KREATIVNO ISPISIVANJE

Popisi, planovi i ciljevi: organizirajte se ispisivanjem

Od ispisivih planera obroka do dnevnika zahvalnosti, otkrijte kako izraditi vlastite organizacijske alate uz pisač PIXMA tvrtke Canon i Creative Park.
Odozgo snimljena fotografija otvorenog dnevnika pokraj predložaka rubova s web-mjesta Creative Park i pisač PIXMA tvrtke Canon.

Bolja organizacija česta je novogodišnja odluka, ali priprema strategija za održavanje kontrole nad našim užurbanim životima pruža mnoge koristi i tijekom cijele godine. Ne radi se ni samo o dnevnim planerima – uz malo kreativnog razmišljanja može se iskoristiti snaga ispisivanja za kreiranje raznih vrsta odličnih resursa za pomoć u upravljanju mnogim izazovima koje život donosi. 

To može biti jednostavno poput popisa za kupnju ili planova za obroke koji će vam pomoći da se sjetite kupiti sve što vam treba u supermarketu ili dnevnika zahvalnosti koji vam omogućuje da zabilježite sve ono na čemu ste zahvalni. Ili možda tablica za praćenje raspoloženja, tako da se možete osvrnuti na ono što možda utječe na vaše mentalno zdravlje. 

Bez obzira na cilj, asortiman pisača PIXMA tvrtke Canon može vam pomoći u usavršavanju organizacijskih vještina i kreativnom procesu.

Zašto sastavljati popise, planove i ciljeve?

Žena sjedi za drvenim stolom i zapisuje u dnevnik, dok je pokraj nje topli napitak.

Kreatorica Temi Manning uživa u odvajanju vremena za izradu dnevnika. Ona smatra da sjesti nedjeljom navečer s toplim napitkom pruža savršenu priliku za organiziranje nadolazećeg tjedna.

Žena škarama izrezuje tematske motive preuzete s web-mjesta Creative Park. Pisač PIXMA tvrtke Canon nalazi se na stolu. 

Temi je eksperimentirala s pisačem serije PIXMA TS7450a tvrtke Canon i web-mjestom Creative Park tvrtke Canon, istražujući nove načine vizualnog uljepšavanja planera rubovima i tematskim motivima.

Kreiranje popisa, planova i ciljeva može biti mnogo više od brzog zapisivanja stvari i njihovog precrtavanja. Temi Manning iz Portsmoutha u Ujedinjenom Kraljevstvu otkrila je pisanje dnevnika kao pomoć u brizi o mentalnom zdravlju i izgradila je impresivnu zajednicu pratitelja na društvenim mrežama dijeleći svoje prekrasno ilustrirane dnevnike. „To je bio način da provodim vrijeme usredotočena na trenutak dok radim nešto u čemu uživam, stavljajući svoje kaotične misli na papir“, objašnjava. Dnevnici predstavljaju način bilježenja raznih vrsta životnih ciljeva i postignuća, od vježbi koje ste odradili i hrane koju ste pojeli, do knjiga koje biste željeli pročitati ili filmova koje želite gledati.

Pisanje dnevnika i planiranje za Temi je sada način života, a otkrila je i da kreiranje vlastitog dnevnika ili planera i mapiranje svega što želite postići može učiniti ciljeve manje zastrašujućima. „Bez njega ne bih jednako učinkovito funkcionirala“, kaže. „To je važno jer me motivira i održava organiziranom, a imam priliku uživati u trenucima usredotočenosti, dok kreativno izrađujem prekrasne stranice i konfiguracije te istovremeno inspiriram druge da čine isto.“

Ovdje dijeli savjete i tehnike o tome kako možete postati učinkovitiji i kreativniji upotrebljavajući ispis.

Odabir teme

Žena izrezuje ilustraciju lista dok sjedi za stolom. Na stolu se nalaze pisač tvrtke Canon, bilježnice i olovke.

Ako ste početnik u pisanju dnevnika, Temi preporučuje dodavanje omiljenih ilustracija na stranice kako biste projekt učinili doista svojim. Temi je ove motive lišća nacrtala sama, ali možete upotrijebiti i unaprijed izrađene dizajne s web-mjesta Creative Park – možete birati između stotina njih.

Par ruku stavlja naljepnice s kavom s web-mjesta Creative Park tvrtke Canon u dnevnik. Pokraj njih na stolu različiti su ispisani dizajni, ružičasta tipkovnica i uredski pribor.

Temi smatra da je ključ uspješnog osobnog dnevnika u tome da „odaberete nešto što predstavlja vaš stil ili nešto što vas zanima“. Za ovaj projekt Temi je odabrala kavu i jesensku temu, kombinirajući svoje ručno nacrtane dizajne s predlošcima s web-mjesta Creative Park.

Temi često prilagođava svoje dnevnike i afirmacije ručno nacrtanim ilustracijama, no možete i pretraživati gotove dizajne koje zatim možete ispisati i dodati stranicama. Jednostavan način izražavanja osobnog kreativnog stila, kao što je predložila Temi, jest da odaberete temu za svaki mjesec. To mogu biti živopisni uzorci, specifične boje ili teme, kao što je tema kave / jesenska tema koju je Temi odabrala za listopad. „Upotrebljavam ih kao dekoracije na svakoj stranici i provodim jednu večer raspoređujući ih za nadolazeći tjedan“, kaže.

