Krivotvorina

Krivotvorene proizvode tvrtke Canon teže je uočiti, a vjerojatno su opasniji za upotrebu nego što mislite. Krivotvoreni ili “lažni” proizvodi tvrtke Canon mogu izgledati gotovo identično kao i originalni proizvodi tvrtke Canon, ali oni to nisu. Proizvodi tvrtke Canon koji se najčešće krivotvore uključuju spremnike s tonerom i s tintom, baterije i punjače te dodatnu opremu za fotoaparate.

Izrada, uvoz i prodaja krivotvorenih proizvoda kazneno je djelo. Tvrtka Canon surađuje s policijom, carinom i organizacijama za borbu protiv krivotvorenja te nadležnim institucijama diljem Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA) kako bi spriječila trgovinu krivotvorenih proizvoda.

Sljedeće informacije pomoći će vam shvatiti opasnosti upotrebe krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon, kako ih prepoznati i koje mjere trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod.

Opasnosti upotrebe krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

Sigurnost

Krivotvoreni proizvodi tvrtke Canon nisu proizvedeni i testirani sukladno strogim standardima kvalitete koji se primjenjuju na originalne proizvode tvrtke Canon te mogu nanijeti štetu proizvodu. Primjerice, krivotvorene baterije mogu generirati prekomjernu toplinu, curiti ili eksplodirati prilikom upotrebe te tako uzrokovati ozbiljnu ozljedu ili nepopravljivo oštećenje proizvoda.


Kvaliteta

Krivotvoreni spremnici s tintom i tonerom mogu curiti, blokirati ispisnu glavu pisača ili uzrokovati zamućenje boja i tragove boja. Osim toga, krivotvoreni spremnici vjerojatno će imati znatno manji kapacitet ispisa u odnosu na originalne proizvode. Kapacitet ispisa krivotvorenih spremnika koje je tvrtka Canon testirala kreće se od 28% do 69% u usporedbi s originalnim spremnicima tvrtke Canon.


Ekološke značajke

Originalni proizvodi tvrtke Canon sukladni su međunarodnim i europskim zakonima, uključujući WEEE, RoHS direktivu i uredbu REACH. Krivotvoreni proizvodi vjerojatno neće biti sukladni s tim zakonima  te stoga uzrokuju veću opasnost za okoliš.

Način prepoznavanja krivotvorenih proizvoda tvrtke Canon

Spremnici s tintom tvrtke Canon, laserski toneri, toneri za kopirne uređaje, baterije za fotoaparate i kamkordere

Na pakiranju svih originalnih spremnika s tintom*, tonera za laserske pisače, tonera za fotokopirne uređaje te originalnih baterija za fotoaparate i kamkordere tvrtke Canon1 nalazi se jedinstveni hologram tvrtke Canon.


Hologram ima jedinstvenu značajku promjene boje koja izgleda kao sjajna zlatna kada se gleda sprijeda, ali se prelijeva u sjajnu tamnozelenu kada se nagne u vodoravni položaj. Ako je hologram krivotvoren, promjene boje neće biti ili će biti jedva primjetna.

Hologram - Top and Bottom

Svojstva na koja treba obratiti pažnju kod krivotvorenih proizvoda

  • Krivotvoreni hologrami često se prikazuju bez reda i izgledaju oštećeni, zamućeni, pogrešne boje ili veličine.
  • Logotipovi tvrtke Canon na krivotvorenim pakiranjima mogu biti pogrešne boje, fonta ili veličine.
  • Pakiranje može izgledati kao da je otvarano, upotrebljavano i ponovo zatvarano.
  • Na pakiranju može biti pravopisnih pogrešaka ili mogu nedostajati interpunkcijski znakovi.
  • Budite oprezni kad naiđete na prodavače koji nude neobično niske cijene.
  • Budite pažljivi kad kupujete na internetskim stranicama za aukcije. Nisu svi proizvodi koji se mogu kupiti na tim web-mjestima krivotvorine, ali krivotvoritelji obično upotrebljavaju web-mjesta za aukcije kako bi prodavali krivotvorene proizvode jer im pružaju brzinu, anonimnost i djelovanje na globalnoj razini. Potvrdili smo izvješća o krivotvorenim proizvodima Speedlite te baterijama za digitalne fotoaparate i videokamkordere tvrtke Canon koji se prodaju na tim web-mjestima pa budite oprezni prilikom upotrebe web-mjesta za aukcije.

Mjere koje trebate poduzeti ako smatrate da ste kupili krivotvoreni proizvod

Ako sumnjate u autentičnost proizvoda tvrtke Canon koji ste kupili, nemojte ga upotrebljavati već se obratite ovlaštenom distributeru tvrtke Canon ili nas kontaktirajte na ipr.info@canon-europe.com.

Nažalost, krivotvorene proizvode tvrtke Canon ne možemo zamijeniti, ali trebali bismo moći utvrditi je li proizvod originalan ili nije te vam dati pisanu obavijest o autentičnosti proizvoda.

Želite li prilikom kupnje proizvoda tvrtke Canon biti sigurni da kupujete originale, posjetite našu stranicu Gdje kupiti na kojoj je naveden opsežan popis ovlaštenih prodavača proizvoda tvrtke Canon.

Moglo bi vas zanimati:

Fraudulent store warnings

Upozorenje na lažne prodavaonice

Budite oprezni prilikom kupnje proizvoda tvrtke Canon na mreži. Pazite da upotrebljavate neku od službenih prodavaonica tvrtke Canon. Ovdje možete saznati kako ih prepoznati.

Fraudulent stores -Legal & compliance

Pravna pitanja i sukladnost

Poštujemo odgovarajuće zakone i propise u mnogobrojnim državama u kojima poslujemo. Ovdje saznajte više o našoj sukladnosti i pravnim izjavama, stavovima i smjernicama.

1 Jedinstvenog holograma možda neće biti na plastičnim pakiranjima za tintne pisače ili na višestrukim blister pakiranjima.