VODIČ ZA KUPCE

Canonov vodič za božićne darove

Ove sezone darivanja pronađite savršene poklone za članove obitelji i prijatelje!
Obitelj slavi i pjeva karaoke, snimajući trenutak modelom Canon PowerShot PX.

Trebate ideje za poklone za kreativne ljude? Bilo da želite iznenaditi svog omiljenog vlogera novim fotoaparatom ili počastiti studenta fotografije modelom punog kadra, pronaći ćete savršen poklon uz naš opsežni vodič za poklone.

Za neke je ljude teško kupovati, ali vaša najdraža osoba možda traži upravo novo tehnološko rješenje. Uvrstili smo neke prijedloge proizvoda tvrtke Canon kojima možete darovati svakoga tko obožava kreativnost, bez obzira na budžet. Od kompleta za vlogging do vrhunskih fotoaparata bez zrcala, možete pronaći neke od najboljih preporuka za članove obitelji i prijatelje.

Darovi za vlogere, blogere i tvorce sadržaja

Muškarac hoda plažom, snimajući se fotoaparatom PowerShot G7 X Mark III.

Osim snimanja nevjerojatnih 4K videozapisa, Canon PowerShot G7 X Mark III moćan je i kao alat za fotografiranje. Može snimati fotografije s 20,1 MP pri brzini do 30 fps (sličica u sekundi) u RAW načinu rada za uzastopno snimanje do 70 fotografija.

Žena s vunenim šeširom koja drži Canon EOS RP blizu oka.

Canon EOS RP od 26,2 MP najmanji je i najlakši EOS fotoaparat sa senzorom punog kadra, ali obiluje kreativnim značajkama kao što su HDR i snimanje s više ekspozicija, tihi način rada i snimanje s različitim fokusima, za izuzetno oštre krupne planove.

Ako ste pročitali naš vodič za fotoaparate tvrtke Canon za snimanje vlogova, već znate kako je Canon PowerShot G7 X Mark III savršen poklon za ljude koji žele snimati kvalitetne videozapise za dijeljenje putem interneta.

Dovoljno je kompaktan da ga možete nositi u džepu kamo god krenuli, ali ima veliki senzor od 1 inča i pruža oštre 4K videozapise. Ima i ulaz za mikrofon od 3,5 mm, što vam omogućuje priključivanje vanjskog stereo mikrofona kao što je lagani Canon DM-E100, za kristalno čist zvuk.

Uz 120 fps, iznimno brze Full HD videozapise za uglađeno snimanje usporenih videozapisa, kao i vertikalnu reprodukciju videozapisa prilagođenu društvenim mrežama, PowerShot G7 X Mark III otvara nove kreativne mogućnosti za videografe. Ima čak i ugrađenu mogućnost usmjeravanja uživo.

Upravljanje modelom PowerShot G7 X Mark III jednostavno je zahvaljujući intuitivnom 3-inčnom dodirnom zaslonu koji se okreće 180 stupnjeva za snimanje vlogova. Za još lakše upravljanje jednom rukom dostupan je lagani stativ s drškom HG-100TBR tvrtke Canon koji ima bežični daljinski upravljač i praktičan nosač za mikrofon, a služi i kao robustan stativ kada je potrebna dodatna stabilnost.

Ako osoba za koju kupujete želi fotoaparat s izmjenjivim objektivima, Canon EOS RP predstavlja fantastičan kreativni alat. Osim toga, pruža razlučivost videozapisa do 4K te omogućava uglađeno i precizno automatsko izoštravanje tehnologijom Dual Pixel CMOS pri snimanju Full HD videozapisa.

Canon RF 16mm F2.8 STM dobar je izbor objektiva za vlogging uz EOS RP. Njegov izuzetno širok prikaz pruža puno detalja, a veliki otvor blende od f/2.8 omogućava postizanje filmskog dojma. Opremljen je i izuzetno tihim motorom za izoštravanje čije će zvukove mikrofon teško zabilježiti na videozapisu.

Pokloni za fotografe koji žele prijeći na snimanje punim kadrom

Žena u sivom puloveru s fotoaparatom Canon EOS 6D Mark III.

Canon EOS 6D Mark II pomoći će vam u vašim sljedećim koracima na kreativnom putovanju, a idealan je za snimanje portreta, pejzaža, čak i videozapisa.

Muškarac drži Canon EOS R6, prilagođavajući postavke na zaslonu.

Canon EOS R6 predstavlja najmoderniju tehnologiju, kao što je tiho snimanje pri 20 fps i stabilizator slike u kućištu koji omogućava stabilizaciju do 8 koraka uz bogat asortiman objektiva. Ima i napredno izoštravanje Dual Pixel CMOS AF II koje automatski prati oči ljudi.

Odlična opcija za one koji prelaze na snimanje punim kadrom je Canon EOS 6D Mark II. Ovaj klasični digitalni SLR fotoaparat podržava bogat asortiman EF objektiva tvrtke Canon, a opremljen je korisnim tehnologijama, uključujući 45 križnih točaka za precizno automatsko izoštravanje, ugrađeni GPS i LCD zaslon osjetljiv na dodir s promjenjivim kutom. Nakon uparivanja s višenamjenskim objektivom kao što je Canon EF 24-105mm f/3.5-5.6 IS STM koji ima optičku stabilizaciju slike i svestrani raspon žarišnih duljina, EOS 6D Mark II predstavlja idealan ulaz u svijet DSLR fotografija punog kadra.

