KREATIVNO ISPISIVANJE

Izradite modni album uz Canon Zoemini S2

Svatko ima odjeću koju ne voli, ali možda jednostavno niste pronašli dobru kombinaciju. Stilska influencerica Molly Wójcik pokazuje kako s pomoću instant fotoaparata i pisača tvrtke Canon možete sastaviti nove odjevne kombinacije.
Stilska influencerica Molly Wójcik s tamnocrvenom jaknom i svjetlucavim šalom drži ružičasto-zlatni Canon Zoemini S2 kako bi snimila selfie.

Većina nas nosi samo tri četvrtine odjeće koju posjedujemo.1 Ostatak odjeće samo visi u ormaru, zanemareno i skuplja prašinu. No prije nego ih stavite u torbu spremnu za lokalnu dobrotvornu udrugu, razmislite o tome da svojoj nenošenoj odjeći date drugu priliku izradom modnog albuma.

Poljska modna i kozmetička influencerica Monika Wójcik – poznatija svojim pratiteljima kao Molly – izgradila je publiku od 160 000 pratitelja na društvenim mrežama, kojima prikazuje svoje odjevne odabire inspirirane ranim 2000-ima. „Inspirirana sam estetikom Y2K”, objašnjava Molly. „Sviđa mi se atmosfera 2000-ih i često je upotrebljavam u svojem izgledu. Mojim stilom dominiraju jarke nijanse, holografski detalji i futurističke tkanine.”

Njezin fleksibilan pristup modi znači da svakog dana ima razne mogućnosti pa je Molly izradila alat za organizaciju s pomoću džepnog fotoaparata i fotopisača Canon Zoemini S2. „Upotrebljavam svoj modni album kako bih brzo provjerila kako će dva različita komada odjeće izgledati zajedno”, objašnjava. „To mi omogućuje jednostavan odabir stilova.”

Kako biste sami izradili vlastiti modni album, samo slijedite Mollyjin detaljni vodič i pogledajte TikTok videozapis kako biste vidjeli rezultate.

Stilska influencerica Molly Wójcik s fotoaparatom Canon Zoemini S2 i ružičastim hlačama, bijelom majicom, šalom i grijačima za uši te velikom torbom preko ramena.

Canon Zoemini S2 idealan je za osobe koje su uvijek u pokretu – lagan je, ali ima bateriju koja može snimiti do 25 fotografija. „Kod modela Canon Zoemini S2 najviše mi se sviđa prijenosni dizajn, što znači da ga uvijek imam sa sobom”, kaže Molly. „Fotoaparati i aplikacija Mini Print zabavni su za upotrebu i omogućuju mi snimanje trenutaka u skladu s mojim stilom, unoseći malo radosti u svakodnevni život.”

Stilska influencerica Molly Wójcik nosi ružičastu majicu i pozira za selfie dok drži Canon Zoemini S2.

Mollyjin izgled je uvijek privlačio pažnju, a društvene mreže bile su prirodan odabir. „Sjećam se da se moj stil oduvijek isticao u gomili pa sam odlučila da ću početi dijeliti svoje odjevne kombinacije gdje ih svi mogu vidjeti – na internetu.” Kad je riječ o njenoj estetici, više je više: „Oživljavam legendarne elemente iz 2000-ih – sjajne šalove, trenirke od velura, krznene kapute i svjetlucave pojaseve. Za šminku biram trepavice u boji, sjajno sjenilo za oči i, naravno, sjajilo za usne! A kada idem u salon za nokte, često pokazujem fotografije iz 2010. kao nadahnuće.”

1. Pripremite svoj modni album i odjevne kombinacije

Broj odjevnih kombinacija koje ćete moći uključiti u svoj modni album ovisi o broju stranica koje sadrži. Možete upotrijebiti bilježnicu ili uzicom pričvrstiti pojedinačne listove papira ili debelog papira. Kada znate koliko stranica imate, možete odabrati isti broj gornjih i donjih dijelova.

„Skupila sam odjeću koju sam znala da ću nositi u ovo doba godine”, kaže Molly, koja je svoj modni album usredotočila na jesensku/zimsku sezonu. Kao i Molly, možda ćete primijetiti višak: „Primijetila sam koliko stvari u svojoj garderobi više ne nosim”, prisjeća se. To je Molly potaknulo da očisti ormar – ako učinite isto, pobrinite se da ništa ne završi na odlagalištu. „Preporučam da ne bacate odjeću", poziva Molly. „Možete ih donirati dobrotvornim udrugama, staviti u spremnik za rabljenu robu ili ih objaviti u aplikaciji za preprodaju. Dajmo odjeći drugi život!”

2. Modni dodaci

Iako Molly zadano gravitira odjeći jarkih i odvažnih boja i stilova, sama odjeća ne čini dobru odjevnu kombinaciju. „Preferiram retro stil, ali ponekad u trgovini vidim nešto vrlo osnovno što mi se svidi, primjerice klasične traperice ili bijelu majicu”, kaže Molly. „Modni dodaci najvažniji su element individualnog stila. Čim ih dodate, odjevna kombinacija postaje „vaša”. Dodajte svjetlucavu maramu, šarenu torbicu i beretku, tako će čak i obična odjeća privući pažnju.” Ako ste ambiciozni, te dodatke možete dodati u svoj modni album. Pokušajte ih izrezati iz ispisa dobivenih pisačem Canon Zoemini S2 i postaviti ih na odjevne kombinacije kako biste vidjeli kako se slažu s cjelokupnim izgledom.

