Kako ispisivati s mobilnih uređaja sa sustavom Android


1. korak: Uključite uslugu ispisa Mopria

U izborniku s postavkama odaberite pisače i provjerite je li usluga ispisa Mopria™ uključena.2. korak: Odaberite pisač.

U aplikaciji dodirnite izbornik i odaberite “Print” (Ispis).


NAPOMENA: Neke aplikacije možda ne podržavaju značajku ispisa. Ako se ne prikazuje opcija Print (Ispis), nećete moći ispisivati iz te aplikacije pomoću usluge ispisa Mopria.

3. korak: Prikazat će se izbornik s postavkama ispisa. Odaberite opciju “All printers” (Svi pisači).

Uređaj će pretražiti sve dostupne pisače. Po dovršetku će se prikazati popis pisača s kojega ćete moći odabrati željeni pisač.

  

4. korak: Izbornik s postavkama ispisa prikazat će pisač koji ste odabrali.

•    Ako ne želite promijeniti opcije ispisa, dodirnite Print (Ispis) za slanje zadatka ispisa.
•    Ako želite promijeniti opcije ispisa, prijeđite na sljedeći odjeljak.

Usluga ispisa Mopria omogućava ispis web-stranica, dokumenata, poruka e-pošte, fotografija i sadržaja iz aplikacija koje podržavaju ispis iz sustava Android. Postavke ispisa mogu se razlikovati ovisno o odabranoj aplikaciji ili pisaču. Mogu se prikazati sljedeće opcije ispisa:

Number of printed copies (Broj kopija za ispis) >
Changing the paper size (Promjena formata papira) >
Changing the orientation (Promjena usmjerenja) >
Defining the page range (Definiranje raspona stranica) >
Printing in colour or black & white (Ispis u boji / crno-bijeli ispis) >

U izborniku s postavkama ispisa dodirnite Number of copies (Broj kopija) i pomoću tipkovnice unesite broj kopija koje želite ispisati.

U izborniku s postavkama ispisa dodirnite Paper size (Format papira) i iz izbornika odaberite format papira:  ovisno o aplikaciji ili pisaču, moći ćete odabrati format Letter, A4, 4x6 ili 5x7.


U izborniku s postavkama ispisa dodirnite Orientation (Usmjerenje) i odaberite željenu opciju.  Ovisno o aplikaciji ili pisaču, moći ćete odabrati automatsko, portretno ili pejzažno usmjerenje.Želite li ispisati više stranica, u izborniku s postavkama ispisa dodirnite Pages (Stranice) i zatim odaberite raspon stranica koje želite ispisati.  NAPOMENA: Stranice će se prikazati samo s određenim aplikacijama i vrstama datoteka (npr. PDF).


U izborniku s postavkama ispisa dodirnite Color (Boje) i odaberite željenu opciju.  Ovisno o aplikaciji ili pisaču, moći ćete odabrati automatski, crno-bijeli ispis ili ispis u boji.