Canon EOS RP je fotoaparat bez zrcala, prilagođen početnicima, s mnoštvom kreativnih značajki, a omogućava vam da svoje fotografije podignete na novu razinu. Senzor punog kadra fotoaparata olakšava postizanje profesionalnih efekata plitkog izoštravanja za portrete i krupne kadrove, a revolucionarni RF priključak pruža novu razinu kvalitete za fotografije punog kadra.

Kao cijenom najpristupačniji fotoaparat iz asortimana fotoaparata bez zrcala Canon EOS R, EOS RP je fantastičan model za ulazak u svijet Canon RF objektiva vrhunskih radnih značajki. Najbolji objektivi tvrtke Canon dosad pružaju nevjerojatnu kvalitetu slike i značajke koje dosad nisu bile dostupne – isprobajte lagani supertelefoto objektiv Canon RF 800mm F11 IS STM koji je idealan za nadobudne fotografe životinjskog svijeta ili svestrani Canon RF 50mm F1.8 STM za nevjerojatne snimke širokog otvora blende.

Objektiv Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM izvrstan je komplementarni objektiv za liniju EOS RP koji pokriva sve od širokokutnih pejzaža do portreta s glavom i ramenima, bez potrebe za zamjenom objektiva.

Za dodatne radne značajke, Canon RF 24-105mm F4L IS USM donosi profesionalnu kvalitetu izrade serije L i konstantni maksimalni otvor blende od f/4 koji pruža dosljednu ekspoziciju čak i pri zumiranjem objektivom. Naročito se dobro uparuje s fotoaparatom Canon EOS R6 bez zrcala sa senzorom punog kadra, dizajniranim za zahtjevnije subjekte. Zahvaljujući vršnoj uzastopnoj brzini snimanja od 20 sličica u sekundi i inteligentnom sustavu automatskog izoštravanja koji prepoznaje i prati oči, lica i životinje, EOS R6 snimanje uzbudljivih akcijskih snimki čini jednostavnijim nego ikad.

Pokloni tvrtke Canon za snimanje obiteljskih trenutaka – u zatvorenom ili na otvorenom!

Djevojčica u vunenoj kapi gleda kroz tražilo fotoaparata Canon PowerShot ZOOM.

Jednostavnost fotoaparata Canon PowerShot ZOOM, omogućava kadriranje i okidanje fotografija u roku od nekoliko sekundi.

Dva modela Canon PowerShot PX, jedan crno i drugi bijeli, na površini stola s blagdanskom dekoracijom.

Zahvaljujući objektivu za zumiranje od 19–57 mm koji se može panoramirati za 340 ° i naginjati za 110 °, Canon PowerShot PX može automatski kadrirati fotografije i videozapise u pokretu. Radi dodatne praktičnosti, omogućava aktivaciju glasom i prepoznavanje subjekata, kao i ugrađenu funkciju Wi-Fi i jednostavno punjenje putem USB-C priključka.

Canon EOS 850D odličan je višenamjenski fotoaparat za snimanje neponovljivih obiteljskih trenutaka u obliku nevjerojatno detaljnih fotografija od 24,1 MP ili vrhunskih 4K videozapisa. Sofisticirani sustav automatskog izoštravanja s 45 križnih točaka za automatsko izoštravanje osigurava izoštravanje subjekata u brzom pokretu, a istovremeno uparivanje fotoaparata s objektivom sa stabilizatorom slike, kao što je Canon EF 16-35mm F4L IS USM, olakšava snimanje oštrih snimaka obiteljskih avantura u prirodi.

Za još profinjenije radne značajke razmislite o modelu Canon EOS 90D. To je digitalni SLR vrhunskih radnih karakteristika koji omogućava snimanje fotografija visoke razlučivosti od 32,5 MP brzinom do 10 sličica u sekundi. Kao i EOS 850D, omogućavanje snimanje 4K videozapisa, a opremljen je ugrađenim funkcijama Bluetooth i Wi-Fi, čime je olakšano dijeljenje fotografija putem poruka i društvenih mreža, kao i daljinsko upravljanje fotoaparatom za fantastične obiteljske samoportrete putem aplikacije Canon Camera Connect na pametnom telefonu.

EOS 850D i EOS 90D dovoljno su lagani da ih možete nositi posvuda, ali za obiteljsku opciju kod kuće razmislite o modelu Canon PowerShot PX. Ovaj praktični kompaktni fotoaparat automatski prati akciju te omogućava kadriranje fotografija i videozapisa pomoću posebnog objektiva za panoramiranje i naginjanje. Osim toga, fotoaparat može dodijeliti prioritet određenim licima te dolazi s glasovnom aktivacijom, zbog čega je nevjerojatno jednostavan za upotrebu.

Za vaše omiljene ljubitelje videozapisa, tu je Canon PowerShot ZOOM koji stane na dlan. Ovaj prepoznatljivi monokularni model donosi zumiranje za brzo prebacivanje između 100 mm i 400 mm te donosi digitalno unaprijeđenu opciju od 800 mm, za snimke udaljenih subjekata koje ispunjavaju kadar. Savršen je izbor za videozapise i fotografije na otvorenom, naročito kada je u pitanju praćenje divljih životinja.

Poklonite svojim najdražima za blagdane nešto čime ćete potaknuti njihovu kreativnost.Napisao Marcus Hawkins

Slični proizvodi

Slični članci