KOMPLET

4 razloga zašto vam pravi fotoaparat može pomoći u snimanju boljih fotografija

Važne prilike zaslužuju da ih se pamti uz predivne fotografije i videozapise. Jednostavan za upotrebu i vrhunske kvalitete slike, EOS R100 vjerno će dočarati vaše posebne trenutke.
Fotoaparat EOS R100 tvrtke Canon na fotoalbumu na drvenom stolu, okružen obiteljskim fotografijama.

Bilo da se radi o uzbudljivom okupljanju s prijateljima i obitelji, važnom rođendanu ili prvim koracima vašeg djeteta, neke prilike zaslužuju više od snimki na pametnom telefonu.

Međutim, ono što ne želite učiniti je provesti cijelo vrijeme brinući o tome kako snimiti fotografiju ili videozapis odlične kvalitete. Fotoaparat kao što je EOS R100 tvrtke Canon može obaviti sav težak posao umjesto vas zahvaljujući automatiziranim funkcijama, kreativnim filtrima i korisnom načinu rada Creative Assist, tako da se možete usredotočiti na priliku koju želite snimiti i biti sigurni u postizanje fantastičnih rezultata.

Idealno je rješenje za one koji žele jednostavnost upotrebe koju nudi pametni telefon, ali superiornu kvalitetu slike i kreativnu prilagodljivost koju pruža namjenski fotoaparat. Navodimo vam glavne razloge zbog kojih biste trebali prijeći na pravi fotoaparat za snimanje trenutaka koje vrijedi zapamtiti.

1. Impresivna kvaliteta slike

Osoba postavlja fotoaparat EOS R100 tvrtke Canon na stativ s drškom tvrtke Canon radi snimanja djeteta s rođendanskom tortom.

EOS R100 tvrtke Canon idealan je za snimanje doista važnih prilika, a pruža vam oštru razlučivost i nevjerojatne detalje koje trebate za velike i vrlo kvalitetne ispise. © Gary Morrisroe

Nasmiješena obitelj okupljena oko torte sa svijećama za 65. rođendan, snimljenima modelom EOS R100 tvrtke Canon.

Veći senzor omogućuje bolje snimanje pri slabom osvjetljenju. Snimljeno modelom EOS R100 tvrtke Canon s objektivom Canon RF 16mm F2.8 STM pri 1/64 s, f/3.5 i ISO 1600. © Gary Morrisroe

U konačnici, važna je kvaliteta slike. APS-C senzor s 24,1 MP u fotoaparatu EOS R100 tvrtke Canon mnogo je veći od senzora u fotoaparatu pametnog telefona, što rezultira jasnijim slikama s manje šuma, a pruža i mnogo detalja kako bi obrezivanje i ispisivanje velikih ispisa fotografija bilo kvalitetnije.

Dodatna svjetlost koju prikupi veći senzor daje vam kvalitetnije slike prilikom snimanja pri slabom osvjetljenju. Pruža i veću kontrolu nad dubinskom oštrinom (koliki je dio prizora dobro izoštren) i omogućuje fotografiranje stvarnog zamućenja pozadine.

Fotoaparati telefona mogu digitalno dočarati efekt male dubinske oštrine, ali često se bore sa složenim prizorima, zamućenjem pramenova kose ili rubova naočala zajedno s pozadinom. Od nezgodnih isječaka do razmazanih detalja, senzori pametnih telefona jednostavno ne mogu konkurirati većem senzoru koji je u srcu modela EOS R100.

Kao fotoaparat s izmjenjivim objektivom, EOS R100 je kompatibilan s opsežnim asortimanom RF i RF-S objektiva tvrtke Canon, uključujući osnovne opcije za portrete. Optičko zumiranje, koje upotrebljava objektiv za fizičko umjesto elektroničkog povećanja slike, osigurat će vam i mnogo kvalitetnije snimke kad se želite približiti na vjenčanjima, dodjelama diploma ili sportskim susretima.

2. Korisni tehnološki i automatski načini rada

Osoba drži fotoaparat EOS R100 tvrtke Canon kako bi fotografirala dva člana obitelji prikazana odostraga.

Način rada Creative Assist tvrtke Canon omogućuje brzo podešavanje zamućenja pozadine, svjetline i kontrasta jednostavnim pomakom kliznika. © Gary Morrisroe

Iako namjenski fotoaparat pruža veću kontrolu, ponekad je lijepo prepustiti posao tehnologiji, a ako želite biti potpuno prisutni u trenutku, automatizirani načini rada omogućuju vam da modelu EOS R100 prepustite da odradi naporan posao umjesto vas.

Među posebnim načinima rada za prizore su Portret, Pejzaž i Noćna scena, a tu je i Tihi način rada za fotografiranje uspavanih beba ili školskih predstava. Možete upotrebljavati i kreativne filtre kako biste svojim fotografijama pružili različite izglede, uključujući efekte crno-bijelo, riblje oko i minijatura.

