EOS dodatna oprema

Canon Speedlite 430EX III-RT

Snažna i prijenosna bljeskalica s radio-okidanjem.

Prednosti

 • Snažna, a ipak dovoljno kompaktna da je nosite svuda

 • Jednostavne kontrole i intuitivno sučelje

 • Postignite željeni efekt pomoću daljinske bljeskalice

 • Snimite dopadljive portrete koristeći odbijeno svjetlo

 • Integracija s drugim bljeskalicama Speedlite iz EOS linije

Detaljne značajke

 • Snažna, a ipak dovoljno kompaktna da je nosite svuda

  Brojka vodilja od 43 (m, ISO100) pokazuje da ima dovoljno snage za većinu zadataka.Speedlite 430EX III-RT teži svega 295 g i duga je samo 113,8 mm, tako da ćete je uvijek moći spremiti u torbu.Za napajanje koristi standardne AA baterije, a nakon bljeska punom snagom oporavlja se za svega 3,2 s.

 • Jednostavne kontrole i intuitivno sučelje

  Kontrole na bljeskalici Speedlite 430EX III-RT podsjećaju na one koje nalazimo na mnogim EOS fotoaparatima. Kontrole prečaca osiguravaju pristup ključnim značajkama, a kontrolni kotačić omogućava brza podešavanja. Sklopka za zaključavanje onemogućava nehotičnu izmjenu postavki. LCD zaslon pruža brzi pregled postavki i informacija o snimanju, a i osvijetljen je za rad u uvjetima slabog osvjetljenja.

 • Postignite željeni efekt pomoću daljinske bljeskalice

  Bljeskalice Speedlite 430EX III-RT možete montirati i izvan fotoaparata kako biste simulirali osvjetljenje iz raznih smjerova.Uz okidanje putem radijske frekvencije, jedinice Speedlite 430EX III-RT možete kontrolirati s udaljenosti do 30 m, a pritom ne zahtijevaju izravnu vizualnu vezu s fotoaparatom. To znači kako ih možete postavljati na razna mjesta te dočarati više raspoloženja i efekata.Bljeskalicom Speedlite 430EX III-RT možete daljinski upravljati i optičkim okidanjem te je koristiti u kombinaciji s postojećom bljeskalicom. Možete je okidati s 10 m pomoću dodatnog odašiljača Speedlite ST-E2 ili odašiljača Speedlite koji je ugrađen u određene EOS fotoaparate.Možete koristiti više bljeskalica i organizirati ih u grupe te zasebno upravljati svakom od grupa. Možete stvoriti do pet grupa, s najviše 15 bljeskalica u svakoj od grupa.

 • Snimite dopadljive portrete koristeći odbijeno svjetlo

  Pomična glava bljeskalice omogućava odbijanje svjetla od velikih površina, primjerice zidova ili stropova, za stvaranje mekog osvjetljenja bez sjena koje je savršeno za portrete.Upotrijebite ugrađenu reflektorsku pločicu za snimanje iskre svjetlosti u očima objekata i dodatno naglasite izraz lica.Priloženi adapter za odbijanje svjetlosti čini je još mekšom. U kompletu je i filtar za boje koji omogućava podizanje temperature boja na izlazu bljeskalice, čime omogućava preciznije snimanje boja iz prostora.Speedlite 430EX III-RT ima mogućnost zumiranja izlaza na bljeskalici i usklađivanja s kutom gledanja korištenog objektiva.

 • Integracija s drugim bljeskalicama Speedlite iz EOS linije

  Speedlite 430EX III-RT možete koristiti u kombinaciji s drugim bljeskalicama, npr. Speedlite 600EX-RT, u sklopu sustava s više bljeskalica.Vanjskom bljeskalicom Speedlite 430EX III-RT možete upravljati pomoću okidača bljeskalice, npr. ST-E3-RT ili pak odašiljača Speedlite koji je ugrađen u EOS fotoaparat.

 • Dvostruko bežično okidanje bljeskalice

  Bljeskalicu Speedlite 430EX III-RT možete okidati dok nije pričvršćena na fotoaparat, putem radio-frekvencijskog ili optičkog okidača, što fotografima daje brojne mogućnosti. Kada koristite radiofrekvencijsko okidanje, bljeskalice možete postaviti na udaljenost do 30 m od fotoaparata i ne morate imati vizualnu vezu s njom. To znači da je možete postavljati na mnogo više lokacija, primjerice izvan prostorije, tako da okida kroz prozor. Optičko okidanje EOS fotoaparatima s ugrađenim odašiljačem Speedlite (npr. EOS 760D, EOS 70D i EOS 7D Mark II) omogućava okidanje bljeskalice Speedlite 430EX III-RT s udaljenosti do 10 m, bez potrebe za dodatnom opremom.