ISPISIVANJE

Najbolji pisači za dizajnere

Bilo da radite kod kuće ili u studiju, evo kako odabrati savršen pisač za grafički dizajn koji će zadovoljiti vaše potrebe.
PIXMA TR150 tvrtke Canon ispisuje sliku male plave vaze, čija se inspiracija nalazi pokraj nje.

Kako način rada postaje sve fleksibilniji, sve je važnije da kućni ured ili studio bude opremljen alatima za grafički dizajn koje trebate za učinkovito obavljanje posla. Za one koji rade u kreativnim industrijama, naročito dizajnere, pisač je osnovni alat. Od pregledavanja rasporeda do kreiranja ispisanih primjeraka za odobrenje klijenta i rješavanja svakodnevne administracije, vrlo kvalitetni pisač može vam uštedjeti vrijeme i pomoći vam da dobijete poslove. No koje značajke trebate tražiti?

Osnovni zahtjevi za materijale koje predajete klijentu su oštar tekst i detalji dizajna, glatke gradacije, vjernost boja i dosljednost od ispisa do ispisa. Svestranost je još jedan važan atribut pisača. Kao dizajner, možda ćete imati zadatak izrađivanja svega, od posjetnica i letaka do ispisa veličine postera, pa će vam pisač koji podržava širok raspon vrsta i veličina medija osigurati više kreativnih opcija i manje posjeta lokalnom studiju za ispisivanje. Važne kvalitete su i pouzdanost i lakoća upotrebe te praktične značajke kao što su bežično povezivanje, automatsko ulaganje papira i velike brzine ispisivanja.

Kako bismo vam pomogli da odlučite koje profesionalne opcije ispisivanja najbolje odgovaraju vašim potrebama, sastavili smo ovaj vodič kroz tehnologiju tvrtke Canon za kreativno ispisivanje. On obuhvaća pregled najbolje ocijenjenih pisača PIXMA i isplativih modela MAXIFY, od kojih svi pružaju vrlo kvalitetno ispisivanje, kako biste pronašli uređaj koji vam savršeno odgovara.

Najbolji kućni pisači za grafičke dizajnere

Poslovni letak izlazi iz pisača PIXMA tvrtke Canon.

PIXMA TS7650i tvrtke Canon ima dodirni zaslon u boji s inovativnim korisničkim sučeljem s prekidačima koji omogućuje prilagođavanje funkcija vašim potrebama, čime se ubrzava tijek poslovnog procesa.

Neki od najnovijih pisača PIXMA i MAXIFY tvrtke Canon dizajnirani su imajući na umu hibridni rad. Kompaktnost, jednostavno podešavanje, korisne značajke i intuitivne kontrole ključni su čimbenici, zajedno s isplativošću. PIXMA TS7650i tvrtke Canon cijenom je pristupačan pisač koji je dovoljno malen da stane u male prostore, a ipak ima veće ispisne glave nove generacije za velike brzine ispisivanja od približno 15 ipm1 (otisaka u minuti) za monokromatske dokumente i 10 ipm za dokumente u boji, upotpunjeno naprednom obradom slike kako bi se maksimalno povećala kvaliteta ispisivanja.

Budući da je sve jednostavno, upotrebljava samo dva spremnika s tintom, oba s integriranim glavama za ispisivanje: spremnik s tri boje s tintama na bazi bojila za vrhunsko ispisivanje fotografija te spremnik s crnom pigmentnom tintom. To je prvi kućni pisač tvrtke Canon koji ima pigmentnu crnu tintu otpornu na razmazivanje koja dobro odolijeva upotrebi markera. Wi-Fi omogućuje izravno ispisivanje i skeniranje na pametne uređaje i s njih. PIXMA TS7750i ima ADF za 35 listova (automatski ulagač dokumenata) za jednostavno skeniranje i kopiranje dokumenata s više stranica.

