SAVJETI ZA ISPISIVANJE

Mnoge prednosti pisača MegaTank

Pisači MegaTank tvrtke Canon osiguravaju brže i jednostavnije ispisivanje, veću kvalitetu te ogromnu uštedu prostora i troškova. Ovo je sve što trebate znati za odabir modela savršenog za vaše potrebe.
Mali ured s pisačem MAXIFY GX5040 tvrtke Canon smještenim u srednji odjeljak sivog zidnog elementa.

Pisači MegaTank tvrtke Canon, zahvaljujući iznimno niskim troškovima pogona i praktičnim značajkama, savršeni su za zaposlena domaćinstva, urede i učenike. Umjesto standardnih spremnika u njima se upotrebljavaju ugrađeni punjivi spremnici s tintom s iznimno učinkovitim bočicama. Budući da je s kompletom bočica s tintom moguće ispisati tisuće stranica, možete ispisivati mjesecima ili čak godinama. Budući da zamjenske tinte nije potrebno često naručivati, tako se smanjuje i količina plastičnog otpada.

U asortimanu modela pisača MegaTank možete odabrati onaj koji odgovara vašim potrebama i budžetu. Bez obzira jeste li student, vlasnik male tvrtke ili roditelj koji žonglira sa zahtjevima domaće zadaće, modeli za kućnu upotrebu iz serije PIXMA G osiguravaju visoku razinu učinkovitosti, a ako vam je prioritet brzina ispisivanja, s najbržim modelima MegaTank PIXMA G3460 i PIXMA G2460 uštedjet ćete vrijeme. PIXMA G3460 opremljen je ugrađenom vezom Wi-Fi, kao i za računalni oblak pripremljen PIXMA G3420, što vam omogućuje daljinsko ispisivanje s pametnih uređaja.

PIXMA G2420, PIXMA G2460, PIXMA G3420, PIXMA G3460 i MAXIFY GX6040 višenamjenski su pisači 3-u 1 koji omogućavaju ispisivanje, kopiranje i skeniranje, dok je MAXIFY GX7040 omogućuje i faksiranje. No ako samo želite uživati u dugoročnoj uštedi koju ostvarujete pisačem MegaTank, elegantni PIXMA G1420 i novi, bogato opremljeni Canon MAXIFY GX5040 samostalni su pisači bez mogućnosti skeniranja i kopiranja.

Bez obzira tražite li praktični svestrani pisač za obitelj, pouzdan uređaj s kojim možete pratiti rokove na fakultetu ili povoljnu opciju za ispisivanje velikih količina za tvrtku, sljedećih šest razloga objašnjava zašto će vam pisač MegaTank odgovarati.

1. Povoljni ispisi visoke kvalitete

Pogled odozgo na pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon koji je na stolu, okružen listovima za papirnate modele.

Asortiman MegaTank tvrtke Canon odlikuje se bogatim bojama te pruža iznimno oštre ispise reproducirajući i najsitnije pojedinosti.

Prikaz pisača PIXMA G640 okruženog fotopapirom, ispisanim fotografijama i fotoaparatom tvrtke Canon iz ptičje perspektive.

Zahvaljujući primjeni šest tinti na bazi topivih bojila, s pisačima PIXMA G540 i PIXMA G640 iz serije MegaTank ostvarujete besprijekornu kvalitetu fotografije, naročito na sjajnom i papiru „luster“, s kapacitetom dovoljnim za ispise 3800 fotografija dimenzija 6 x 4’’, 3700 stranica iz crne bočice ili 8000 1 stranica iz cijelog kompleta bočica tinte.

Osnovni pisači iz asortimana MegaTank (PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420 i G1420) u ekonomskom načinu rada svi mogu osigurati do 76001,2 stranica s jednom bočicom crne tinte, ili do 77001 stranica s punim kompletom bočica. Ovi pisači MegaTank također donose kapacitet stražnjeg ulaganja papira od 100 listova, tako da možete više raditi, bez gubitaka vremena na ulaganje papira.

