KREATIVNO ISPISIVANJE

Ispisivanje uspomena dok ih stvarate: odaberite prijenosni pisač za fotografije koji vam najbolje odgovara

Canon proizvodi asortiman kompaktnih fotopisača koje lako možete upotrebljavati kod kuće ili dok ste u pokretu. Saznajte koji vam najbolje odgovara.
Crni SELPHY CP1500 tvrtke Canon, zeleni SELPHY Square QX10 tvrtke Canon, tirkizni Canon Zoemini S2 i ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2 raspoređeni na sivoj pozadini, okruženi ispisima, naljepnicama i dodatnom opremom.

Prijenosni pisači zabavan su način za čuvanje i dijeljenje uspomena, kao i još mnogo toga. Od ispisivanja naljepnica za personaliziranje uređaja do onih za spomenare, dokumentiranje života ili kreiranje dopisnica za slanje diljem svijeta, prijenosni fotopisači tvrtke Canon mogu se upotrebljavati za razne kreativne zadatke.

Pružaju niz različitih formata, dimenzija papira, značajki i tehnologija koje će zadovoljiti vaše potrebe ispisivanja, ovisno o tome što točno želite ispisati i što želite raditi s krajnjim rezultatom.

Pogledajmo usporedbu modela i što svaki od njih pruža po pitanju prenosivosti, vrste papira, formata ispisa i još mnogo toga kako biste pronašli svog savršenog partnera za ispisivanje.

Asortiman Canon Zoemini

Ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2 na svijetloj plavoj pozadini pokraj bijelog i tirkiznog modela Canon Zoemini S2.

Fotoaparati i pisači Canon Zoemini savršeno su prijenosni, idealni za izradu ispisa za dijeljenje na licu mjesta dok stvarate uspomene.

Dovoljno maleni da stanu u džep i laganiji od mnogih pametnih telefona, modeli Canon Zoemini druge generacije savršeni su za ispisivanje dok ste u pokretu. Ako se sastajete s prijateljima, digitalne fotografije možete pretvoriti u fizičke ispise u roku od nekoliko sekundi i darovati ih kao uspomene na posebnu priliku. Idealni su i za festivale, noćne izlaske i još mnogo toga – gdje god poželite snimiti fotografije i odmah uživati u njihovim ispisima.

Gdje god se nalazili, možete najbolje iskoristiti listove papira s ljepljivom poleđinom, što je idealno za postavljanje omiljenih snimki na sve, od hladnjaka do boce za pića. Nema nereda niti napora zahvaljujući tehnologiji ispisa ZINK™ (Zero Ink) tvrtke Canon, a ambalaža je svedena na najmanju moguću mjeru, dok aplikacija Canon Mini Print pruža potpunu kreativnu kontrolu i omogućuje vam da postignete izgled koji želite.

Canon Zoemini S2

Ruka drži bijeli Canon Zoemini S2, dok druga ruka vadi ispis iz njega. U pozadini je izbor pakiranja papira za pisač i prijenosno računalo na kojem je list s dvije ispisane naljepnice.

Aplikacija Canon Mini Print omogućuje dodavanje okvira, filtara i crteža fotografijama prije ispisivanja. Dostupne su i opcije za upravljanje fotoaparatom Canon Zoemini S2 s telefona, upotpunjene opcijama prikaza uživo i samookidača za situacije kad želite biti u kadru.

Unatoč kompaktnoj konstrukciji Canon Zoemini S2 potpuno je samostalan. Napaja se iz vlastite ugrađene punjive baterije koja ima dovoljno energije za kreiranje do 25 ispisa fotografija uz jedno punjenje, a uz to nema spremnika s tintom niti paketa traka s bojom. Pokreće ga tehnologija ZINK, a sva kemija za razvijanje ispisa fotografija ugrađena je u papir formata 50 x 76 mm koji se u pisač se umeće iz pakiranja od 10 komada.

Canon Zoemini S2 model je „2 u 1“ koji ima i ugrađeni digitalni fotoaparat s 8 MP te se isporučuje sa zrcalom za selfije i prstenastim svjetlom za dodatno osvjetljenje. Tu je i utor za microSD karticu, uz ugrađenu memoriju, tako da fotografije možete i pohranjivati i ispisivati.

