INFORMACIJE O PROIZVODU

Dizajniran i napravljen za profesionalce

EOS R3 štiti od velikih količina prašine i vode te je dizajniran tako da može izdržati zahtjeve profesionalne upotrebe
EOS R3

EOS R3 štiti od velikih količina prašine i vode te je dizajniran tako da može izdržati zahtjeve profesionalne upotrebe. Iako je izrađen u skladu s istim standardima kao i naši poznati fotoaparati serije EOS-1D X, kućište od legure magnezija modela EOS R3 kompaktnije je – manje, lakše i savršeno za terenski rad.

Gumene brtve štite fotoaparat od prašine i vlage, kako biste mogli nastaviti snimati čak i u teškim uvjetima.

Iako je izrađen u skladu s istim standardima kao i naši poznati fotoaparati serije EOS-1D X, kućište od legure magnezija modela EOS R3 kompaktnije je – manje, lakše i savršeno za terenski rad.

Gumene brtve štite fotoaparat od prašine i vlage, kako biste mogli nastaviti snimati čak i u teškim uvjetima.

EOS R3 štiti od velikih količina prašine i vode te je dizajniran tako da može izdržati zahtjeve profesionalne upotrebe.

Vrhunska stabilizacija slike

EOS R3 ima ugrađenu stabilizaciju slike u pet osi za fotografije i videozapise. To funkcionira u kombinaciji s optičkom stabilizacijom slike koju posjeduju mnogi RF objektivi, što rezultira s nevjerojatnih osam koraka zaštite od podrhtavanja fotoaparata. To omogućuje kreativnu upotrebu velikih brzina zatvarača čak i pri snimanju iz ruke, čime se otvaraju novi načini izražavanja pokreta na fotografijama.

Veća razina vibracija može se kompenzirati brojnim sustavima stabilizacije slike, što rezultira još većom oštrinom.

EOS R3

Pri snimanju videozapisa, stabilizator slike u kućištu fotoaparata i optički sustav stabilizacije slike objektiva može poboljšati treći sustav: digitalna stabilizacija videozapisa. Ti sustavi u kombinaciji daju snimke tako glatke da izgledaju kao da su snimljene pomoću gimbala ili stativa.

EOS R3

Naše najbolje tražilo dosad?

Uključite EOS R3 i njegovo vrhunsko elektroničko tražilo s 5,76 milijuna točkica spremno je za snimanje čim ga pogledate. Pri razvijanju ovog potpuno novog elektroničkog tražila, cilj nam je bio da fotografima pružimo brzinu i jasnoću kakve bi očekivali od optičkog tražila, u kombinaciji s prednosti pregledavanja fotografija kakvu nude fotoaparati bez zrcala

EOS R3

Upotrijebili smo UXGA zaslon visoke razlučivosti s brzinom osvježavanja od 120 fps, za fantastične živopisne rezultate. Zahvaljujući izuzetnoj brzini složenog senzora s pozadinskim osvjetljenjem na modelu EOS R3, tražilo gotovo da nije opterećeno kašnjenjem, a nema ni zamračenja pri snimanju.

EOS R3 upotrebljava nove izmjenjive štitnike za oči koji sprječavaju prodiranje zraka svjetlosti na tražilo. Uz fotoaparat se isporučuje standardni ER-h štitnik za oči, a dostupan je i dodatni veći ER-hE štitnik za oči koji se preporučuje fotografima koji nose naočale, a žele upotrebljavati automatsko izoštravanje pogledom.

EOS R3

Asistent za optičko tražilo uključen

Asistent za optičko tražilo isključen

Dobivate ono što vidite

Dok pretražujete svijet, tražilo fotoaparata trebalo bi vas informirati bez ometanja, zbog čega je elektroničko tražilo modela EOS R3 potpuno prilagodljivo. Način rada za simulaciju prikaza prikazuje svjetlinu fotografije koju želite snimiti s trenutačno odabranim postavkama, dok se dubina polja, ravnoteža bijele boje i mnoge druge prilagodbe mogu pregledavati u stvarnom vremenu, bez dodatnog kašnjenja.

Pri duljim snimanjima ili pri snimanju RAW datoteka koje ćete obrađivati naknadno, isprobajte simulaciju optičkog tražila modela EOS R3. Time se isključuju pregledi stila slike, ravnoteže bijele boje itd. i – pomoću tehnologije Canon HDR – prikazuje zaslon prirodnog izgleda sličan onome kod DSLR fotoaparata.

Kada trebate snimati iz alternativnih kutova, 3,2-inčni dodirni zaslon promjenjivog kuta nagiba omogućava vam da to jednostavno učinite. Uz 4,15 milijuna točkica, to je zaslon najviše razlučivosti ikad postavljen postaviti na fotoaparat bez zrcala i vrlo je jednostavan za pregled, čak i na otvorenom, pri jakom osvjetljenju.

Zakrenite ga podalje od kućišta fotoaparata i okrenut će se za 270 ˚, čime omogućava lako snimanje odozgo ili odozdo.

