ISPISIVANJE I IZRAĐIVANJE

Ovaj Božić budite osobni i izradite vlastite čestitke

Uredite vlastito blagdansko fotografiranje i zatim pratite naš jednostavan vodič u koracima za izradu vlastitih božićnih čestitki.
Osobna božićna čestitka pored izrađenih ukrasa i dvostrani mat papir tvrtke Canon na komadu odjeće s motivom božićnog drvca.

Slanje osobnih božićnih čestitki je pažljiva gesta, a i zabavnije je od kupnje. Izrada prilagođenih čestitki je jednostavna – treba vam samo fotografija koju želite podijeliti, pisač PIXMA tvrtke Canon (npr. Canon PIXMA TS5350) i paket matiranog papira tvrtke Canon za obostrani ispis.

Ako krećete s postojećom fotografijom, učitajte je u aplikaciju Easy-PhotoPrint Editor i dodajte u predložak te je ukrasite tekstom i grafikom. Ako snimate novu fotografiju, razmislite o tome da snimite prijatelje i obitelj u blagdanskom izdanju. Možete slijediti i naš primjer te organizirati božićno snimanje kućnih ljubimaca. Što god odabrali, ovih sedam jednostavnih koraka olakšat će vam stvaranje i ispisivanje osobnih božićnih čestitki.

Osobna božićna čestitka prikazana pored izrađenih dekoracija i ukrasa za božićno drvce.

Pisač PIXMA tvrtke Canon koristan je za ispisivanje prekrasnih božićnih čestitki, ali možete ga upotrijebiti i za izradu ukrasa i dodataka za svoje blagdanske fotografije.

1. Uredite svoju fotografiju

Žena prenosi preslikač na sivi pulover.

Ako planirate uključiti prijatelje i članove obitelji u blagdansko snimanje fotografija, izradite im pripadajuće božićne pulovere.

Žena drži sivi pulover ukrašen blagdanskim preslikačem s pingvinom.

Papiri za preslikavanje glačalom tvrtke Canon dostupni su u formatu A4, tako da možete stvarati velike dizajne ili postaviti nekoliko manjih motiva na isti dokument, poput pločica.

Ako se odlučite snimiti vlastitu sliku, zašto ne biste stvorili blagdansku pozadinu? Creative Park je prepun predložaka za božićne ukrase koje možete preuzeti – dostupno je sve, od vijenaca i natpisa do pahuljica i ukrasa s Djedom Božićnjakom. U aplikaciji Creative Park, dostupnoj za iOS i Android, također možete pronaći brojne blagdanske dizajnerske ideje – jednostavno preuzmite iz App Store ili Google Play. Za ispisivanje iz aplikacije Creative Park morate se povezati s kompatibilnim tintnim pisačem PIXMA tvrtke Canon – pregledajte popis podržanih modela pisača*.

Ako ste se odlučili uključiti prijatelje i obitelj, neka za prigodu odjenu božićnu majicu iz kućnog ispisa. Papiri za preslikavanje glačalom tvrtke Canon dostupni su za svijetle tkanine ili tamne tkanine, ovisno o tome želite li dizajn postaviti na bijelu majicu kratkih rukava ili tamnu majicu ili majicu s kapuljačom. Obje verzije daju najbolji rezultat na prirodnim tkaninama poput pamuka. Jednostavno ispišite svoj dizajn na papir za preslikavanje, izrežite i glačalom preslikajte na tkaninu – detaljne informacije potražite u uputama.

Sada kada ste se uredili za blagdansko snimanje, spremni ste za fotografiranje. Najbolju kvalitetu slike ostvarit ćete fotoaparatom tvrtke Canon – idealno sa EOS 850D tvrtke Canon ili EOS M50 tvrtke Canon – no ako želite, možete upotrijebiti i telefon. Prikladna je svaka fotografija koja vam se sviđa.

2. Odaberite predložak za čestitku

Žena pregledava predloške za božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor na svom pametnom telefonu.

U aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor možete pronaći brojne dizajne božićnih čestitki.

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor sadrži izbor predložaka za božićne čestitke. Za pregledavanje dostupnih dizajnerskih opcija jednostavno otvorite aplikaciju i odaberite "Čestitke" na početnom zaslonu. Ako želite suziti izbor na predloške posebno dizajnirane za unaprijed preklopljeni obostrani matirani papir, dodirnite gumb "Filtar" u gornjem lijevom dijelu zaslona, a zatim pod "Format čestitke" odaberite "Polusavijanje". Prelistajte dolje na čestitke označene s "Božić" ili "Blagdanske čestitke". Kada pronađete što vam se sviđa, dodirnite za preuzimanje i pod "Veličina papira" odaberite 7"x10".