Bluetooth veza omogućuje uparivanje pisača s pametnim telefonom, čime se iskorištava prednost prikaza uživo u aplikaciji Canon Mini Print za preciznije kadriranje i mogućnost prilagodbe fotografija s pomoću kreativnih filtara i dorada.

Canon Zoemini 2

Ruka drži ružičasto-zlatni Canon Zoemini 2, dok druga ruka vadi list papira za naljepnice iz njega s dvije okrugle naljepnice s ispisima fotografija.

Modeli Canon Zoemini 2 i Canon Zoemini S2 omogućuju ispisivanje okruglih naljepnica, s opcijom papira za okrugle fotografije Canon ZINK™ ZP.

Laganiji i od modela Canon Zoemini S2, Canon Zoemini 2 zadržava minimalnu masu jer nema ugrađeni fotoaparat. Osim toga, treba manje vremena za punjenje, a aplikacija Canon Mini Print omogućuje vam da potpuno iskoristite fotografije snimljene pametnim telefonom ili tabletom, kao i slikovne datoteke na računima za Facebook, Instagram, Google Photos, Dropbox ili iCloud.

Aplikacija Canon Mini Print usredotočena je na zabavu, uz opcije za dodavanje crteža i opisa, kao i za kreiranje kolaža s više ispisa. Tehnologija ZINK omogućuje vrlo kvalitetne ispise fotografija na papir formata 50 x 76 mm s podlogom koja se može odlijepiti i reciklirati, a ispisi su otporni na mrlje, cijepanje i vodu.

Još jedna privlačna opcija kod oba pisača Canon Zoemini je mogućnost kreiranja okruglih naljepnica, kao i standardnih pravokutnih ispisa, idealnih za označavanje predmeta kod kuće i upotrebu u dječjim školskim projektima.

Canon Zoemini – tehnički podaci

Veličina pisača

121 x 80,3 x 22,4 mm
120 x 84 x 21,5 mm

Masa

188 g
177 g

Dostupne boje

Tirkizna, bijela i ružičasto-zlatna
Navy, Pearl White, Rose Gold

Vrijeme ispisivanja

približno 50 s
približno 50 s

Vrsta ispisivanja

ZINK
ZINK

Razlučivost ispisivanja

314 x 600 dpi
313 x 500 dpi

Fotoaparat

8 MP
Nije dostupno

Vrijeme punjenja

Do 120 min
Do 50 min

Kapacitet po punjenju

25 ispisa
20 ispisa

Interna memorija

512 MB
Nije dostupno

Dodatna memorija

microSD, do 256 GB
Nije dostupno

Aplikacija

Canon Mini Print
Canon Mini Print

Format papira

50 x 76 mm
Prethodno izrezane okrugle naljepnice od 33 mm
50 x 76 mm
Prethodno izrezane okrugle naljepnice od 33 mm

Asortiman Canon SELPHY

Dva pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon pokraj dva pisača SELPHY Square QX10 tvrtke Canon na jarkoružičastoj pozadini.

Canonov asortiman SELPHY kompaktnih pisača besprijekorno radi s vašim pametnim uređajima i otvara cijeli svijet kreativnih mogućnosti.

Kako bi osigurali superiornu kvalitetu ispisa fotografija i njihovu dugotrajnost od oko 100 godina, pisači SELPHY tvrtke Canon upotrebljavaju tehnologiju ispisivanja sa sublimacijom boje umjesto tehnologije ZINK. Kao takvi, rade s drukčijom vrstom specijaliziranog fotopapira, i iako nemaju tekuću tintu, upotrebljavaju traku u kaseti. Pisači SELPHY tvrtke Canon imaju i opciju Auto Image Optimize za vaše fotografije, koja omogućuje prepoznavanje i ispravljanje nesavršenosti na fotografiji, prilagođavajući svjetlinu i boju lica uz istovremeno smanjenje neželjenih šumova.

