PROGRAMSKE DATOTEKE PTZ

Ažuriranja programskih datoteka i dodatne aplikacije za PTZ kamere tvrtke Canon

Canon neprestano traži nove i intuitivne načine za poboljšanje funkcionalnosti svojih postojećih PTZ kamera. Ovdje možete otkriti sve informacije o najnovijim programskim datotekama i aplikacijama koje se nalaze na PTZ kamerama tvrtke Canon. Bilo da se radi o automatskom praćenju ili vrlo zahtjevnim SRT ili FreeD protokolima, tvrtka Canon nudi širok raspon besplatnih ažuriranja kako biste mogli preoblikovati svoje produkcije.

Odaberite model PTZ kamere za prikaz dostupnih preuzimanja programskih datoteka. Više informacija o ažuriranjima programskih datoteka i dodatnim aplikacijama možete pronaći u nastavku. Za mogućnost kupnje dodatnih aplikacija obratite se lokalnom distributeru tvrtke Canon.

Travanj 2023.: aplikacija za automatsko praćenje (RA-AT001)

Oslobodite potencijal za automatsko praćenje glavnog govornika prepoznavanjem lica/glave dok se automatski kreće po pozornici. Iskoristite snagu odličnih 4K PTZ slika s jednostavnom automatizacijom kako biste svojim produkcijama dodali novu dimenziju. Automatsko praćenje ugrađena je (Edge), a ne računalna aplikacija, što znači da je jedna od njezinih značajki jednostavna instalacija bez potrebe za uporabom snažnih računala.

Ravnomjerno i precizno praćenje
Napredni pogonski mehanizam tvrtke Canon omogućuje PTZ kameri da prati ljude u različitim brzinama, uključujući pokrete od sporih do brzih.

Prioritetno područje zaslona
Prati objekt, ali osigurava da su ploče, tablice ili zasloni i dalje u kutu gledanja.

Područje za zaustavljanje pomicanja/naginjanja
Sprječava neželjeno pomicanje, upravljanje nagibom koje prati male pomake objekta na njegovoj lokaciji.

Fleksibilna kompozicija
Prilagodite kompoziciju objekta za praćenje, kao što je tjelesna veličina, kako biste postigli savršen kut.

Fiksno područje kuta gledanja
Odaberite područje na kojem želite zaustaviti praćenje kad se ciljni objekt bude nalazio u toj zoni kako biste zadržali određeni kut.

Ponovno postavljanje početnog položaja
Pomiče kut gledanja u unaprijed postavljeni početni položaj kad se objekt za praćenje izgubi kako bi se uvijek snimio relevantni trenutak.

Dinamična osjetljivost praćenja
Precizno podesite 10 razina osjetljivosti za spore ili brze pokrete; što je broj veći, to je brže praćenje PTZ kamere, a to znači da je moguće snimiti čak i dinamične pokrete.

Inteligentno prepoznavanje ljudskih subjekata
Automatski odabire ljudsko tijelo koje se nalazi unutar postavljenog područja kao objekt za praćenje radi brze identifikacije subjekta, dok se ručni odabir ciljnog objekta može pokrenuti za preciznije otkrivanje.

Automatski odabir područja za isključenje
Izradite zone isključenja kako biste izbjegli praćenje neželjenih osoba, što osigurava da se fokus nalazi na željenom objektu za praćenje.

Aplikacija za automatsko praćenje dostupna je na modelu CR-N700 od travnja 2023. i očekuje se da će biti dostupna na modelima CR-N500 i CR-N300 u trećem tromjesečju 2023.

Informacije o kupnji aplikacije za automatsko praćenje zatražite od lokalnog distributera tvrtke Canon ili lokalnog ureda tvrtke Canon.

Softver za automatsko praćenje
podešavanje kamere

Travanj 2023.: aplikacija za automatsku petlju (RA-A001)

Programirajte ponavljajuće pokrete pomicanja, naginjanja i zumiranja kamere za dosljedno i precizno praćenje ponavljajuće akcije uživo bez potrebe za rukovateljem kamere. Automatska petlja ugrađena je (Edge), a ne računalna aplikacija, što znači da je jedna od njezinih značajki jednostavna instalacija bez potrebe za uporabom snažnih računala.