Modeli PIXMA G5040, G6040 i G7040 tvrtke Canon prikladniji su za kućne urede i u ekonomskom načinu rada s crnom tintom omogućuju ispisivanje do 83003 stranica, kao i automatsko obostrano ispisivanje. Odlikuju se prednjim i stražnjim ulaganjem ukupno 350 listova običnog papira za zaista produktivna okruženja. G7040 ima i automatski ulagač dokumenata kapaciteta 35 listova i mogućnost samostalnog faksiranja.

Asortiman pisača MegaTank tvrtke Canon savršen je izbor za užurbano uredsko okruženje s većim brojem korisnika. U modele se ubrajaju MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040, koji daju crno-bijele dokumente i dokumente u boji poslovne kvalitete s kojima, u usporedbi s 10 vrhunskih laserskih i tintnih pisača4, prosječno štedite 85 % od ukupne cijene vlasništva.

Namijenjeni za dodatno povećanje produktivnosti i smanjenje troškova, crno-bijeli pisači GM2040 i GM4040 opremljeni su spremnikom s tintom 3-u-1 za 18 000 stranica iz tri bočice s crnom tintom5.

Značajne uštede i povećanje produktivnosti koje donose pisači MegaTank tvrtke Canon ne umanjuju kvalitetu ispisa. Namijenjena za ispisivanje dokumenata, tinta na bazi topivih bojila pisača MegaTank daje bogate boje, a s namjenskom pigmentnom crnom tintom ostvaruje se ispisivanje iznimno oštrih dokumenata. Čak i sitan tekst i bijeli znakovi na pozadinama u boji zadržavaju visok stupanj jasnoće. Usporedbe radi, u MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 upotrebljavaju se pigmentne tinte za sve tri boje, kao i crnu, koje proizvode vrlo trajne i vrlo kvalitetne poslovne dokumente otporne na vodu, grebanje i tragove markera.

PIXMA G540 i PIXMA G640 opremljeni su sa šest tinti na bazi topivih bojila za iznimne ispise fotografija u boji. Pružaju optimalnu kvalitetu uz prošireni raspon nijansi i paletu boja.

2. Lako punjivi spremnici za tintu

Žena zabada ispisane fotografije na pano. Pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon na donjem stolu.

Pisači MegaTank tvrtke Canon imaju punjive spremnike tinte s kojima je moguće ispisati tisuće stranica pa se možete usredotočiti na druge stvari.

Punjive bočice s tintom za pisače MegaTank tvrtke Canon.

Ne morate brinuti o prolijevanju tinte – bočice automatski prestaju puniti kada je spremnik napunjen.

Punjenje spremnika za tintu pisača MegaTank jednostavan je postupak koji svatko može provesti doma ili u uredu. Ugrađeni spremnici za tintu jasno su vidljivi na prednjoj strani pisača, stoga je lako pratiti razine tinte. Kada je potrebno nadolijevanje, jednostavno i lako otvorite bojom označene poklopce i umetnite bočice s tintom kako biste ubrizgali tintu.

Budući da su dizajnirane tako da se ne pritišću, postupak nadolijevanja bočicama s tintom tvrtke Canon čist je i brz. Pisači MegaTank također donose prednosti jedinstveno oblikovanih ulaza na spremnicima za tintu. Ti ulazi odgovaraju mlaznicama u obliku ključa na novim bočicama s tintom, pa se tako sprječava slučajno ubrizgavanje pogrešne tinte u spremnik. Posebno dizajnirane bočice također se automatski prestaju prazniti kada se spremnici napune.

3. Velika brzina ispisivanja

Pisač MAXIFY GX5040 na uredno organiziranom uredskom stolu s medijima za ispisivanje, monitorom, tipkovnicom i telefonom.

Kad trebate brzinu, ali radite u malom uredu bez mnogo dostupnog prostora, MAXIFY GX5040 donosi poslovne prednosti i velike brzine ispisivanja jednake onima modela MAXIFY GX6040 i GX7040, no bez skenera i automatskog ulagača dokumenata, što ga čini naročito kompaktnim i elegantnim.

Punjenje pisača PIXMA G3420 tvrtke Canon tintom.

Na svim pisačima MegaTank tvrtke Canon lako možete pratiti razine tinte s prednje strane pisača.

Pisači PIXMA G3460 i PIXMA G2460 tvrtke Canon postižu brzinu ispisivanja monokromatskih dokumenata od 10,86 ipm (slika u minuti) te ispisa u boji od 6,06 ipm. Odličan su izbor kada morate ispunjavati kratke rokove. Za još hitnije poslove, 4-u-1 pisač PIXMA G7040 osigurava brzinu crno-bijelog ispisa od 136 ipm i ispisa u boji od 6,86 ipm, a također se odlikuje automatskim ulagačem dokumenata od 35 listova za korisnike koji trebaju lako kopiranje i skeniranje dokumenata od više stranica.

MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040, zahvaljujući najvećim brzinama ispisivanja, omogućuju monokromatsko ispisivanje od 246 ipm te ispisivanje od 15,56 ipm u boji. Potonji se također odlikuje s mogućnostima istovremenog obostranog skeniranja i potpunog faksiranja za brzo i jednostavno skeniranje, fotokopiranje i faksiranje obostranih dokumenata. Ako želite samo funkciju ispisivanja, MAXIFY GX5040 štedi prostor i osigurava istu brzinu i kvalitetu kao i druga dva modela GX, no bez ugrađenog skenera ili automatskog ulagača dokumenata.

PIXMA G3420, PIXMA G2420 i PIXMA G1420, s brzinom monokromatskog ispisivanja od 9,16 ipm i brzinom ispisivanja u boji od 56 ipm, omogućuju brzi protok dokumenata u svakodnevnom ispisivanju.

Svi pisači MegaTank dizajnirani su za najkraće moguće zastoje u radu. Opremljeni su lako zamjenjivim spremnicima za održavanje, što smanjuje vjerojatnost potrebe slanja pisača na servisiranje. Upotrebu spremnika za održavanje možete pratiti u upravljačkom programu pisača na osobnom ili prijenosnom računalu ili u aplikaciji Canon PRINT (PIXMA G3420 i PIXMA G3460) ili na zaslonu pisača (sve osim PIXMA G1420). Pisač vas obavještava ako je došlo do problema s održavanjem, stoga je sve pogreške lako riješiti.

4. Jednostavna bežična tehnologija ispisivanja

Pisač PIXMA G3420 tvrtke Canon na stolu uz pametni telefon.

S PIXMA G3420 i PIXMA G3460 tvrtke Canon, uz ostale iz asortimana MegaTank, možete bežično ispisivati s pametnog telefona, što olakšava i povećava učinkovitost pri ispunjavanju roka.

Pisači PIXMA G3420 i PIXMA G3460 tvrtke Canon, uz druge modele iz asortimana MegaTank, opremljeni su ugrađenom vezom Wi-Fi. Lako povezivanje i početak ispisivanja s računala ili mobilnog uređaja dodirom tipke. PIXMA G5040, G6040, G7040, GM4040 i GM2040, kao i MAXIFY GX6040, GX7040 i GX5040, također su opremljeni ethernetskom vezom za mrežna okruženja koja zahtijevaju brzu, stabilnu i sigurnu vezu.

Ako radite izvan ureda i trebate podijeliti dokumente s kolegama u uredu, ili ako trebate ispis materijala za učenje za mrežni tečaj, računalom ili pametnim uređajem preko interneta možete pristupiti pisaču MegaTank s omogućenom vezom Wi-Fi i ispisivati izravno iz popularnih usluga računalnih oblaka kao što su Google Drive, Google Classroom, Dropbox, Evernote i mnogi drugi.

