KVALITETA SLIKE

Kvaliteta slike koja nadilazi očekivanja

Izrađen za autore hibridnog sadržaja, EOS R7 pruža vrhunsku kvalitetu slike bez na to obzira što snimate – fotografije, videozapise ili pak oboje.
Canon EOS R7 – prednost – kvaliteta slike

Bilo da ste fotograf koji također voli snimati neke videozapise ili videograf koji voli snimati fotografije, EOS R7 pruža rezultate koji će vas oduševiti. Ovaj istinski hibridni fotoaparat omogućava prebacivanje između fotografiranja i snimanja videozapisa jednostavnim pritiskom prekidača, ali pruža jednako složene detalje, prirodne boje i uglađene nijanse bez obzira na to kako radite.

Jednostavno rečeno, EOS R7 daje vam slobodu da ispričate priče kako god želite.

Megapikselni senzor od 32,5 piskela formata APS-C – dizajnirala i proizvela tvrtka Canon – daje savršenu ravnotežu detalja, brzine i radnih značajki pri slabom osvjetljenju. Slike visoke rezolucije izgledaju nevjerojatno zapanjujuće bilo da su ispisane na velikom platnu ili kada se prikazuju na zaslonima visoke rezolucije. Mogu se i obrezivati tijekom uređivanja bez značajnog gubitka kvalitete slike.

Slabo osvjetljenje? Nema problema

Kada se smrači, EOS R7 nastavlja s izradom vrhunskih slika. Maksimalna osjetljivost ISO 32 000 (može se proširiti do ISO 51 200) osigurava upotrebu velike brzine zatvarača za zamrzavanje pokreta čak i pri slabom osvjetljenju – savršeno za večernje sportske događaje ili fotografiranje ponašanja životinja na kraju dana.

Sustav Dual Pixel CMOS AF II fotoaparata kontinuirano prati objekte, njegova osjetljivost omogućuje pouzdano i precizno izoštravanje u tamnim uvjetima do -5 EV (ili -3,5 EV u načinu rada za videozapise)1. Surađivačka stabilizacija slike nudi do sedam koraka 2 zaštite od podrhtavanja fotoaparata pri upotrebi RF-S 18-150 mm F3.5-6.3 IS STM.

Canon EOS R7 – slabo osvjetljenje ISO 32000

Izbor formata datoteka

JPEG datoteke odličan su izbor ako trebate malu datoteku i maksimalnu kompatibilnost, ali EOS R7 nudi drugi izbor: datoteke HEIF (koje označavaju „vrlo učinkovitu slikovnu datoteku”) pružaju bolju kvalitetu slike za otprilike istu veličinu u usporedbi s JPEG datotekama. Također nude 10-bitne boje koje poboljšavaju dinamički raspon i gradaciju boja.

Kada je kvaliteta od ključne važnosti, prebacite se na RAW format. EOS R7 nudi brojne opcije, uključujući 14-bitne datoteke formata CR3 RAW, C-RAW datoteke koje zauzimaju manje prostora uz minimalan gubitak kvalitete i uzastopno snimanje RAW fotografija. Dostupan je i Dual Pixel RAW koji omogućuje fino podešavanje slika nakon snimanja s pomoću našeg softvera Digital Photo Professional.

Rad u RAW formatu

Dostupan za besplatno preuzimanje, naš softver Digital Photo Professional (DPP) potpuno je rješenje za obradu RAW formata. Pregledajte i odaberite slike, primijenite prilagodbe i uređivanja, a zatim obradite slike u datoteke JPEG, HEIF ili TIFF.

DPP vam omogućuje i rad s Dual Pixel RAW datotekama, što omogućuje značajke kao što su zamućenje, oštrina i efekt zaostalih slika koji se prilogađavaju na mikro razini nakon snimanja fotografije. Vrhunska kontrola za savršene rezultate.

