KREATIVAN ISPIS

Ispišite vlastiti uzorak za vezenje

Izradite prilagođeni zidni ukras ili preobrazite običnu bijelu majicu uz ovaj detaljni vodič za ispisivanje uzoraka za vezenje.
Bijela majica s otisnutim uzorkom za vezenje koji prikazuje kućne biljke, pokraj pakiranja Canonovog papira za preslikavanje glačalom.

Vezenje je postajalo sve popularnije posljednjih godina, jer tražimo hobije koji će nam pomoći da smirimo um te se odvojimo od televizijskih i računalnih zaslona. No jeste li znali da svoj pisač možete upotrijebiti za izradu vlastitih uzoraka za vezenje?

Pisač PIXMA omogućuje vam jednostavno dizajniranje vlastitog motiva i njegov prijenos na tkaninu. Otkrijte kako ukrasiti običnu majicu ili izraditi prilagođen zidni ukras s pomoću ovog detaljnog vodiča.

Potrebno vam je sljedeće:

 • Pisač tvrtke Canon, kao što je serija PIXMA TS5350
 • Papir za preslikavanje glačalom za svijetlu1 ili tamnu2 tkaninu ili matirani fotopapir
 • Dizajn uzorka za vezenje po vašem izboru
 • Tkanina po vašem izboru (materijal treba sadržavati najmanje 50 % pamuka i biti pogodan za pranje u perilici pri 30 °C)
 • Škare
 • Glačalo i daska za glačanje
 • Igla i konac
 • Obruč za vezenje

1. Odabir dizajna uzorka za vezenje

Zidni ukras i majica s otisnutim uzorkom za vezenje, pokraj pisača tvrtke Canon.

Kao uzorak za vezenje možete odabrati bilo koji dizajn koji vam se sviđa ili čak pokušati izraditi vlastiti.

Žena stavlja majicu s uzorkom biljke u obruč za vezenje.

Vaš dizajn ne mora biti savršen, jer možete vezom prekriti bilo koji dio koji želite sakriti.

Možda ste već osmislili uzorak za svoj vez. Rosie, naša umjetnica koja se bavi rukotvorinama iz tvrtke The Embroidery Barn, odabrala je dva dizajna za ovaj projekt. Prvi je bio motiv s temom biljaka koji će uljepšati običnu bijelu majicu. Drugi, ruke koje oblikuju srce, koje je planirala zašiti na bijelu tkaninu kako bi napravila inspirativan zidni ukras.

Rosie je sama kreirala dizajn, ali ako nemate ideje, mnogo inspiracije nudi Creative Park ili aplikacija Creative Park3. Oba mjesta nude dizajne i uzorke niza umjetnika i ilustratora – pogledajte Cactus Party ili Peaceful Parakeets!

2. Ispisivanje uzorka za vezenje

Pisač PIXMA tvrtke Canon ispisuje dva dizajna na list A4 papira.

Naša umjetnica koja se bavi rukotvorinama ispisala je svoje dizajne, za majicu i prsten za vezenje, na jedan list A4 papira za preslikavanje na svijetlu tkaninu.

Nakon što odaberete dizajn za vezenje, vrijeme je za ispisivanje uzorka. Besplatna aplikacija Canon PRINT, koja je kompatibilna s većinom pisača tvrtke Canon s podrškom za Wi-Fi, uključujući seriju PIXMA TS5350 tvrtke Canon, omogućuje vam upravljanje pisačem izravno s pametnog telefona i čak povezivanje s računalnim oblakom.

Ako je vaša tkanina relativno tanka, možete ispisati uzorak za vezenje na običnom papiru, kao što je matirani fotopapir i otisnuti dizajn izravno na tkaninu. Jednostavno zalijepite uzorak na prozor, stavite tkaninu preko njega i iscrtajte crte olovkom.

Rosie je upotrijebila papir za preslikavanje glačalom za svijetlu tkaninu, što malo pojednostavljuje proces. Dostupan je u formatu A4, tako da možete izraditi velike dizajne ili postaviti nekoliko manjih motiva na isti list (s pomoću aplikacije Easy-PhotoPrint Editor tvrtke Canon koja će pomoći pri izradi rasporeda) kako biste imali što manje otpada.

3. Priprema ispisanog uzorka za vezenje za preslikavanje

Žena škarama izrezuje motiv kućne biljke.

Prazni dijelovi papira za preslikavanje vidjet će se na na konačnom dizajnu, pa stoga uredno izrežite rubove kako bi se dobio uredan okvir.

Žena određuje položaj dizajna s kućnim biljkama na majicu.

Kad budete zadovoljni isječkom, odlučite gdje na tkanini želite postaviti dizajn.

Prije preslikavanja uzorka na tkaninu, izrežite dizajn oštrim škarama. Možete podrezati što bliže rubu ili ostaviti uredan okvir oko motiva. Postavite dizajn na tkaninu – ako preslikavate na majicu, bilo bi dobro najprije je isprobati kako biste provjerili je li sve na pravom mjestu. Kad budete zadovoljni s položajem, okrenite papir tako da dizajn bude okrenut prema tkanini.

