OBITELJSKA FOTOGRAFIJA

PowerShot PX omogućava snimanje spontanih obiteljskih trenutaka

Bilo da se radi o obitelji, prijateljima ili kućnim ljubimcima, lakoćom snimajte predivne svakodnevne trenutke s pomoću fotoaparata Canon PowerShot PX.
Žena i njezino troje djece stoje oko posude za miješanje u kuhinji dok se pripremaju nešto ispeći. PowerShot PX nalazi se na hrpi knjiga koje su okrenute prema njima.

Snimanje radosnih trenutaka svakodnevnog obiteljskog života ne može biti lakše uz novi Canon PowerShot PX. PowerShot PX je dovoljno pametan da automatski prepoznaje lica i prima glasovne naredbe, a u biti je savršen obiteljski fotograf, spreman za snimanje u trenutku i uvijek prisutan u srcu doma.

Autorica digitalnih sadržaja i fotografkinja Eimear Varian Barry, čije su snimke života i obitelji pridobile gotovo 97 000 pratitelja na Instagramu, samohrani je roditelj i najčešće ona osoba iza fotoaparata.

No, uz Canon PowerShot PX na raspolaganju, Eimear više ne mora ostajati izvan kadra. Zahvaljujući ovom pametnom fotoaparatu s načinom rada za automatsko prepoznavanje i snimanje, Eimear pri ruci ima vlastitog fotografa koji snima naizgled beznačajne trenutke, a koji često postaju najposebniji.

Jednostavno dokumentirajte svakodnevne trenutke

Obitelj sjedi vani na deki za piknik i jede voće. Canon PowerShot PX na košari za piknik koja je okrenuta prema njima.

Canon PowerShot PX upotrebljava tehnologiju za prepoznavanje scena koja je dovoljno napredna za prepoznavanje lica ljudi i odabir najbolje kompozicije, automatsko panoramiranje, naginjanje i zumiranje za stvaranje savršenih uspomena – sve to bez potrebe za podizanjem sa sjedala. PowerShot PX je jednostavan za upotrebu i savršen je obiteljski partner, čak i u najintenzivnijim kućanstvima. „Smatram kako su aplikacija i prepoznavanje glasa genijalni“, kaže Eimear, koja kao samohrani roditelj često ima pune ruke posla.

„Mislim da je nevjerojatno što Canon PowerShot PX snima trenutke za koje možda ne bismo pomislili da su vrijedni fotografiranja“, kaže Eimear. „To su npr. snimke djece koja bojaju na stolu za doručak dok ja punim perilicu posuđa. Znam da ću ih pogledati za 20 godina i pomisliti „To su bili dani!“. Nevjerojatno je kako su snimljeni tako prirodno.

Jednostavno snimanje ovim fotoaparatom svodi se na pametne značajke i tehnologiju prepoznavanja scena koji su se razvijali tijekom mnogo godina. Kada se uključi i postavi na površinu, PowerShot PX upotrebljava prepoznavanje lica za automatsko traženje subjekata i podešavanje kompozicije radi snimanja fotografija koje će obuhvatiti sve u kadar. Snima mnogo fotografija, nakon čega aplikacija preporučuje one najbolje. Prepoznavanjem lica koja se najčešće pojavljuju, nudi prioritetno snimanje osoba koje su vam najvažnije.

Stoga, kad ste zauzeti kuhanjem, razgovarate za kuhinjskim stolom, uživate u obiteljskom rođendanu ili jednostavno pomažete djeci sa zadaćom, PowerShot PX može vam pomoći da snimite sjajne izraze i ljepotu svakodnevice, a da pri tome ne morate razmišljati.

Za Eimear su jednostavni trenuci poput igranja s psom ili čitanja priče na kauču oni trenuci koje cijeni i želi podijeliti s drugima. „Doista je lijepo imati te trenutke na fotografiji, naročito kad ih niste niti svjesni“, kaže.

Vaš osobni digitalni fotograf

Žena i dječak uzbuđeno gledaju prema modelu Canon PowerShot PX koji se nalazi na hrpi knjiga.

„Uvijek bih samo gledala tatine knjige o fotografiji – on je umjetnik – a sve knjige o fotografiji koje imam kod kuće su knjige o fotoreporterstvu. Kada sam bila mala, život sam gledala kroz oblike i svjetlo“, kaže Eimear, koja često uživa u tome da ne bude iza fotoaparata kada su u pitanju intimni obiteljski trenuci.

