4K videozapisi – EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Snimanje 4K 60p videozapisa

Prikovat ćete publiku za sjedalo vrhunskom razlučivošću.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF je tehnologija automatskog izoštravanja s prepoznavanjem faze utemeljena na senzoru i osmišljena za pružanje glatkog izoštravanja uz praćenje koje ima odlične radne značajke prilikom snimanja videozapisa te brzo automatsko izoštravanje prilikom snimanja fotografija u načinu rada prikaza uživo. Tehnologija koju je razvila tvrtka Canon idealna je za stvaranje efekata profesionalnog približavanja izoštravanja i zadržavanja objekta koji se kreće prema korisniku dobro izoštrenog uz zamućenu pozadinu – značajka svojstvena EOS videozapisima.

Brzina izoštravanja udvostručena je – od pet točaka modela EOS 7D Mark II do deset točaka modela EOS-1D X MARK II, omogućavajući brže i ravnomjernije prijelaze pri izoštravanju. Sada pokriva približno 80 posto područja senzora i radi sa svim objektivima EF, u svim uvjetima fotografiranja i sa svim načinima snimanja videozapisa.

Nevjerojatni EOS 4K 60p videozapisi

Iskustvo tvrtke Canon u DSLR videozapisima dosegnulo je vrhunac u modelu EOS-1D X Mark II, koji snimateljima videozapisa i dokumentaraca nudi mogućnost snimanja priča u zapanjujućoj 4K razlučivosti pri raznim brzinama sličica. 4K videozapisi snimaju se interno u DCI 4K standardu pri prirodnoj razlučivosti senzora od 4096 x 2160 (omjer 17 : 9) za vrhunsku oštrinu i kvalitetu.

4K radni proces za fleksibilnost može zahvaliti širokom rasponu brzine broja sličica u sekundi – 23,98, 24, 25, 29,97, 50 ili 59,94 fps. Iako se izoštravanje pri 4K inače smatra teškim, na modelu EOS-1D X Mark II jednostavno je i precizno uz Dual Pixel CMOS AF. Za interno snimanje preporučuje se CFast 2.0™ medij i EOS-1D X Mark II može snimati do 29 min. 59 s kontinuiranog 4K videozapisa pri bilo kojem broju sličica u sekundi.

eos-1d-x

Izdvajanje kadrova od 8,8 MP iz 4K videozapisa

Materijal prikupljen prilikom 4K snimanja, čak i pri 60 fps, može se također upotrebljavati i za izdvajanje fotografija od 8,8 megapiksela. Korisnik može gledati snimljeni materijal na stražnjem dijelu fotoaparata i izdvojiti određeni kadar. Ovo je idealno za objekte koji se brzo kreću kada je potrebno snimanje s velikim brojem sličica u sekundi ili za osobe kojima su potrebne i fotografije i videozapis visoke razlučivosti.

Videozapisi sa brzom izmjenom sličica od 120 p

Uz snimanje videozapisa u 4K kvaliteti, EOS-1D X Mark II može snimati i u Full HD kvaliteti pri 120 p ili 100 p. Iako brojni fotoaparati koji snimaju videozapise s visokim brojem sličica zaključavaju izoštravanje, EOS-1D X Mark II sadrži Dual Pixel CMOS AF za automatsko izoštravanje čak i pri brzini sličica od 120 p/100 p.

Videozapisi sa brzom izmjenom sličica snimaju se pri ¼ brzine kao usporeni videozapisi bez zvuka i vremenski kod računa se kao četiri sekunde za svaku snimljenu sekundu, s maksimalnim vremenom snimanja od 7 minuta i 29 sekundi.

eos-1d-x

HDMI izlaz

Nekomprimirani Full HD videozapisi od 4:2:2, 8-bitni, mogu se snimiti i putem HDMI izlaza1. Izlazni podaci zvuka također se mogu slati na HDMI priključak i moguće je praćenje i snimanje zvuka na vanjskom uređaju.

Uz to, putem HDMI priključka također se može priključiti vanjski zaslon za praćenje snimanja videozapisa, sa ili bez prikaza informacija o postavkama videozapisa na vanjskom zaslonu. U svrhu lakšeg praćenja moguć je i istodobni prikaz na LCD zaslonu fotoaparata i vanjskom zaslonu putem HDMI priključka.

14K HDMI izlaz nije podržan.

Ulaz za slušalice i linijski uzlaz

Na priključak za mikrofon moguće je priključiti vanjski mikrofon za snimanje zvučnog zapisa u stereo kvaliteti dok priključak za slušalice omogućuje provjeru glasnoće zvuka tijekom snimanja.

Uz podršku za širok raspon brzina broja sličica, brojne formate snimanja i dodatke za videozapise, EOS-1D X Mark II nudi profesionalne performanse za snimanje videozapisa koje značajno nadilaze one modela EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Daljinsko snimanje videozapisa

U kombinaciji s WFT-E8 Wi-Fi odašiljačem, pametan uređaj kao što je telefon ili tablet može se upotrebljavati za pokretanje / zaustavljanje snimanja videozapisa putem aplikacije Canon Camera Connect (iOS i Android). Nakon što se pokrene snimanje videozapisa, nastavit će čak i ako je veza između fotoaparata i pametnog uređaja prekinuta, primjerice ako za snimanje koristite bespilotnu letjelicu. WFT poslužitelj sada je kompatibilan sa snimanjem videozapisa i nudi sveobuhvatnije kontrole u usporedbi s aplikacijom Camera Connect.