3. Pozirajte

Molly je pametnim telefonom snimila svoj modni album, ali Canon Zoemini S2 ima fotoaparat od 8 MP sa zrcalom i prstenastim svjetlom za postizanje najboljih rezultata u snimkama. „Prilikom snimanja selfija ključno je izbjegavati jake sjene i biti okrenut prema svjetlu”, kaže Molly koja ih je mnogo snimila! Međutim, kod ovog je određenog zadatka bitno da se svaka slika poravna, inače se odjevne kombinacije neće moći učinkovito kombinirati kada se pomičete kroz stranice modnog albuma kako biste zamijenili gornje i donje dijelove odjeće. „Prvo sam fotografirala gornji dio tijela, a zatim donji”, kaže. „Ne zaboravite fotografije snimiti iz istog kuta i pozirati na sličan način.” Ako snimate selfije s pomoću Canon Zoemini S2, možete upotrijebiti opciju prikaza uživo u aplikaciji Canon Mini Print kako biste provjerili svoj položaj.

Par ruku s jarko obojenim noktima otvara modni album s odjećom izrezanom na pola kako bi se gornji i donji dio mogli pojedinačno okretati.

Molly je trebala dosljednu seriju fotografija kako bi mogla pregledavati album, ali općenito prilikom snimanja selfija preporučuje eksperimentiranje s različitim kadriranjem. „Pokazivanjem potpune odjevne kombinacije možete naglasiti svoj stil, ali fokusiranjem na detalje kao što su izraz lica, modni dodaci ili šminka fotografija može biti još ljepša”, kaže.

Par ruku otvara modni album s odjećom izrezanom na pola kako bi se gornji i donji dio mogli pojedinačno okretati. Canon Zoemini S2 nalazi se na hrpi jastučića pokraj albuma.

„Možete čak upotrijebiti i odjeću za koju mislite da ne ide uz ništa osim obične bijele bluze”, kaže Molly. „Mogli biste se ugodno iznenaditi!”

4. Ispišite fotografije i sastavite album

Sada kada ste fotografirali odjevne kombinacije, vrijeme je da počnete izrađivati album! Ako više volite osmišljavati svoj modni album u fazama, slike će se spremiti na Micro SD karticu modela Canon Zoemini S2. Nakon što odaberete konačne snimke, ispišite ih s pomoću jednostavne aplikacije Canon Mini Print. „Aplikacija pretvara ispisivanje fotografija u zabavnu pustolovinu, a opcije personalizacije unose dašak kreativnosti”, kaže Molly koja je također upotrijebila naljepnice za ukrašavanje okvira za fotografije u spomenaru. „Izbor je bio ogroman!

„Ne zaboravite kako bi se obje fotografije trebale uklopiti u sredinu albuma”, kaže Molly. „Ispisala sam sve fotografije, a zatim izmjerila točno mjesto na kojem se trebaju ispisati i izrezala karticu. Za to mi je definitivno trebalo najviše vremena, ali na kraju je ispalo savršeno.” Canon Zoemini S2 ispisuje na fotopapiru dimenzija 5 x 7,6 cm s ljepljivom poleđinom ZINKTM pa je lijepljenje slika u modni album brzo i jednostavno. „Što se tiče redoslijeda fotografija, moje su bile potpuno nasumične, ali mislim da je najbolje rasporediti ispise počevši s odjećom koju najčešće nosite.”

Ovaj projekt potaknuo je Mollyjinu kreativnost na druge načine. „U mojem stanu trenutačno se nalaze mnoge uokvirene fotografije snimljene modelom Canon Zoemini S2”, kaže. „Izrada albuma s fotografijama prijatelja odličan je dar. Preferiram darove koje sam sama napravila i mislim da će se moji prijatelji oduševiti.”

Proširite stilsku inspiraciju

Mollyjin modni album je nešto što će čuvati dugo vremena. „U nadolazećim godinama moći ću vidjeti kako su se moj stil i izgled promijenili”, kaže. Za Molly, moda nije samo medij za izražavanje, već i oblik društvene veze. „Želim potaknuti samouvjerenost nadahnjujući druge da eksperimentiraju s modom i otkriju vlastiti stil. Za mene, svaka odjevna kombinacija ujedno je i priča o tome tko sam i kako želim da me se vidi. Moda nije samo odjeća.”

I sada prelazimo na vas! Stoga uzmite svoj Canon Zoemini S2, odaberite, stilizirajte, snimite i podijelite!

Napisala Rachel Segal Hamilton

Slični proizvodi

 • Instant fotoaparati i džepni pisači

  Canon Zoemini S2

  Unaprijedite svoje selfije uz džepni fotoaparat s pisačem koji ima zrcalo, prstenasto svjetlo, daljinsko okidanje i prikaz uživo.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  Canon Zoemini 2

  Osigurajte trenutačne ispise s pametnog telefona u bilo koje vrijeme i bilo gdje uz džepni pisač Zoemini 2 s baterijskim napajanjem.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  SELPHY SQUARE QX10

  Čuvajte svoje dragocjene uspomene u obliku prelijepo izrađenih ispisa koje bežično možete izraditi bilo gdje.
 • Slični članci

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Vizualizirajte svoj stil na odmoru

  Pojednostavite svoju putnu torbu i organizirajte se uz Canon Zoemini 2.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Kreativne ideje uz asortiman Canon Zoemini

  Oslobodite svoju kreativnost u pokretu uz pomoć instantnog fotoaparata i džepnog pisača.

 • PORTRETNA FOTOGRAFIJA

  Unaprijedite selfie

  TikTokerica Nina Collins objašnjava kako snimati kreativne autoportrete kod kuće.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Kreirajte vizualnu ploču svog života

  Prilagodite prostor svom stilu uz SELPHY Square QX10 tvrtke Canon.