ISPISIVANJE

5 razloga zašto MAXIFY GX7040 štedi vrijeme i novac

Odličan za poslovne potrebe, MAXIFY GX7040 tvrtke Canon brz je i višenamjenski, ima poboljšane opcije za povezivanje te pruža vrlo kvalitetne rezultate uz iznimno niske troškove rada.
Pisač MAXIFY tvrtke Canon na drvenom stolu.

„Naši dokumenti moraju odgovarati kvaliteti naših nacrta“, kaže Ian Scullion, član tročlanog tima arhitekata koji rade u tvrtki Fasciato Architects u Altrinchamu, Greater Manchester, UK. „Kao brendu, važan nam je objedinjeni izgled našeg ispisanog materijala.“

Osim arhitektonskih crteža formata A3 i A0 koje tvrtka kreira za projekte, mora izrađivati i mnogo ispisa standardne veličine, bilo da se radi o dokumentima za klijente ili planiranje.

Na konkurentnom tržištu svaka tvrtka mora dobro izgledati na papiru. Poslovni pisači MAXIFY tvrtke Canon brzi su, lako se upotrebljavaju i pružaju vrhunsku kvalitetu za vrlo niske ukupne troškove vlasništva.

Ovdje, Ian i stručnjak za proizvode Zubair Rahim iz tvrtke Canon otkrivaju prednosti upotrebe pisača MAXIFY GX7040 tvrtke Canon na radnom mjestu.

1. Brzo se i lako upotrebljava

Krupni plan dodirnog zaslona na pisaču MAXIFY tvrtke Canon.

Novi pisač MAXIFY (i njegov sestrinski model) prvi su pisači MegaTank tvrtke Canon s dodirnim zaslonom. „To je doista korisno i pojednostavljuje sve, od prvog postavljanja pisača i povezivanja s Wi-Fi mrežom do skeniranja i kopiranja“, kaže arhitekt Ian Scullion.

Osoba mijenja papir u pisaču MAXIFY tvrtke Canon.

Novi model MAXIFY ima 2 ulazne kasete za 250 listova papira u podnožju, kao i stražnje ulaganje te D-ADF za 50 listova (automatski ulagač dokumenata) koji može skenirati obje strane obostranog dokumenta u jednom prolasku.

Ian je posebno impresioniran brzim i jednostavnim postavljanjem pisača MAXIFY GX7040. „Cijeli postupak instalacije trajao je samo oko 10 – 15 minuta“, kaže. „Svaka od četiri bočice s tintom posebno je postavljena i označena bojom, tako da fizički ne možete uliti tintu u pogrešan spremnik. Ne morate stiskati bočice, a tinta automatski prestaje teći kad se spremnik napuni pa nema nereda.“

Osim toga, uživao je u brzinama ispisivanja i skeniranja jer on i njegovi kolege često rade s kratkim rokovima. Ispisivanje jedne stranice traje oko sedam sekundi, a brzina ispisivanja više stranica crno-bijelo ili u boji iznosi oko 24 ili 15,5 ipm¹.

„Jedna od prednosti modela GX7040 u odnosu na GX6040 je da je opremljen skeniranjem u jednom prolasku za obostrano skeniranje dokumenata“, objašnjava Zubair. „Dva elementa za skeniranje znače da ne morate skenirati jednu stranu, okretati stranicu i skenirati drugu. Ako imate snop od 2 obostrana dokumenta, to štedi mnogo vremena i truda.“

Ako želite manji i cijenom pristupačniji pisač MAXIFY, onda je GX6040 pravi komplet za vas.

2. Vrhunska kvaliteta za odličan izgled ispisa

Osoba tipka na prijenosnom računalu na radnom stolu zatrpanom arhitektonskim ispisima.