3. Uvezite svoju sliku

Aplikacija Easy-PhotoPrint Editor omogućuje odabir slike iz različitih lokacija za pohranu, uključujući mapu fotoaparata na telefonu, image.canon, Dropbox, Facebook, Google Drive, Instagram, OneDrive ili Google Photos, stoga lako možete pronaći svoje favorite. Ako se aplikacijom prvi put povezujete s mrežnim sustavom za pohranu, morate unijeti detalje za prijavu. Pretražite svoje slike i odaberite jednu ili više koje želite primijeniti, zatim dodirnite "Sljedeće" kako biste ih povukli na odabrani plan čestitke.

4. Uredite čestitku

Osoba upotrebljava pametni telefon za uređivanje božićne čestitke u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor.

Čestitku možete prilagoditi u aplikaciji Easy-PhotoPrint Editor – jednostavno dodajte zabavne pečate, dodatne slike ili osobne poruke.

U dnu zaslona nalazi se kolekcija praktičnih alata za umetanje dodatnih slika ili prelazak na drugi predložak. Možete primijeniti i pečate, poput oblačića s govorom i zvjezdica ili, kako biste održali blagdansku temu, pahuljice snijega ili grančicu božikovine. Također postoji mogućnost dodavanja dodatnog teksta kako biste mogli uvrstiti osobnu poruku za prijatelje i obitelj.

5. Uložite papir u pisač

Žena u božićnom puloveru stavlja papir u pisač PIXMA tvrtke Canon.

Ako ste spremni za ispisivanje svog dizajna, u pisač umetnite dvostrani mat papir.

Nakon što ste dovršili dizajniranje čestitke vrijeme je za ulaganje obostranog mat papira u pisač. Primijetit ćete kako je papir unaprijed naboran tako da je čestitke moguće uredno preklopiti. Paket papira također obuhvaća omotnice za dovršene dizajne.

6. Ispišite čestitku

Osobna božićna čestitka izlazi iz pisača PIXMA TS5350.

Pisač Canon PIXMA TS5350 idealan je alat za ispisivanje rukotvorina – a ispisivati možete izravno s pametnog telefona.

Žena presavija osobnu božićnu čestitku.

Dvostrani mat papir tvrtke Canon čestitki će dati profesionalan izgled, a osim toga, unaprijed je naboran kako bi se bolje savio.

Ako ste spremni za ispisivanje svog uratka, dodirnite 'Next' (Sljedeće) u gornjem desnom kutu zaslona. Ako je ovo prvi put da se služite aplikacijom Easy-PhotoPrint Editor s pisačem Canon PIXMA TS5350, slijedite upute na zaslonu kako biste povezali aplikaciju s pisačem. Kad aplikacija pronađe vaš pisač i poveže se s njim, odaberite 'Print’ (Ispis).

7. Preklopite i pošaljite

Žena stavlja ispisanu čestitku u bijelu omotnicu.

Dvostrani mat papir dolazi s omotnicama, tako da svoje osobne čestitke možete slati poštom.

Pažljivo presavijte čestitku duž nabora, napišite pozdrave u unutrašnjost, stavite čestitku u priloženu omotnicu i pošaljite poštom. Vrijeme je da se udobno smjestite i razmislite o sljedećem modelarskom projektu za blagdane.

Napisala Angela Nicholson

* Ako vaš pisač nije podržan, provjerite na web-mjestu Creative Park.

Slični članci

 • PORTRETI KUĆNIH LJUBIMACA

  Zabavni i svečani portreti kućnih ljubimaca

  Jednostavni savjeti, trikovi i tehnike za snimanje zapanjujućih fotografija kućnih ljubimaca ovog Božića.

 • Izložite obiteljske trenutke u kalendaru s fotografijama

  KREATIVAN ISPIS

  Kreiranje kalendara s fotografijama

  Prilagodite i izradite kalendar s fotografijama ispunjen dragocjenim uspomenama.

 • ISPISIVANJE MODELA OD PAPIRA

  Ispisujte i izrađujte ovog Božića

  Izradite vlastite božićne darove, ukrase i igre za nadolazeće blagdansko doba.

 • KREATIVNO ISPISIVANJE

  Papirnati ukrasi za stol

  Napravite predivne ukrase za stol za sve prilike uz Creative Park.