Hibridni video

San tvorca sadržaja. Jedan fotoaparat za fotografije i videozapise

Javier Cortes snima plesačicu baleta u kazalištu, modelom Canon EOS R6

Javier Cortes u akciji snima plesačicu baleta koja vježba u teatru Massimo, na Siciliji. ® Teatro Massimo.

Uz fotografije vrhunske kvalitete, fotoaparatom EOS R6 također možete snimiti iznimne videozapise. Snimajte s razlučivostima do 4K/60p ili brojem kadrova 120p pri snimanju materijala u Full HD – sve zahvaljujući tehnologiji Dual Pixel CMOS AF s kontinuiranim automatskim izoštravanjem s praćenjem. Iskoristite napredne tehnologije fotoaparata kako biste snimili široki dinamički raspon i predivne boje.

Canon EOS R6 u rukama, u prirodnom okruženju

Snimanje iz ruke, kako bi se u potpunosti iskoristio moćan kombinirani objektiv modela EOS R6 i ugrađeni stabilizator slike.

Snimanje plesačice baleta u otvorenom prirodnom mjestu, okružene stupovima

Snimajte u 4K 60p formatu kako biste uhvatili gracioznost i fluidnost baleta, u iznimnim detaljima i prirodnim bojama.

Canon EOS R6 pod malim kutom, snima plesačicu koja sjedi na podu

Zaslon promjenjivog kuta nagiba olakšava kadriranje pri snimanju pod malim kutom, za dramatični efekt. ® Teatro Massimo.

Stvorite izgled koji osjećate i želite

Fotoaparatom EOS R6 moguće je snimati videozapise u različitim razlučivostima i brojem kadrova, ovisno o izgledu i dojmu koje želite postići.

Pri razlučivosti 4K UHD tvorci filmova mogu snimati vrhunski jasno i detaljno te odabrati broj kadrova iz niza vrijednosti:
• 23,98p za kinematografski izgled i dojam
• 25p i 30p za uobičajenu reprodukciju
• 50p i 60p za reprodukciju tečnih pokreta dinamičnih objekata ili stvaranje efekata usporavanja na pola brzine

Pri snimanju u razlučivosti Full HD dostupne su posebne opcije:
• 100p i 120p za još uglađeniju reprodukciju vrlo brzih objekata ili ekstremne efekte usporavanja na četvrtinu brzine.*

Uz standardni unutarnji brojač vremena za fotografije, fotoaparat EOS R6 također podržava snimanje videozapisa s ubrzanim protokom vremena u 4K i Full HD. Videografi tako mogu snimati promjene scene koje se odvijaju na mnogo sporijoj vremenskoj ljestvici od uobičajene te ih staviti u kontrast s materijalom u stvarnom vremenu i usporenim materijalom.

* Pri snimanju u Full HD 100/120p zvuk se ne snima

Javier snima dvije plesačice baleta u kazalištu pomoću modela Canon EOS R6

Javier snima plesačice baleta, demonstrirajući vrhunske mogućnosti snimanja videozapisa modelom EOS R6, uključujući i stabilizaciju slike u 8 koraka. ® Teatro Massimo.

Profesionalna kvaliteta slike

Fotoaparat EOS R6 pruža opciju snimanja s Canon Log 1 za rezultate na kojima se čuvaju detalji u svijetlim i tamnim područjima pri snimanju u uvjetima snažnog kontrasta. Materijal snimljen s Canon Log 1 lako je obraditi u radnim procesima za uređivanje u postprodukciji, što olakšava oblikovanje specifičnog izgleda ili profila boje, ili usklađivanje boje s materijalom snimljenim drugim fotoaparatima u istom formatu.

EOS R6 sada podržava kodek H.265, uz tradicionalniji H.264. To omogućuje 10-bitno snimanje 4:2:2 za iznimnu kvalitetu slike, s internom pohranom na SD memorijske kartice ili eksterno na snimač putem mikro HDMI izlaza.

