Canon EF 17-40mm f/4L USM

EF 17-40mm f/4L USM

EF17 - 40 mm f/4L USM EF je objektiv tvrtke Canon male težine, s funkcijom zumiranja i izrazito širokim kutom snimanja. Naročito je prikladan za korištenje s digitalnim EOS SLR fotoaparatima koji imaju faktor konverzije duljine fokusa veći od 1.

Prednosti

  • Vrhunske optičke performanse u cijelom rasponu zumiranja.
  • Najbrži autofokus u klasi (jednako kao EF16-35 f/2,8L USM)*
  • Izrazito otporan na prašinu i vlagu
  • Minimalna udaljenost fokusa od 28 cm pri svim duljinama fokusa *od siječnja 2003.

Detaljne značajke

Detaljnije pregledajte Canon EF 17-40mm f/4L USM

Objektiv s vrlo širokim kutom snimanja za analogne EOS SLR fotoaparate


EF 17 - 40 mm f/4L USM EF je objektiv tvrtke Canon s funkcijom zumiranja namijenjen profesionalnim naprednim amaterskim korisnicima SLR EOS fotoaparata.

Standardni objektiv sa zumiranjem za digitalne EOS SLR fotoaparate


Iako je objektiv izvrstan i kad se koristi s analognim SLR fotoaparatima, EF 17-40 mm f/4L USM posebno je prikladan za korištenje s digitalnim SLR fotoaparatima sa senzorom za snimanje manjim od 35 mm. Na digitalnim SLR fotoaparatima te duljine fokusa mogu dati dijagonalni kut gledanja otprilike ekvivalentan standardnom 28 - 70 mm objektivu koji se koristi na fotoaparatu s filmom od 35 mm, što ga čini idealnim standardnim objektivom za zumiranje.

Nadmoćne optičke performanse


EF 17 - 40 mm f/4L USM ima 12 komponenata leća raspoređenih u 9 skupina. Super Spectra premaz na komponentama osigurava sjajan omjer boja i minimizira pojavu dvostrukih slika i odbljesaka. Za dobivanje vrhunske kvalitete u cijelom rasponu zumiranja 17 - 40 mm objektiv koristi asferične elemente dvaju različitih vrsta, dok se Super UD (Ultra-low Dispersion) staklo koristi za sprječavanje kromatskih aberacija koje često mogu oslabiti obrise objekta snimanja.

Velik broj vrhunskih značajki


Minimalna je udaljenost fokusiranja samo 28 mm u cijelom rasponu zumiranja.

Automatski fokus funkcionira tiho i brzo, zahvaljujući brzom središnjem procesoru s poboljšanim algoritmom automatskog fokusiranja. Način rada automatskog fokusiranja možete premostiti ručnim fokusom ako to želite.

Kontroliran pomoću elektomagnetske opne, kružni otvor blende na objektivu EF 17 - 40 mm f/4L USM može ostvariti privlačniju nefokusiranu pozadinu na fotografiji.

Prednji dio objektiva ne okreće se tijekom fokusiranja. To znači, na primjer, da polarizirajući filtri funkcioniraju i prilikom zumiranja. Na stražnjem dijelu objektiva nalazi se držač želatinskog filtra.

Izrazito otporan na vlagu i prašinu, EF 17 - 40 mm f/4L USM idealan je za teške uvjete. U konstrukciji objektiva korišteno je isključivo staklo koje ne sadrži olovo.

Nagrade

Tehnički podaci proizvoda

Saznajte više o modelu Canon EF 17-40mm f/4L USM, njegovim značajkama i mogućnostima.

Možemo li vam pomoći da odaberete svoj sljedeći objektiv?

Naš alat za odabir objektiva provest će vas kroz naš asortiman objektiva i pomoći vam da pronađete onaj koji savršeno odgovara vama i vašem EOS fotoaparatu.