Održivost – Canon i održivo poslovanje

Canon nastoji poslovati odgovorno. Smatramo da inovacije i tehnološki noviteti koje koristimo u svojim rješenjima za obradu slike trebaju obogaćivati živote i tvrtke naših klijenata bez nanošenja štete okolišu. Naše poslovanje i naša robna marka utemeljeni su na održivom ekonomskom rastu. Smanjujemo potrebe za prirodnim resursima, pažljivo pratimo ekonomski napredak i rizike te poštujemo zajednice koje o nama ovise.

Poslujemo u skladu s načelima održivosti. Svojim klijentima nudimo održiva rješenja za obradu slike koja omogućavaju učinkovitije poslovanje uz smanjivanje utjecaja na okoliš. Smanjujemo utjecaj naših proizvoda na okoliš i potrebu za prirodnim resursima, a materijale koristimo višekratno i recikliramo ih. Preuzimamo odgovornost za svoje postupke, smanjujemo utjecaj svojih operacija na okoliš te kroz suradnju sa zajednicama i vlasnicima udjela potičemo širi ekonomski rast. Unaprijed mislimo na propise i standarde te pazimo na sukladnost njima, a nastojimo ih i premašiti tamo gdje je to moguće.

Korporacijska odgovornost
Preuzimamo odgovornost za svoj utjecaj i slijedimo poštene radne postupke. Naša predanost održivosti koncentrirana je na tri ključna područja: okoliš, društvo i poslovanje.

Saznajte više o naša tri ključna područja:
Okoliš
Društvo
Poslovanje

Ujedinjenih Naroda pod nazivom "Global Compact"Picture_UNGC logo
Tvrtka Canon Europe pridružila se inicijativi Ujedinjenih Naroda pod nazivom "Global Compact" (siječanj 2014.), obvezavši se promicati njezinih 10 općih načela na području ljudskih prava, radničkih prava, zaštite okoliša i borbe protiv korupcije. Sudjelovanjem u toj inicijativi i formalno potvrđujemo svoje nastojanje da u strategiju, kulturu i poslovanje ugradimo održivost.

Održivi rast
Naš je dugoročni plan voditi tri regionalna sjedišta u Europi, SAD-u i Japanu, uključujući centre za istraživanje i razvoj te proizvodne mogućnosti u svakoj regiji. Naša europska regionalna sjedišta raspodijeljena su na četiri različite lokacije: Canon Europe Limited, London, UK; Canon Europa N.V., Amstelveen, Nizozemska; nekadašnja lokacija tvrtke Océ u gradovima Venlo u Nizozemskoj i Poing u Njemačkoj.

Naša filozofija
Naše poslovanje utemeljeno je na poslovnoj filozofiji Kyosei koja znači "život i rad u zajednici za postizanje općeg dobra". To znači da preuzimamo odgovornost za utjecaj koji imaju naše aktivnosti, poštujući svoje kupce te zajednice i države u kojima djelujemo, kao i svoje prirodno okruženje. Saznajte više o filozofiji Kyosei.

Izvješće o održivosti tvrtke Canon za EMEA područje 2013.

Ekologija – smanjivanje utjecaja na okoliš
Smanjujući utjecaje na okoliš od faze dizajna sve do isteka roka trajanja proizvoda, kao i kroz svoje operacije, smanjujemo potrebu za prirodnim resursima. Svojim rješenjima klijentima omogućavamo učinkovitiji rad uz smanjivanje utjecaja na okoliš.

Saznajte više o načinu na koji smanjujemo negativan utjecaj svojih proizvoda i poslovnih operacija na okoliš te promičemo održivu potrošnju u našem odjeljku Okoliš.

Društvo – podržavamo društvo kroz slike
Obogaćujemo društva u kojima poslujemo kroz mogućnosti i rješenja za snimanje, suradnju sa zaposlenicima, zajednicama i drugim vlasnicima udjela, istovremeno poštujući etičke principe. Cilj nam je dati pozitivan doprinos društvu, obogaćujući živote ljudi na koje utječe naše poslovanje. Pojedinosti o načinu interakcije s našim dionicima potražite u našem odjeljku Društvo.

Poslovanje – pošteno i odgovorno poslovanje
Razvijamo odgovorno i pošteno poslovanje, podržavamo širi ekonomski rast te djelujemo u skladu s primjenjivim zakonima, propisima i standardima. Slijedimo stroga pravila i postupke za zaštitu kupaca i zaposlenika, istovremeno postižući poslovni rast na održiv način i zadovoljavajući ekonomske ciljeve. Više informacija o našem poslovanju pronađite u odjeljku Poslovanje.

spacer
					image
Održivost
Okoliš
Društvo
Poslovanje
Nagrade
Izvješća o održivosti