get-inspired-spring-hero-tinted-max-sjsjak-7hkh-3jj3j

ISPISI I MODELI

Creative Park u vaš dom donosi proljetnu radost

Osim što djeluje terapeutski, izrada papirnatih modela služi kao inspiracija za maštovitu igru i divan je način za zaokupljanje, zabavljanje i obrazovanje mladih (i starijih) umova. Internetska usluga Creative Park tvrtke Canon potiče zabavu i kreativnost te omogućuje besplatno preuzimanje raznih aktivnosti izrade papirnatih modela u kojima može uživati cijela obitelj. Treba vam samo pisač tvrtke Canon, nešto papira i osnovni alati za izradu papirnatih modela koji su navedeni u nastavku. 


Što čekate? Počnimo s ovim idejama nadahnutima proljećem.

Potrebno vam je sljedeće: 

  • Pisač – saznajte koji vam pisač tvrtke Canon najbolje odgovara
  • Papir
  • Škare/skalpel
  • Ljepilo u stiku i ljepilo za drvo
  • Ravnalo ili trokut
  • Olovka
  • Predmet s oštrim vrhom
  • Čačkalica
  • Pinceta

1. Uljepšajte dom cvijećem

Create delicate hand-crafted flowers for a fun, interactive way to get the whole family involved in brightening up your home.
Stvarajte sofisticirane, ručno izrađene cvjetove kako biste cijelu obitelj uključili u ukrašavanje doma na zabavan i interaktivan način.

Cvijeće može uljepšati i najturobnije dane. Svježe ubran buketić može nekoliko dana uljepšavati vaš dom bojama, ali netom ispisan buketić trajat će mnogo duže! U odjeljku „Biljke“ u alatu Creative Park možete pronaći jednostavan projekt izrade papirnatih modela jarkih gerbera i mnogih drugih biljaka kao što su božićna zvijezda, ruže te čak i kaktusi i bonsai stabla.

Savjet za izrađivanje: upotrijebite mat fotopapir tvrtke Canon kako bi latice imale realističnu teksturu.

2. Izradite papirnati dječji zoološki vrt

A papercraft bunny rabbit.
Oslobodite svoju kreativnost i stvorite uspomene uz brojne životinje koje možete odabrati, od kućnih ljubimaca do divljih ptica.

Budući da vam je na raspolaganju više od 180 papirnatih modela životinja koje možete odabrati, teško je odlučiti gdje početi, ali nije li sladak i znatiželjan zeko savršen izbor za glasnika proljeća? Preuzet iz „Serije za početnike“ u kolekciji, on je savršen izbor za djecu koja će se prvi put okušati u izradi papirnatih modela jer ih uvodi u osnove savijanja i rezanja papira.

Savjet za izrađivanje: nalijepite uši pod bilo kojim kutom – usmjerite ih prema naprijed kako bi zeko izgledao slatko ili prema iza kako bi izgledao opreznije.

3. Poigrajte se proljetnim povjetarcem

A colourful papercraft merry-go-round.
Tražite li veći izazov, pokušajte izraditi nešto s pomičnim dijelovima, primjerice vrtuljak, veliki kotač ili tobogan smrti.

Ispunite svoj dom zabavom koju možete pronaći na sajmovima uz ovaj pomični vrtuljak na kojemu se nalazi šest životinja u jarkim bojama, uključujući slona, pandu i lava. Otvorite prozore i vrata, pustite da topao proljetni zrak ispuni vaš dom i gledajte kako udiše život u ovu ručno izrađenu igračku. Poput brojnih drugih obrazovnih papirnatih modela koje pokreće vjetar, a koji su navedeni u odjeljku „Igrajte se“ u alatu Creative Park, ova će vam igračka upotpuniti doček novog godišnjeg doba.

Savjet za izrađivanje: neka vaš vrtuljak pršti bojom iz svakog kuta gledanja uz dvostrani mat papir tvrtke Canon.

4. Vaš dom ispunjen prirodom

A wall decorated with blue butterflies.
Zidni ukrasi poput ovih leptira koji polijeću mogu uljepšati vaš dom, a njihova je izrada lakša nego što biste pomislili.

Dok se priroda vani budi, unesite neke od tih jarkih boja u svoj dom uz 3D zidne naljepnice. Leptiri na vašim zidovima izgledat će kao pravi leptiri koji slijeću na proljetne cvjetove te će lepršati na povjetarcu i svaki put kada prođete pokraj njih.

Savjet za izrađivanje: blizu poda zalijepite nekoliko manjih leptira, a prema vrhu zida neka bude sve više većih leptira kako biste stvorili kaleidoskopski dojam polijetanja skupine leptira.

5. Uokvirite omiljene fotografije

A pale pink papercraft photo frame.
Oživite uspomene uz širok izbor dizajna. Odaberite savršen okvir za svaki zajednički trenutak.

Postavljanjem fotografija na divan ćete način podsjetiti sebe i svoje voljene osobe na sretna vremena i pružiti si inspiraciju za događaje kojima se možete veseliti, primjerice rođendanima i blagdanima. Creative Park nudi brojne dizajne papirnatih modela od kojih se može napraviti okvir za fotografije, a jedan od njih ova je divna, ružičasta vinjeta u japanskom stilu, savršena za proljeće i ljeto ili kao poklon za Majčin dan.

Savjet za izrađivanje: ako vam se ne bavi uokvirivanjem, fotografije možete ispisati izravno na magnetski fotopapir tvrtke Canon i zatim ih postaviti na vrata hladnjaka da ih svi mogu vidjeti.

Osim ispisa na magnetski fotopapir mogli biste isprobati ispis na ljepljivi fotopapir kako biste bilježnicu ili spavaću sobu mogli ukrasiti omiljenim fotografijama ili papir za preslikavanje glačalom za koji su vam na raspolaganju brojni dizajni s pomoću kojih možete izraditi personaliziranu odjeću. Za dodatne načine upotrebe alata Creative Park za proljetno uljepšavanje doma preuzmite aplikaciju Creative Park za iOS i Android.

Napisala: Natalie Denton

Slični članci
Craft butterflies

KREATIVAN ISPIS

Ispisujte i izrađujte leptire kao zidne ukrase

Umjetnica koja se bavi papirnatim rukotvorinama, Aimee Graham, otkriva kako izrađivati personalizirane ukrase od ispisanih materijala.

Create a papercraft safari

KREATIVAN ISPIS

Kreirajte papirnati safari

Ispišite vlastitu obiteljsku aktivnost s temom životinja uz Creative Park tvrtke Canon i pronađite inspiraciju u prirodi.

Paper cutting craft

KREATIVAN ISPIS

Kreirajte maštovita umjetnička djela od papira

Otkrijte stručni vodič za kreiranje dekorativnih slika izrezivanjem papira.

Povezani proizvodi

Slični članci

"Pronađite inspiraciju" vaš je najvažniji izvor korisnih savjeta o fotografiji, vodiča za kupce i pronicljivih intervjua – sve što trebate za pronalaženje najboljeg fotoaparata ili pisača te ostvarenje sljedeće kreativne ideje.

Natrag na Svi savjeti i tehnike