PTZ RJEŠENJA

Povezujte se više i prenosite više: nove funkcije 4K za PTZ kamere tvrtke Canon

Tvrtka Canon ostvarila je brzi uspjeh u udaljenom sektoru PTZ (pomicanje, naginjanje, zumiranje), a kako bi učvrstila svoj ugled prvaka na tržištu pokrenula je novi upravljački program za web-kameru – uskoro dostupan za preuzimanje – koji dodaje dodatne funkcije i povezivanja za PTZ kamere. Osim ovog novog softvera, implementirana su i dva nova protokola u rasponu protokola PTZ – SRT i FreeD protokola, kako bi se integracija u radne procese emitiranja i VR/AR-a besprijekorno uklopila.

Povezujte se više i prenosite više: nove funkcije 4K za PTZ kamere tvrtke Canon

Enhanced connectivity and quality via LAN on CR-N500, CR-N300, CR-X300

Tržište koje se brzo razvija

Potražnja za udaljenim kamerama za prijenos događaja uživo, kao i videokonferencije u uredskim i poslovnim okruženjima, snažno je porasla od početka pandemije. Mnogi su sektori prihvatili nove mogućnosti koje nudi PTZ infrastruktura, uključujući visoko obrazovanje, koncerte, kazalište i vjerske ustanove.

Zahvaljujući novom upravljačkom programu za web-kameru1 tvrtke Canon koji je dostupan u operacijskom sustavu Windows, PTZ kamere lako je postaviti za prijenos visoke kvalitete, funkciju web-kamere, duže mogućnosti povezivanja putem LAN mreže, automatsko prepoznavanje kamere i mogućnost registracije više kamera.

4K 30p izlaz
Putem LAN mreže i novog USB upravljačkog programa korisnici sada mogu upotrebljavati CR-N300, CR-N500 i CR-X300 za prijenos videozapisa do 4K 30p2, uz dodatnu fleksibilnost gdje se kamera može smjestiti kada je povezana na računalo.

Automatsko prepoznavanje kamere
Novi softver prepoznaje kompatibilne PTZ kamere tvrtke Canon koje su povezane na istu mrežu kao računalo. To korisnicima omogućava jednostavno postavljanje kamera kako bi identificirali kamere koje žele registrirati u softveru.

Registracija više kamera
Na softver možete registrirati do pet kamera pa ovisno o instalaciji moguće je jednostavno odabrati koju ćete upotrebljavati putem računala.

USB-C v LAN

4K 30P2 kvaliteta slike sada predstavlja stvarnu mogućnost zahvaljujući LAN mreži. USB je ograničen zbog maksimalne duljine kabela (obično 3 m). S druge strane, LAN mreža ima puno duži kabel što ga čini idealnim za veće prostore u profesionalnom AV prostoru. Uzmite, na primjer, fakultet: umjesto da je ograničen na USB vezu od 3 m s prijenosnog računala do PTZ kamere, zahvaljujući novom upravljačkom programu za web-kameru tvrtke Canon, možete ga postaviti u pozadinu velikog auditorija bez žrtvovanja pouzdanosti ili kvalitete.

Predstavljamo dva nova protokola: SRT i FreeD

Dva nova protokola također su uključena u PTZ ponudu tvrtke Canon što čini integraciju u radne procese jednostavnom i besprijekornom, a koji se uvelike oslanjaju na procese emitiranja i VR/AR. Programske datoteke moći ćete preuzeti kasnije tijekom 2022. i primijenit će se na PTZ kamere CR-N300 i CR-N500.

SRT
SRT (Secure Reliable Transport) protokol je protokol za prijenos videozapisa koji je stekao visoku reputaciju na udaljenom tržištu proizvodnje i može ostvariti visoku kvalitetu, malo kašnjenje te siguran prijenos videozapisa, čak i u nepredvidivim mrežnim uvjetima. To je široko rasprostranjeni protokol u industriji emitiranja i trenutačno se primjenjuje na kamere CR-N300 i CR-N500 PTZ tvrtke Canon.

