ISPISIVANJE I IZRAĐIVANJE

Ovaj Božić budite osobni i izradite vlastite čestitke

Uredite vlastito blagdansko fotografiranje i zatim pratite naš jednostavan vodič u koracima za izradu vlastitih božićnih čestitki.
Osobna božićna čestitka pored izrađenih ukrasa i dvostrani mat papir tvrtke Canon na komadu odjeće s motivom božićnog drvca.

Slanje osobnih božićnih čestitki je pažljiva gesta, a i zabavnije je od kupnje. Izrada prilagođenih čestitki je jednostavna – treba vam samo fotografija koju želite podijeliti, pisač PIXMA tvrtke Canon (npr. PIXMA TS5350a tvrtke Canon) i paket mat papira tvrtke Canon za obostrano ispisivanje.

Ako krećete s postojećom fotografijom, učitajte je u aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor i dodajte u predložak te je ukrasite tekstom i grafikom. Ako snimate novu fotografiju, razmislite o tome da snimite prijatelje i obitelj u blagdanskom izdanju. Možete slijediti i naš primjer te organizirati božićno snimanje kućnih ljubimaca. Što god odabrali, ovih sedam jednostavnih koraka olakšat će vam stvaranje i ispisivanje osobnih božićnih čestitki.

Osobna božićna čestitka prikazana pored izrađenih dekoracija i ukrasa za božićno drvce.

Pisač PIXMA tvrtke Canon koristan je za ispisivanje prekrasnih božićnih čestitki, ali možete ga upotrijebiti i za izradu ukrasa i dodataka za svoje blagdanske fotografije.

1. Uredite svoju fotografiju

Ako se odlučite snimiti vlastitu sliku, zašto ne biste stvorili blagdansku pozadinu? Creative Park je prepun predložaka za božićne ukrase koje možete preuzeti – dostupno je sve, od vijenaca i natpisa do pahuljica i ukrasa s Djedom Božićnjakom. U aplikaciji Creative Park, dostupnoj za iOS i Android, također možete pronaći brojne blagdanske dizajnerske ideje – jednostavno preuzmite iz App Store ili Google Play. Za ispisivanje iz aplikacije Creative Park morate se povezati s kompatibilnim tintnim pisačem PIXMA tvrtke Canon – pregledajte popis podržanih modela pisača*.

2. Odaberite predložak za čestitku

Žena pregledava predloške za božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor na svom pametnom telefonu.

U aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor možete pronaći brojne dizajne božićnih čestitki.

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor sadrži izbor predložaka za božićne čestitke. Za pregledavanje dostupnih dizajnerskih opcija jednostavno otvorite aplikaciju i odaberite "Čestitke" na početnom zaslonu. Ako želite suziti izbor na predloške posebno dizajnirane za unaprijed preklopljeni obostrani matirani papir, dodirnite gumb "Filtar" u gornjem lijevom dijelu zaslona, a zatim pod "Format čestitke" odaberite "Polusavijanje". Prelistajte dolje na čestitke označene s "Božić" ili "Blagdanske čestitke". Kada pronađete što vam se sviđa, dodirnite za preuzimanje i pod "Veličina papira" odaberite 7"x10".

3. Uvezite svoju sliku

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućuje odabir slike iz različitih lokacija za pohranu, uključujući mapu fotoaparata na telefonu, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ili Google Photos, stoga lako možete pronaći svoje favorite. Ako se aplikacijom prvi put povezujete s mrežnim sustavom za pohranu, morate unijeti detalje za prijavu. Pretražite svoje slike i odaberite jednu ili više koje želite primijeniti, zatim dodirnite "Sljedeće" kako biste ih povukli na odabrani plan čestitke.

4. Uredite čestitku

Osoba upotrebljava pametni telefon za uređivanje božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor.

Čestitku možete prilagoditi u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor – jednostavno dodajte zabavne pečate, dodatne slike ili osobne poruke.

