KREATIVNO ISPISIVANJE I IZRAĐIVANJE SPOMENARA

Kreirajte vlastiti personalizirani obiteljski album s fotografijama

Slijedite naš detaljni vodič i sastavite album s fotografijama ispunjen dragocjenim uspomenama.
Pisač PIXMA tvrtke Canon na stolu, okružen škarama, srebrnom vrpcom i fotografijama.

Održavanje odnosa nikad nije bilo važnije. U vrijeme kad smo sve udaljeniji od obitelji i prijatelja, ključno je cijeniti svaki trenutak koji dijelimo s voljenim osobama. Obiteljski album zauzimao je bitno mjesto u svakom domu i zaslužuje da ga se oživi. Stoga, umjesto da ga kupite, zašto ne biste odvojili vrijeme za kreiranje vlastite personalizirane kolekcije uspomena koja doista odražava vašu obitelj?

Izrađivanje spomenara savršeno je za izražavanje kreativnosti prilikom kreiranja i prilagođavanja albuma s fotografijama dekorativnim vizualnim elementima. Uz cijeli niz predložaka dostupnih na web-mjestu i u aplikaciji Creative Park te zahvaljujući pametnim tehnologijama ugrađenima u asortiman bežičnih pisača PIXMA tvrtke Canon i jednostavnim funkcijama aplikacije SELPHY Photo Layout, koja radi s asortimanom SELPHY tvrtke Canon, možete postaviti vlastiti kreativni studio.

Pogledajte ovaj vodič i pronađite detaljne upute za izradu vlastitog prilagođenog albuma s fotografijama.

Pisač PIXMA tvrtke Canon i SELPHY QX10 na stolu s ispisanim fotografijama i materijalima za rukotvorine.

Pripremite sve što vam treba za ovaj zadatak i učinite ga zabavnom obiteljskom aktivnošću.

1. Odaberite dekorativne elemente

Fotografija djevojčice i dječaka na plaži s bakom i djedom. Ispod i pokraj nalaze se različiti papiri s uzorkom i ručno izrađeni cvijet, sve u ružičastim nijansama.

Na web-mjestu ili u aplikaciji Creative Park birajte među desecima ukrasa za spomenar kako biste svoj album učinili posebnim.

Web-mjesto Creative Park nudi širok asortiman dizajnerskih elemenata koje možete upotrijebiti za svoj spomenar, uključujući izrezane uzorke, komplete za spomenare, originalne okvire za fotografije i još mnogo toga.

Možete i preuzeti jednostavnu aplikaciju Creative Park iz trgovine App Store ili Google Play. Sve što trebate je Canon ID račun i podržani pisač tvrtke Canon. Predlošci dostupni u aplikaciji organizirani su u različite kategorije. Aplikacija ima dizajn prilagođen korisniku koji omogućuje brzo pronalaženje odjeljka koji tražite.

Za unutrašnjost albuma upotrijebili smo četiri papira s uzorkom, ali iz aplikacije Creative Park možete birati mnogo više. Dodajte 3D efekt s cvijećem ili pronađite drugunaljepnicu koja odgovara temi stranice i ispišite je pisačem PIXMA. Preporučujemo mat fotopapir za sve dekorativne dijelove albuma.

2. Izradite unutarnje stranice

SELPHY Square QX10 ispisuje i slika obitelji na biciklima. Na stolu se nalazi više živopisnih listova papira s uzorcima i fotografija različitih formata iste obitelji.

Prepustite mašti na volju uz aplikacije Creative Park i SELPHY Photo Layout te odaberite fotografije i dizajnerske elemente kako biste izradili vlastiti personalizirani album.

Ispišite fotografije različitih formata kako biste u album unijeli raznolikost. Fotopapir tvrtke Canon za pisače PIXMA dostupan je u cijelom rasponu formata i dorada. Ako odaberete ispisivanje na pisaču SELPHY, upotrijebite aplikaciju SELPHY Photo Layout i izradite kolaže od fotografija različitih omjera širine i visine.

Naše su fotografije ispisane pisačima SELPHY Square QX10 i SELPHY CP1300 tvrtke Canon. Svojim fotografijama možete dodati kreativne detalje kao što su pečati, filtri, rubovi, tekst i slojevi, a sve to uz aplikaciju SELPHY Photo Layout. Uz to, samoljepljiva pozadina na ispisima s pisača SELPHY Square QX10 olakšava njihovo lijepljenje u spomenar bez nereda.

