EOS R adapteri

Povežite sustav EOS R s većim svijetom EF i EF-S objektiva
Canon Camera

Integracija i proširenje

Adapteri sustava EOS R pružaju potpunu kompatibilnost s cijelim asortimanom EF i EF-S objektiva tvrtke Canon, što vlasnicima fotoaparata sa sustavom EOS R tvrtke Canon koji imaju i druge EOS fotoaparate pruža potpunu integraciju s postojećim objektivima1.

Prenesite EF-S objektive na sustav EOS R

EF-S objektivi dizajnirani su za EOS DSLR modele sa senzorom formata APS-C, ali mogu se upotrebljavati i na fotoaparatima sa sustavom EOS R putem adaptera. Fotoaparat će automatski izraditi obrezane slike koje odgovaraju manjem krugu slike EF-S optike.

Objektivi kompatibilni s modelom EOS R

Otkrijte objektive koje možete upotrebljavati s EOS R adapterima.

Canon Camera
Canon Camera

Stvoren da traje

EOS R adapteri izrađeni su da izdrže profesionalnu upotrebu, uz metalne sustave za montiranje na prednjoj i stražnjoj strani. Osim toga, otporni su na prašinu i vlagu pa možete nastaviti snimati i u zahtjevnim uvjetima.

Dizajnirani za besprijekoran rad

Od objektiva možete očekivati jednak rad kao i na EOS DSLR modelima, odlične radne značajke iste visoke kvalitete.

Canon Camera
Canon Camera

Inženjerska izvrsnost

Inženjeri tvrtke Canon razvili su adaptere za sustav EOS R radi održavanja kompatibilnosti, kvalitete i radnih značajki prilikom povezivanja modela EOS R s postojećim EF i EF-S objektivima.

Adapter za montažu EF-EOS R

Standardni adapter za montažu EF-EOS R omogućuje upotrebu EF-S i EF objektiva s fotoaparatima EOS R. Fotografi koji već imaju kolekciju EF-S ili EF optike mogu s pouzdanjem uložiti u sustav EOS R, znajući da će postojeći objektivi raditi kako se očekuje.

Adapter za montažu kontrolnog prstena EF-EOS R

Adapter za montažu kontrolnog prstena EF-EOS R omogućava istu konverziju sustava za montažu kao i adapter za montažu EF-EOS R uz dodatak kontrolnog prstena objektiva. Prsten se može prilagoditi i lako pronaći bez odmicanja fotoaparata od oka, a pruža taktilnu ručnu kontrolu nad raznim postavkama.
Canon Camera

Prilagodljiva funkcionalnost

Kontrolni prsten objektiva može se programirati putem izbornika fotoaparata radi prilagođavanja raznih postavki kao što su otvor blende, brzina zatvarača, ISO osjetljivost i kompenzacija ekspozicije.

Taktilno, intuitivno rukovanje

Kontrolni prsten objektiva lako je pronaći bez odmicanja fotoaparata od oka. Nježni zvučni signali ("klik") pružaju taktilnu povratnu informaciju u trećini ili pola koraka (može se ukloniti putem posebne Canonove usluge za snimatelje filmova koji žele uglađenije upravljanje).

Canon Camera

Adapter za montažu filtra na umetanje EF-EOS R

Adapter za montažu filtra na umetanje EF-EOS R funkcionalnosti adaptera za montažu EF-EOS R dodaje mogućnost upotrebe filtara na umetanje, čime se uklanja potreba za postavljanjem filtara na prednju stranu objektiva, što je naročito korisno za širokokutne objektive s velikim prednjim elementom objektiva. Dostupan je s filtrom promjenjive neutralne gustoće (V-ND)2 ili kružnim polarizirajućim filtrom (C-PL), a dostupan je i prozirni filtar (CL) za snimanje bez efekata filtra.

Canon Camera

Adapter V-ND: filtar promjenjive neutralne gustoće

Filtri neutralne gustoće pomažu u kontroliranju količine svjetla koje ulazi u fotoaparat, što je korisno za snimatelje filmova koji žele snimati uz kombinaciju širokog otvora blende i malih brzina zatvarača pri jarkom svjetlu. Osim toga, omogućuje fotografima pejzaža upotrebu manjih brzina zatvarača za zamućenje pokreta na nebu i na vodi2.

Adapter C-PL: kružni polarizirajući filtar

Polarizirajući filtri prevladavaju odbljesak i izmaglicu te smanjuju količinu svjetla koje se reflektira od staklenih površina. Osim toga, filtri povećavaju zasićenost boje i pomažu u dočaravanju upečatljivih živopisnih prizora.

Canon Camera

Dodatna oprema za adaptere

 • CL filtar za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Prozirni filtar za korisnike koji su kupili adapter za filtar na umetanje, ali ne žele efekte s filtrom.

 • PL filtar za Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R

  Kružni polarizirajući filtar koji povećava boju, kontrast i zasićenost te kontrolira neželjene odbljeske.

 • ND filtar za adapter za montažu filtra na umetanje EF-EOS R

  Filtar neutralne gustoće za kontroliranje ekspozicije u filmovima i produženje brzina zatvarača radi postizanja raznih kreativnih efekata pomicanja na fotografijama2.

Otkrijte sustav EOS R

Nakon više od tri desetljeća kontinuirane EOS inovacije, sustav EOS R temelji se na revolucionarnom sustavu za montiranje objektiva koji pruža veće kreativne mogućnosti i još više intuitivnih načina snimanja svakog trenutka.

U rukama profesionalaca

EOS R je trenutačno postao omiljeni fotoaparat raznih profesionalnih fotografa i snimatelja videozapisa. Otkrijte kako su ga testirali te ostvarili slike i videozapise koje nikad nisu smatrali mogućima.

Moglo bi vas zanimati i...

 • EOS R3

  Ovaj fotoaparat bez zrcala odlikuje brzina kakvu su profesionalni fotografi sportskih događaja, vijesti i divljih životinja čekali.

 • Alat za odabir objektiva

  Naš alat za odabir objektiva provest će vas kroz naš asortiman objektiva i pomoći vam da pronađete onaj koji savršeno odgovara vama i vašem EOS fotoaparatu.

 • EOS R5

  Profesionalni vrhunski fotoaparat bez zrcala sa senzorom punog kadra koji fotografima i snimateljima omogućava snimanje fotografija visoke razlučivosti i 8K videozapisa.

 • EOS R6

  Što god i gdje god snimali, s fotoaparatom EOS R6 možete biti kreativniji no što ste ikada mislili.

 • Svi objektivi

  Izrada i najnovija optička tehnologija tvrtke Canon osiguravaju vrhunsku kvalitetu fotografija i videozapisa.

 • RF objektivi

  Inovativni sustav objektiva EOS R pruža iznimno brzo izoštravanje s izvanrednom optičkom kvalitetom.

 • Fotoaparati sa senzorom punog kadra

  Istražite svoju kreativnost uz naš asortiman digitalnih SLR fotoaparata sa senzorom punog kadra i fotoaparata bez zrcala.

 • Objektivi i dodatna oprema za EOS R tvrtke Canon

  Otkrijte objektive i adaptere za upotrebu s modelom EOS R tvrtke Canon

  1. Detalje potražite u specifikacijama.
  2. Kad puna bijela linija na regulatoru za prilagodbu više ne bude vidljiva (ND250 ili noviji), može doći do pojave plavog traga ili nepravilnosti u gustoći