KREATIVNO ISPISIVANJE

Izazov izrađivanja papirnatih rukotvorina 1: proljetni ukrasi

U prvom u seriji izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina, otkrijte kako su dizajnerica Hannah Bullivant i njezina obitelj izradili sezonsku čajanku i proljetne ukrase s pomoću pisača PIXMA i usluge Creative Park.
Stručnjakinja za rukotvorine Hannah Bullivant sjedi između dvoje djece za stolom koji je proljetno ukrašen papirnatim rukotvorinama u obliku cvijeća, jaja i zečića, vazama tulipana i toplim pecivima.

Pridružite nam se u prvom u seriji naših sezonskih izazova izrađivanja papirnatih rukotvorina u kojem smo umjetnike i njihove obitelji zamolili da budu kreativni u izrađivanju papirnatih rukotvorina kako bismo proslavili događaje tijekom godine.

U našem prvom izazovu, dizajnerica i entuzijastica za rukotvorine Hannah Bullivant, zajedno sa svojom djecom Frankie i Auden, upotrijebila je predloške iz usluge iz Creative Park tvrtke Canon kao temelj za sezonske ukrase u čast početka proljeća.

Izazov 1: proljetni ukrasi

Papirnati zečevi, uskršnja jaja i košara, izrađeni prema predlošcima iz usluge Creative Park na ružičastom pisaču PIXMA tvrtke Canon.

Papirnate rukotvorine koje se mogu ispisivati cijenom su pristupačna opcija za ukrase za zabavu i način da izbjegnete kupnju jednokratnih ukrasa.

Bilo da se radi o cvijeću u cvatu, janjadi koja skakuće po poljima ili čokoladnim zečevima, svi se vesele početku proljeća. Izrađivanje vlastitih proljetnih ukrasa nije samo cijenom pristupačan način uljepšavanja doma, nego nakon toga možete naknadno iskoristiti predloške ili ih zadržati za buduće događaje.

Dok je radila na temi proljeća, Hannah je trebala odabrati projekt papirnatih rukotvorina koji će se svidjeti svima. „Odlučila sam izraditi proljetnu čajanku za svoju djecu, kombinirajući aktivnosti u kojima ćemo svi uživati“, kaže.

Saznajte kako su Hannah i njezina obitelj svladali izazov i otkrijte njezine najbolje savjete za izradu vlastitih papirnatih proljetnih ukrasa.

Dizajnerica Hannah Bullivant izrezuje predložak iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

Upoznajte kreatora

Tko: Hannah Bullivant

Što: stilistica interijera, dizajnerica i entuzijastica za papirnate rukotvorine

Također sudjeluju: Frankie i Auden
Djetetove ruke izrezuju predložak uskršnjeg jaja iz usluge Creative Park na stolu prekrivenom fotopapirom tvrtke Canon, predlošcima i alatima za izrađivanje rukotvorina.

Hannah je htjela da se njezina djeca, Frankie i Auden, uključe u projekt pa je odabrala niz predložaka s proljetnom temom različitih razina složenosti.

Odabir i ispisivanje predložaka

Pisač PIXMA tvrtke Canon s predloškom zeca iz usluge Creative Park u izlaznom odlagaču.

Asortiman pisača PIXMA tvrtke Canon idealan je za projekte izrađivanja rukotvorina, jer je kompatibilan s raznim vrstama papira i aplikacijama.

Ruke drže pametni telefon s prikazanim predloškom zeca iz usluge Creative Park u aplikaciji Creative Park tvrtke Canon.

Hannah je povezala aplikaciju Creative Park s pametnog telefona i utvrdila da se jednostavno može upotrebljavati prilikom ispisivanja predložaka. „Bilo je lako pristupiti preuzimanjima i osvježavajuće jednostavno uspostaviti vezu s pisačem PIXMA tvrtke Canon; sve je bilo besprijekorno“, kaže.

Asortiman predložaka iz usluge Creative Park sastoji se od onih prikladnih za malene, ali i onih složenijih za odrasle, što znači da svi mogu sudjelovati. „Postoji toliko dostupnih projekata za različite događaje i proslave“, kaže Hannah. „Sviđa mi se što su neki doista jednostavni, a drugi složeniji. Možete provesti dane izrađujući ako to želite, ali postoje jednostavniji predlošci, kao što su vijenci.“

Hannah je željela izraditi 3D cvijeće, veliko cvijeće iz visećih ukrasa, pčele i uskršnji komplet s košarom i jajima. Odabrala je i predložak zeca koji je u skladu sa sezonskom temom.

Papirnato cvijeće može uljepšati vaš dom bez obzira na godišnje doba. Svježe ubran buketić može nekoliko dana uljepšavati vaš dom bojama, ali netom ispisan buketić trajat će mnogo duže. Pronaći ćete jednu jednostavnu i svijetlu rukotvorinu cvijeta gerbera u odjeljku Plants (Biljke) usluge Creative Park uz mnoge ostale cvjetove, kao što su tulipani, ljiljani i suncokreti, tako da možete izraditi vlastiti proljetni papirnati buket cvijeća.

Možete i personalizirati predloške, dodajući točkice boje na jaja, na primjer, ili čak podešavajući uši predloška zeca prije nego što ih zalijepite kako biste izradili niz jedinstvenih zečića. Upotrijebite dizajne kao početnu točku, a zatim mašti prepustite ostalo.

Nakon što odaberete predloške, možete ispisivati izravno s pametnog telefona s pomoću aplikacije Creative Park.

Sastavljanje vlastitih proljetnih ukrasa

Dječak škarama izrezuje predložak cvijeta iz usluge Creative Park.