4. Preslikavanje uzorka za vezenje na tkaninu s pomoću glačala

Žena pomiče glačalo preko majice i dizajna za preslikavanje postavljenog licem prema dolje.

Postavite svoj dizajn licem prema dolje na tkaninu i s pomoću prethodno zagrijanog glačala otisnite uzorak na majicu.

Žena odljepljuje poleđinski papir s papira za preslikavanje pričvršćenog na bijeli sloj tkanine.

Pažljivo odlijepite poleđinski papir kako biste otkrili uzorak.

Stavite tkaninu i dizajn na dasku za glačanje. Podesite glačalo na približno 170 °C (što odgovara postavci za pamuk na većini glačala) i polako pomičite glačalo po tkanini, ravnomjerno pritišćući. Pravite kružne pokrete kako biste se uvjerili da se slika odvojila od papira i preslikala na tkaninu. Kad budete sigurni da se uzorak preslikao, jednom rukom pritisnite tkaninu kako biste je zadržali na mjestu, a drugom rukom polako odlijepite poleđinski papir.

5. Vezenje ispisanog uzorka

Žena veze rub oko svog dizajna s rukama na sloju tkanine.

Upotreba obruča za vezenje ili okvira za tapiseriju pomoći će vam da vez ostane na mjestu.

Komad tkanine u okviru s otisnutim dizajnom ruku u obliku srca.

Upotreba jednostavnog šava za izradu obrisa dizajna učinit će ga uočljivijim.

Sada kad je uzorak na mjestu, vrijeme je za zabavni dio! Ovdje možete pustiti mašti na volju. Možete odlučiti izvesti preko cijelog uzorka ili odabrati minimalistički pristup. Rosie je upotrijebila osnovne šavove vezenja za dodavanje boje posudama za biljke i naglašavanje lišća na svom dizajnu za majicu. Kako bi istaknula motiv ruke, upotrijebila je tamni konac za vezenje oko ruba.

Kad budete zadovoljni vezom, vrijeme je da pokažete svoj ručni rad. Majica bi mogla biti dražestan personalizirani dar, a drveni obruč za vezenje unaprijed je napravljeni okvir, tako da se vaš prilagođeni zidni ukras može odmah objesiti, kao podsjetnik na vašu rukotvorinu.

Kako biste pronašli još inspiracija za papirnate rukotvorine, slijedite nas na Pinterestu. Ne zaboravite svoje kreacije podijeliti na društvenim mrežama uz oznaku #MadeWithPIXMA.

Autor: Andrea Ball

 1. Kompatibilnost papira za preslikavanje na svijetlu tkaninu LF-101: PRO-100/PRO-100S, serija TS (osim serija TS31xx/TS20x), serija TR (osim serije TR45xx), serija MG77xx/MG75xx/MG68xx/MG67xx/MG57xx/MG56xx/MG36xx, serija iX68xx
 2. * Kompatibilnost papira za preslikavanje na tamnu tkaninu DF-101: PRO-100/PRO-100S, serije TS (osim serija TS31xx/serija TS20x), serije TR (osim serija TR45xx), serije G (osim serija GM40xx/serija GM20xx), serije MG77xx/serije MG75xx/serije MG67xx, serije iP87xx /serije iX68xx
 3. Informacije o podržanim modelima tintnih pisača tvrtke Canon potražite na web-mjestu: https://ij.start.canon/cpapp-model

Slični proizvodi

Slični članci

 • KREATIVAN ISPIS

  Preoblikujte svoju garderobu

  Majice kratkih rukava sa stavovima, prilagođene velike torbe, jedinstveni darovi… jednostavan vodič za ispisivanje na tekstilu.

 • Pisač tvrtke Canon ispisuje list papira s tri srca. Oko njega su olovke u boji, paket papira za prijenos i bijela majica s otisnutim srcem.

  KREATIVAN NAČIN DA ŽIVITE U TRENUTKU

  Nosite srce na dlanu

  Pridružite se razgovoru o mentalnom zdravlju uz ove moderne i inspirativne dizajne.

 • Zidna umjetnina izrađena od tropskog lišća, izrezana od papira u boji, u ružičastim i zelenim nijansama s tropskim uzorcima.

  KREATIVAN ISPIS

  Jednostavne biofilne dekoracije

  Osmislite umirujuće prostore u svom domu kombiniranjem prirode i dizajna.

 • Pisač PIXMA G6050 i magnetski fotopapir tvrtke Canon na stolu pored tvorevina modeliranih od papira, uključujući vrtuljak s dinosaurima, glavu jednoroga i naljepnice s mačkama.

  KREATIVAN ISPIS

  Izradite moderne kućne ukrase

  Počnite modelirati i ukrasite svoj dom pomoću aplikacije Creative Park i pisača PIXMA G6040.