FreeD
Protokol FreeD uvelike se upotrebljava u virtualnim studijima i u VR/AR produkcijama. Zahvaljujući ovom protokolu, CR-N500 i CR-N300 tvrtke Canon sada se mogu jednostavno integrirati u aplikacije za virtualnu produkciju kao što su vijesti, vremenske prognoze, sportovi i događaji uživo, što im omogućuje da u stvarnom vremenu izravno prenesu pomicanje, naginjanje, zumiranje, izoštravanje i otvaranje blende, kao i položaj PTZ kamere u virtualnoj platformi kao što je Unreal Engine.

AŽURIRANJE PROGRAMSKIH DATOTEKA ZA NOVE APLIKACIJE ZA AUTOMATSKO PRAĆENJE I AUTOMATSKU PETLJU

CR-N700 tvrtke Canon sada podržava dvije aplikacije za automatsko praćenje i automatsku petlju. Ovo ažuriranje programskih datoteka potrebno je za instaliranje novih značajki aplikacija. Dvije aplikacije moći ćete nabaviti kod distributera uz dodatni trošak, a bit će dostupne poslije u 2023. godini.

 • Automatsko praćenje

  Aplikacija za automatsko praćenje RA-AT001. Oslobodite potencijal za automatsko praćenje glavnog govornika dok se automatski kreće po pozornici. Optimizirajte produkcijsku učinkovitost za predavanja, korporacijska događanja, vjerske institucije, nastupe uživo i emitiranje.

 • Automatska petlja

  Aplikacija za automatsku petlju RA-AL001. Programirajte ponavljajuće pokrete pomicanja, naginjanja i zumiranja kamere za dosljedno i precizno praćenje ponavljajuće akcije uživo. Snimajte snimke događaja uživo i glazbenih nastupa sa stilom.

Rješenje za sve vrste scenarija

Otkrijte kako se PTZ rješenja tvrtke Canon mogu upotrebljavati u širokom rasponu primjena uz našu izvrsnu tehnologiju snimanja.

 • Emitiranje i TV studiji

  Emitiranje i TV studiji

 • Događaji uživo i glazbeni događaji

  Događaji uživo i glazbeni događaji

 • Poslovni događaji i prezentacije

  Poslovni događaji i prezentacije

 • Visoko obrazovanje

  Visoko obrazovanje

 • Vjerska ustanova, crkva

  Vjerske ustanove

 • Emitiranje na otvorenom i emitiranje sportskih događaja

  Emitiranje na otvorenom i emitiranje sportskih događaja

 • Slični proizvodi

  Tamo gdje je nadzor doista važan, asortiman mrežnih kamera tvrtke Canon pruža rješenje. Kompaktne, a ipak velike po pitanju radnih značajki, one pružaju izvanrednu kvalitetu slike, čak i u slabo osvijetljenim područjima gdje postoje veći sigurnosni rizici.

  • PTZ kamere

   CR-N500

   Uz optičko zumiranje od 15x, mogućnosti 4K UHD snimanja i automatsko izoštravanje tehnologijom Dual Pixel, CR-N500 omogućava preciznu kontrolu i jednostavno IP usmjeravanje s izvanrednim rezultatima.
  • PTZ kamere

   CR-N300

   Povežite se s publikom na nove načine zahvaljujući značajkama kao što su 4K UHD razlučivost, optičko zumiranje od 20x, sustav hibridnog automatskog izoštravanja, brojni protokoli za IP prijenos i kontrolu itd.
  • PTZ kamere

   CR-X300

   Kompaktna PTZ kamera s oznakom IP65 koja pruža 4K razlučivost, optičko zumiranje od 20x i IP prijenos i kontrolu za širok raspon primjena.
  1. Primjenjivo samo za CR-N300, CR-N500 i CR-X300
  2. Izlazna razlučivost podložna je upotrebi aplikacije