ČLANAK

Canon EOS-1D X Mark III: povežite se

Canon EOS-1D X Mark III

Povežite se brzo i jednostavno, bez obzira upotrebljavate li mrežu uz teren sportskog stadiona ili upotpunjavate priču pametnim telefonom s druge strane svijeta. S modelom EOS-1D X Mark III tvrtke Canon dopremiti slike na odredište lakše ne no ikada – i to prije konkurencije.

Bežična mreža

Canon EOS-1D X Mark III odlikuje se ugrađenom vezom Wi-Fi koja je idealna za komuniciranje s pametnim uređajima i računalima, u studiju ili na lokaciji.

S pametnim telefonima s aplikacijama Camera Connect i Digital Photo Professional Express App* moguće je pregledavati, uređivati, retuširati i prenositi fotografije u hodu. Također se mogu primjenjivati kao profinjeni daljinski upravljači za fotoaparat te omogućuju slaganje kompozicije, promjenu postavki fotoaparata te snimanje fotografija i videozapisa putem zaslona uređaja. Ove zadatke također je moguće izvoditi na računalima PC i Mac s EOS Utility.

A kada trebate jaču bežičnu vezu, opcionalni bežični adapter WFT-E9 osigurava dodatan domet i pouzdanost u "digitalno zagušenim" prostorima poput nogometnih stadiona. Podržava standard MIMO 802.11ac, koji za komunikaciju na udaljenosti do 150 metara upotrebljava pojaseve od 5 GHz i 2,4 GHz, a također dopušta i povezivanje sa sigurnim poslužiteljima SFTP.

* Potreban je pametni uređaj koji ima Bluetooth verzije 4.0 (ili noviji). Osim toga, pametni uređaj mora upotrebljavati operativni sustav iOS 11.4 (ili noviji) ili Android 5.0 (ili noviji)

Prikaz statusa prijenosa na FTP

Ovaj prikaz, koji zahtijevaju fotoreporteri i sportski fotografi prilikom slanja snimaka putem FTP-a, pokazuje koliko će trajati slanje snimaka. To fotografima omogućuje donošenje informirane odluke o tome hoće li ostati tamo gdje se nalaze i dovršiti prijenos ili će potražiti bržu vezu negdje drugdje.

Ethernetske veze

Na glavnim sportskim događajima diljem svijeta fotografima uz teren dostupne su žične ethernetske mreže kako bi tijekom snimanja mogli slati slike novinskim agencijama. Zato je Canon EOS-1D X Mark III opremljen munjevito brzom gigabitnom ethernetskom utičnicom kojom se podaci prenose dvostruko brže nego s modela 1D X mark II.

Postavke za povezivanje sada su zajedno grupirane u vlastitu karticu izbornika. Sada je moguće spremiti do 20 unaprijed postavljenih postavki za veze za trenutno pozivanje, s mrežnim pristupom i detaljima o poslužitelju ftp spremljenima zasebno radi skraćenja vremena potrebnog za postavljanje na novoj lokaciji. Agencije svojim fotografima čak mogu elektronički distribuirati postavke za povezivanje, koje se u fotoaparat učitavaju s memorijske kartice.

Ethernetske veze sada podržavaju protokole za sigurne SFTP, čime se sprječava presretanje slika.

Canon EOS-1D X Mark III


< Natrag na pregled modela Canon EOS-1D X Mark III

Slični članci