Iskoristivost tinte

Bilo da kupujete zamjenski spremnik s tintom ili potpuno novi pisač, važna stavka koju trebate uzeti u obzir broj je stranica koje se mogu ispisati uz jedan spremnik s tintom – ono što se podrazumijeva pod iskoristivošću tinte.

Testiranje iskoristivosti tinte

Kako bismo vam pomogli da lakše usporedite potrošnju tinte raznih modela pisača tvrtke Canon, kao i pisača drugih proizvođača, koristimo međunarodno standardizirane metode testiranja. Ti ISO standardi osiguravaju jednak način testiranja raznih pisača. Testiranje se izvršava kontinuiranim ispisom s tri zasebna pisača dok se na svakom od njih ne potroše tri kompleta osnovnih tinti. Navedena iskoristivost u stranicama temelji se na prosječnim rezultatima testiranja.

Ispis A4 dokumenata

Potrošnja tinte za ispis A4 dokumenata mjeri se sukladno međunarodnom standardu ISO/IEC 24711. To se odnosi na kontinuirani ispis standardnog dokumenta u boji s pet stranica na običnom uredskom papiru. To predstavlja uobičajeni ispis poslovnog korisnika.

Ispis fotografija veličine 10 x 15 cm

Potrošnja tinte za ispis fotografija veličine 10 x 15 cm bez obruba mjeri se sukladno standardu ISO/IEC 29102. Time se utvrđuje iskoristivost tinte kontinuiranim ispisom kompleta od šest fotografskih kompozicija sukladno ISO standardu (svaka obuhvaća probni grafikon) na fotopapiru za tintne pisače.

Ispis A3+ fotografija

Iskoristivost tinte za ispis A3+ fotografija određuje se kontinuiranim ispisom fotografije odabrane od strane tvrtke Canon veličine 279,4 x 355,6 mm (11 x 14 inča) na A3+ fotopapir. Slika se ispisuje iz programa Adobe Photoshop koristeći Microsoft Windows upravljački program za pisač uz zadane postavke.

XL tinte

Omjer iskoristivosti XL spremnika i standardnih spremnika

Svaki XL i XXL spremnik s tintom označen je logotipom na pakiranju koji naznačuje koliko više ispisa pruža u usporedbi sa standardnim spremnikom s tintom tvrtke Canon. Pomaže u izračunavanju uštede kada se koriste tinte velike iskoristivosti.

Kombinirana iskoristivost

Prosječna potrošnja CMY tinti

Kombinirana iskoristivost tinte prosječna je iskoristivost spremnika s cijan, magenta i žutom tintom. Olakšava usporedbu tinti između pisača koji koriste spremnike s 3 boje i pisača sa zasebnim spremnicima s CMY tintom.

Gdje da pronađem informacije o iskoristivosti tinte?

Isti spremnik s tintom može davati različit broj stranica ovisno o pisaču u kojem se koristi. Informacije o iskoristivosti tinte za svaki pisač tvrtke Canon pronaći ćete na kartici Specifikacije na odgovarajućoj web-stranici.

Dodatna potrošnja tinte

Svi tintni pisači koriste malu količinu tinte za čišćenje ispisne glave tijekom uobičajene upotrebe. Za svaki pisač tvrtke Canon procjena dodatne potrošnje tinte prikazana je na njegovoj web-stranici, uz informacije o iskoristivosti tinte.

Brojke koje se odnose na broj ispisanih stranica izmjerene su sukladno određenim uvjetima i temelje se na kontinuiranom ispisu; iskoristivost tinte može se razlikovati ovisno o sadržaju dokumenta, vrsti papira, postavci ispisa, softveru, okruženju za ispis kao što su temperatura i vlažnost okruženja, kao i učestalosti ispisa.

Sve specifikacije proizvoda podložne su promjeni bez obavijesti. Stariji modeli pisača možda su testirani sukladno drukčijim standardima pa pojedinosti potražite u specifikacijama pojedinačnog proizvoda.