KREATIVAN ISPIS

Nogometne utakmice od papirnatih rukotvorina koje će vas nadahnuti da ostanete aktivni

Ovog ljeta postignite gol s obitelji i okušajte se u ručno rađenim papirnatim nogometnim utakmicama uz Creative Park.
Djevojčica izrezuje predložak za izradu nogometne lopte od papira.

Ljeto je stiglo, a roditelji, naravno, žele pronaći aktivnosti u koje se cijela obitelj može uključiti. Ručno izrađene utakmice koje možete zajedno izraditi i igrati odličan su izvor zabave, a uz Creative Park tvrtke Canon postupak je jednostavan i cijenom pristupačan.

Creative Park je prepun besplatnih, živopisnih aktivnosti za izradu papirnatih rukotvorina koje su spremne za otkrivanje i ispisivanje izravno s kućnog pisača.

Blogerica Fariba Soetan živi u Londonu s mužem i troje djece i piše blog Mixed.Up.Mama. Fariba objašnjava kako je upotrebljavala Creative Park i pisač serije PIXMA TS8350 tvrtke Canon za obiteljski dan sportskih aktivnosti.

1. Odaberite komplet i predloške

Dvije djevojke sjede za stolom i upotrebljavaju prijenosno računalo.

Bez obzira na vašu razinu vještine izrade i vrijeme na raspolaganju za kreativnost, Creative Park ima predložak koji će vam odgovarati.

Pisač tvrtke Canon na polici za knjige pokraj kućnih biljaka, ispisuje upute.

Važno je upotrebljavati kvalitetan papir kako bi vaše kreacije bile dovoljno jake da se možete njima igrati.

Najprije odaberite čvrst papir na koji ćete ispisati svoje utakmice. Mat fotopapir tvrtke Canon savršen je za rukotvorine, jer ga matirana tekstura čini idealnim za živopisne slike i grafiku.

„Doista je važna debljina papira, kako biste bili sigurni da su isječci čvrsti i da se drže zajedno“, kaže Fariba, čije kćeri imaju šest, osam i deset godina. Serija PIXMA TS8350 tvrtke Canon idealna je za ovu vrstu ispisivanja, ali pogodan je bilo koji pisač PIXMA.

Fariba kaže da i odabir predložaka za nogometne utakmice može biti zabavna obiteljska aktivnost, pri čemu je za svaki navedeno koliko je vremena potrebno za sastavljanje i koliko je složeno, tako da možete odlučiti jesu li pogodni za vašu djecu.

„Djevojke su bile doista uzbuđene pregledavajući web-mjesto i sve što bi mogle izraditi“, dodaje. „Ako roditelji pretražuju s djecom, trebaju samo uzeti u obzir koliko će vremena trebati za svaki i koliko su složeni.

„Odlučili smo se za košarkaške i nogometne utakmice, dijelom zato što su izgledale doista zabavne, a i zato što sam smatrala da je razina složenosti prihvatljiva za prvi pokušaj – da razmišljamo o tome kako ih sastaviti.“

2. Napravite mini-igru

S pomoću aplikacije Creative Park ili preuzimanjem s web-mjesta Creative Park izravno na računalo možete odabrati omiljene dizajne papirnatih rukotvorina i ispisati ih izravno s kućnog pisača kako biste ih sastavili prije početka utakmice.

Sve što vašem timu rukotvoraca treba su škare, ljepilo, ravnalo za presavijanje, stara kemijska olovka i upute za igru. Zatim samo pratite crte za izrezivanje, presavijanje i točke za ljepilo kako biste započeli.

Dvije djevojke lijepe mete na papirnatom nogometnom golu.

„Moja su djeca doista kreativna, a ove igre doista su dobar način zadovoljavanja potrebe za stvaralaštvom“, kaže Fariba.

Dvije djevojke ponosno pokazuju nogometne kreacije od papira.

Otkrijte obiteljske igre modelirane od papira koje su zabavne za izradu i za igranje – osjećaj postignuća nakon što završite izradu papirnatih modela nadmašit će samo zabava same igre.

Dodjeljivanje zadataka može pomoći da se svi uključe. „Kad smo ispisali igre, imale su doista dobru grafiku, a upute su bile doista jasne“, kaže Fariba. „Djevojke su bile uzbuđene što mogu izrezati svaki oblik, a razina složenosti bila je dobra, jer imam tri djevojke različitih godina i različitih vještina izrezivanja. Najsloženija je bila lopta, pa se moja 10-godišnja kćer doista predala tom zadatku. Bilo je većih dijelova, za mrežu gola, a to je izrezala moja šestogodišnja kćer.