„Poboljšanje zasićenosti boja bilo je očito na našem papiru sa zaglavljem“, kaže Ian. „Izdržljivost tinti naročito se cijeni u uporabi dokumenata na lokaciji.“

Kvaliteta dokumenata koje tvrtka šalje može biti ključna u smislu dojma koji ostavlja na klijente. „Ponekad šaljemo prijave za nagrade ili natjecanja, a volimo ispisivati slike za ured na različitim vrstama papira“, kaže Ian. „Kvaliteta ispisa modela MAXIFY GX7040 mnogo je bolja od one koju nude drugi pisači koje smo ranije upotrebljavali.“

„GX7040 i GX6040 prvi su pisači serije pisača s punjivim spremnicima s tintom MegaTank koji upotrebljavaju pigmentne tinte za sve tri boje, kao i za crnu“, dodaje Zubair. „To im omogućuje stvaranje doista čistog i jasnog teksta te bogatog i živopisnog prikaza boja za grafiku, s nevjerojatno finim detaljima koji čuvaju izgled čak i najmanjih fontova koji se često upotrebljavaju za sitni tisak u pravnim dokumentima.“

3. Intuitivne značajke za povećanje produktivnosti

Čovjek drži ispis i ispisuje s telefona na pisaču MAXIFY tvrtke Canon.

Zahvaljujući upotrebi pigmentnih tinti MAXIFY, dokumenti će biti izdržljivi za zahtjevnu poslovnu upotrebu, kao i otporni na mrlje i tragove markera.

Čovjek sjedi za stolom u uredu s pisačem MAXIFY tvrtke Canon na drvenom stolu iza njega.

„Ovi pisači MAXIFY imaju i spremnik za održavanje koji može zamijeniti korisnik i koji prikuplja tintu koja se nanosi tijekom čišćenja ispisne glave“, kaže stručnjak za proizvode Zubair Rahim iz tvrtke Canon. „To ćete možda morati učiniti jednom godišnje ili tako nešto, ovisno o upotrebi, a zamjena je jednostavna.“

MAXIFY GX7040 ima tri ulazna odlagača za papir. Dvije prednje kasete mogu primiti po 250 listova (GX6040 ima samo jednu prednju kasetu), a u stražnji odlagač može stati 100 listova. „Sviđa nam se svestranost koju nam pruža više odlagača“, kaže Ian. „Stražnji odlagač posebno je pogodan za posebne medije, tako da možete ispisivati na sjajni ili mat foto-papir, omotnice, naljepnice, posjetnice, magnetske medije, pa čak i na natpise duljine do 1,2 metra. To je poput jednog mjesta za sve naše potrebe ispisivanja.

„Doista volim ispisivati dokumente izravno s telefona“, dodaje. „Također je odlično skenirati dokumente i slati ih izravno putem e-pošte, upotrebljavajući dodirni zaslon ili ih spremiti na USB memoriju priključenu s prednje strane pisača. Možete odabrati i skeniranje u mrežnu mapu. Sve je tako intuitivno i cijeli je proces doista pojednostavljen.“

4. Raznovrsne mogućnosti povezivanja

Čovjek upotrebljava telefon za ispisivanje pisačem MAXIFY tvrtke Canon.

Aplikacija Canon PRINT omogućuje ispisivanje, kopiranje i skeniranje s pametnih uređaja, kao i promjenu postavki ispisivanja, provjeru razine tinte i pokretanje postupaka održavanja. Ovi pisači MAXIFY potpuno su kompatibilni sa značajkama Apple AirPrint za iOS i Mopria za Android.

„Upotrebljavamo WhatsApp za interakciju s klijentima koji nam ponekad šalju slike ili dokumente tim putem, tako da je ispisivanje izravno s telefona vrlo korisno“, kaže Ian. „Upotrebljavamo i tablet, pa ako raspravljamo o problemu s klijentom, lako možemo ispisati dokument ili crtež i zatim ga precrtati. Skeniranje tiskanih primjeraka na USB memoriju također je učinkovitiji način spremanja nego zadržavanje velikih papirnatih datoteka.“

Korisno je i da ljudi koji rade izvan lokacije mogu izrađivati ispise u uredu radi dijeljenja ili potpisivanja. „PIXMA Cloud Link omogućuje ispisivanje s bilo kojeg mjesta putem aplikacije Canon PRINT“, dodaje Zubair. „Možete i daljinski skenirati dokumente fotoaparatom pametnog uređaja te ih ispisati kad se vratite u ured ili skenirati dokumente u uredu pisačem i poslati ih na pametni telefon.“

5. Mali trošak vlasništva

Arhitekt sjedi za svojim stolom u uredu i nadvija se nad papirima.

Uštede na poslovnim troškovima koje omogućuju oba pisača MAXIFY uglavnom se mogu pripisati dizajnu MegaTank koji umjesto standardnih spremnika upotrebljava bočice s tintom visokog učinka.