Upravljanje svim potrebama za ispisivanjem i održavanjem s pametnim telefonom ne može biti lakše nego s aplikacijom Canon PRINT, a druge dostupne aplikacije tvrtke Canon omogućuju brojne načine za kreativan rad od doma. Aplikacija Creative Park7 obuhvaća sve, od umjetničkog izražavanja na papiru i prilagodljivih čestitki do ukrasa za zabave i trodimenzionalnih modela, a aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućuje pretvaranje omiljenih fotografija u moderne ispise ili jedinstvene darove, s predlošcima za kalendare, čestitke, postere i još mnogo toga.

Ne želite preuzimati aplikaciju? Izuzev modela GM2040 i GM4040, pisači MegaTank kompatibilni su s Apple AirPrint i Mopria za Android, stoga se korisnici mreže na kojoj je pisač jednostavno mogu povezati i ispisivati s protokolima za ispisivanje ugrađenima u pametni uređaj.

5. Podrška za širok raspon medija

Žena s tableta bežično ispisuje na pisaču MegaTank.

Pisači MegaTank tvrtke Canon rade s rasponom papira, uključujući i papir za preslikavanje glačalom, a s mnogim modelima, primjerice s MAXIFY GX5040, moguće je na običnom papiru ispisivati natpise duže od jednog metra.

S pisačima MegaTank svakodnevno se mogu izraditi dokumenti visoke kvalitete i ispisati prelijepe fotografije bez obruba 8 u veličinama do A4 – no još su mnogo svestraniji. Asortiman podržava odabir različitih veličina i vrsta medija, idealnih za administriranje tvrtke i još mnogo toga, poput izrade posjetnica na mat papiru i obostranom mat papiru. S modelima PIXMA G3460, G2460, G3420, G2420, G1420, G540 i G640, kao i MAXIFY GX6040, GX7040 i GX5040, na običnom papiru moguće je čak izrađivati i promotivne natpise duljine od 1,2 metra. U ispisivanju doma, pisači MegaTank domaće zadaće mogu učiniti zabavnima i osigurati sate obiteljske zabave.

6. Praktičan dizajn

MAXIFY GX7040 i MAXIFY GX6040 na radnoj površini pokraj velikog snopa papira i tinte za pisač.

Od kompaktnog dizajna koji štedi prostor do preglednih značajki, pisači MegaTank kao što su MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 dizajnirani su za najjednostavniju moguću upotrebu.

Većina pisača MegaTank9 tvrtke Canon odlikuju se dvorednim LCD zaslonom s više detalja o postavkama pisača. Uz to što zaslon olakšava provjeru statusa pisača i postavki bežične veze te podešavanje opcija ispisivanja izravno na pisaču, također možete provjeriti zahtjeve za održavanje poput čišćenja glave pisača. Zaslon omogućuje i jednostavno uklanjanje pogreški prikazom jasnih uputa ili šifri koje se referiraju na korisnički priručnik radi lakog rješavanja problema. MAXIFY GX6040 i MAXIFY GX7040 također su opremljeni većim dodirnim zaslonima za veću iskoristivost i bolje upravljanje.

Pisači MegaTank imaju automatsku funkciju isključenja napajanja za uštedu energije kada se ne upotrebljavaju, te opciju automatskog isključivanja napajanja za pokretanje ispisivanja bez prethodnog pritiska tipke napajanja. To povećava praktičnost, poglavito ako trebate daljinski ispisivati dokumente modelom s omogućenom vezom Wi-Fi i računalnim oblakom.