EOS R3

Uklopit će se izravno u vaš postojeći sustav


EOS R3 možete jednostavno upotrebljavati zajedno s postojećim SLR kompletom. Kao i kod svih fotoaparata serije EOS R, EF objektivi rade upravo onako kako bi trebali zahvaljujući trima kvalitetnim adapterima za montažu. EOS R3 napaja baterija LP-E19 velikog kapaciteta – jednaka onoj koju ćete pronaći na našim fotoaparatima iz serije EOS-1DX – koja se zahvaljujući USB punjenju može se puniti u kućištu i izvan njega. Fotoaparat se može napajati i preko vanjske baterije, putem USB priključka, za potrebe duljih snimanja.

EOS R3 je rezultat tri desetljeća evolucije i neprekidne prilagodbe zahtjevima profesionalnih fotografa. Uživajte u nenadmašnoj ergonomiji s prepoznatljivim intuitivnim sučeljem, intuitivnim kontrolama i ergonomskom izvrsnošću.

EOS R3
EOS R3

Prilagodljive kontrole

Bez obzira snimate li vodoravno ili okomito, kontrole modela EOS R3 prirodno se nalaze ispod prstiju i palca. Ugrađena drška za okomito snimanje omogućava jednostavno držanje fotoaparata, a višestruki kontroler i pametni kontroler omogućavaju instinktivno rukovanje palcem.

Tri prilagodljiva kotačića na kućištu fotoaparata te kontrolni prsten objektiva na većini objektiva sa sustavom za montažu RF omogućuju prilagođavanje brzine zatvarača, otvora blende, ISO vrijednosti i kompenzacije ekspozicije s fotoaparatom na oku.

R3 ima više prilagodljivih gumba nego ikada, uključujući mogućnost upotrebe prekidača za odabir načina rada videozapisa za aktiviranje potpuno tihog načina rada za fotografije. To je idealno za fotografe kojima je često potrebna apsolutna tišina, a diskrecija je od najveće važnosti.

Pomoć za panoramiranje

Kada se opcija [Panning Assist] (Pomoć za panoramiranje) upotrebljava s kompatibilnim objektivom s optičkom stabilizacijom slike, stabilizacija slike i korekcija zamućenja objekta primjenjuju se tijekom ekspozicije, stvarajući zapanjujuće snimke s panoramiranjem uz održavanje oštrine detalja glavnog objekta. Način rada za pomoć za panoramiranje omogućuje upotrebu 1 – 2 koraka sporije brzine zatvarača za panoramiranje umjesto uobičajene brzine. Također omogućuje bolje snimke s panoramiranjem uz upotrebu veće brzine zatvarača.

Panning Assist


Dva utora za kartice omogućavaju zapisivanje slikovnih datoteka na široko dostupne SD kartice (uz podršku za standard UHS-II) ili iznimno brze CFexpress medije nove generacije. Memorijske kartice možete upotrebljavati i za pohranu postavki fotoaparata, od mrežnih konfiguracija do kalibracija automatskog izoštravanja pogledom te čak i ažuriranja programskih datoteka.
Postavljanje više fotoaparata upravo je postalo mnogo lakše.

EOS R3

Kombiniranje izoštravanja u fotoaparatu

Kada je dubina polja ograničena, način rada za komponiranje izoštravanja kod modela EOS R3 omogućava snimanje slika savršene oštrine, što je odlično za makro snimke ili snimanje pejzaža.

Fotoaparat snima više kadrova i automatski mijenja udaljenost izoštravanja. Zatim ih u fotoaparatu spaja u jednu sliku mnogo veće dubine polja, a objekt je izoštren u cijelom kadru. To je odličan način za nadilaženje prirodnih ograničenja objektiva i stvaranje slika s iznimno izraženim detaljima.

Osim izrade konačne slike u fotoaparatu, komponirani kadrovi se i spremaju, što znači da se snimke sa složenim izoštravanjem mogu izrađivati i u postprodukciji.

Slični članci

 • ČLANAK

  Može li Canon EOS R3 pratiti sićušnog i munjevito brzog morskog žalara?

  Talijanski fotograf divljih životinja Bruno D'Amicis testira EOS R3, fotografirajući rijetku i nevjerojatno brzu pticu na plažama Abruzza.

 • ČLANAK

  Canon EOS R3 na terenu

  „Apsolutno nadmašuje sve s čim sam radio dosad!“ Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava Canon EOS R3 na svom prvom snimanju električnih automobila za reli.

 • ČLANAK

  Život u brzoj traci uz super-telefoto objektive tvrtke Canon

  Fotograf motociklističkih sportova Vladimir Rys isprobava objektive Canon RF 400mm F2.8L IS USM i RF 600mm F4L IS USM na snimanju brzih automobila za reli fotoaparatom Canon EOS R3.

 • ČLANAK

  Objašnjenje za automatskog izoštravanja pogledom

  Donosimo priču o nevjerojatnom sustavu automatskog izoštravanja pogledom tvrtke Canon koji postavlja ili prebacuje točku automatskog izoštravanja tako što prepoznaje ono u što gledate.

 • Registrirajte se odmah

  Budite prvi koji će dobiti najnovije informacije o modelu EOS R3 i ostanite u kontaktu kako biste nastavili dobivati obavijesti o najnovijim događanjima.