Fleksibilnost programiranja pokreta
Mogućnost pokretanja petlje prema natrag i naprijed kao programiranog kretanja, što znači da nema potrebe za rukovateljem kamere.

Ravnomjerno i precizno upravljanje
Iskorištavajući snagu naprednog pogonskog mehanizma tvrtke Canon, funkcija automatske petlje omogućuje preciznu automatsku kontrolu kretanja PTZ kamere.

Prilagodljivi položaji i rute
Postavite pet zasebnih unaprijed programiranih petlji od kojih svaka može imati najviše 4 položaja, što ih čini idealnim za različite produkcije uživo i snimljene produkcije.

Dva intuitivna načina rada s petljom
Načini rada s kontinuiranom i recipročnom petljom omogućuju potpunu fleksibilnost kretanja kamere. Kontinuirana petlja omogućuje da se kamera kontinuirano pomiče iz položaja A-B-C u petlji, dok recipročna petlja omogućuje da se kamera pomiče iz položaja A-B-C u položaj B-A-B te C-B-A.

Korisničko sučelje s jednostavnim postavkama
Moguće je registrirati pet automatskih ruta za kretanje koje je jednostavno izraditi/prilagoditi s pomoću korisničkog sučelja s pregledom videozapisa.

Aplikacija za automatsku petlju dostupna je na modelu CR-N700 od travnja 2023. i očekuje se da će biti dostupna na modelima CR-N500 i CR-X300 u trećem tromjesečju 2023.

Informacije o kupnji aplikacije za automatsku petlju zatražite od lokalnog distributera tvrtke Canon ili lokalnog ureda tvrtke Canon.

Kadrovi s automatskom petljom
Softversko sučelje za automatsku petlju

Travanj 2023.: protokoli SRT i FreeD

Dva nova protokola također su uključena u PTZ ponudu tvrtke Canon što čini integraciju u radne procese jednostavnom i besprijekornom, a koji se uvelike oslanjaju na procese emitiranja i VR/AR. Možete preuzeti programske datoteke za PTZ kamere CR-N300 i CR-N500, dok će za CR-X300 biti dostupne kasnije 2023.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) protokol je protokol za prijenos videozapisa koji je stekao visoku reputaciju na udaljenom tržištu proizvodnje i može ostvariti visoku kvalitetu, malo kašnjenje te siguran prijenos videozapisa, čak i u nepredvidivim mrežnim uvjetima. To je široko rasprostranjeni protokol na području emitiranja, a trenutačno se primjenjuje na PTZ kamere CR-N300, CR-N500 i CR-X300 tvrtke Canon.

FreeD
Protokol FreeD uvelike se upotrebljava u virtualnim studijima i u VR/AR produkcijama. Zahvaljujući ovom protokolu, CR-N500, CR-N300 i CR-X300 tvrtke Canon sada se lako mogu integrirati u aplikacije za virtualnu produkciju kao što su aplikacije za vijesti, vremensku prognozu, sport i događaje uživo, što im omogućuje da u stvarnom vremenu izravno prenesu panoramiranje, naginjanje, zumiranje, izoštravanje i otvaranje blende, kao i položaj PTZ kamere u virtualnoj platformi kao što je Unreal Engine.

Travanj 2022.: upravljački program za web-kameru za PTZ kamere

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Potražnja za udaljenim kamerama za prijenos događaja uživo, kao i videokonferencije u uredskim i poslovnim okruženjima, snažno je porasla od početka pandemije. Mnogi su sektori prihvatili nove mogućnosti koje nudi PTZ infrastruktura, uključujući visoko obrazovanje, koncerte, kazalište i vjerske ustanove.