Rad s dinamičkim rasponom

Pri snimanju u uvjetima snažnog kontrasta, način rada za HDR videozapise na fotoaparatu EOS R6 naizmjenično snima kadrove s premalom ekspozicijom i pravilnom ekspozicijom, a zatim ih automatski kombinira u jedan kadar s očuvanim izrazito svijetlim područjima. I to nije sve.

EOS R6 sada podržava i snimanje videozapisa HDR PQ, kao i fotografija. U ovom načinu s velikim dinamičkim rasponom primjenjuje se percepcijski kvantizator za materijal koji gledan na kompatibilnim zaslonima HDR izgleda nevjerojatno.

Fotoaparat snima HDR PQ u formatu koji odgovara specifikacijom BT.2100 (PQ) HDR te s kompresijom H.265 radi uređivanja u kompatibilnom softveru.

Balerina u pozi u otvorenom području okruženom stupovima

"Canon EOS R6 povećava mi učinkovitost kao snimatelju."

Dual Pixel CMOS AF II

Naš unaprijeđeni sustav Dual Pixel CMOS AF II omogućuje uglađeno, pouzdano kontinuirano izoštravanje u svim načinima za snimanje. Također se odlikuje otkrivanjem lica i oka, radom s više od 100 posto kadra,* što ga čini idealnim za brza filmska snimanja. Sustav prepoznaje i mačke, pse i ptice te ih s lakoćom prati po kadru, podešavajući izoštravanje kako bi ih održao izoštrenima.

Također je lako stvoriti prijelaze s premještanjem izoštravanja s jednog mjesta na drugo, zajedno s pažnjom publike. To je elegantan profesionalni efekt koji s lakoćom ostvarujete fotoaparatom EOS R6. Jednostavno dodirnite dodirni zaslon fotoaparata (ili zaslon priključenog pametnog uređaja) i fotoaparat uglađeno ponovno izoštrava – brzinom određenom u sustavu izbornika.

* Samo s kompatibilnim objektivima. U nekim scenama i stanjima objekta okvir za automatsko izoštravanje možda nije moguće pomaknuti u kut zaslona.

Fotoaparat EOS R6 donosi "zebre" – prugaste uzorke koji se polažu na zaslon za upozorenje na postizanje određene razine svjetline na objektu ili u području te potencijalnu prejaku ekspoziciju. U glavnom izborniku fotoaparata EOS R6 njihovo je uključenje moguće postaviti na različite razine svjetline.

Balerina u pozi u otvorenom području okruženom stupovima

Usredotočite se na ono najvažnije

S naprednim automatskim izoštravanjem tehnologijom Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepoznaje i prati objekte u pokretu bolje od bilo kojeg prethodnog fotoaparata bez zrcala.
Fotoaparat Canon EOS R6 u ruci

® Teatro Massimo.

Alati za pomoć pri izoštravanju
Kada izoštravate ručno, fotoaparat EOS R6 nudi niz alata za ostvarenje kritične izoštrenosti i željenih rezultata.

Vršne vrijednosti izoštravanja
Rubovi izoštrenih dijelova scene ocrtavaju se u odabranoj boji.
Povećanje za izoštravanje
Povećanjem slike, prvo 5x, a zatim 10x, možete bolje pregledati sliku i procijeniti izoštravanje.
Pomoć tehnologije Dual Pixel CMOS AF
Prvo viđena na našem fotoaparatu Cinema EOS C300 Mark II, tehnologija Dual Pixel CMOS AF fotoaparata EOS R6 mjeri udaljenost objekta pomoću algoritama Dual Pixel i prikazuje indikator za prikaz izoštrenosti ili neizoštrenosti objekta.