„Pomoglo je to što smo svi imali zadatak na kojem smo radili, a svi smo čavrljali dok smo to radili. To znači da svatko može pridonijeti na neki način, pa su svi zabavljeni i nema nikakve svađe oko toga tko radi što!“

3. Organizirajte turnir

Djevojka se priprema baciti papirnatu nogometnu loptu.

„Kad smo sve završili, napravili smo pauzu, protegnuli noge i pojeli užinu, a zatim smo se vratili na igru“, kaže Fariba.

Djevojka stoji pokraj papirnate mete zalijepljene za zid, mašući rukama i slaveći.

Ona puca i pogađa! Iznimno je uzbudljivo igrati se s predmetom ili igrom koje ste sami napravili.

Nakon sastavljanja vrijeme je da igre počnu! Zašto ne biste pozvali prijatelje da bilježe bodove ili čak izradili vlastite kartice za ocjenjivanje kako biste oživjeli turnir?

Creative Park je prepun drugih predložaka za papir koji su idealni za umjetnost i sportske turnire – od rekvizita za fotokabinu i natpisa za navijanje za igrače i članove tima, pa sve do šešira za zabave i megafona kojima ćete dočarati atmosferu timskog duha.

Mladi mogu steći dodatni osjećaj postignuća ako se igraju nečim što su napravili, istovremeno stječući korisne praktične vještine. „Djevojke doista uživaju u slikanju, lijepljenju i bojanju, pa je odlična dodatna prednost imati nešto čime se poslije mogu igrati“, kaže Fariba. „Mnogo je prednosti: izrezivanje, očito, za motoričke vještine, a i samo izrađivanje nečega čini mnogo za njihovo samopouzdanje.

„Mojoj je najstarijoj kćeri bilo doista drago da je izradila složeni 3D predmet kao što je lopta koju je sama izrezala i sastavila. Odlično se zabavljala šutajući je u gol.“

4. Zabavite se cijeli dan

Obitelj okupljena oko fotoaparata gleda snimke.

Papirnati projekti kao što su Faribini cijenom su prihvatljiv način da se vaša obitelj satima zabavlja tijekom ljetnih praznika. „Zabilježili smo što želimo učiniti sljedeći put“, kaže Fariba. „Ako imamo par sati u subotu, ili ako pada kiša, to je nešto na čemu ćemo zajedno raditi.“

Tri mlade djevojke igraju nogomet u svom vrtu.

Nakon što napravite igre od papira i igrate ih, zašto ne biste izašli van i isprobali pravu stvar.

Bilo da papirnate rukotvorine izrađujete tijekom vikenda ili školskih praznika, bilo bi sjajno da iskoristite cijeli dan za projekt i uvedete elemente kao što su obroci u poluvremenu ili papirnati trofej za pobjednika. Mogli biste i dokumentirati zabavu snimanjem fotografija koje ćete zajedno pregledati.

A za one članove obitelji koji žele biti doista kreativni, zabavno je personalizirati papirnate isječke, naročito ako ih žele zadržati nakon dana aktivnosti.

„Nogometni gol još uvijek je na našem zidu“, kaže Fariba. „Svako malo djevojke će naći lopte i zaigrati. Golman u nogometnoj utakmici je silueta, ali djeca su na njoj mogla nacrtati lice ili izrezati različitu odjevnu kombinaciju. Mnogo je toga što se može napraviti.“

Ako vašoj obitelji treba nadahnuće za kreativne rukotvorine ili jednostavno želite nešto izrađivati i udaljiti se od zaslona, na raspolaganju vam je ogroman izbor zabavnih predložaka koje nudi Creative Park, koji samo čekaju da ih otkrijete i izradite.

Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Izrađujte ukrase u obliku dinosaura uz Creative Park

  Ukrasite dječju spavaću sobu na cijenom pristupačan način prethistorijskim papirnatim modelima.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Zabava uz Creative Park

  Ukrasi i rekviziti koje možete ispisati doma uz Creative Park.

 • SAVJETI ZA ISPISIVANJE

  Savjeti za ispisivanje za povratak u školu

  Pronađite kreativne načine organizacije za školsku godinu uz pisač tvrtke Canon.

 • ISPISI I MODELI

  Aplikacija Creative Park

  Aplikacija Creative Park prepuna je zabavnih modelarskih projekata.