Kako bi vam pomogao u snimanju boljih fotografija, EOS R100 ima i prikaz mreže i elektroničku libelu za savršenu kompoziciju, a tu je i način rada Creative Assist s nizom efekata, filtara i alata za podešavanje boja koji će vam omogućiti da svoje fotografije uredite sukladno svom stilu i postignete odlične rezultate bez potrebe za svladavanjem složenih postavki fotoaparata.

Ako želite saznati više o snimanju fotografija, EOS R100 prvi je fotoaparat sustava EOS R koji ima bijeli izbornik s vodičem za načine rada i vodičem za značajke na kojem se prikazuju korisne informacije o odabranom načinu rada ili funkciji.

3. Iznimno izoštravanje i videozapisi usporenog kretanja

Nasmiješeno dijete vozi tricikl između djeda i bake, koji sjede uz bazen na otvorenom i smiju se. Snimljeno fotoaparatom EOS R100 tvrtke Canon.

Zahvaljujući procesoru DIGIC 8 tvrtke Canon EOS R100 može postići sve – od snimanja 4K videozapisa do snimanja niza fotografija brzinom od 6,5 fps i još mnogo toga. Snimljeno modelom EOS R100 tvrtke Canon s objektivom Canon RF 50mm F1.8 STM pri 1/1300 s, f/3.5 i ISO 400. © Gary Morrisroe

Ruke drže fotoaparat EOS R100 tvrtke Canon koji izoštrava dijete koje hoda prema njemu.

Kad se odabere način rada Face Detect + Tracking, fotoaparat će automatski izoštriti oko koje mu je najbliže. Uz sustav automatskog izoštravanja koji može tako lako prepoznati i pratiti osobe, možete slobodno snimati znajući da nikad nećete propustiti izoštravanje u ključnom trenutku. © Gary Morrisroe

Procesor DIGIC 8 tvrtke Canon temelj je mnogih impresivnih funkcija modela EOS R100. Tehnologija automatskog izoštravanja Dual Pixel CMOS omogućuje iznimno izoštravanje, a načini rada Eye Detect AF (automatsko izoštravanje uz prepoznavanje očiju) i Face Detect + Tracking (prepoznavanje lica + praćenje) inteligentno prepoznaju lice ili oči najbliže fotoaparatu te izoštravaju za manje od sekunde. EOS R100 sve to može postići pri razini osvjetljenja do -4 EV – to je zapravo noć uz mjesečevu svjetlost.

Osim mogućnosti snimanja 4K videozapisa, EOS R100 može snimati Full HD snimke pri 60 fps (HD pri 120 fps). Mogućnost snimanja pri tim većim brzinama znači da možete usporiti snimku kako biste kreirali videozapise usporenog kretanja koji ističu posebne trenutke.

4. Mogućnost povezivanja s pametnim telefonom i računalnim oblakom

Osoba drži EOS R100 tvrtke Canon pokraj pametnog telefona, dok se na zaslonu fotoaparata i u aplikaciji Canon Camera Connect na telefonu prikazuje ista fotografija.

Aplikacija Canon Camera Connect omogućuje brz i jednostavan prijenos fotografija i videozapisa na pametni telefon ili tablet radi dijeljenja s obitelji i prijateljima.

Ljepota modela EOS R100 tvrtke Canon u tome je što može raditi u simbiozi s vašim pametnim telefonom, omogućujući vam izvlačenje onoga najboljeg iz oba uređaja. Fotoaparatom EOS R100 možete snimiti fotografije i videozapise profesionalnog izgleda, a zatim ih s pomoću besplatne aplikacije Canon Camera Connect preuzeti na pametni telefon radi dijeljenja s prijateljima i obitelji ili na društvenim mrežama.

Canon Camera Connect omogućuje i daljinsku kontrolu modela EOS R100 putem pametnog telefona, što je korisno kad želite okupiti ljude radi snimanja grupne snimke.

Uz masu od samo 356 g, EOS R100 tvrtke Canon jedan je od najlaganijih fotoaparata s izmjenjivim objektivima – lako ga je uzeti i ponijeti, a dovoljno je malen da ga možete nositi svuda. Jednostavan i intuitivan za upotrebu, predstavlja znatno napredniji odmak od pametnog telefona i omogućuje savršeno snimanje životnih trenutaka u izvanrednoj kvaliteti. Stoga, kad želite snimiti posebne uspomene, snimajte fotoaparatom umjesto telefonom.


Napisali Jeff Meyer i Sarah Bakkland

Slični proizvodi

Slični članci

 • OSNOVE FOTOGRAFIJE

  Kako započeti s fotografiranjem

  Želite li prijeći s pametnog telefona na fotoaparat? Naš vodič za fotografiranje za početnike ima sve što vam je potrebno za početak.

 • OSNOVE FOTOGRAFIJE

  Kako odabrati objektiv

  Sve što trebate znati o objektivima, od vrsta objektiva do značajki koje trebate tražiti.

 • OSNOVE FOTOGRAFIJE

  Kako stvoriti nevjerojatni bokeh

  Primijenite ove savjete i trikove kako biste predivno zamutili svoje pozadine.

 • OSNOVE

  Snimanje za ispis

  Sedam najboljih savjeta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati u obliku ispisa.