„Frankie i Auden pomogli su u odabiru predložaka koje ćemo izraditi te prilikom rezanja i lijepljenja, a poslije su, naravno, iznimno uživali u proljetnoj čajanci“, kaže Hannah.

Ruke preklapaju papirnatog zeca izrađenog prema predlošku iz usluge Creative Park tvrtke Canon.

Možda isprva nije jasno kako se predložak slaže, ali detaljne je upute lako slijediti. Hannahin omiljeni predložak bio je mali zec. „Mali je zeko tako sladak“, kaže. „Preklopi odjednom imaju smisla i izradili smo ovog jako slatkog zeca.“

Kad ispišete i izrežete sve svoje predloške, označite crte ravnalom prije savijanja i lijepljenja. Tako će predložak biti bolje oblikovan kad se dovrši.

Kad sve izrežete i preklopite, počnite lijepiti. Za složenije dizajne možete upotrijebiti pištolj s ljepilom, ali mogu poslužiti ljepilo u stiku ili ljepljive točke. Čačkalica umočena u ljepilo može biti korisna za manje dijelove. Provjerite je li se ljepilo osušilo prije nego što sve dijelove dizajna spojite.

„Izrađivanje oduzima mnogo vremena, ali može biti opuštajuće kad se upustite u to“, kaže Hannah. „Uživajte u procesu. Ovo nije brza izrada, nego zahtijeva malo više vremena. Odaberite audioknjigu ili podcast u kojem uživate, usporite i uživajte u izradi.“

Svaki dizajn iz usluge Creative Park ima oznaku sa zvjezdicom koja naznačuje potrebnu razinu vještine pa ako ste novi u izradi papirnatih rukotvorina ili ako imate manje vremena za svoj projekt, možete odabrati drugi predložak.

Izlaganje vaših papirnatih rukotvorina

Stol prekriven papirnatim ukrasima iz usluge Creative Park, sa cvijećem u vazama i nekoliko tanjura hrane, uključujući jaja i topla peciva.

Stvaranjem jedinstvenog uređenja stola s papirnatim sezonskim cvijećem i odgovarajućim posuđem dodaje predivan dašak osobnosti ako priređujete zabavu.

Djevojčica kleči uz gredicu s cvijećem, držeći papirnatu košaru ispunjenu jajima u jednom ruci, a u drugoj papirnato jaje.

Osim što predstavljaju predivne ukrase za stol, ove papirnate rukotvorine iz usluge Creative Park nude i mnoštvo zabave za malene. Hannahina djeca upotrijebila su papirnatu košaru i jaja za uskršnje traganje jaja u njihovu vrtu, što je sjajan način da se potakne aktivnost na otvorenom nakon izrađivanja rukotvorina u zatvorenom.

Hannah je odlučila ukrasiti svoj proljetni stol kombinacijom papirnatih modela, vaza s narcisima i tulipanima, toplim pecivima i čokoladnim jajima, ali svoje ukrase možete izložiti kako želite. Zašto ne biste pričvrstili cvijeće ili leptire na kuhinjski prozor ljepljivim kitom ili izbušite rupe na svojim ukrasima kako biste kroz njih provukli vrpcu te izradili proljetni vijenac. Mogli biste i samostalno osmislitiukrase za dom s temom leptira.

Nakon čajanke, Hannah i njezina djeca odlučili su zadržati neke od predložaka, kao što su mali zečevi, a ostale su reciklirali. „Uvijek pokušavam smanjiti količinu plastičnog otpada za rođendane i događaje, tako da ću ponovo pregledati projekte u usluzi Creative Park“, kaže.

Dječak se smiješi dok drži papirnatu pčelu izrađenu prema predlošku iz usluge Creative Park, pokraj vaze s tulipanima.

Izrađivanje proljetnih papirnatih rukotvorina zabavna je obiteljska aktivnost, ali i odlična prilika da se djeca zainteresiraju za prirodu i životinjski svijet. „Audenu se svidjelo igrati s pčelama, pretvarajući se da lete i oprašuju svježe cvijeće na stolu“, kaže Hannah.

Djevojčica stavlja ljubičasti papirnati cvijet u kutiju za recikliranje.

Mat fotopapir tvrtke Canon može se reciklirati s papirom/kartonom koji inače reciklirate (uvijek provjerite lokalne smjernice za recikliranje).

Hannah kaže da će pratiti kad će se događati sljedeći izazov za papirnate rukotvorine, s temom ljetnog piknika, jer uvijek traži ideje za izrađivanje i kreativne projekte kako bi joj djeca bila zabavljena tijekom školskih praznika.

Ako želite dodatno nadahnuće, pogledajte našu stranicu na Pinterestu i podijelite svoje kreacije proljetnih ukrasa s nama s pomoću oznake #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Slični proizvodi

Slični članci

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Najbolji savjeti za promišljene papirnate darove

  Otkrijte kako možete izraditi smislene darove upotrebljavajući Creative Park tvrtke Canon i pisač PIXMA.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Ljetna zabava uz izrađivanje papirnatih rukotvorina

  Od sladoleda i fotoaparata do zabavnih igara, osmislite piknik s pomoću pisača PIXMA i usluge Creative Park.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Unesite veselje u zatvorene prostore u jesen

  Otkrijte kako je dizajnerica i kreatorica Pippa Hiscock izradila zabavne i osobne rođendanske ukrase od papira.

 • ISPISIVANJE I RUKOTVORINE

  Papirnate umjetničke rukotvorine

  Umjetnik Zack McLaughlin nadahnut je predloškom vodomara iz usluge Creative Park tvrtke Canon.