XA30

Kompaktni kamkorder XA30 može se pohvaliti širokim dinamičkim rasponom i idealan je za diskretno snimanje preciznog sadržaja profesionalne kvalitete za korporacijske videozapise, vjenčanja i upotrebu na mreži, pored ostalih primjena, naročito u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja s visokim kontrastom.

Canon XA30

Prednosti

  • Široki objektiv od 26,8 mm¹, f/1,8 - 2,8, sa zumiranjem od 20x te inteligentnom optičkom stabilizacijom slike u 5 osi i dinamičkom stabilizacijom slike
  • HD CMOS Pro senzor 1/2,84" poboljšane osjetljivosti za bolje radne značajke pri slabom osvjetljenju i nižu razinu šuma
  • Načini rada Wide DR (600 %) i Highlight Priority² omogućuju očuvanost detalja u previše/premalo osvijetljenim dijelovima kadra radi postizanja prirodnije slike
  • Snimanje u dva formata: Full HD AVCHD (28 Mb/s) ili MP4 (35 Mb/s) na 2 SD kartice
  • Odvojiva drška s profesionalnim XLR ulazima i ugrađenom IC svjetiljkom
  • OLED zaslon osjetljiv na dodir od 8,77 cm (3,5") za odličnu razlučivost, kontrast i reprodukciju boja
  • Elektroničko tražilo s 1,56 milijuna točaka i nagibom od 45° za prilagodljivije snimanje
  • U MP4 načinu rada dostupne su opcije brzog i usporenog snimanja u intervalima (od x2 do x1200)
  • Ugrađeni WiFi s dva pojasa za daljinsko upravljanje, prijenos datoteka i pregled u pregledniku
  • Funkcija GPS dostupna je uz opcionalni dodatak

Detaljne značajke

Detaljnije pregledajte Canon XA30

Širokokutni HD videoobjektiv tvrtke Canon sa zumiranjem od 20x


Snimajte materijal vrhunske kvalitete zahvaljujući nevjerojatnom i svestranom širokokutnom objektivu od 26,8 mm¹ kod modela XA30. Zumiranje od 20x približava vas akciji, dok dinamička optička stabilizacija slike kompenzira podrhtavanje u 5 smjerova radi pružanja izuzetno stabilnih snimaka. Maksimalni otvor blende od f/1,8, blenda s 8 listića i tehnologija EDM omogućavaju predivne efekte zamućenja.

Poboljšani HD CMOS Pro senzor 1/2,84"


Novorazvijeni HD CMOS Pro senzor tvrtke Canon postiže učinkovit broj piksela od približno 2,91 efektivnih megapiksela za pružanje nevjerojatne kvalitete Full HD slika. Uz veću osjetljivost i poboljšan omjer signala i šuma, naročito snimke snimljene pri slabom osvjetljenju izgledat će čišće uz smanjen šum.

Prilagodljive nove postavke slike


Dvije nove postavke slike pomažu u postizanju još impresivnijih rezultata. Način rada Wide DR pruža dinamički raspon od 600 %, a rezultat su svijetle slike visokog kontrasta koje zadržavaju detalje i u svijetlim i u osjenčanim područjima, bez potrebe za post-produkcijom. Način rada Highlight Priority reproducira snimke prirodnijih nijansi, bogatijih boja i detalja, naročito u područjima velike svjetline², što je savršeno za prizore sa svijetlim nebom i refleksivnim površinama.


OLED zaslon osjetljiv na dodir od 8,77 cm (3,5") i nagibno elektroničko tražilo


Unatoč kompaktnoj veličini, model XA30 pruža vrlo kvalitetno praćenje. Za upotrebu jednostavni OLED zaslon osjetljiv na dodir s razlučivosti od 1,23 milijuna točkica pruža brži odziv i superiornu razlučivost, kontrast i reprodukciju boja u odnosu na ekvivalentne LCD zaslone. Elektroničko tražilo od 0,61 cm (0,24") s 1,56 milijuna točkica može se nagnuti do 45° kako bi se zadovoljili razni položaji snimanja.

