Automatsko izoštravanje – EOS-1D X Mark II

Zadržavanje, praćenje i snimanje

Opasno oštre fotografije.

eos-1d-x

RGB + IC senzor za mjerenje s 360.000 piksela

Fotoaparat sadrži RGB + IC senzor za mjerenje s 360.000 piksela (736 x 496, blizu WVGA razlučivosti). Evaluativno mjerenje i mjerenje za bljeskalicu temelje se na informacijama koje otkriva senzor. Senzor sadrži IC piksele koji otkrivaju infracrvenu (IR) svjetlost. Oni pomažu sustavu za otkrivanje scena na fotoaparatu da analizira scene i poboljša preciznost automatskog izoštravanja. IC pikseli se zajedno s RGB pikselima također upotrebljavaju za otkrivanje svjetline, boje i lica u sceni. Osim što uzima u obzir informacije o udaljenosti, algoritam također prepoznaje objekt na temelju tehnologije prepoznavanja lica i informacija o bojama.

Senzor za mjerenje podržava namjenski procesor DIGIC 6 koji obrađuje sve informacije o bojama i detekciji lica u svrhu prepoznavanja objekata za snimanje s izvanrednom točnošću.

eos-1d-x
eos-1d-x

Sustav EOS iTR

Mogućnosti prepoznavanja lica i praćenja boja RGB+IR senzora s 360.000 piksela prosljeđuju se sustavu za pametno praćenje i prepoznavanje za EOS. Na fotoaparatu EOS-1D X MARK II, automatsko izoštravanje iTR kod fotoaparata EOS uključuje poboljšane algoritme koje možete pronaći na fotoaparatu EOS 7D Mark II i koji značajno poboljšavaju mogućnosti praćenja objekta.

Uz način prednosti lica dodan je i način praćenja subjekta za trenutke kada lice nije uvijek vidljivo i kada glavni objekt nije osoba.

eos-1d-x

AI Servo AF III+

AI Servo AF III+ tvrtke Canon sadrži algoritam za automatsko izoštravanje koji, zajedno sa sustavom EOS Intelligent Tracking and Recognition (EOS iTR), poboljšava osjetljivost praćenja u scenama kada kretanje subjekta može biti iznenadno i omogućuje precizno i točno izoštravanje čak i u situacijama kada to predstavlja izazov.

EOS-1D X Mark II sadrži postavke za šest različitih analiza slučajeva za automatsko izoštravanje koje će vam pomoći odabrati najprikladnije postavke za subjekt. Ove analize slučajeva nude različite postavke za tri različita načina automatskog izoštravanja osjetljivosti praćenja, praćenja ubrzavanja/usporavanja i promjenu točke automatskog izoštravanja. Ovi parametri mogu se dodatno prilagoditi na temelju osobnih preferenci.

Prošireno područje automatskog izoštravanja u 61 točki

eos-1d-x

Povećanje područja pokrivenog točkama automatskog izoštravanja vrlo je tražena značajka među fotografima, bez obzira jesu li profesionalci ili amateri. Točke automatskog izoštravanja na uređaju EOS-1D X Mark II postavljene su na širem području – okomito proširenje središnjeg područja od 8 posto i okomito proširenje perifernog područja od 24 posto – čime imate više slobode prilikom odabira položaja objekta i sastavljanja kompozicije.

41 križna točka i 5 dvostrukih križnih AF1 točaka dodatno poboljšavaju mogućnosti izoštravanja modela EOS-1D X Mark II. Križne AF točke nude preciznije automatsko izoštravanje na širem području kadra i time omogućuju ispravno izoštravanje, ključno za objekte koji se brzo kreću. Možete pojedinačno odabrati svaku od 61 AF i 41 križnih AF točaka.

1 Broj dostupnih točaka izoštravanja, križnih točaka izoštravanja i dvostrukih križnih točaka izoštravanja razlikuje se ovisno o objektivu

eos-1d-x

Odabir točke automatskog izoštravanja

Zajedno upotrebljavajte 61 točku automatskog izoštravanja ili ih grupirajte u pomične zone koje pokrivaju objekte izvan središta. Možete i odabrati samo jednu točku automatskog izoštravanja kako biste precizno izoštrili određeni dio prizora.

Opcija Large Zone, popularna na fotoaparatu EOS 7D Mark II, postoji i na modelu EOS-1D X Mark II i omogućuje praćenje objekata u kretanju i učinkovita je za stvaranje preciznih kompozicija kada se objekt kreće.

61 AF točka s 21 križnom AF točkom uz f/8

eos-1d-x

Sportski fotografi i fotografi životinjskog svijeta često trebaju upotrebljavati super telefoto objektive s ekstenderima za približavanje objektima. Ovo ograničava iskoristivost automatskog izoštravanja zbog postavki otvora blende od f/8. Kompatibilnost f/8 automatskog izoštravanja u jednoj točci na fotoaparatu 1D X značajno je poboljšana na maksimum od 61 točke2 na modelu EOS-1D X Mark II, s 21 križnom točkom. Zone AF (koji olakšava praćenje objekata) i automatsko izoštravanje iTR kod fotoaparata EOS nude odličnu podršku za praćenje objekata čak i prilikom fotografiranja pomoću super telefoto objektiva i ekstendera.

2 Broj dostupnih točaka izoštravanja i križnih točaka izoštravanja razlikuje se ovisno o objektivu

eos-1d-x

Automatsko izoštravanje na EV-3

Sustav automatskog izoštravanja olakšava držanje objekata u fokusu, čak i u zahtjevnim uvjetima osvjetljenja. Ograničenje automatskog izoštravanja u uvjetima niskog intenziteta poboljšano je na EV-33, čime fotografiranje scena u situacijama u kojima je automatsko izoštravanje prije bilo nemoguće ili presporo i netočno postaje jednostavno, čak i na mračnim lokacijama.

3EV-3 u jednoj središnjoj točci automatskog izoštravanja na f/2,8, 23 °C i ISO 100

Prikaz AF točaka s crvenim osvjetljenjem

Značajka koja se po prvi put pojavila na modelu EOS-1D Mark IV, kadar automatskog izoštravanja označen crvenom bojom, ponovno je predstavljena korisnicima modela EOS-1D X na temelju vaših povratnih informacija. Zajedno s osvijetljenim zaslonom kadra, modeli serije EOS-1 sadrže sustav EOS Intelligent Scene Analysis System i crvenom bojom označeni optički sustav prikaza. Zato što je jednostavno prepoznati točku automatskog fokusiranja u tamnim mjestima i brzo odabrati točku automatskog fokusiranja, kadriranje u uvjetima slabog osvijetljenja značajno je jednostavnije.

eos-1d-x

Prepoznavanje treperenja

Korištenje veće brzine zatvarača u uvjetima treperave rasvjete kao što su fluorescentna svjetla može rezultirati neravnomjernim ekspozicijama i bojama zbog frekvencije svjetla koje treperi. EOS-1D X Mark II – kao i EOS 7D Mark II, EOS 5DS R i EOS 5DS – otkrivaju frekvenciju treperenja izvora svjetla i prilagođavaju vrijeme fotografiranja u trenutku najviše svjetline čime se smanjuje efekt treperenja. Ova funkcija funkcionira pri frekvenciji treperenja od 100 Hz i 120 Hz i ima poboljšan algoritam za sprječavanje neispravne detekcije treperavog svjetla.

0%