Napisali Marcus Hawkins i Matthew Richards

 1. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju metode za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja koristi tablicu ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.
 2. Ekonomičan način rada smanjuje potrošnju crne tinte smanjenjem gustoće; moguće je ispisati 26 % više stranica nego u standardnom načinu rada.
 3. Ekonomičan način rada smanjuje potrošnju crne tinte smanjenjem gustoće; moguće je ispisati 38 % više stranica nego u standardnom načinu rada.
 4. Procijenjena prosječna ušteda prilikom ispisivanja 1000 stranica mjesečno tijekom 5 godina na temelju početnog troška kupnje hardvera te troškova tinte ili tonera. Modeli za usporedbu uštede u ukupnom trošku vlasništva (TCO) obuhvaćaju 10 najprodavanijih laserskih pisača u boji i 10 najprodavanijih tintnih pisača sukladno IDC EMEA sustavu za praćenje primjeraka (podaci od 1. – 3. tromjesečja 2020.). Više detalja potražite na web-mjestu tvrtke Canon.
 5. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju Canonove metode za pojedinačno testiranje koja upotrebljava tablicu za monokromatsko ispisivanje ISO/IEC 19752 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenu spremnika nakon početnog postavljanja. Učinak po stranicama značajno odstupa u ovisnosti o sadržaju koji ispisujete i drugim čimbenicima.
 6. Brzina ispisivanja A4 dokumenata na običnom papiru temelji se na prosjeku za ESAT u uredskom testu za ispis prema standardu ISO/IEC 24734.
 7. Podržane modele potražite na https://ugp01.c-ij.com/ij/webmanual/WebPortal/PTA/pta_app_models.html?lng=en&type=non&app=cp. Ako vaš pisač nije podržan, provjerite na web-mjestu za Creative Park.
 8. Osim za PIXMA GM2040 i GM4040 tvrtke Canon.
 9. Pisači PIXMA G1420 i GM2040 tvrtke Canon nemaju LCD zaslon.

Slični proizvodi

 • MAXIFY GX6050

  Pisači MegaTank

  MAXIFY GX6040

  Ovi pisači MegaTank s punjivim spremnikom za tintu velikog kapaciteta omogućuju svakodnevnu izradu dokumenata poslovne kvalitete uz prosječnu uštedu od 90 % na ukupni trošak vlasništva, u usporedbi s 10 laserskih i tintnih pisača.
 • MAXIFY GX7050

  Pisači MegaTank

  MAXIFY GX7040

  Ovi pisači MegaTank s punjivim spremnikom za tintu velikog kapaciteta omogućuju svakodnevnu izradu dokumenata poslovne kvalitete uz prosječnu uštedu od 90 % na ukupni trošak vlasništva, u usporedbi s 10 laserskih i tintnih pisača.
 • PIXMA G3460 FRT slika

  Pisači MegaTank

  PIXMA G3460

  Povežite se i uštedite – uz iznimno produktivno, cijenom pristupačno ispisivanje na koje možete uvijek računati
 • PIXMA G2460 FRT slika

  Pisači MegaTank

  PIXMA G2460

  Iznimno brz i praktičan, ovaj višefunkcijski uređaj visokog učinka omogućava ispisivanje oštrih dokumenata i živopisnih fotografija, iz dana u dan.
 • PIXMA G7045

  Pisači MegaTank

  PIXMA G7040

  Ispišite do 18.000 stranica i održite uglađenu proizvodnju s automatskim ulagačem dokumenata od 35 listova za visoku kvalitetu s niskim troškovima rada.
 • PIXMA G6040

  Pisači MegaTank

  PIXMA G6040

  Pisač s punjivim spremnikom s tintom koji pruža visok učinak, kvalitetu i funkcionalnost uz niske troškove po stranici.
 • PIXMA_G5045

  Pisači MegaTank

  PIXMA G5040

  Produžite vrijeme rada i smanjite troškove uz pisač s punjivim spremnicima s tintom koji olakšava rad
 • Slični članci

 • ISPISIVANJE

  Canon PosterArtist

  Izrađujte profesionalne postere, brzo, jednostavno i besplatno.

 • SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Česta pitanja o pisaču, tinti i papiru

  Stručnjak tvrtke Canon Suhaib Hussain odgovara na uobičajena pitanja o tehnologiji pisača, tinti i papiru.

 • SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Koji vam pisač najbolje odgovara?

  Pronađite najbolji pisač tvrtke Canon za svoje potrebe, bilo da ste obitelj, student ili imate kućni ured.

 • ISPISIVANJE

  Tintni ili laserski: koji vam najbolje odgovara?

  Otkrijte razlike između tintnih i laserskih pisača tvrtke Canon te saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.