Osim toga, oba su modela kompatibilna s PIXMA planom ispisivanja tvrtke Canon, uslugom koja se temelji na pretplati, a pruža praćenje vaše razine tinte i isporuku novih spremnika čim prepozna da vam ponestaje tinte, čime vam donosi uštede do 50 % na troškovima standardne tinte.2

Kao i kod mnogih drugih pisača tvrtke Canon, među popratnim aplikacijama je Easy-PhotoPrint Editor za uređivanje fotografija, kao i izradu kolaža, postera i još mnogo toga, upotrebljavajući niz predložaka i Canon Easy-Layout Editor za kombiniranje, raspoređivanje i ispisivanje više slika. Aplikacija Canon PRINT pruža ažuriranja statusa pisača i razine tinte u stvarnom vremenu te omogućuje zadatke održavanja, kao i opcije ispisivanja, skeniranja i kopiranja izravno s pametnog uređaja. Tu je i PosterArtist tvrtke Canon, s mnoštvom prilagodljivih predložaka za izradu i ispisivanje bilo čega od letaka do postera i natpisa.

Najbolji pisači za grafički dizajn za velike projekte

Pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon na radnom stolu pokraj prijenosnog računala, bilježnice, fotografija i olovaka.

Pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon može izrađivati A3 ispise bez obruba, a ipak nije mnogo veći od standardnog A4 pisača. © Natasha Alipour

Prikazana je ruka žene koja okreće list papira, demonstrirajući mogućnost obostranog ispisivanja serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon.

Automatsko obostrano ispisivanje i ADF (automatski ulagač dokumenata) za 20 listova samo su dvije od mnogih značajki pisača serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon. © Natasha Alipour

„Sve u jednom“ pisač serije PIXMA TS9550 tvrtke Canon zauzima jednak prostor kao i A4 pisač, ali ima mogućnost izrađivanja A3 ispisa bez obruba i pregršt značajki koje dizajnerima omogućuju produktivnije iskorištavanje vremena. Dodirni LCD zaslon od 10,8 cm pojednostavljuje prilagođavanje postavki ispisivanja, dok automatsko obostrano ispisivanje i ADF (automatski ulagač dokumenata) za 20 listova A4 papira smanjuje broj potrebnih dopunjavanja. Radi se i o dobro povezanom modelu, koji ima opcije i Ethernet i bežične veze te podržava značajke AirPrint (iOS) i Mopria (Android), kao i aplikaciju Canon PRINT, tako da ideje i inspiraciju možete ispisivati, skenirati i kopirati izravno s pametnog uređaja.

Naravno, krajnji test pisača sama je kvaliteta ispisa, a serija PIXMA TS9550 tvrtke Canon upotrebljava pet zasebnih spremnika s tintom ChromaLife100 među kojima su pigmentna crna tinta za oštar tekst te četiri zasebne CMYK tinte na bazi topivih bojila, za detaljne ispise koji mogu trajati do 100 godina u albumu.3 Podržava širok raspon kreativnih medija, uključujući sjajne, lustre i mat papire te papire za umjetničke reprodukcije i diskove koji se mogu ispisivati. Kako bi se smanjili troškovi rada, osim opcija standardnog učinka dostupni su i XL spremnici visokog učinka. Kompatibilna je i s uslugom automatske isporuke tinte tvrtke Canon. Registrirajte se za uslugu i zamjenski spremnici s tintom isporučit će se na vašu adresu kad god vam počne ponestajati tinte, što znači da nećete morati brinuti o nestanku tinte usred važnog zadatka.

Ako ne trebate pisač s ugrađenim skenerom, razmotrite PIXMA iX6850 tvrtke Canon. Ovaj jednako kompaktan A3+ pisač upotrebljava istu kombinaciju pet pigmentnih tinti i tinti na bazi topivih bojila, dok A3+ pisač PIXMA iP8750 sa šest tinti dodaje još jednu sivu tintu na bazi topivih bojila, povećavajući paletu boja i dodatno poboljšavajući kvalitetu monokromatskog ispisa.

Najbolji pisači za niske troškove rada

Pisač PIXMA G6040 tvrtke Canon ispisuje sliku logotipa

PIXMA G6040 tvrtke Canon može ispisati do 18 0004 stranica uz samo tri bočice s crnom tintom, što ga čini pametnim izborom za one koji žele uštedjeti. © Jake Baggaley

Osoba sjedi za malim stolom i radi na prijenosnom računalu. Na stolu iza prijenosnog računala nalazi se pisač PIXMA tvrtke Canon.