Krupni plan pisača MAXIFY tvrtke Canon koji prikazuje spremnike s tintom na prednjoj strani.

„Od poslovnog tintnog pisača obično biste očekivali 1000 do 1500 stranica uz jedan komplet spremnika s tintom visokog učinka“, kaže Zubair. „Ovi pisači MAXIFY GX pružaju do 14 000 stranica² ili čak do 21 000 ako prijeđete na ekonomični način rada ³. Čak i ako ispisujete 1000 stranica mjesečno, više od godinu dana nećete morati brinuti o zamjeni tinte. Štedi vrijeme i trud te smanjuje količinu plastičnog otpada.“

Ključne prednosti modela GX7040 – i GX6040 – niski su troškovi rada i niski ukupni troškovi vlasništva. „To smo podijelili na prosječne troškove po stranici i ukupne troškove poslovanja tijekom otprilike pet godina, uključujući cijenu samog pisača i potrošnog materijala“, objašnjava Zubair. „Ti su troškovi doista niski kod ovih pisača. Možete očekivati prosječnu uštedu od 85 % na ukupnim troškovima vlasništva u odnosu na 10 vrhunskih laserskih i tintnih pisača.

To su odlične vijesti za tvrtke kao što je Ianova. „Doista smo zadovoljni što će nam GX7040 pružiti tako veliku uštedu“, kaže.

Napisao: Matthew Richards

 1. Brzine ispisivanja dokumenata prosječne su ESAT vrijednosti (Word, Excel, PDF) u uredskom testu za zadani jednostrani način rada, ISO/IEC 24734.

  Brzina ispisivanja može se razlikovati ovisno o konfiguraciji sustava, sučelju, softveru, složenosti dokumenta, načinu ispisivanja, pokrivenosti stranice, vrsti papira itd.

 2. Učinak bočice tinte po stranicama prilikom početnog postavljanja niži je od zamjenskih jer se određena količina tinte upotrebljava za ulijevanje u ispisnu glavu tijekom postavljanja. Učinak po stranicama vrijednost je procijenjena na temelju Canonove metode za pojedinačno testiranje koja upotrebljava tablicu za ispisivanje u boji ISO/IEC 24712 i simulaciju kontinuiranog ispisivanja uz zamjenske bočice s tintom nakon početnog postavljanja.

  Učinak crno-bijelog ispisivanja po stranicama ne ulazi u kombinaciju.

  Učinak po stranicama značajno odstupa u ovisnosti o sadržaju koji ispisujete i drugim čimbenicima.

 3. Ekonomični način rada smanjuje potrošnju tinte smanjenjem gustoće; može se ispisati 50 % više stranica nego u standardnom načinu rada
 4. Procjenjujući prosječne uštede kada štampaju 1000 stranica mjesečno tijekom 5 godina na temelju početne troškove kupovine hardvera plus troškova tinte ili tonera. Modeli za usporedbu uštede u ukupnom trošku vlasništva (TCO) obuhvaćaju 10 najprodavanijih laserskih pisača u boji i 10 najprodavanijih tintnih pisača sukladno IDC EMEA sustavu za praćenje primjeraka (podaci od 1. – 3. tromjesečja 2020.). Vidite Canon stranicu za detalje.

Povezani proizvodi

Slični članci

 • A small office with a printer positioned in the middle compartment of a grey wall unit.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Pisači MegaTank i njihove prednosti

  Otkrijte šest razloga zbog kojih trebate pisač MegaTank.

 • Dva građevinska radnika ispisuju dokumente pisačem Canon PIXMA TR150. Na stolu pored njih stoji narančasta zaštitna kaciga.

  SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  PIXMA TR150 omogućava ispisivanje u pokretu

  Saznajte kako prijenosni pisač podržava mobilno poslovanje.

 • ISPISIVANJE

  Tintni ili laserski: koji vam najbolje odgovara?

  Otkrijte razlike između tintnih i laserskih pisača tvrtke Canon te saznajte koji najbolje odgovara vašim potrebama.

 • Osoba na tabletu upotrebljava aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor za bežično ispisivanje fotografije obitelji s pomoću pisača PIXMA tvrtke Canon na stolu.

  ISPISIVANJE

  Način upotrebe bežičnog pisača

  Pametni načini najboljeg iskorištavanja pisača.