INFORMACIJE O PROIZVODU

Savladavanje pokreta pri 30 fps

U srcu modela EOS R3 nalazi se složeni senzor s pozadinskim osvjetljenjem koji je razvila tvrtka Canon. Brži je i osjetljiviji od svega što smo dosad ugrađivali u fotoaparate, što podrazumijeva bolje radne značajke pri snimanju pod pritiskom.
EOS R3

Novi senzor umjesto na prednjoj, sklopove ima na stražnjoj strani, tako da može prikupiti više svjetla, čime se smanjuje količina šuma. Dva sloja sklopovlja su „složena“ te transformiraju brzinu kojom senzor slikovne podatke može slati u svoj DIGIC X procesor. Ta brzina omogućava kontinuirano snimanje brzinom od 30 fps (uz kontinuirano automatsko izoštravanje i automatsku ekspoziciju), ali i provjeru izoštrenosti fotoaparata 60 puta u sekundi. Elektroničko tražilo bez zamračenja osvježava se pri 120 fps za nevjerojatno vjeran doživljaj, čak i pri snimanju subjekata koji se brzo kreću.

Specifikacija senzora optimizirana je tako da predstavlja savršenu ravnotežu između razlučivosti, rada pri slabom osvjetljenju i veličine datoteke za prijenos te ispunjava zahtjeve profesionalnih fotografa vijesti i sportskih događaja. Digitalna optimizacija objektiva maksimalno povećava količinu detalja koji se mogu dohvatiti s objektiva u kombinaciji sa senzorom, za kvalitetu slike daleko iznad očekivanja.

EOS R3

Snimajte pri 1/64 000 sekundi kako biste zamrznuli trenutak pucanja balona.

EOS R3
EOS R3

Elektroničko tražilo bez zamračenja osvježava se pri 120 fps za nevjerojatno vjeran doživljaj, čak i pri snimanju subjekata koji se brzo kreću.

EOS R3

Vrhunski elektronički zatvarač

Fantastična brzina senzora sustava EOS R3 promijenit će način na koji razmišljate o elektroničkim zatvaračima. Prije su efekti izobličenja pri fotografiranju subjekata koji se brzo kreću stvarali izobličenja i prisiljavali fotografe da se prebace u način rada s mehaničkim zatvaračem. Međutim, kod modela EOS R3 stvari su se promijenile.

 • Izobličenja pri snimanju brzih pokreta

  Efekt izobličenja pri snimanju brzih pokreta utječe na izobličenje palice za golf: izgleda lagano zakrivljeno.

 • Smanjeno izobličenje

  Zatvarač na modelu EOS R3 znatno smanjuje ta izobličenja.

 • Budući da senzor može tako brzo obrisati slikovne podatke, izobličenja pri fotografiranju praktički su eliminirana. Fotografi sada mogu upotrijebiti elektronički okidač za zamrzavanje pokreta, pri revolucionarnim brzinama do 1/64 000 s i to u potpunoj tišini. Štoviše, moguća je i sinkronizacija bljeskalice s elektroničkim okidačem, pri brzinama do 1/180 s i bljeskalicama Speedlite tvrtke Canon ili bljeskalicama drugog proizvođača.

  Elektronički okidač u fotoaparatu EOS R3 iznimno je tih – s tom razlikom što sad omogućava snimanje nevjerojatnih 30 sličica u sekundi, s punim automatskim izoštravanjem i automatskom ekspozicijom, s bilo kojim RF objektivom. Dostupan je i prilagođeni način uzastopnog snimanja velikom brzinom koji omogućava prilagodbu broja sličica do 195 fps, za nizove od do 50 sličica1. Moći ćete vidjeti detalje objekata u brzom kretanju koji u normalnim okolnostima ne bi bili vidljivi.

  Trenutačni odziv neophodan je svim fotografima vijesti, bez obzira bilo to kraće vrijeme pokretanja ili kašnjenje zatvarača smanjeno na 0,02 s putem opcije izbornika. Kao što biste i očekivali od tvrtke Canon, snimanje brzinom od 30 fps dostupno je u svim načinima snimanja, uključujući 14-bitni RAW.

  EOS R3

  Slabo osvjetljenje? Nema problema

  Uz raspon ISO osjetljivosti od ISO 100 do ISO 102 400 (može se proširiti na ISO 50 do ISO 204 800), EOS R3 može se nositi s gotovo svim uvjetima osvjetljenja kojima ga izložite. Novi dizajn senzora s pozadinskim osvjetljenjem donosi nove razine dinamičkog raspona i smanjenje digitalnog šuma. U kombinaciji s mogućnošću izoštravanja modela EOS R3 pri vrlo slabom osvjetljenju, imate uređaj koji je doista kralj fotografije pri slabom osvjetljenju.

  Prepoznavanje treperenja s elektroničkim zatvaračem

  Napredak u tehnologiji senzora tvrtke Canon podrazumijeva da je EOS R3 prvi EOS bez zrcala koji nudi prepoznavanje treperenja pri upotrebi elektroničkog zatvarača. Prepoznavanje visokofrekventnog titranja može ukloniti pojavljivanje traka pri snimanju pod izvorima LED svjetla i povećati broj upotrebljivih fotografija snimljenih u nezahvalnim uvjetima.

  Slični članci

 • ČLANAK

  Može li Canon EOS R3 pratiti sićušnog i munjevito brzog morskog žalara?

  Talijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testira EOS R3, fotografirajući rijetku i nevjerojatno brzu pticu na plažama Abruzza.

 • ČLANAK

  Canon EOS R3 na terenu

  „Apsolutno nadmašuje sve s čim sam radio dosad!“ Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava Canon EOS R3 na svom prvom snimanju električnih automobila za reli.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz super-telefoto objektive tvrtke Canon

  Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava objektive Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na snimanju brzih automobila za reli fotoaparatom Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenje za automatskog izoštravanja pogledom

  Donosimo priču o nevjerojatnom sustavu automatskog izoštravanja pogledom tvrtke Canon koji postavlja ili prebacuje točku automatskog izoštravanja tako što prepoznaje ono u što gledate.

 • Registrirajte se odmah

  Budite prvi koji će dobiti najnovije informacije o modelu EOS R3 i ostanite u kontaktu kako biste nastavili dobivati obavijesti o najnovijim događanjima.
  1. Praćenje automatskom ekspozicijom i automatskim izoštravanjem nije dostupno u načinu rada uzastopnog snimanja velikom brzinom. Maksimalni broj snimljenih sličica možete postaviti na 50