Vremena snimanja

EOS R6 odlikuje se kućištem kompaktnog dizajna te pruža moćne mogućnosti snimanja filmova i fotografija. Razlučivost, broj kadrova i mogućnosti automatskog izoštravanja pri najvišim brojevima kadrova i razlučivostima neizbježno uzrokuju razvoj topline. Približna vremena snimanja za dostupne razlučivosti i brzina kadrova u okruženjima s 23 °C / 73 °F, za hladna pokretanja, navedena su u nastavku.

4K 60P
– 94 % širine senzora: 30 minuta
- Obrezivanje APS-C (visoka preciznost uzorkovanja od 5,1K): 35 minuta *1

4K 30P
– 94 % širine senzora: nije ograničeno toplinom
– Obrezivanje APS-C (visoka preciznost uzorkovanja od 5,1K): 40 minuta *1
*1 Snimanje je ograničeno na 29 minuta i 59 sekundi. Kada je snimanje moguće odmah nastaviti, prikazuje se vrijeme

Ako fotoaparat postigne granicu temperature, preporučuje se isključiti je radi rasipanja topline.
U nastavku su navedena približna vremena oporavka u okruženjima s 23 °C / 73 °F, no na njih utječu brojni čimbenici poput okolne temperature, trajnog rada fotoaparata i odabrane razlučivosti snimanja. Vrijeme do dostupnosti punog vremena snimanja razlikuje se ovisno o temperaturi okoline.

4K 60P
– hlađenje od 10 minuta daje pribl. 5 minuta vremena za snimanje

"SNIMANJE FILMOVA IMA MOĆ POVESTI VAS NA PUTOVANJE"

Torba s opremom Javiera Cortesa

Ključ koji omogućava profesionalno snimanje filmova.

Javier Cortes drži fotoaparat Canon EOS R6

Fotoaparati

EOS R6

Što god i gdje god snimali, s fotoaparatom EOS R6 možete biti kreativniji no što ste ikada mislili.

Saznajte više

Objektivi

Canon RF 24-70mm F2.8L IS USM

Jedan iz Canonovog trojstva ključnih profesionalnih RF objektiva sa zumiranjem, nudi velik otvor blende i stabilizaciju slike, kao i Nano USM motor za tiho izoštravanje.

Saznajte više

Objektivi

Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM

Najbrži iznimno širokokutni objektiv za zumiranje odlikuje se nevjerojatnom oštrinom zahvaljujući motoru Nano USM, stabilizaciji slike u pet koraka te tri asferična i 2 elementa UD. Wanda kaže kako joj pomaže u izradi "prekrasnih i nevjerojatno izoštrenih fotografija".

Saznajte više

Canon RF 50mm F1.2L USM

Objektiv koji postavlja nove standarde fotografskih značajki, pružajući vrhunsku oštrinu, dodatnu kreativnu kontrolu i radne značajke pri slabom osvjetljenju koje su jednostavno izvanredne.

Saznajte više

Slični članci

Istražite ove članke i otkrijte kako Canon EOS R6 iznimna u brojnim područjima.

 • UPOTREBA I POVEZIVOST

  Dizajn tvrtke Canon, za vas

  Dizajn uređaja EOS R6 od prvog će trena djelovati uvjerljivo i poznato.

 • BRZINA

  EOS R6 – tiho, kontinuirano snimanje

  EOS R6 omogućava kontinuirano i tiho snimanje brzinom do nevjerojatnih 20 sličica u sekundi.

 • AUTOMATSKO IZOŠTRAVANJE

  Usredotočite se na ono najvažnije

  S naprednim automatskim izoštravanjem tehnologijom Dual Pixel CMOS AF II fotoaparat EOS R6 prepoznaje i prati objekte u pokretu bolje od bilo kojeg prethodnog fotoaparata bez zrcala.

 • KVALITETA SLIKE I STABILIZACIJA

  Odlična kvaliteta slike u nimalo odličnim uvjetima

  Srž fotoaparata EOS R6 čine tehnologije koje dijeli s našim najjačim modelom, fotoaparatom EOS-1D X Mark III.