canon.

„Sviđa im se pisač QX10 jer se tako lako upotrebljava. Dovoljno je malen da ga mogu držati u rukama, a i jednostavno se povezuje s telefonima i drugim uređajima putem Wi-Fi veze. Odlično je i to što radi na vlastitu punjivu bateriju, tako da ga mogu upotrebljavati bilo gdje, bez potrebe za priključivanjem u utičnicu.“

Pisač proizvodi kvadratne fotografije i ostavlja dovoljno mjesta za dodavanje opisa na obrub. To je idealno za zapisivanje datuma fotografije, zajedno s izmjerenom visinom. Možete i odlijepiti poleđinu kako biste dobili samoljepljivu površinu, što je savršeno za lijepljenje fotografija na mjerilo visine.

3. Ukrasite dom s pomoću ispisa

Dvije uokvirene portretne fotografije na niskoj polici uz sliku jagode, igračku u duginim bojama i Canon SELPHY CP1300.

SELPHY CP1300 omogućuje ispis vrlo kvalitetnih fotografija dimenzija 6x4 inča. Osim toga, omogućava izradu fototraka u raznim rasporedima, čak i raznih naljepnica. 6x4-inčni okviri za fotografije mogu se lako pronaći, tako da bez napora možete izraditi gotova umjetnička djela koja ćete postaviti kod kuće ili poslati kao poklone obitelji i prijateljima.

Blijedoružičasti pisač Canon SELPHY CP1300 na bijeloj drvenoj površini ispisuje fotografiju, okružen obiteljskim fotografijama, nekim uokvirenima, a nekima ne, fotoaparatom Canon EOS 250D i ružičastim cvijećem.

Osim što je zabavna obiteljska aktivnost, Leti kaže kako je predstavljanje ispisivanja mlađoj generaciji bilo uzbudljivo. „Djeci je uistinu puno značilo to što su mogla ispisati svoje fotografije.“

Leti je čvrsto uvjerena kako fotografije moraju vidjeti svjetlost dana umjesto što ih pokopavamo u elektroničke naprave. SELPHY CP1300 omogućuje ispis standardnih fotografija veličine 6x4 inča (15 x 10 cm) u samo 47 sekundi. Osim toga, omogućava i izradu listova s malim naljepnicama različitih veličina, povećavajući vam tako kreativne mogućnosti. Kao i s pisačem SELPHY Square QX10, možete ispisivati izravno s pametnih uređaja putem Wi-Fi veze, pri čemu CP1300 ima i utor za memorijsku karticu te PictBridge priključak, što je izvrsno za ispisivanje fotografija snimljenih fotoaparatom kao što je Canon EOS 250D.

Nagibni zaslon u boji pisaču SELPHY CP1300 omogućuje intuitivan rad, a baterija za ispisivanje bez mrežnog napajanja dostupna je kao dodatna opcija.

„Budući da pisač izrađuje standardne ispise veličine 6 x 4 inča (15 x 10 cm), lako je pronaći odgovarajuću veličinu okvira, a dolaze u raznih izvedbama“, kaže Leti. „Kod stavljanja ispisanih fotografija u okvir i razmještanja po kući, sviđa mi se što su fotografije jednostavno ‘tamo’. Ne morate uključiti uređaj i tražiti ih, što može biti prilično zahtjevan proces za kakav djeci nedostaje strpljenja.

„Starija djeca vole imati ispisane fotografije sebe kad su bili bebe i mala djeca. Uokvireni ispisi posebnih trenutaka odlični su i kao pokloni za članove obitelji i prijatelje. Naposljetku, osjećam kako je uokvireni ispis fizička stvar koja se ističe, a ne samo još jedna digitalna fotografija izgubljena u oblaku.“

Ispise s pisača SELPHY CP1300 i SELPHY Square QX10 možete upotrijebiti i za ukrašavanje dječje sobe prinove u obitelji fotografijama obitelji i slikom s ultrazvuka kojima ćete kasnije dodati prvu fotografiju bebe.

