KREATIVAN ISPIS

Personalizirajte, ispišite, organizirajte: kreirajte vlastiti kalendar s fotografijama

Prikupite najbolje uspomene iz cijele godine i ispišite personalizirani kalendar koji ćete izložiti u svom domu ili darovati voljenoj osobi.
Žena drži ispisanu stranicu kalendara koja izlazi iz pisača PIXMA tvrtke Canon.

Budući da su noći sve duže i više vremena provodimo u zatvorenom, to je savršena prilika da pregledate godinu u fotografijama dok se pripremate za narednih 12 mjeseci. Postoji li bolji način za organiziranje od prilagođenog kalendara u kojem možete naći sve omiljene obiteljske trenutke?

Kalendar kućne izrade ispisan pisačem PIXMA tvrtke Canon fantastična je prilika da ponovo otkrijete dragocjenu zbirku obiteljskih trenutaka snimljenih telefonom ili fotoaparatom te pronađete savršene fotografije koje će odražavati svaki mjesec. Mogli biste i odabrati fotografije mjesta koja ste posjetili te uskladiti ugođaj i odredište godišnjem dobu?

Fotografkinja, influencerica i nova mama Rafaella Ponce okupila je 19 600 pratitelja na Instagramu, dijeleći svoj život s mužem i djetetom na jugozapadu Ujedinjenog Kraljevstva te drugi kreativni sadržaj. Osim toga, vodi marketinšku aplikaciju za influencere koja pomaže brendovima i influencerima da se međusobno povežu.

Ovdje se okreće rukotvorinama, pokazujući kako kreiranje vlastitog kalendara ispunjenog predivnim uspomenama protekle godine može biti zabavna i jednostavna aktivnost: sve što vam treba je pisač i malo kreativnosti.

1. Pripremite se za kreativni projekt kalendara

Žena ulaže papir u pisač koji se nalazi na stolu pokraj pakiranja papira tvrtke Canon i prijenosnog računala.

Rafaella doista uživa u kreativnom radu i uvijek traži inspiraciju. „Volim sve što se tiče rukotvorina“, kaže. „Izrađivanje spomenara moja je stvar. Prošlo je neko vrijeme, očito, s djetetom, ali mi se sviđa.“

Za izradu kalendara potreban je minimalistički komplet, tako da je to savršena aktivnost za opuštajuće popodnevno izrađivanje kod kuće. Uz pisač PIXMA tvrtke Canon, kao što je bežična serija PIXMA TS7450 tvrtke Canon koju je Rafaella upotrijebila, trebat će vam fotopapir koji je dovoljno čvrst da se može prikvačiti ili izložiti.

Mat fotopapir MP-101 tvrtke Canon idealan je za izradu papirnatih rukotvorina i daje vrlo kvalitetne, živopisne fotografije mat dorade. Sjajni papir, kao što je Canon Plus Glossy II PP-201, također dobro funkcionira, poboljšavajući jarke boje i pružajući savršenu doradu digitalnih fotografija. Na obje se vrste papira može pisati, tako da možete zaokružiti datume ili zapisati stvari koje treba zapamtiti. Rafaella se odlučila upotrijebiti papir Plus Glossy kako bi svom kalendaru dodala prekrasan vrhunski sjaj.

2. Odaberite fotografije

Žena koja drži stranicu kalendara za listopad na kojoj je prikazana trudnica koja drži bundevu pokraj trbuha.

Pronalaženje inspiracije za svaki mjesec ne bi trebalo biti teško. Započnite s fotografijama voljenih osoba koje možete upotrijebiti za mjesece njihovih rođendana, a za prosinac upotrijebite božićni obiteljski portret, pa krenite od toga.

Bilo da dodajete svijećom osvijetljen portret snimljen na rođendanskoj zabavi djeteta, sretan prizor s ljetovanja, akcijsku snimku obiteljskog psa dok trči kroz jesensko lišće ili omiljeni lokalni pejzaž prekriven snijegom, personaliziranje kalendara sezonskim fotografijama najdragocjenijih trenutaka u središtu je ovog projekta izrade rukotvorina.

„U ovo vrijeme prošle godine bila sam trudna pa sam snimila trbuh i bundevu“, objašnjava Rafaella. „Bilo je lijepo ispisati tu fotografiju za listopad jer me podsjeća na taj trenutak i prolaznost vremena – moja beba sada ima gotovo godinu dana.

„Najvažnije su mi uspomene koje možete kreirati s fotografijama. Tako bih za svaki mjesec odabrala fotografiju koja podsjeća na dobre uspomene u to vrijeme.

„Ako posjetite moj Instagram, vidjet ćete da mi se doista sviđa upotreba prirodnog svjetla i da mi se ne sviđa kad se previše toga događa na fotografiji“, kaže. „Mislim da je manje više. Pažljivo odaberite fotografije, uključite mnogo prirodnog svjetla i jednostavne pozadine.“

3. Pripremite fotografije za ispisivanje

Žena s novorođenčetom sjedi na kauču i upotrebljava aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon na svom telefonu za uređivanje kalendara s fotografijama.

„Možete se igrati aplikacijom Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon na računalu ili telefonu“, kaže Rafaella, koja je aplikaciju upotrijebila za predložak kalendara.

Važno je pripremiti fotografije prije ispisivanja. Mnoge aplikacije za uređivanje fotografija pružaju vam mogućnost odabira kvalitete i vrste slikovne datoteke prilikom izvoza, a Rafaella savjetuje izvoz u što je moguće većoj kvaliteti. „Ako to učinite, prilikom ispisivanja vidjet ćete kvalitetniju fotografiju“, kaže.