Svaki ispis nastaje tako da papir četiri puta prolazi kroz pisač uz dodavanje uzastopnih slojeva cijan, magenta i žute boje, nakon čega slijedi zaštitni sjajni premaz. Za razliku od tintnih pisača, različite boje mogu se polagati jedna na drugu, umjesto da se kapi tinte postavljaju jedna uz drugu, tako da se mogu zadržati vrlo sitni detalji.

Canon SELPHY Square QX10

Pisač SELPHY Square QX10 tvrtke Canon na ružičastoj pozadini, okružen ispisima, spomenarom i dodatnom opremom. Ruka vadi ispis iz pisača.

Potpuno prijenosan SELPHY Square QX10 tvrtke Canon idealan je za mobilno ispisivanje na vjenčanjima, zabavama i drugim događajima.

Ruke umeću spremnike s tintom sa strane pisača SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.

SELPHY Square QX10 tvrtke Canon ima spremnike s tintom na umetanje utemeljene na tehnologiji sublimacije boje i kasete za papir, tako da nema dijelova koji su izbočeni. Može ispisati do 20 ispisa uz potpuno napunjenu bateriju.

Potpuno prenosivi SELPHY Square QX10 tvrtke Canon ima ugrađenu punjivu bateriju, kao i ugrađene kasete za papir i traku sa sublimacijom boja. Stoga je idealan za nošenje svuda i izradu vrlo kvalitetnih kvadratnih fotografija formata 68 mm gdje god želite. Iako su same fotografije kvadratne, fotopapir ima malo veće dimenzije od 72 x 85 mm, što vam pruža mogućnost pisanja opisa ispod fotografije.

Kao i kod fotopapira ZINK tvrtke Canon, listovi za SELPHY QX10 imaju podlogu koja se može odlijepiti, otkrivajući samoljepljivu površinu kako biste ispise mogli zalijepiti na gotovo bilo koju površinu, a to ih čini idealnima za spomenare. Ugrađena funkcija Wi-Fi omogućuje brzo i jednostavno bežično ispisivanje s pametnog uređaja s bilo koje lokacije, bez potrebe za pristupnom točkom za Wi-Fi. Aplikacija SELPHY Photo Layout tvrtke Canon pruža sličnu brzinu i lakoću kreativnosti, omogućujući vam primjenu širokog raspona opcija za raspored, pečata i rubova.

SELPHY CP1500 tvrtke Canon

Pisač SELPHY CP1500 tvrtke Canon s obiteljskom fotografijom na odlagaču za ispis. Pokraj njega je izbor ispisa fotografija, pakiranje papira za pisač i ruka koja drži pametni telefon s prikazanom aplikacijom SELPHY Photo Layout.

SELPHY CP1500 tvrtke Canon omogućuje jednostavno povezivanje pametnih uređaja i kompatibilnih fotoaparata putem Wi-Fi Direct veze uz mogućnost prikaza QR koda na ugrađenom LCD zaslonu u boji koji se može skenirati pametnim uređajima za brzo povezivanje.

Uz veličine ispisa do 100 x 148 mm, SELPHY CP1500 tvrtke Canon još uvijek je kompaktan i lako se premješta. Brz je i jednostavan za kreiranje ispisa veličine dopisnice te s obrnutom stranom za pisanje koja uključuje polja za adresu, a dvostruko je brži za ispisivanje ispisa veličine kreditne kartice.

Kao i SELPHY Square QX10, ima Wi-Fi Direct za bežično ispisivanje s pametnih uređaja, ali i USB-C priključnicu za jednostavno povezivanje računala, fotoaparata i USB flash pogona, kao i utor za SD/SDHC/SDXC za ispisivanje izravno s memorijskih kartica. Ima i LCD zaslon u boji dijagonale 8,9 cm za veću jednostavnost upotrebe. Ispisivanje sa sublimacijom boja osigurava rezultate laboratorijske kvalitete s dugotrajnošću ispisa do 100 godina1.

Međutim, za razliku od SELPHY Square QX10, SELPHY CP1500 može ispisivati u različitim formatima, uključujući veličinu dopisnice, kreditne kartice i listova malih naljepnica, što se postiže upotrebom različitih kaseta za papir. Na primjer, za ispisivanje fotografija i naljepnica veličine kreditne kartice (54 x 86 mm) trebat će vam kaseta za papir PCC-CP400.