Jednostavni PIXMA GX1040 tvrtke Canon dizajniran je da se uklopi u kućni ured, a vrlo je kompaktan za MegaTank pisač. Kao i kod drugih pisača tvrtke Canon s punjivim spremnicima, bočice s tintom imaju jedinstven način priključivanja, tako da se svaka boja može uliti samo u odgovarajući spremnik. Ugrađeni ventil sprječava prekomjerno punjenje i potencijalno prolijevanje.

Za dizajnere koji trebaju kreativna rješenja za ispisivanje radi izrade velikih količina ispisanih materijala model iz asortimana MegaTank pisača serije PIXMA G tvrtke Canon vrlo je praktična opcija. PIXMA G6040 tvrtke Canon ima četiri punjiva spremnika za tintu visoke učinkovitosti i mogućnost ispisivanja do 18 0004 stranica uz tri bočice crne tinte ili 7700 stranica uz komplet tinti u boji. Može se pohvaliti i kapacitetom od 350 listova običnoga papira i automatskim obostranim ispisivanjem, tako da ćete manje vremena provesti nadopunjujući PIXMA G6040 papirom i tintom, a više brinući se o kreativnoj strani stvari.

Tehnologija ispisne glave kod modela PIXMA G6040 osigurava oštre i detaljne ispise, a pruža i ispisivanje bez obruba od kvadratnog formata 89 x 89 do A4. Ujedno predstavlja i svestranu opciju tri u jedan, uz fotokopirni uređaj i skener A4 formata, što vam omogućuje uvoz radova i drugih izvornih materijala u projekt dizajna bez potrebe za dodatnim hardverom. Osim toga, PIXMA G6040 podržava računalni oblak, tako da se dizajni mogu ispisati s bilo koje lokacije upotrebom kompatibilnih usluga, kao što su Google Drive i Dropbox.

Kako bi se troškovi rada dodatno smanjili, višefunkcijski MegaTank pisač MAXIFY GX3040 3 u 1 pruža vam najbolje troškove po stranici i ukupne troškove vlasništva u klasi. Može ispisati 60004 monokromatskih stranica ili do 14 000 stranica u boji uz jedan komplet bočica s pigmentnom tintom, što se povećava na oko 9000 i 21 000 stranica u ekonomičnom načinu rada. MAXIFY GX4040 ima i ADF kapaciteta 35 listova i dodirni zaslon u boji, a oba imaju mogućnost brzog ispisivanja od 18 ipm monokromatski i 13 ipm u boji. Još jedan bonus ova dva pisača je to što imaju dodatni, treći ulagač papira na stražnjoj strani. Plošni dizajn ladice za ručno ulaganje omogućuje ispisivanje na karticama debljine do 0,7 mm i izradu plakata duljine do 1,2 metra.

Za naročito kompaktan MegaTank pisač 3 u 1, MAXIFY GX1040 dizajniran je za hibridne zaposlenike, a ima prilagodljivo dodirno sučelje u boji koje omogućuje besprijekornu integraciju dizajnerima koji rade kod kuće. Ima kapacitet dovoljan za 30004 monokromatskih stranica ili do 3000 stranica u boji uz jedan komplet bočica s tintom i, kao što je slučaj s modelom PIXMA G6040, sve njegove pigmentne tinte vrlo su otporne na razmazivanje i upotrebu markera, za monokromatske i dokumente u boji. MAXIFY GX2040 tvrtke Canon ima i ADF za 35 listova.

Najbolji pisači za dizajnere u pokretu

Muškarac sjedi za stolom i pregledava sliku koju je njegov pisač PIXMA TR150 tvrtke Canon upravo izradio.

PIXMA TR150 tvrtke Canon brzo izrađuje živopisne ispise zahvaljujući svom hibridnom sustavu tinte i brzinama ispisivanja do 5,5 ipm. © Jake Baggaley

Osoba drži SELPHY Square QX10 tvrtke Canon dok on ispisuje logotip za projekt.