Na web-mjestu Creative Park i u aplikaciji Creative Park dostupno je bezbroj predložaka, uzoraka i dizajna za preuzimanje koji se mogu ispisivati u raznim formatima na raznim vrstama papira kompatibilnima s pisačima PIXMA. Mogu se dodati rubovi za uljepšavanje planova za obroke, dok šareni papiri s uzorkom daju upečatljive ručno izrađene kalendare. Ako nešto pokušate i ne svidi vam se, lako reciklirate stari dizajn i krenete ispočetka.

„Creative Park mi omogućuje pretraživanje velike biblioteke unaprijed izrađenih dizajna te njihovo brzo preuzimanje putem aplikacije Canon PRINT ili izravno putem aplikacije Creative Park“, objašnjava Temi. „Zaljubila sam se u zidni komplet u stilu kafića – volim odvažan, moderan dizajn i raznovrsne ilustracije. Za ukrašavanje kuhinje upotrijebila sam i dizajn pariškog kaveza za ptice.“

Ispisivanje, skeniranje i dupliciranje 

Pisač PIXMA tvrtke Canon na stolu, ispisuje popis za kupnju.

Pisač serije PIXMA TS7450a tvrtke Canon – koji ima ugrađeni skener i omogućuje vam kopiranje više listova u dvostruko kraćem vremenu – omogućio je Temi da brzo duplicira omiljene dizajne i ubrza rad.

Žena olovkom dodaje stavku na predivno dizajnirani popis za kupnju pričvršćen na hladnjak.

Popisi za kupnju jednostavan su način za preuzimanje kontrole nad tjednom rutinom. Uz magnetski fotopapir tvrtke Canon popise možete stavljati na hladnjak. Na taj način više nikad nećete zaboraviti važnu stvar.

Opcija skeniranja na uređaju serije PIXMA TS7450a odlična je za dupliciranje stranica, tako da nećete morati svaki tjedan kreirati potpuno novi raspored ako nemate vremena. Ovu značajku možete upotrebljavati i za stvaranje kopija vlastitog dizajna i ilustracija koje zatim možete ispisati u više verzija kako biste ih dodali svojim projektima.

Uz pomoć aplikacije Canon PRINT dizajne možete ispisivati izravno s pametnog telefona u željenim formatima i konfiguracijama te na željenoj vrsti papira. Iako je Temi dizajne uglavnom ispisivala na mat fotopapiru tvrtke Canon, magnetski fotopapir tvrtke Canon idealan je za lijepljenje popisa za magnetske površine kod kuće.

Predanost procesu

Pisač tvrtke Canon, tablet i raznovrstan uredski pribor na drvenom stolu. Iznad stola na zidu, razglednice i bilješke pričvršćene su na metalnu zidnu vješalicu. 

„Ništa ne može nadmašiti osjećaj postignuća i užitak u radu s papirom i planerima, stvarajući predivne rasporede rukama“, kaže Temi.

Odozgo snimljena fotografija drvenog stola s otvorenim dnevnikom koji prikazuje dnevne popise zadataka te motive lista i šalice.

Svoje kreacije ne morate ni čuvati za sebe. Mogu poslužiti kao jedinstveni darovi za prijatelje i voljene osobe koje se također žele organizirati.

Ljepota izrade dnevnika kod kuće s proizvodima kao što je serija PIXMA TS7450a tvrtke Canon jest da bilo tko može pokušati. „Mogućnost ispisivanja svih tih dizajna odlična je ako želite uštedjeti vrijeme i uživati u kreativnom radu s bibliotekom materijala za preuzimanje na raspolaganju“, kaže Temi.

Ona također tvrdi kako je pretvaranje organizacije u rutinu najbolji način da ostanete predani planovima. „Svaku nedjelju navečer kreiram stranice dnevnika sa svojim ilustracijama i dizajnima, tako da bude spreman za sljedeći tjedan. Skuham čaj, opustim se za stolom i uživam u procesu.“

Za razliku od prosječnog kupljenog planera, ručno izrađeni organizacijski alati pružaju mogućnost istraživanja kreativnih i cijenom pristupačnih rezultata, dajući osjećaj vrijednosti dnevnim, mjesečnim i godišnjim planovima. Ne radi se ni samo o gotovom proizvodu; možete uživati u procesu i u budućnosti se osvrnuti na sve što ste postigli.


Napisao Rowan Davies

Slični proizvodi

 • Pisači za upotrebu kod kuće

  PIXMA TS7450a Series

  Elegantan „sve u jednom“ uređaj za tehnološki potkovane s brojnim mogućnostima za kreativno ispisivanje i tehnologijom ADF za pojednostavljivanje postupka kopiranja i skeniranja više različitih listova.
 • Tintni pisači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat fotopapir omogućava izradu vrlo kvalitetnih fotografija, grafika i teksta s mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije primjene kao što su čestitke, promotivni materijali i umjetnička djela izrađena od papira.
 • Tintni pisači

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Unesite kreativnost i interaktivnost u fotografske ispise uz magnetski foto-papir MG-101 tvrtke Canon.
 • Slični članci

 • SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Savjeti za ispisivanje za povratak u školu

  Pronađite kreativne načine organizacije za školsku godinu uz pisač tvrtke Canon.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Personalizirajte svoje uređaje

  Kreirajte prilagođene naljepnice za svoj telefon i druge uređaje s pomoću prijenosnih pisača tvrtke Canon.

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisači za studente

  Svaki student treba pisač – otkrijte najbolje pristupačne opcije koje odgovaraju vašim potrebama.

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisač za kućne urede

  Učinite rad od kuće jednostavnijim uz pisače PIXMA i MAXIFY tvrtke Canon.