KREATIVNO ISPISIVANJE

Izazov izrade papirnatih rukotvorina 2: ljetni piknik

U našoj drugoj seriji izazova izrade sezonskih papirnatih rukotvorina, saznajte kako je mlada obitelj kreirala igre i ukrase za piknik s pomoću pisača PIXMA tvrtke Canon i usluge Creative Park.
Dvije žene koje drže rekvizite za papirnatu rukotvorinu fotokabine sjede dok je između njih malo dijete na deki za piknik prekrivenoj živopisnim papirnatim rukotvorinama iz usluge Creative Park.

U sklopu našeg izazova PIXMA Papercraft Challenge, kreatorima rukotvorina i obiteljima zadali smo zadatak kreiranja predivnih papirnatih rukotvorina za razne prilike tijekom godine.

Ovaj put red je na ilustratorici Emmi Howcutt-Kelly, njezinoj supruzi Clare i njihovom malom sinu. Obiteljska misija? Upotrijebiti pisač PIXMA i predloške iz usluge Creative Park tvrtke Canon za izrađivanje igara, dekora i rekvizita za ljetni piknik.

Izazov 2: ljetni piknik

Košara za piknik ispunjena papirnatim rukotvorinama iz usluge Creative Park otvorena na šarenoj deki. Oko nje je još nekoliko papirnatih rukotvorina, među kojima su papirnati sladoledi, zrakoplovi i igra bingo.

Piknik s papirnatim rukotvorinama zabavna je aktivnost za ljetni odmor. Mogli biste provesti dan pripremajući elemente za papirnate rukotvorine i ukusne grickalice, a zatim sljedeći dan u parku uživati u rezultatima svog napornog rada.

Bilo da ste u vrtu ili lokalnom parku, piknik je odličan način da najbolje iskoristite duže ljetne dane. Budući da nudi sve, od lijepih jelovnika do živopisnih zastavica koje možete odabrati, kao i stotine ljetnih dizajna, Creative Park tvrtke Canon pomaže vam učiniti doživljaj doista jedinstvenim.

Kreiranje vlastitih ljetnih ukrasa cijenom je pristupačan način da dan na otvorenom učinite još uzbudljivijim za najmlađe te im dodate element izrađivanja u kojem mogu uživati. Za razliku od plastike, od koje je napravljeno toliko dječjih ukrasa i igračaka, svoje papirnate kreacije možete naknadno reciklirati – ili ih zadržati za buduća događanja.

Radeći s temom ljeta, Emma i Clare trebale su razmisliti o tome kako bi piknik izgledao za njihovu mladu obitelj. Emma uživa u kreativnom radu i nedavno je pokrenula malu tvrtku kao ilustratorica, no njihov je sin premlad za neke od naprednijih predložaka iz usluge Creative Park, tako da su morale pronaći dizajne koji odgovaraju svim dobnim skupinama.

„Odlučile smo napraviti malo kućište fotoaparata kako bismo ga zabavile – a bilo je savršeno mjesto za spremanje slatkiša”, objašnjava Emma. „Creative Park pruža projekte za sve razine vještine, a rezultati će vas navesti da pomislite: „Da, to sam ja napravio!”

Evo kako možete izraditi vlastite papirnate rukotvorine za igre i ukrase za piknik.

Kreatorica rukotvorina Emma Howcutt-Kelly smiješi se dok lijepi sladoled od papira iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

Upoznajte kreatoricu

Tko: Emma Howcutt-Kelly

Što: mama i ilustratorica

Sudjeluju: Clare Howcutt-Kelly i njihov sin

Odabir predložaka s temom ljeta

Snimljeni odozgo, predlošci iz usluge Creative Park i djelomično sastavljeni papirnati modeli raspoređeni na stolu.

Emma i Clare odlučile su odabrati dodatke i ukrase za piknik, kao i niz igara i igračaka za svog malog sina.

Par ruku drži pametni telefon na kojem je prikazan papirnati sladoled u aplikaciji Creative Park.

Asortiman predložaka iz usluge Creative Park sastoji se od onih pogodnih za najmlađe, ali i onih složenijih za odrasle, tako da svi članovi vaše obitelji ili prijatelji mogu sudjelovati.

Clare je uživala u nizu predložaka iz usluge Creative Park koju je opisala kao dobro organiziranu i jednostavnu za pronalaženje onoga što tražite. „Provela sam nekoliko sati sa zadovoljstvom prolazeći kroz sve projekte”, kaže.

Nakon pretraživanja web-mjesta Creative Park, Emma i Clare odlučile su započeti izazov s predlošcima za fotoaparat, krunu, sladoled i papirnati avion – ali možete birati među stotinama drugih ako vam ovi ne odgovaraju. Primjerice, zanimaju li vašu djecu dinosauri ili vrtjelice? Zašto onda ne biste izradili uzbudljivi tematski piknik?

Creative Park će naznačiti koliko vremena treba za izradu predloška kako biste mogli isplanirati vrijeme i biti sigurni da manjoj djeci neće dosaditi.

„Odabrali smo predmete koji će uljepšati piknik i učiniti ga jedinstvenim”, kaže Clare o njihovom odabiru.

Ispisivanje i izrezivanje predložaka

Iz pisača PIXMA tvrtke Canon izlazi šareni predložak sladoleda ispisan iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

Emma i Clare povezale su pametni telefon s pisačem PIXMA i ispisale svoje predloške izravno iz aplikacije Creative Park. Možete upotrebljavati i web verziju usluge Creative Park. „Doista je praktično. Ne treba vam mnogo opreme kako biste oživjeli kreacije, a brzo ih možete ispisati”, kaže Emma.