Dovoljno malen da ga možete nositi svuda, SELPHY Square QX10 tvrtke Canon napaja punjiva baterija i idealan je ako radite na udaljenim lokacijama bez pristupa strujnoj mreži.

Bilo da ste grafički dizajner koji traži način izrade oglednih materijala za prezentaciju klijentu dok ste na putu ili radite na daljinu, ili jednostavno želite osloboditi prostor u kućnom uredu, kompaktni i lagani pisač PIXMA TR150 tvrtke Canon odličan je izbor. Ovaj prijenosni pisač može ispisivati dokumente i fotografije bez obruba do formata A4, a može se napajati preko električne mreže ili opcionalne baterije, što ga čini doista mobilnim rješenjem.

PIXMA TR150 upotrebljava sustav hibridnih tinti s pigmentnom crnom tintom s bojama na bazi topivih bojila za dugotrajne živopisne ispise. Također je brz, uz brzine ispisivanja do 5,5 ipm1 (slike u minuti) u boji i 9 ipm crno-bijelo. Podržava i ispisivanje na omotnice i posebne papire, uključujući papir visoke razlučivosti tvrtke Canon, mat fotopapir i obostrano mat papir.

Svi priključci i kabeli nalaze se s jedne strane pisača, pa ga je lako smjestiti u male prostore, a ima podršku za Wi-Fi od 2,4 GHz i 5 GHz5, kao i Wi-Fi Direct, tako da možete nastaviti ispisivati bežičnim putem bez pristupa internetskom usmjerivaču. Ima čak i 1,44-inčni OLED zaslon, tako da izravno možete i provjeriti status veze i razine tinte te pristupiti postavkama.

Ako ne trebate zahtjevno ispisivanje, punjivi SELPHY Square QX10 tvrtke Canon s baterijskim napajanjem izrađuje slike od 68 x 68 mm s rubom na koji se može pisati, tako da možete dodati napomene ili komentare, što je idealno za kreiranje ploče sa slikama.


Napisali Marcus Hawkins i Matthew Richards

 1. Brzine ispisivanja dokumenata prosječne su ESAT vrijednosti u uredskom testu za zadani jednostrani način rada, ISO/IEC 24734. Brzina ispisa fotografija temelji se na zadanim postavkama, uz primjenu standarda ISO/JIS-SCID N2 na fotopapiru Plus Glossy II, i ne uzima u obzir vrijeme obrade podataka na računalu.
 2. PIXMA plan ispisivanja dostupan je samo građanima Austrije, Belgije, Danske, Finske, Francuske, Njemačke, Italije, Norveške, Nizozemske, Španjolske, Švedske, Švicarske, Republike Irske i Ujedinjenog Kraljevstva.
 3. Fotopapiri kompatibilni s ChromaLife 100 uključuju Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss i Photo Paper Glossy. Utemeljeno na ubrzanom ispitivanju tvrtke Canon s pohranom na tamnom mjestu i pod kontroliranom temperaturom, vlažnosti i plinom koji simuliraju pohranu u albumu s plastičnim košuljicama. Canon ne može zajamčiti dugovječnost ispisa; rezultati se mogu razlikovati ovisno o ispisanoj slici, vremenu sušenja, uvjetima izlaganja/pohrane te čimbenicima iz okoliša.
 4. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju metode za pojedinačno testiranje tvrtke Canon koja upotrebljava tablicu ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.
 5. Podrška za 5 GHz možda nije dostupna u vašoj regiji.

Slični proizvodi

Slični članci

 • ISPISIVANJE

  Aplikacija tvrtke Canon za ispisivanje koja vam odgovara

  Budite kreativni i organizirani uz aplikacije za ispisivanje tvrtke Canon – naći ćete odgovarajuću za svaki projekt.

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisač za kućne urede

  Učinite rad od kuće jednostavnijim uz pisače PIXMA i MAXIFY tvrtke Canon.

 • ISPISIVANJE

  Način upotrebe bežičnog pisača

  Pametni načini najboljeg iskorištavanja pisača.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Objašnjenje vrsta papira

  Istražite različite vrste papira tvrtke Canon uz ovaj praktični vodič za kupce.