Svestrano snimanje u dva formata


AVCHD videozapis može se snimati brzinom do 28 Mb/s uz 1080/50P, dok za maksimalnu kvalitetu možete odabrati brzinu snimanja od 35 Mb/s u MP4 načinu snimanja uz 1080/50P. Dva utora za SDXC/SDHC memorijsku karticu omogućavaju istovremeno snimanje³ vrlo kvalitetnih HD snimaka i MP4 datoteka niže razlučivosti radi jednostavnijeg prijenosa datoteka - idealno kada je potreban brz prijenos snimljenog materijala. U MP4 načinima rada dostupne su opcije brzog i usporenog snimanja u intervalima (od x2 do x1200).

Profesionalni zvuk


XA30 pruža opsežne mogućnosti kontrole zvuka. Dva XLR terminala pružaju profesionalnu povezivost, dok su opcije snimanja vrlo kvalitetnog linearnog PCM-a i Dolby Digital snimanja standardne.⁴ Ugrađeni mikrofon i priključnica od 3,5 mm pružaju dodatni izbor i prilagodljivost.

Infracrveno snimanje


XA30 lako se može koristiti noću ili pri slabom osvjetljenju okruženja zahvaljujući poboljšanoj osjetljivosti senzora i izvoru svijetlog infracrvenog svjetla ugrađenima u dršku - što ga čini idealnim za videografe koji snimaju divlje životinje.

Ugrađeni Wi-Fi, proširiv za GPS


Bežično prenosite snimljeni materijal koristeći telefon ili tablet sa sustavom iOS, ili koristeći FTP brzinom do 150 Mb/s⁵. Upravljajte daljinski funkcijama kamkordera uređajem koji podržava Wi-Fi - nema potrebe za zasebnim aplikacijama. Podaci o lokaciji mogu se snimiti koristeći opcionalni dodatak za GPS.

Kompaktno, lagano kućište


Uz odvojivu dršku ovaj diskretni i izuzetno prenosivi kamkorder idealan je za snimanje u osjetljivim ili skučenim okruženjima. Njegovo lagano kućište smanjuje umor tijekom dužih perioda snimanja iz ruke.
¹ Ekvivalentno 35 mm
² Postavke svjetline zaslona možda će se morati povećati
³ Istovremeno snimanje nije dostupno u načinima snimanja 1080/50P
⁴ Linear PCM zvuk dostupan je samo u AVCHD načinu snimanja brzinom od 28 Mb/s
⁵ Za FTP prijenos datoteka potrebna je bežična internetska pristupna točka

Tehnički podaci proizvoda

Saznajte više o modelu Canon XA30, njegovim značajkama i mogućnostima.

Full HD

Full HD

HD Video Lens

HD Video objektiv

Wide Angle Lens

Širokokutni objektiv

20x Optical Zoom

Optičko zumiranje od 20x

Steady shots in every situation

Stabilne snimke u svakoj situaciji

Steady shooting on the move

Stabilno snimanje dok ste u pokretu

Superb low-light shooting

Vrhunsko snimanje pri slabom osvjetljenju

DIGIC DV4

Snaga DIGIC procesora

Wide DR Gamma

Snimite detaljno i preosvijetljene dijelove i dijelove u sjeni

Highlight Priority

Dajte prioritet detaljima u preosvjetljenim dijelovima

Interval rec

Kreativno snimanje s brzim prolaskom vremena

WiFi Cert

Wi-Fi daljinsko upravljanje i lako dijeljenje

8 Blade Circular Aperture

Kružni otvor blende s 8 listića

AVCHD

Snimanje u AVCHD formatu brzinom od 28 Mb/s

MP435MBPS

Snimanje u MP4 formatu brzinom od 35 Mb/s

Professional Audio

Profesionalni zvuk

OLED

Organic LED zaslon osjetljiv na dodir od 8,8 cm

Dual SDXC card slots

Dva utora za SDXC karticu

Instant Auto Focus

Trenutno automatsko izoštravanje

CPN.jpeg

Profesionalna mreža tvrtke Canon

Nadahnuće, edukacija, informacije o proizvodima i sveobuhvatne novosti za profesionalne fotografe i videografe tvrtke Canon, kao i napredne entuzijaste diljem svijeta.