Zahvaljujući novom upravljačkom programu za web-kameru1 tvrtke Canon koji je dostupan u operacijskom sustavu Windows, PTZ kamere lako je postaviti za prijenos visoke kvalitete, funkciju web-kamere, duže mogućnosti povezivanja putem LAN mreže, automatsko prepoznavanje kamere i mogućnost registracije više kamera.

4K 30p izlaz
Putem LAN mreže i novog USB upravljačkog programa korisnici sada mogu upotrebljavati CR-N300, CR-N500 i CR-X300 za prijenos videozapisa do 4K 30p 2, uz dodatnu fleksibilnost gdje se kamera može smjestiti kada je povezana na računalo.

Automatsko prepoznavanje kamere
Novi softver prepoznaje kompatibilne PTZ kamere tvrtke Canon koje su povezane na istu mrežu kao računalo. To korisnicima omogućava jednostavno postavljanje kamera kako bi identificirali kamere koje žele registrirati u softveru.

Registracija više kamera
Na softver možete registrirati do pet kamera pa ovisno o instalaciji moguće je jednostavno odabrati koju ćete upotrebljavati putem računala.

USB-C v LAN

4K 30P 2 kvaliteta slike sada predstavlja stvarnu mogućnost zahvaljujući LAN mreži. USB je ograničen zbog maksimalne duljine kabela (obično 3 m). S druge strane, LAN mreža ima puno duži kabel što ga čini idealnim za veće prostore u profesionalnom AV prostoru. Uzmite, na primjer, fakultet: umjesto da je ograničen na USB vezu od 3 m s prijenosnog računala do PTZ kamere, zahvaljujući novom upravljačkom programu za web-kameru tvrtke Canon, možete ga postaviti u pozadinu velikog auditorija bez žrtvovanja pouzdanosti ili kvalitete.

Rješenje za sve vrste scenarija

Otkrijte kako se PTZ rješenja tvrtke Canon mogu upotrebljavati u širokom rasponu primjena uz našu izvrsnu tehnologiju snimanja.

 • Emitiranje i TV studiji

 • Događaji uživo i glazbeni događaji

 • Poslovni događaji i prezentacije

 • Visoko obrazovanje

 • Vjerske ustanove

 • Emitiranje na otvorenom i emitiranje sportskih događaja

 • Slični proizvodi

  Tamo gdje je nadzor doista važan, asortiman mrežnih kamera tvrtke Canon pruža rješenje. Kompaktne, a ipak velike po pitanju radnih značajki, one pružaju izvanrednu kvalitetu slike, čak i u slabo osvijetljenim područjima gdje postoje veći sigurnosni rizici.

  • PTZ kamere

   CR-N700

   Izvanredna profesionalna PTZ kamera 4K60P s 12G-SDI vezom i vodećim automatskim izoštravanjem u klasi s inteligentnom funkcijom automatskog praćenja.
   Prikaži detalje CR-N700
  • PTZ kamere

   CR-N500

   Uz optičko zumiranje od 15x, mogućnosti 4K UHD snimanja i automatsko izoštravanje tehnologijom Dual Pixel s opcijom inteligentnog automatskog praćenja, CR-N500 omogućuje preciznu kontrolu i jednostavan IP prijenos s izvanrednim rezultatima.
   Prikaži detalje CR-N500
  • PTZ kamere

   CR-N300

   Povežite se s publikom na nove načine zahvaljujući značajkama kao što su 4K UHD razlučivost, optičko zumiranje od 20x, sustav hibridnog automatskog izoštravanja s mogućnošću inteligentnog automatskog praćenja, brojni protokoli za IP prijenos i kontrolu.
   Prikaži detalje CR-N300
  • PTZ kamere

   CR-X300

   Kompaktna PTZ kamera s oznakom IP65 koja pruža 4K razlučivost, optičko zumiranje od 20x i IP prijenos i kontrolu za širok raspon primjena.
  1. Primjenjivo samo za CR-N300, CR-N500 i CR-X300
  2. Izlazna razlučivost podložna je upotrebi aplikacije