Aplikacija SELPHY Photo Layout omogućuje brzo kreiranje prilagođenih fotografija, dopisnica, malih naljepnica i knjižnih oznaka izravno s mobilnog telefona ili tableta, zahvaljujući širokom rasponu opcija kompatibilnog papira i spremnika sa sublimacijom boje koje su dostupne za SELPHY CP1500. Ovaj model omogućuje i dodavanje QR koda ispisima, što znači da primatelji mogu skenirati svojim pametnim uređajem i trenutno prijeći na album, videozapis ili web-stranicu na mreži.

Canon SELPHY – tehnički podaci

Veličina pisača

102 x 143 x 31 mm
182 x 58 x 133 mm

Masa

445 g
850 g

Dostupne boje

Crna, bijela, ružičasta, zelena
Crna, bijela, ružičasta

Vrijeme ispisivanja

43 s
23 s (54 x 85 mm)
41 s (100 x 148 mm)

Vrsta ispisivanja

Sublimacija boja
Sublimacija boja

Razlučivost ispisivanja

287 x 287 dpi
300 x 300 dpi

Baterija

Unutarnja punjiva
Opcionalni dodaci

Povezivanje

Wi-Fi
Wi-Fi, USB, SD/SDHC kartica

LCD zaslon

Nije dostupno
8,9 cm

Aplikacija

SELPHY Photo Layout
SELPHY Photo Layout

Format papira

Ispisiva površina od 72 x 85 mm, 68 x 68 mm
100 x 148 mm
54 x 86 mm
54 x 54 mm
22 x 17,3 mm

Canon SELPHY CP1500, SELPHY Square QX10 i Canon Zoemini 2 na sivoj površini s ispisom iz svakog od njih ispod svakog od njih.

Bez obzira na to kako želite pokazati svoje fotografije, pronaći ćete kompaktni pisač tvrtke Canon koji vam odgovara.

Izbor papira za pisače za Canon SELPHY i Canon Zoemini raspoređenih s ispisanom verzijom svakog papira ispod njih.

SELPHY CP1500 tvrtke Canon pruža četiri formata papira, uključujući ispise veličine dopisnice i kreditne kartice, naljepnice veličine kreditne kartice, kvadratne naljepnice i male naljepnice, dok SELPHY Square QX10 ima papir formata 72 x 85 mm s ispisnim područjem od 68 x 68 mm. Canon Zoemini S2 i Canon Zoemini 2 ispisuju naljepnice od 50 x 76 mm, kao i prethodno izrezane okrugle naljepnice od 33 mm.

Omiljene fotografije lako je izgubiti u ogromnoj zbirci digitalnih fotografija koje su spremljene na našim telefonima i drugim pametnim uređajima odakle ih nikad više nećete vidjeti. Asortiman prijenosnih pisača tvrtke Canon omogućuje brzo, lako, učinkovito i zabavno kreiranje fizičkih ispisa fotografija, naljepnica, dopisnica i drugih sadržaja, tako da ćete se pobrinuti da dobiju pažnju koju zaslužuju.

Matthew Richards
 1. Kad se pohrani u album. Na temelju ubrzanog testiranja uz pretpostavku da je temperatura 23 °C, a vlažnost 50 %.

Slični proizvodi

Slični članci

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Ispisi moje prve godine života

  Portretna fotografkinja Jemella Ukaegbu podijelila je s nama svoje najbolje savjete kako snimiti i ovjekovječiti bebinu prvu godinu života.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Napravite „eksplozivnu” kutiju iznenađenja

  Lini Trinh dijeli svoju „eksplozivnu” kutiju iznenađenja koju je izradila s pomoću pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Napravite Canon Zoemini fotokabinu po principu „uradi sam”

  Upotrebljavajući samo Canon Zoemini S2 i aplikaciju Mini Print, učinite sljedeću zabavu još zabavnijom uz uspomene u stilu onih iz fotokabine.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Kreativne ideje uz asortiman Canon Zoemini

  Oslobodite svoju kreativnost u pokretu uz pomoć instantnog fotoaparata i džepnog pisača.