A child sat at a table with a parent creating colourful papercrafts using a Canon printer.

ISPISI I MODELI

Obrazujte i zabavljajte djecu modeliranjem u aplikaciji Creative Park

Bilo da je kišni dan i trebate nečime zabaviti djecu ili ste predugo u zatvorenom prostoru i želite umjetnički ispust kako biste oblikovali mlade umove, izrađivanje modela od papira može pomoći! To je zabava za cijelu obitelj, djeluje terapeutski i zaista može unaprijediti usredotočenost. Creative Park tvrtke Canon besplatan je i višeslojan resurs koji svakom s pisačem tvrtke Canon omogućuje preuzimanje stotina uzbudljivih projekata za izradu papirnatih modela. Posebno u odjeljku Zabavno vrijeme s obitelji dostupne su brojne stimulativne mogućnosti, uključujući igre, nagradne tablice, labirinte, pomoćnike za matematiku, višejezične abecede – da navedemo samo nekoliko – stoga uključite pisač i započnite!

Treba vam:

  • Pisač – saznajte koji vam pisač najbolje odgovara
  • Papir
  • Škare/skalpel
  • Ljepilo u stiku i ljepilo za drvo
  • Ravnalo ili trokut
  • Olovka
  • Predmet s oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

Društvene igre

A colourful, customisable printed board game, with papercrafted characters on a tabletop.
Rasplamsajte maštu svoga djeteta ovom avanturističkom društvenom igrom, prilagođenom s pomoću pitanja i izazova koje sami postavljate.

Svi vole društvene igre, a Sugoroku pruža vam priliku stvoriti vlastitu. U ovoj avanturističkoj društvenoj igri do osam avanturističkih životinja putuje kroz niz staništa kako bi pronašli škrinju s blagom koja ih čeka na kraju. Velik broj praznih mjesta roditeljima (ili djeci) omogućuje stvaranje dogovorenih koraka i uputa za unikatno personalizirano iskustvo igranja. Zašto ne dodati kviz s pitanjima ili matematičke probleme koje djeca mogu rješavati kako biste zabavu obogatili obrazovnim elementima?

Savjet za izrađivanje: igru možete ispisivati na obični papir ili matirani fotopapir za izdržljiviju završnu obradu.

Izrada lutaka

Paper fortune tellers puppets that resemble fictional characters.
Budući da sadrže kvizove i kriptične poruke, ove lutke iz bajki za proricanje budućnosti rasplamsat će dječju maštu.

Obožavatelji bajki obožavat će ovaj trio papirnatih lutaka koje sliče Crvenkapici, njenoj baki i velikom zločestom vuku. Nakon što ih izrežete i preklopite prateći jednostavne upute, ove lutke moguće je prilagoditi s pomoću pitanja, zagonetki i šala.

Savjet za izrađivanje: dopustite djetetu podizanje i pričvršćivanje malih dijelova s pincetom – osim urednijeg ishoda, time također poboljšavajte njegovu finu motoriku.

Vjetrenjača u duginim bojama

A papercraft colourful windmill.
Tri jednostavna dizajna poput vjetrenjače u duginim bojama zabavan su način razonode s djecom.

Uz to što su vrlo zabavni, papirnati modeli iz aplikacije Creative Park također mogu biti interaktivan način dijeljenja znanja s vašim djetetom. Na primjer, ova vjetrenjača u duginim bojama nije samo za igru na vjetru, također može služiti kao obrazovni alat za objašnjenje snage vjetra i osnovnih principa prijenosa energije.

Savjet za izrađivanje: prije lijepljenja pažljivo preklopite i naborajte duž pravaca preklapanja te dodajte sva važna zaobljenja.

Briljantne kutijice

Papercraft boxes folded to resemble sweet treats.
Razmišljajte inovativno sa šarenim kutijama iz aplikacije Creative Parku kojima su vaše dragocjenosti zaštićene i sigurne.

U ove kreativne kutijice za čuvanje možete spremiti sve, od poslastica do drangulija, a dostupne su u širokom rasponu šarmantnih dizajna poput kolačića, sladoleda, voća, čak i vozila. Nakon što su djeca izradila i napunila svoje kutijice, dajte im mogućnost pretvaranja u poklone za nekoga posebnog ili čuvanja za sebe.

Savjet za oblikovanje: za oštrija i urednija preklapanja povucite duž pravaca istrošenom kemijskom olovkom, flomasterom ili drugim zašiljenim predmetom i ravnalom.

Smirujuće bojanje

A printed colouring in page showing spot the difference.
Bojanje pomaže nadahnuti maštu i usredotočiti koncentraciju. Uz to, igre poput traženja razlika uvijek su zabavna razbibriga.

Bojanje je jedno od najviše umirujućih i najkreativnijih aktivnosti za djecu. Pomaže im usredotočiti se na sadašnjost i utišati anksiozne i stresne misli. Uz obilje briljantnih predložaka za bojanje – uključujući ovog dinosaurusa za mlađu djecu – aplikacija Creative Park obuhvaća zabavnu i raznoliku zbirku razlika, labirinata i točkalica za zabavu djece i poticanje njihovog razmišljanja.

Savjet za izrađivanje: pristupite odjeljku "Igra" u području "Edukativno" aplikacije Creative Park i pronaći ćete širok izbor za ispisivanje.

Napisala: Natalie Denton

Slični članci
Create a papercraft safari

KREATIVAN ISPIS

Kreirajte papirnati safari

Ispišite vlastitu obiteljsku aktivnost s temom životinja uz Creative Park tvrtke Canon i pronađite inspiraciju u prirodi.

Print family life story

KREATIVAN ISPIS

Ispišite životnu priču svoje obitelji

Ispisujte i izrađujte fotografije dragocjenih obiteljskih trenutaka.

Create your own family treasure hunt

KREATIVAN ISPIS

Organizirajte vlastiti obiteljski lov na blago

Otkrijte kako uz pisač PIXMA i malo mašte možete osmisliti uzbudljivu avanturu.

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi

Preporučene aplikacije

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike