CANON EOS R5

Povežite se

S mogućnošću prijenosa slikovnih podataka klijentima putem pametnog uređaja ili mreže Wi-Fi, profila na društvenim mrežama ili čak doma putem oblaka pomoću naše usluge image.canon, fotoaparat EOS R5 ubraja se među najpovezanije fotoaparate koje smo ikada izradili.

Iznimno stabilno, iznimno brzo

Zahvaljujući ugrađenoj dvopojasnoj tehnologiji Wi-Fi na 2,4 GHz, i podršci za standarde 802.11a, b, g, n i 802.11ac, fotoaparat EOS R5 može uspostavljati brže, stabilnije bežične mreže. Uvijek uključena niskoenergetska veza Bluetooth Low Energy održava povezanost fotoaparata s pametnim uređajima i na lokaciji omogućuje pregledavanje, uređivanje i prijenos na telefone i tablete.

Fotoaparat vezom Wi-Fi može komunicirati s pametnim uređajima, prenositi slike u oblak putem pristupnika image.canon ili ih prenositi izravno na FTP.

Aplikacija Camera Connect

Započnite digitalni radni proces na putu, prije povratka sa snimanja. Pokrenite aplikaciju Canon Camera Connect na pametnom telefonu ili tabletu, a fotoaparat EOS R5 automatski će se povezati vezom Wi-Fi i korisnicima omogućiti pregledavanje sadržaja na memorijskoj kartici u fotoaparatu te prijenos slika za uređivanje u aplikaciji Canon Digital Photo Professional ili za dijeljenje.

Fotoaparat EOS R5 također je moguće konfigurirati za automatski prijenos fotografija, tako da se slike automatski pri snimanju šalju na pametni uređaj.

Aplikacija fotografima također omogućuje bežično upravljanje fotoaparatima EOS R5 – za fotografije i videozapise. Odaberite što želite izoštriti, prilagodite ekspoziciju i daljinskim pregledom uživo provjerite što fotoaparat obuhvaća te snimajte bežično iz zahtjevnih kutova.

EOS R6 Mark II

Canon Camera Connect

Povežite fotoaparat tvrtke Canon s Apple ili Android uređajem kako biste snimali udaljenim putem i lako dijelili fotografije.

image.canon

Nova usluga za fotografije u oblaku tvrtke Canon, image.canon, korisnicima omogućuje na 30 dana spremiti neograničen broj slika na mrežu, uključujući i datoteke RAW. Slikovne datoteke tada je moguće premjestiti na Google Drive, Adobe’s Creative Cloud ili u lokalnu izvanmrežnu pohranu.

EOS R5 prvi je EOS koji dopušta automatski prijenos snimaka na oblak image.canon kako bi vas spremne čekale na sinkroniziranom osobnom računalu / računalu Mac kad se vratite sa snimanja.

Image.canon

Jednostavan prijenos slika i videozapisa s fotoaparata tvrtke Canon na uređaje i web-usluge.

FTP

EOS R5 profesionalnim fotografima koji fotografije s lokacije trebaju brzo i sigurno isporučiti klijentima pruža ugrađeni FTP i FTPS putem u fotoaparat ugrađene veze Wi-Fi. Postavke za FTP moguće je konfigurirati u fotoaparatu ili izvanmrežno softverom EOS Utility, a za trenutačno pozivanje dostupno je 10 spremljenih postavljenih opcija.

Za EOS R5 dostupno je opcionalno hvatište WFT-R10 koje ima gigabitnu ethernetsku vezu za žične mrežne veze i donosi antene MIMO za veći raspon veze Wi-Fi te manje smetnji. Također je dodan siguran prijenos slika putem SFTP.

Kada su fotografije ocijenjene ili označene glasovnim podsjetnikom, te metapodatke moguće je prenijeti uz slikovne datoteke – to su neprocjenjive informacije za urednike slika i osoblje u agenciji.

Prikaz statusa prijenosa na FTP
Ovaj prikaz, koji zahtijevaju fotoreporteri i sportski fotografi prilikom slanja slika putem FTP-a, pokazuje koliko će trajati slanje snimaka. To fotografima omogućuje donošenje informirane odluke o tome hoće li ostati tamo gdje se nalaze i dovršiti prijenos ili će potražiti bržu vezu negdje drugdje.

Zaštitite slike za prijenos
Mnogim fotografima vijesti i sporta korisna je opcija automatske „zaštite” slika koje su poslane na FTP poslužitelj. Kad su slike zaštićene, to znači da su zaključane i ne mogu se slučajno izbrisati te da se lako može prepoznati koje su slike poslane klijentu kada se nakon snimanja sve prenesu na vaše računalo.

Za potpunu kontrolu nad mogućnostima protokola FTP te mogućnost dodavanja podataka IPTC i glasovnih zapisa na slike, aplikacija Canon Mobile File Transfer proširuje mogućnosti protokola FTP fotoaparata pomoću pametnog telefona.

Pročitajte više i preuzmite >

Slični članci

 • ČLANAK

  Prve snimke fotoaparatom Canon EOS R5: snimanje predivnih detalja prirode

  Ulla Lohmann i Robert Marc Lehmann pokazuju kako senzor od 45 MP i automatsko izoštravanje s praćenjem očiju daje spektakularne rezultate pri snimanju na otvorenom.

 • ČLANAK

  Snimanje fotoaparatom Canon EOS R5 u 8K i 4K pri visokoj preciznosti uzorkovanja

  Kod prvih videosnimaka fotoaparatom Canon EOS R5, Martin Bissig i Ivan D’Antonio istražili su kako 8K mogućnosti skraćuju vrijeme snimanja i proširuju kreativne opcije.

 • ČLANAK

  Canon EOS R5: 10 značajki koje za koje morate znati

  Otkrijte značajke koje model EOS R5 čine revolucionarnim, uključujući mogućnost snimanja fotografija od 45 MP s do 20 fps te videomaterijal 8K RAW.

 • ČLANAK

  Canon EOS R5 u usporedbi s modelom EOS R6 – koji vam više odgovara?

  Tvrtka Canon predstavlja čak dva revolucionarna fotoaparata bez zrcala sa senzorom punog kadra. Koji vam više odgovara? Donosimo usporedbu modela EOS R5 i EOS R6.