U dnu zaslona nalazi se kolekcija praktičnih alata za umetanje dodatnih slika ili prelazak na drugi predložak. Možete primijeniti i pečate, poput oblačića s govorom i zvjezdica ili, kako biste održali blagdansku temu, pahuljice snijega ili grančicu božikovine. Također postoji mogućnost dodavanja dodatnog teksta kako biste mogli uvrstiti osobnu poruku za prijatelje i obitelj.

5. Uložite papir u pisač

Žena u božićnom puloveru stavlja papir u pisač PIXMA tvrtke Canon.

Ako ste spremni za ispisivanje svog dizajna, u pisač umetnite dvostrani mat papir.

Nakon što ste dovršili dizajniranje čestitke vrijeme je za ulaganje obostranog mat papira u pisač. Primijetit ćete kako je papir unaprijed naboran tako da je čestitke moguće uredno preklopiti. Paket papira također obuhvaća omotnice za dovršene dizajne.

6. Ispišite čestitku

Osobna božićna čestitka izlazi iz pisača PIXMA TS5350.

Pisač serije PIXMA TS5350a tvrtke Canon idealan je alat za ispisivanje rukotvorina – a ispisivati možete izravno s pametnog telefona.

Žena presavija osobnu božićnu čestitku.

Dvostrani mat papir tvrtke Canon čestitki će dati profesionalan izgled, a osim toga, unaprijed je naboran kako bi se bolje savio.

Ako ste spremni za ispisivanje svog uratka, dodirnite 'Next' (Sljedeće) u gornjem desnom kutu zaslona. Ako je ovo prvi put da se služite aplikacijom Easy-PhotoPrint Editor s pisačem serije PIXMA TS5350a tvrtke Canon, slijedite upute na zaslonu kako biste povezali aplikaciju s pisačem. Kad aplikacija pronađe vaš pisač i poveže se s njim, odaberite 'Print’ (Ispis).

7. Preklopite i pošaljite

Žena stavlja ispisanu čestitku u bijelu omotnicu.

Dvostrani mat papir dolazi s omotnicama, tako da svoje osobne čestitke možete slati poštom.

Pažljivo presavijte čestitku duž nabora, napišite pozdrave u unutrašnjost, stavite čestitku u priloženu omotnicu i pošaljite poštom. Vrijeme je da se udobno smjestite i razmislite o sljedećem modelarskom projektu za blagdane.

Napisala Angela Nicholson

* Ako vaš pisač nije podržan, provjerite na web-mjestu Creative Park.

Povezani proizvodi

 • Tintni pisači

  Matte Photo Paper MP-101D

  Ostvarite svoje ideje ovim svestranim medijem. Matirani papir idealan je za hobiste i osobe koje vole izrađivati modele. Savršen je izbor za čestitke koje ste sami dizajnirali, nove umetke za spomenare ili kreativne projekte koje nudi Creative Park.
 • Tintni pisači

  Matte Photo Paper MP-101

  Mat fotopapir omogućava izradu vrlo kvalitetnih fotografija, grafika i teksta s mat završnom obradom. Pogodan je i za kreativnije primjene kao što su čestitke, promotivni materijali i umjetnička djela izrađena od papira.
 • Pisači za upotrebu kod kuće

  Serija PIXMA TS5350a

  Pokažite svoje dizajnerske vještine uz mogućnost rukovanja raznim medijima, privlačne kreativne aplikacije i besprijekorno povezivanje s pametnim telefonom koje nudi serija PIXMA TS5350a

Slični članci

 • PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

  Zabavni i svečani portreti kućnih ljubimaca

  Jednostavni savjeti, trikovi i tehnike za snimanje zapanjujućih fotografija kućnih ljubimaca ovog Božića.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Najbolji savjeti za promišljene papirnate darove

  Otkrijte kako možete izraditi smislene darove upotrebljavajući Creative Park tvrtke Canon i pisač PIXMA.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Zimski izazov izrade papirnatih rukotvorina

  Od ukrasa za vrh božićnog drvca do pahuljica i kuglica, izradite blagdanske papirnate rukotvorine s pomoću pisača PIXMA i aplikacije Creative Park.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Papirnati ukrasi za stol

  Napravite predivne ukrase za stol za sve prilike uz Creative Park.