Ako izvozite slike u JPEG formatu, odaberite najveću moguću kvalitetu. Možete razmotriti i izvoz u obliku PNG datoteka jer te vrste datoteka manje gube na kvaliteti prilikom kompresije, što često rezultira boljim fotografijama. Ako fotografije snimate u RAW formatu, to omogućuje najvišu moguću kvalitetu i najveću fleksibilnost u post-produkciji, kad se upotrebljava softver za uređivanje slika kao što je Digital Photo Professional (DPP) tvrtke Canon.

Imajte na umu da fotografije mogu izgledati drukčije kad se ispišu u odnosu na to kako izgledaju na zaslonu, pa najprije izradite probne ispise kako biste utvrdili kako će izgledati konačne fotografije za kalendar.

Rafaella je upotrijebila aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon koja ima izbor predložaka za kalendar. Slike možete uvesti izravno u predloške ili ih upotrijebiti kao nadahnuće za vlastiti dizajn.

4. Maštovito upotrijebite predložak

Žena sjedi za svojim prijenosnim računalom i prilagođava obiteljske fotografije na kalendaru s fotografijama s pomoću softvera Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon.

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon omogućuje dodavanje teksta, pečata i okvira u kalendar ili primjenu kreativnih filtara na slike. Osim predložaka u aplikaciji Creative Park nudi razne opcije za kalendar, od adventskih kalendara i odbrojavanja do rođendana do 3D kalendara i kalendarskih naljepnica.

Ovisno o vašim vještinama izrade rukotvorina, mogli biste pokušati izraditi vlastiti predložak kalendara, ali Rafaella je u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon odabrala klasični jednomjesečni predložak, koji omogućuje dodavanje fotografije na stranicu svakog mjeseca. Odaberite odgovarajući format papira za svoj pisač, uvezite fotografije i poigrajte se s kreativnim filtrima, pečatima i okvirima kako biste dodali vlastiti stil. Možete čak i promijeniti font i boju teksta kako biste kalendar učinili doista svojim.

U besplatnoj aplikaciji Creative Park, Canonovoj kolekciji besplatnih materijala za izrađivanje rukotvorina, dostupan je niz opcija za kalendar. Jednostavno odaberite predložak kalendara, odaberite veličinu koju želite ispisati i preuzmite datoteku. Uzmite škare, ljepilo, olovku, kemijsku olovku, čačkalice i pincetu te se pripremite za rezanje, savijanje, lijepljenje i sastavljanje kalendara.

5. Ispišite i izložite

Žena se smiješi dok drži tek ispisanu stranicu svog kalendara.

Pisač serije PIXMA TS7450 tvrtke Canon možete povezati izravno s računala ili pametnog telefona. Osim toga, spremnici s tintom za pisač jednostavno se postavljaju i mijenjaju.

Žena drži novorođenče na kuhinjskoj površini. Kalendar s fotografijama postavljen je na ormarić iza nje.

Središte doma često je kuhinja, tako da svoj personalizirani kalendar možete izložiti na ormariću montiranom na zid kako nikad ne biste zaboravili važne događaje.

Kad sve bude spremno, vrijeme je da počnete ispisivati. Cijenom pristupačan i za upotrebu jednostavan pisač serije PIXMA TS7450 tvrtke Canon ima velik izbor opcija, što ga čini idealnim za rad i igru. Možete brzo kopirati i skenirati više listova za rad i upotrijebiti ih kao kreativnog partnera za aktivnosti s djecom. Širok asortiman kreativnih medija tvrtke Canon obuhvaća magnetski fotopapir, tako da ispisani kalendar možete zalijepiti izravno na hladnjak.

6. Darujte svoje kreacije

Žena koja nosi novorođenče vješa uokvireni kalendar s fotografijama na zid pokraj drugih uokvirenih fotografija i slika.

Personalizirani kalendar ispunjen posebnim uspomenama bit će izvrstan rođendanski dar za djeda i baku ili bliske prijatelje.

Kad je ispunjen veselim zajedničkim uspomenama, personalizirani kalendar može biti smislen dar za prijatelje i članove obitelji. Osim kalendara, Rafaella je napravila uokvireni ispis kalendara s fotografijom sa sestrinog vjenčanja.

„Moja se sestra vjenčala u kolovozu, a moja je kćer nosila prstenje, tako da imamo fotografiju nas s mojom sestrom i šurjakom“, kaže. „Upotrijebila sam neke od dizajna pozadine iz aplikacije i izgledala je doista lijepo. Poslat ću je sestri i svidjet će joj se.

„Najvažnije su mi uspomene koje možete sačuvati na fotografijama. Danas je sve digitalno, ali mislim da nam nedostaje fizički dio. To je definitivno dar koji bih ja voljela dobiti. Čini uspomene opipljivima.“Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci

 • ISPISIVANJE

  Uređivanje fotografija za ispisivanje

  Bolje iskoristite svoje ispisane fotografije uz naš detaljan vodič za uređivanje za ispisivanje i upotrebu najboljih postavki ispisa.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Ispišite popise, planove i ciljeve

  Postanite kreativni s pisačem PIXMA tvrtke Canon te ostanite organizirani i usredotočeni na trenutak tijekom cijele godine.

 • ISPISIVANJE

  Canon PosterArtist

  Izrađujte profesionalne postere, brzo, jednostavno i besplatno.

 • PRINTING TIPS

  Create a personal gift

  The Canon Photo Cube helps you craft a gift full of happy memories.