Nakon što sve ispišete, jednostavno izrežite i zalijepite različite elemente, slažući ih slijedeći upute za predložak ili vlastiti dizajn.

3. Osmislite naslovnicu albuma

Stranica albuma s fotografijama u ružičastoj boji i naslovnica zelene boje, s fotografijama i dekoracijama.

U aplikaciji SELPHY Photo Layout dodajte okvire i pečate te ispišite fotografije pisačem SELPHY CP1300 ili SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.

Sada smo na dijelu vodiča „uradi sam“: izrada naslovnice za ručno izrađeni album.

Odabrali smo predložak „Beginner's Kit (Family)“ na web-mjestu Creative Park i ispisali ga pisačem serije PIXMA TS5350a tvrtke Canon. Kako bismo izradili bazu naslovnice albuma s pomoću noža za rukotvorine i ljepljiva / ljepljive trake upotrijebili smo fleksibilan karton (npr. kutija od pahuljica) i kruti karton (npr. kutija za cipele, kartonski paket).

Za kreiranje dekorativnih elemenata možete upotrijebiti mnoge stvari koje se nalaze u kući, kao što su žica i vrpca ili nešto što odgovara temi albuma. Složite ih i zalijepite na papir s uzorkom kako biste dovršili svoju kreaciju.

4. Sastavite svoj personalizirani album s fotografijama

Stranice albuma u ružičastoj boji na kojima je ljepilo.

Možete izraditi mnogo manjih albuma, od kojih svaki ima drugu temu.

Sve što preostaje je sastavljanje svih stranica s naslovnicom kako biste izradili vlastiti ručno izrađeni album. I ne može biti lakše! Jednostavno presavijte krilce uz svaku od stranica i zalijepite ga na unutarnji hrbat naslovnice što je moguće više lijevo.

Sada možete pregledati dragocjene uspomene ili svoj album dati obitelji ili prijateljima u posebnim prilikama. To je savršen dar za Majčin dan, Dan bake i djeda ili rođendan.

Ako želite poboljšati vještine fotografiranja članova obitelji, pregledajte savjete ambasadorice tvrtke Canon, Helen Bartlett.

Ako želite dodatno nadahnuće, pogledajte našu stranicu na Pinterestu i podijelite svoje kreacije s nama s pomoću oznake #MadeWithPixma.


Autori: Claire Kaleta i Agi Wojcik

Povezani proizvodi

 • Pisači za upotrebu kod kuće

  Serija PIXMA TS5350a

  Pokažite svoje dizajnerske vještine uz mogućnost rukovanja raznim medijima, privlačne kreativne aplikacije i besprijekorno povezivanje s pametnim telefonom koje nudi serija PIXMA TS5350a
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY SQUARE QX10

  Čuvajte svoje dragocjene uspomene u obliku prelijepo izrađenih ispisa koje bežično možete izraditi bilo gdje.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY CP1500

  Ovaj kompaktni fotopisač jednostavan za upotrebu omogućuje izradu vrlo izdržljivih ispisa bogatih boja u roku od nekoliko sekundi.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY CP1300

  Moderan i prijenosan, za bežično ispisivanje predivnih ispisa i fotografija za dokumente s kompatibilnih pametnih uređaja i fotoaparata.
 • Tintni pisači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat fotopapir omogućava izradu vrlo kvalitetnih fotografija, grafika i teksta s mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije primjene kao što su čestitke, promotivni materijali i umjetnička djela izrađena od papira.
 • Slični članci

 • ISPISIVANJE

  Najbolji pisači za rukotvorine

  Od obiteljskih projekata do profesionalne dorade, Canon ima savršen pisač za vas.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Ispisi moje prve godine života

  Portretna fotografkinja Jemella Ukaegbu podijelila je s nama svoje najbolje savjete kako snimiti i ovjekovječiti bebinu prvu godinu života.

 • OSNOVE

  Snimanje za ispis

  Sedam najboljih savjeta za snimanje uspomena koje ćete sačuvati u obliku ispisa.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Kreirajte vlastitu knjigu priča

  Prepustite mašti na volju u ručno izrađenoj knjizi priča s pomoću pisača SELPHY CP1500 tvrtke Canon.