Metodologija izračunavanja ukupnog troška vlasništva

Saznajte kako izračunavamo ukupni trošak posjedovanja pisača tvrtke Canon.

Kalkulator ukupnog troška vlasništva

Ukupan trošak vlasništva (TCO) temelji se na početnom trošku kupnje hardvera plus troškovi tinte ili tonera tijekom određenog razdoblja (vidi dolje uvjete). Napominjemo da dodatni varijabilni troškovi mogu utjecati na ukupne troškove vlasništva, uključujući, ali ne i ograničene na druge potrošni, tintni i toner paketi, pakete s visokom tintom i tonerima, servisiranje, potrošnju energije i zamjenske dijelove.

Ukupan trošak vlasništva (TCO) temelji se na sljedećem izračunu: [Prosječna boja CPP x volumen ispisa u boji - minus u paketu stranice tinte / tonera] plus [Prosječni CPP x volumen ispisa - minus u paketu stranice tinte / tonera] plus [trošak hardvera] plus [trošak održavanja uloška samo za MAXIFY GX modele].

Usporedni modeli u ukupnim troškovima vlasništva (TCO) uštede uključuju top 10 najprodavanijih laserskih pisača u boji i top 10 najprodavanijih tintnim pisačima prema IDC EMEA Hardcopy Trackeru (Data Q1 2020 – Q3 2020). Prosječna prodajna cijena (ASP) pisača u EUR (€) dobivena je od IDC EMEA Hardcopy Trackera (Data Q1 2020 – Q3 2020) i cijene potrošnog potrošnog sredstva sa službenih stranica proizvođača 2. veljače 2021.

Kanon MAXIFY GX7000 serija i Canon MAXIFY hardver i potrošni potrošni uređaji serije GX6000 uključeni su i isključivo u svrhu ovog TCO kalkulatora pomoću preporučene maloprodajne cijene ("RRP") koja uključuje PDV.

VAT je uključen, ali imajte natječje da naknade za isporuku nisu uključene u izračune cijena. Cijene su podložne promjenama zbog tržišnih uvjeta.

Printinga temelje se na korištenju zadanih postavki koje se koriste i na Canon pisačima i na pisačima konkurenata. To je u skladu s ispitnim uvjetima koji se koriste u ISO/IEC testu prinosa za relevantnu kategoriju.

Plata po stranici izračunata je iz potrošne prodajne cijene kako je navedeno na web stranicama proizvođača podijeljenim s objavljenim prinosom proizvođača službeno objavljenim u javno dostupnim informacijama. Trošak po stranici temelji se na simulaciji ispisa testnih uzoraka u ISO/IEC24712 za tintne pisače i ISO/IEC 19798 za laserski pisač u boji.

Sve specifikacije i podaci o performansama proizvođača prikupljeni su iz javno dostupnih informacija, uključujući, ali ne i ograničene na vlastite brošure i web stranice proizvođača. Prinosi tonera i tinte kanona i konkurenata uzimaju se od proizvođača objavljenih specifikacija.

U svrhu poštene usporedbe i točnog izvješćivanja o podacima, podaci o prinosu potrošnog potrošnog uređaja uzeti su iz najvišeg standardnog potrošnog potrošnog udjela ili prinosa tinte dostupnog u trenutku objave koji je određen prema STANDARDIMA ISO-a. Usporedba isključuje kombinirane pakete, XL i višestruka pakiranja. Ti su podaci javno dostupni.