Canon EOS R7 – rad s RAW formatom u DPP-u

Kako biste izdvojili svaki tračak kvalitete slike s fotoaparata EOS R7, pokušajte obraditi RAW slike u image.canon oblaku 5,6 Procesor slike neuronske mreže upotrebljava se za poboljšanje kvalitete slike na nove razine.

• Fini detalji su bolje riješeni zahvaljujući suzbijanju takozvanih „jaggies” (jagiji)
• Moire efekt i lažna boja smanjeni su
• Smanjenje šuma poboljšava kvalitetu slike pri visokim ISO postavkama
• Ispravljaju i svako optičko izobličenje, slabljenja svjetlosti ili difrakcija

Pretvorene slike spremaju se u oblak kao JPEG ili HEIF datoteke koje se zatim mogu preuzeti na računalo ili pametni uređaj.

Filmovi za velike i male ekrane

EOS R7 može snimati 4K videozapise na nekoliko načina te uz raznovrsne brzine izmjene sličica i metode kompresije. EOS R7 je lako postaviti za rad na željeni način zahvaljujući namjenskom izborniku koji je jednostavan za upotrebu.


Razlučivost

Brzina izmjena sličica (PAL)

Kompresija


NTSC

PAL


4K UHD (Fino)
(Od prekomjernih uzoraka 7K)

29,97
23,98

25,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

4K UHD


59,94

 

50,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

29,97

25,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

23,98

-

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

4K UHD (obrezivanje)7

59,94

50,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

Full HD

119,88

100,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

59,94

50,00

29,97

25,00

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

23,98

-

IPB (Standardno)

IPB (Svjetlo)

Prilikom snimanja UHD 4K razlučivosti uz punu širinu senzora APS-C fotoaparata, brzina izmjene sličica dostupna je do 60 p. To omogućuje reprodukciju predmeta u pokretu uz svilenkasto glatku jasnoću i stvaranje uglađenih efekata usporenog prikaza prilikom uređivanja.

Za vrhunsku kvalitetu slike isprobajte način rada 4K Fine kod modela EOS R7 koji uzima prekomjerne uzorke 7K podataka sa senzora fotoaparata kako bi se snimila vrlo detaljna snimka 4K/30 p. Izgleda nevjerojatno prilikom reprodukcije na 4K zaslonima, a prilikom uređivanja može se izrezati kada se upotrebljava Full HD. Dostupan je i namjenski 4K UHD način obrezivanja za dodatni telefoto doseg i Full HD snimanje pri brzinama izmjena sličica do 120 p.

Canon EOS R7 – načini snimanja videozapisa

Bez obzira na vaš radni tijek videozapisa, EOS R7 savršeno se uklapa

Bilo da snimate brze, spontane isječke za društvene mreže ili precizno planirane snimke na snimanju kratkog filma, EOS R7 pruža vrhunske rezultate.

Za ozbiljne neovisne snimatelje, EOS R7 ima Canon Log 3: namjerno „ravan” profil boja koji ne samo da zadržava detalje u najsvjetlijim i najtamnijim dijelovima scene, nego i olakšava uređivanje snimki gradacije boja – neophodno za ozbiljnu produkciju videozapisa. Podržani su prostori boja BT709, BT2020 i Cinema Gamut.

EOS R7 podržava i duljine isječaka koji su duži od 30 minuta – idealno za intervjue ili događaje kada se akcija odvija tijekom dužih vremenskih razdoblja 3.

Vrhunska stabilizacija slike fotoaparata izuzetno je učinkovita prilikom snimanja videozapisa – savršena za dokumentarne projekte i filmske projekte „run and gun”. Značajka Auto Level fotoaparata – koju pokreće stabilizator slike u kućištu – osigurava da obzori ostanu ravni, a snimke izgledaju profesionalno.

EOS R7 također sadržava priključke za mikrofon i slušalice za snimanje i nadzor zvuka, kao i HDMI vezu za vanjske videorekordere i monitore.