4. Ispričajte priču fotografijama

Ženska ruka odvaja poleđinu ispisane fotografije ispod koje se otkriva ljepljiva strana i sprema se zalijepiti je na naslovnicu albuma.

Samoljepljiva poleđina ispisa s uređaja SELPHY Square QX10 olakšava njihovo lijepljenje u album – bez ljepila, odnosno bez nereda.

Roditelj i dijete ukrašavaju naslovnicu albuma s obiteljskim fotografijama.

Djeca su uživala sudjelujući u procesu ispisivanja. Ako želite još zabavnih ideja koje možete dodati svojim ispisima, poput natpisa, ikona i naljepnica, provjerite aplikaciju SELPHY Photo Layout.

Letina djeca stvarno su oduševljena albumima. Obitelj je isplanirala brojna kampiranja, a svi uživaju u fotografiranju svojih avantura. „Fotoaparat koji smo upotrebljavali za brzo ispisivanje fotografija uvijek bi ostao bez papira. S našim telefonima ili fotoaparatom kao što je Canon EOS 250D možemo nastaviti snimati koliko god želimo, a zatim jednostavno odabrati one fotografije koje ćemo kasnije ispisati.

SELPHY Square QX10 idealan je za izradu albuma“, dodaje Leti. „Ispisuje kvadratne ispise dimenzija 68x68 mm na većim listovima papira od 72 x 85 mm. Tako vam ostaje površina po kojoj naknadno možete pisati. Djeca pri izradi ispisa doista uživaju u dodavanju ikona i slatkih sličica fotografijama. Papir ima ljepljivu pozadinu koja se može odvojiti kako bi se otkrila samoljepljiva površina. To je odlično jer mogu izrađivati albume jednostavnim postavljanjem ispisa na željeno mjesto, bez potrebe za ljepilom ili trakom.“

5. Smjestite i sebe u kadar

Par se smiješi prema fotoaparatu dok sjede na dječjem krevetu u tavanskoj spavaćoj sobi.

Djeca u svojim prostorijama vole imati fotografije mame i tate, a Canon EOS 250D idealan je za snimanje obiteljskih portreta jer je izuzetno kompaktan i jednostavan za upotrebu, a opet vrlo napredan i nudi vrhunsku kvalitetu slike.

Muškarac koji pomaže svojoj kćeri fotografirati ostale članove obitelji fotoaparatom Canon EOS 250D.

Zaslon promjenjivog kuta nagiba na modelu EOS 250D kompozicije fotografija čini iznimno intuitivnima, čak i maloj djeci, a okreće se udesno, zbog čega je pogodan za snimanje selfija.

Leti smatra kako Canon EOS 250D savršeno odgovara obiteljskom životu. Njime lako upravljaju odrasli i djeca. Štoviše, lako se uklapa u cijeli proces stvaranja, od snimanja fotografija do njihovog ispisivanja, zahvaljujući ugrađenoj Bluetooth i Wi-Fi veze. „Djeca se doista vole fotografirati, snimati selfie snimke i snimati ono što rade. Za to je odličan zaslon promjenjivog kuta nagiba koji se potpuno okreće, pa možete kadrirati snimke ispred fotoaparata.“

Leti je uživala u svestranosti fotoaparata i pisača s pomoću kojih je izradila svoje ispise. „To su doista dobri proizvodi – iznimno prilagođeni korisnicima, kompaktni i jednostavni, a kvaliteta je nevjerojatna. Ispisi su uistinu iznimni i dugotrajni, a uz njih djeca mogu iskazati svoju kreativnost. Odličan je i za Zaca i mene. Planiram napraviti poseban projekt koji ću s njim podijeliti za našu godišnjicu braka, a kojim ću ovjekovječiti zajednički život od našeg prvog susreta. Komplet tvrtke Canon sjajan je za poticanje kreativnosti. Obožavam ga.“

Napisao Matthew Richards

Slični proizvodi

Slični članci