Canon PowerShot ZOOM

Canon PowerShot ZOOM u usporedbi s…

… pametnim telefonima, kompaktnim fotoaparatima i dalekozorima.
CANON POWERSHOT ZOOM

PowerShot ZOOM potpuno je nova vrsta fotoaparata tvrtke Canon s moćnim, dugim objektivom u malom kućištu, koji vam donosi novi način snažnog približavanja omiljenih objekata i snimanje više detalja od brojnih pametnih telefona.

S koračnim zumiranjem od 100 mm, 400 mm i 800 mm¹ u kućištu veličine računalnog miša, PowerShot ZOOM pruža jedinstveni doživljaj snimanja. Stane na dlan, u koji bolje pristaje od pametnog telefona, no omogućuje snimanje bogatih, detaljnih slika i videozapisa u formatu Full HD s udaljenim objektima. S vrhunskim vezama Wi-Fi i Bluetooth, praktičnim punjenjem priključkom USB-C, moćnom stabilizacijom slike i dojmljivim kontinuiranim snimanjem od 10 fps, savršen je za jednostavno, "potpuno automatsko" snimanje obiteljske zabave, sportskih događaja i vrtnih životinja.

Slike snimljene s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Slike snimljene s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Slike snimljene s fotoaparatom PowerShot ZOOM

Istinska snaga dugačkog objektiva u džepnom kućištu

PowerShot ZOOM više je poput džepnog teleskopa koji stane na dlan, koji s dizajnom koračnog zumiranja od dvije optičke žarišne duljine – 100 mm ili 400 mm – s 2x digitalna pretvarača za pomak do 800 mm – omogućuje snimanje fotografija i videozapisa u formatu Full HD. Trenutačna zamjena između pojedinih zumiranja sklopkom je u stvarnom vremenu, stoga udaljene predmete možete približiti bez odvraćanja pogleda s iznimno jasnog tražila, mnogo prikladnijeg od telefona za upotrebu po jakom dnevnom svjetlu jer nema odsjaja.

Sljedeći put kada poželite snimiti udaljeni trenutak, telefon ostavite u džepu. Premda je pametnim telefonima iz blizine moguće ostvariti odlične rezultate, pri snimanju slika na velikim udaljenostima često ćete naići na probleme. Neki pametni telefoni možda se reklamiraju s mogućnostima dugog zuma, no budući da su uski, za snimanje slika i videozapisa iz daljine upotrebljava se kombinacija alternativnih tehnologija poput digitalnog zumiranja, hibridnog zumiranja i dizajnom optike s lomovima. To znači da je stabilizacija slike ograničena i u većini slučajeva ne postiže se kvaliteta slike kao s namjenskim fotoaparatom s originalnim objektivom tvrtke Canon.

PowerShot Zoom također se ugodno može upotrebljavati s jednom rukom. Ne morate birati aplikaciju za snimanje na pametnom telefonu ili se mučiti sa zumiranjem s dva prsta tijekom kadriranja, pri čemu možete propustiti trenutak; s PowerShot ZOOM izbjegavate svu tu zbrku, za rad je spreman u djeliću sekunde pa možete snimiti svaki prolazni trenutak.

Baš kao što pametni telefon nosite u džepu, u njemu možete nositi i PowerShot ZOOM, koji je lagan i malen te vas neće usporavati kao običan fotoaparat. Kada ga izvadite, priloženom trakom za nošenje oko zgloba možete ga objesiti o zglob za praktičnu primjenu. A kada ste spremni za dijeljenje, lako se možete povezati aplikacijom Canon Connect.

CANON POWERSHOT ZOOM

Preuzimanje slika aplikacijom Camera Connect tvrtke Canon na pametni telefon radi više prilagodljivosti pri dijeljenju slika na društvenim mrežama.

Manja, lakša i jednostavnija alternativa kompaktnom fotoaparatu sa zumiranjem

Putni fotoaparati sa zumiranjem odlikuju se vrlo moćnim telefoto dometom i zasigurno pružaju odličnu kvalitetu slike, no zbog svoje veličine i veće težine nisu uvijek praktični – a mnogi ne stanu u džep. Kada ste u šetnji i ne želite nositi previše opreme ili trebate nešto diskretno s čime se ipak možete približiti trenutku, brzina i mogućnost lakog zumiranja radi snimanja udaljenih objekata i detalja model PowerShot ZOOM čine savršenim izborom. Jednostavno ga uključite, kadrirajte i snimajte, bez složenih izbornika, samo s jednostavno raspoređenim gumbima.

CANON POWERSHOT ZOOM

Brzina je značajka po kojoj se PowerShot ZOOM zaista ističe. Budući da je potpuno automatski, možete ga jednostavno usmjeriti i snimati ne brinući o najboljim postavkama. Moćni procesor DIGIC 8 fotoaparata razmišlja umjesto vas kako biste slobodno mogli uživati trenutku i snimati iznimno detaljne slike i videozapise u formatu Full HD njegovim senzorom CMOS od 12 MP. Zahvaljujući kontinuiranom pogonu od 10 fps izvrstan je za snimanje životinja ili djece u igri bez njihovog ometanja, u parku ili doma.