Djevojčica kleči za niskim stolom i igra se s igračkama, a ispred nje se nalazi Canon PowerShot PX. Njena majka gleda sadržaj s fotoaparata na telefonu, a dok prilagođava snimku, na zaslonu se vidi fotografija.

„Kao fotografkinja, navikla sam na dokumentiranje situacija na poslu. To je moj posao, snimanje trenutaka, ali mnogi od njih su namješteni. Druga strana mene voli dokumentirati stvarne trenutke za koje ćemo nakon što ih vidimo pomisliti; ‘Ovo je sasvim spontano.’“

Iako Eimear fotoaparat u ruci drži još od djetinjstva i voli da joj Instagram izgleda dotjerano, objašnjava kako kod kuće uživa u snimanju fotografija svakodnevice koje nisu namještene.

„Mislim da je PowerShot PX nevjerojatan fotoaparat za takve trenutke. Na primjer, sama sam kod kuće s djecom cijeli tjedan. Samohrani sam roditelj. Nemam nikoga tko bi fotografirao mene i djecu dok pripremamo hranu ili se zabavljamo u vrtu, jer uvijek sam ja iza fotoaparata.“

Tome pomaže upotreba fotoaparata Canon PowerShot PX bez ruku koju omogućuju glasovne naredbe te mogućnost komponiranja i snimanja vlastitih fotografija i videozapisa putem objektiva s optičkim zumiranjem od 3x i mogućnosti nagiba. Osim toga, odabrat će najbolje fotografije i videozapise te ih organizirati umjesto vas, omogućujući vam da ti dragocjeni životni trenuci ostanu netaknuti.

„Prepoznavanje glasa je nevjerojatno, jer ako ste u dnevnom boravku i pomislite, ‘Samo želim zapamtiti ovo zauvijek’, možete“, kaže Eimear. Gledanje tih spontanih fotografija pruža mi jednako zadovoljstvo kao i gledanje onih pomno uređenih.“

Kada poželite preuzeti mjesto fotografa, fotoaparatom je lako upravljati putem aplikacije za pametne telefone iz koje možete snimati i pregledavati snimljene videozapise i fotografije.

Stavite ga u srce svog doma

Obitelj sjedi i stoji oko stola za doručak, miješajući sastojke za kuhanje u zdjeli.

„Fotografirali smo sebe dok kuhamo“, kaže Eimear. „U tome je stvar, navikli smo na fotografije savršenog života te mislim da je sjajno što je Canon napravio ovaj proizvod, jer su meni su osobno najbolje fotografije one najprirodnije, iz svakodnevice.“

Kompaktan i prilagodljiv dizajn fotoaparata Canon PowerShot PX omogućuje mu da se besprijekorno uklopi u bilo koje okruženje u vašem domu.

Za Eimear bi njezin stol za doručak bio idealno mjesto za fotoaparat PowerShot PX, jer ondje se obično odvija velik dio obiteljskog života. „Voljela bih da to bude u kuhinji jer je otvorenog tlocrta, a stol za doručak u srcu je prizemlja“, kaže.

„Navečer smo oko stola za doručak; ja pripremam večeru, a djeca bojaju, što predstavlja trenutak iz svakodnevice. Nije glamurozno, ali meni znači sve na svijetu. Fotografija mene s opranim rubljem dok oni rade domaću zadaću vizualni je primjer moje svakodnevice kao majke. To su trenuci koje želim zapamtiti“, kaže.

Svi znamo da se život ne događa iza fotoaparata, već ispred njega. Ali, kako odabrati ta poglavlja koja čine tvoj život? Za roditelje kao što je Eimear, PowerShot PX može biti izvrstan alat za dokumentiranje onih najmilijih, sada i ubuduće.

„Nemoguće je zapamtiti svaki trenutak svog života. Iskreno, ne mogu se ni sjetiti da sam bila trudna. Znam da to zvuči ludo, ali istina je! Kada pogledamo fotografije, pomislimo, „Sjećaš se toga? Potpuno sam zaboravila na to.“ Mislim da je prekrasna ideja snimiti te uspomene, pogotovo na ovako prirodan način. To je stvarno nevjerojatno.“


Napisala Lorna Dockerill

Slični proizvodi

Slični članci