Ruke škarama izrezuju predložak sladoleda iz usluge Creative Park.

Emma je zaključila da je izrađivanje predložaka za piknik zabavna aktivnost uz koju ste usredotočeni na sadašnji trenutak. „Morate se usredotočiti kako ne biste slučajno odrezali djeliće, ali moj mozak bio je toliko usredotočen da nisam mogla razmišljati ni o čemu drugom”, kaže.

Kad odaberete predloške, možete ispisivati izravno s pametnog telefona putem web-mjesta Creative Park ili aplikacije i pisača tvrtke Canon kao što je onaj serije PIXMA TS5350a.

Nakon ispisivanja predložaka započnite izrezivanje – možete upotrijebiti škare ili nož za rukotvorine i dasku za rezanje za složenije dizajne.

Priprema ukrasa za papirnate rukotvorine

Malo dijete koje sjedi za stolom između dvije žene ljepilom lijepi papirnati predložak sladoleda.

Obitelj je zaključila da je za neke od zahtjevnijih dijelova koristan pištolj s ljepilom, ali za djecu preporučuju ljepilo u stiku ili ljepljive točke.

Žena za malim plavim stolom u zimskom vrtu pažljivo spaja dva dijela papirnatog sladoleda.

Clare smatra da je najvažnije presavijati papir i raditi polako. „Nema žurbe i vidjet ćete da je vrlo terapeutski!”, dodaje Emma.

Ne zaboravite napraviti linije ravnalom prije presavijanja i lijepljenja jer će tako dovršeni predlošci imati bolji oblik. Emma kaže da je ovo bio najzahtjevniji dio izrađivanja ukrasa. „To trebate napraviti prije sastavljanja predmeta jer je preporučeni papir prilično debeo”, kaže. „Jednom kad s tim završite, lakše je sve sastaviti.”

Dobro bi bilo i izraditi rukotvorine dan prije odlaska na piknik kako bi se ljepilo dovoljno osušilo.

Domaćin ljetnog piknika

Malo dijete sjedi u vrtu između dvije žene koje su većim dijelom izvan kadra i drži šareni papirnati fotoaparat prislonjen uz lice.

Emma i Clare izradile su niz igara i igračaka za svog sina, uključujući kućište fotoaparata, s kojim se bilo zabavno igrati i koje predstavlja praktično mjesto za spremanje poslastica.

Pisač PIXMA tvrtke Canon na stolu u maloj prostoriji, s četiri papirnata modela na temu piknika koji se nalaze na njemu.

Obitelji su se svidjele kreacije papirnatih rukotvorina za piknik, a napravili su ih više nego što su trebali jer su se zanijeli izrađujući ih. Dizajne možete upotrijebiti i za rođendanske zabave ili kao rekvizite za dječje igre.

Nakon što pripremite sve ljetne ukrase, vrijeme je za pripremu piknika, bilo da planirate staviti deku u dvorištu ili posjetiti najbliži park. Mogli biste imati i piknik u zatvorenom ako vrijeme nije lijepo ili nemate pristup vrtu – jednostavno stavite deku na pod dnevnog boravka i dočarajte sunčano vrijeme slušanjem omiljenih ljetnih pjesama.

Emma i Clare pronašle su niz rekvizita za fotokabinu s temom piknika u usluzi Creative Park kako bi priliku učinile još zabavnijom. Možete pronaći i rekvizite za fotokabinu za rođendanske zabave, sport, Noć vještica ili Božić.

Obitelj je napravila i igru bingo kako bi se zabavili dok su vani na suncu. Možete pokušati i napraviti nešto složenije, bez predloška, kao što je papirnati zmaj.

Nakon što je dovršila izazov Clare kaže da je izrađivanje papirnatih rukotvorina svakako nešto što bi htjela ponoviti. „Sviđa mi se kako postoji nešto što se može izraditi za svaku sezonu. Mnogo je zgodnih stvari na temu Božića i kad budemo imale vremena voljele bismo se uhvatiti jednog od složenijih projekata kao što je minijaturna pekara ili poligon sa životinjama.”

Osim što su zabavna aktivnost za izrađivanje rukotvorina, papirnate igračke i dodaci bolji su za okoliš od plastike, a relativno su jeftini za izradu i lakše ih je odložiti u otpad kad djeci neizbježno dosade. Mat fotopapir tvrtke Canon može se reciklirati s običnim papirom/kartonom – iako to možda neće biti slučaj ako dizajne uređujete drugim materijalima ili ljepilom (obavezno provjerite lokalne smjernice za recikliranje).

„Plastika je posvuda”, Clare nastavlja, „naročito kad su u pitanju djeca. Radije bih upotrebljavala nešto što se može reciklirati.”

Obratite pozornost na naš sljedeći izazov s temom jesenske rođendanske zabave. U međuvremenu pogledajte što još možete izraditi s predlošcima iz usluge Creative Park i nemojte zaboraviti podijeliti svoje kreacije s pomoću oznake #MadeWithPixma. Mnogo inspiracije možete pronaći i na našoj stranici na Pinterestu. Sretno!

Odozgo snimljena fotografija fotoaparata tvrtke Canon na pisaču PIXMA tvrtke Canon, s kolažom fotografija u pozadini.

CANON CLUB

Ekskluzivna zajednica za kreatore poput vas. Slijedite svoju strast uz podršku, inspiraciju, pogodnosti i još mnogo toga. Lako je pridružiti se. Kupite proizvod. Registrirajte se. Pridružite se zajednici Canon Club.
Tamzin Wilks

Slični proizvodi

Slični članci