Moćan kao dalekozor, no svestraniji

Premda ste možda razmišljali o kupnji jednog od nevjerojatnih dalekozora sa stabilizacijom slike tvrtke Canon, PowerShot ZOOM donosi usporedivi telefoto domet s mogućnostima snimanja fotografija i videozapisa u formatu Full HD, kao i odlične dodatne značajke koje ga čine nezamjenjivim pratiteljem na otvorenom. Na primjer, možete povezati telefon kako biste geografski označili slike snimljene tijekom avanture na otvorenom, čak i podijeliti pogled uživo kako bi drugi mogli vidjeti ono što vi vidite, što vam omogućuje ostajanje u trenutku i snimanje slika prepunih detalja. Uz to, također trenutačno možete podijeliti svoje uspomene. Savršen za školske sportske priredbe, opušteno promatranje životinja i snimanje prolaznih trenutaka s pticama i vrtnim životinjama, fotoaparat se odlikuje brzinom i malom težinom te tri povećanja koje možete trenutačno izmjenjivati, kao i brzim uključivanjem koje omogućuje snimanje u trenutku.

PowerShot ZOOM
Muškarac se povezuje i dijeli slike snimljene modelom PowerShot ZOOM tvrtke Canon s mobilnim uređajem

Zaključak

Kako vidite, s fotoaparatom PowerShot ZOOM iz daljine možete ostvariti višu kvalitetu nego s većinom pametnih telefona te snimati tijekom doživljaja, za razliku od dalekozora. Povezuje se s telefonom te na nove i uzbudljive načine približava vas objektu, omogućujući vam istovremeno proživljavanje trenutka i snimanje. Praktične značajke i trenutačno uključivanje čine ga savršenim džepnim teleskopom, uvijek spremnim na dlanu.

Sažetak prednosti

• Zumiranje u tri koraka s odličnim optičkim povećanjem 2 omogućuje snimanje trenutaka čak i kada ste udaljeni stotine metara.
• Snimajte u Full HD ili fotografirajte s 12 MP, a zahvaljujući optičkom stabilizatoru slike po četiri osi i električnoj stabilizaciji slike na tražilu od 2,36 MP koja smanjuje zamor očiju ostvarit ćete odlične rezultate.
• Dinamično snimajte divlje životinje zahvaljujući kontinuiranom snimanju od 10 fps, primjerice fotografije ptica za prikaz krila u letu.
• Zahvaljujući malenim dimenzijama, punjenju putem priključka USB-C 3 i dugim vremenom rada, idealan je za džep ili zglob kako nikada ne biste propustili dragocjene obiteljske trenutke ili divlje životinje.
• S potpuno automatskom kontrolom fotoaparat na predivno jednostavan način proširuje vaš pogled. Kroz svijetlo tražilo imate čist pregled te lako možete mijenjati postavke u jednostavnom izborniku.
• Dijelite pogled uživo s fotoaparata i spremite sjećanja pomoću aplikacije Canon Camera Connect. Povežite se mrežom Wi-Fi i zemljopisno označite svoje slike vezom Bluetooth®4 s pametnim telefonom.

Povezani proizvodi

  1. Navedene žarišne duljine ekvivalentne su 35 mm.
  2. Povećanje je 1,2x / 4,8x / 9,6x pri 100/400/800 mm, navedene žarišne duljine ekvivalentne su 35 mm, a 800 mm je digitalni zum od 2x optičke žarišne duljine od 400 mm
  3. Uz fotoaparat se ne isporučuje punjač. Minimalni zahtjevi za punjenje obuhvaćaju izvor napajanja kompatibilan s USB PD s minimalno 5 V i 1,5 A, s izlazom USB tipa C te s isporučenim kabelom USB tipa C na tip C. Pri snimanju videozapisa ili fotografija napaja se samo fotoaparat, bez punjenja unutarnje baterije. Vrijeme punjenja s PD-E1 tvrtke Canon je pribl. 1 sat 50 min.
  4. Opremljen Bluetooth® niskoenergetskom tehnologijom. Bluetooth® riječ i logotipovi registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Bluetooth SIG, Inc., a tvrtka Canon Europe Ltd. ima licencu za njihovu upotrebu. Drugi zaštitni znakovi i nazivi vlasništvo su odgovarajućih vlasnika. Wi-Fi® je registrirani zaštitni znak udruženja Wi-Fi Alliance.
    Bluetooth® riječ i logotipovi registrirani su zaštitni znakovi tvrtke Bluetooth SIG, Inc., a tvrtka Canon Inc. ima licencu za njihovu upotrebu. Drugi zaštitni znakovi i nazivi vlasništvo su odgovarajućih vlasnika.