A za one koji ozbiljno žele stvarati sadržaj na društvenim mrežama podržano je okomito snimanje videozapisa – idealno za reelse i priče. EOS R7 podržava i izravno prijenos uživo na YouTube4 te se besprijekorno povezuje s pametnim telefonom stoga je lako staviti sadržaj tamo gdje treba biti.

 1. Tijekom snimanja fotografija, s objektivom f/1.2, središnjom točkom automatskog izoštravanja, automatskim izoštravanjem jedne snimke, pri 23 °C / 73 °F, ISO100. Izuzev objektiva RF s premazom za zaglađivanje zamućenja
 2. Sedam koraka, na temelju CIPA standarda, s RF-S 18 – 150 mm, F3.5‑6.3 IS STM pri žarišnoj duljini od 150 mm
 3. Dostupno maksimalno vrijeme snimanja videozapisa: normalno: 6 h.
  Videozapisi s brzom izmjenom sličica (Full HD 120/100 fps): 90 min.
  Ako unutarnja temperatura fotoaparata postane previsoka, smanjit će se maksimalno vrijeme snimanja.
  4K 30p HQ: približno 60 min ako počinje od +23°C.
  4K 60p obrezivanje: približno 60 min ako počinje od +23°C.
 4. Usluga prijenosa uživo na kameri podržava samo prijenos uživo u aplikaciji YouTube. Prije upotrebe usluge prijenosa uživo, potrebna je registracija image.canon. Najnovije zahtjeve potražite u aplikaciji Youtube. Moguće je da će se prijenos uživo u aplikaciji You Tube izmijeniti, obustaviti ili prekinuti bez ikakve prethodne obavijesti. Tvrtka Canon ne preuzima odgovornost za usluge koje pružaju treće strane, uključujući njihovu distribuciju uživo u aplikaciji You Tube.
 5. Usluga će se pokrenuti krajem srpnja 2022. i bit će potrebno ažurirati programske datoteke
 6. Ne mogu se razviti RAW fotografije snimljene u načinu rada za uzastopno snimanje RAW fotografija.
  Plaćena je usluga obrade RAW slika u oblaku.
  Potrebna je kupnja plana pretplate Canon Imaging App Service Plans.
  Više pojedinosti potražite na web-mjestu: https://sas.image.canon/
 7. Način snimanja 4K 60p obrezan je na 55 % vodoravnog područja.

Slični članci

 • PREDNOST

  Automatsko izoštravanje nove generacije

  EOS R7 opremljen je umjetnom inteligencijom s dubinskim učenjem i iTR tehnologijom automatskog izoštravanja koju posjeduju fotoaparati EOS R3, EOS R5 i EOS R6.

 • PREDNOST

  Brzina i izvedba

  Savršeni fotografski trenutak može trajati samo djelić sekunde, zbog toga smo dizajnirali EOS R7 tako da bude izuzetno brz.

 • PREDNOST

  Vaš prijelaz na modele bez zrcala

  Razmišljate o nadogradnji vašeg DSLR fotoaparata tvrtke Canon? Opremljen novim tehnologijama, EOS R7 prilagođen za DSLR pruža vam intuitivne kontrole uz ugodno upoznavanje.

 • PREDNOST

  Viša razina stabilizacije slike

  Zamislite da možete snimati fotografije s dugom ekspozicijom iz ruke, uz namjerno zamućivanje objekata u pokretu bez posezanja za stativom.

 • PREDNOST

  Povežite se sa svojom publikom

  EOS R7 je povezani fotoaparat koji može raditi ruku pod ruku s pametnim telefonom, tabletom ili računalom putem aplikacije Canon Camera Connect.

 • BILTEN

  Uhvatite inspiraciju, registrirajte se odmah

  Ne propustite najnovije ponude od tvrtke Canon, savjete i vodiče, novosti i pozivnice za lokalne događaje.