Informacije o kompatibilnosti za kompaktne digitalne fotoaparate tvrtke Canon s funkcijom Wi-Fi

Kompaktni digitalni fotoaparati tvrtke Canon koji imaju tehnologiju Wi-Fi¹ pružaju mnogo načina za povezivanje te dijeljenje fotografija i videozapisa s drugim uređajima i putem interneta. Na ovoj stranici navode se potrebne specifikacije za svaku vrstu veze, kao i važne informacije o upotrebi funkcije Wi-Fi.

Tablica Wi-Fi kompatibilnosti

Funkcija Upotreba izravne veze
(npr. prilikom povezivanja na otvorenom)
Upotreba Wi-Fi pristupne točke
(npr. kada je uspostavljena veza s kućnom Wi-Fi mrežom)
Slanje snimaka na drugi fotoaparat tvrtke Canon
s funkcijom Wi-Fi
Dostupno kod svih modela tvrtke Canon s funkcijom Wi-Fi
Nije dostupno

Povezujte se i dijelite fotografije s pametnim telefonima ili tabletima, dodajte GPS lokacije ili snimajte udaljeno s mobilnog uređaja pomoću besplatne aplikacije Canon CameraWindow. Informacije o kompatibilnosti potražite na sljedećim vezama:Dostupno sa sljedećim uređajima:


Apple iOS mobilni uređaji


Android mobilni uređaji*

Dostupno sa sljedećim uređajima:


Apple iOS mobilni uređaji


Android mobilni uređaji

Dijeljenje s uslugama na mreži:
Facebook™
Twitter™ 

irista
Flickr™
Google Drive™
YouTube™
E-pošta
CiG Online Album

(dijeljenje na mreži zahtijeva pristup servisu image.canon)

Povezivanjem fotoaparata s bilo kojim mobilnim uređajem s podrškom za Wi-Fi dijeljenje internetske veze/mobilnu pristupnu točku

(Mobilni uređaji moraju imati pristup mobilnoj podatkovnoj mreži. Mogu se naplaćivati dodatne naknade.)

Dostupno kod svih modela tvrtke Canon s funkcijom Wi-Fi

Izrada rezervnih kopija na: 

irista
image.canon,
Flickr,
Google Drive,
računalo

(funkcija rezervnog kopiranja zahtijeva pristup servisu image.canon)

Povezivanjem fotoaparata** s bilo kojim mobilnim uređajem s podrškom za Wi-Fi dijeljenje internetske veze/mobilnu pristupnu točku

(Mobilni uređaji moraju imati pristup mobilnoj podatkovnoj mreži. Mogu se naplaćivati dodatne naknade.)

Dostupno**

Povezivanje s računalom s funkcijom Wi-Fi Nije dostupno

Dostupno

Ispis fotografija izravno s pisača kompatibilnog sa standardom PictBridge putem bežične LAN veze Dostupno*


Dostupno*

* Nije dostupno na modelima IXUS 510 HS i IXUS 240 HS.
** Nije dostupno na modelima PowerShot S110, IXUS 510 HS i IXUS 240 HS.

Dodatne informacije

Veze

Izravna Wi-Fi veza upotrebljava fotoaparat kao pristupnu točku s kojom se ciljni uređaj može povezati. Time se fotoaparatu omogućava povezivanje s drugim uređajima s funkcijom Wi-Fi čak i kada vanjska Wi-Fi pristupna točka nije dostupna.

Kada ne upotrebljava izravnu Wi-Fi vezu, fotoaparat mora biti povezan s Wi-Fi pristupnom točkom (npr. internetskim usmjerivačem kućne bežične LAN veze) kako bi mogao komunicirati s drugim Wi-Fi uređajima.

Iako ovi fotoaparati podržavaju povezivanje s pristupnim točkama za Wi-Fi, ne mogu se koristiti u bežičnim mrežama kao što su javni bežični hotspotovi koji zahtijevaju korištenje web-preglednika za provjeru autentičnosti.

Bežične podatkovne veze (uključujući Wi-Fi) mogu biti ograničene u određenim državama ili regijama. Upotreba značajke Wi-Fi mora biti sukladna zakonima i propisima države i područja u kojem se upotrebljava, što uključuje i bilo koja ograničenja vezana uz upotrebu elektroničke opreme.

Jednim slanjem može se poslati do 50 slika. Opcija automatske promjene veličine slike dostupna je ako nije potreban prijenos pune razlučivosti. Mogu se prenositi i videozapisi ako ne prelaze ograničenje trajanja od 2 minute.

Pametni telefoni i tableti

Dva su načina dijeljenja snimki s ovih fotoaparata s pametnim telefonima/tabletnim računalima:
A) Na zaslonu fotoaparata odaberite snimke koje želite dijeliti i kopirajte ih u galeriju fotografija na pametnom telefonu ili
B) Upotrijebite aplikaciju CameraWindow tvrtke Canon za pretraživanje sadržaja na fotoaparatu sa zaslona pametnog telefona i odabir snimaka koje želite spremiti u galeriju fotografija na pametnom telefonu ili prenijeti na mrežu (samo Android).

Aplikacija CameraWindow tvrtke Canon mora biti instalirana kako bi se fotoaparat mogao povezati s pametnim telefonom. Kako biste preuzeli aplikaciju i pronašli informacije o kompatibilnosti uređaja, posjetite:

Na pametnom telefonu sa sustavom Android (verzija 4.0 ili novija) i podrškom za NFC, aktiviranje funkcije NFC i dodirivanje pametnim telefonom oznake N (NFC) na fotoaparatu pokrenut će servis Google Play na pametnom telefonu. Kad se prikaže stranica za preuzimanje aplikacije CameraWindow,
preuzmite aplikaciju i instalirajte je. Nakon instalacije možete pokretati aplikaciju pomoću funkcije NFC.

GPS putem mobilnog uređaja

Moguće je dodati lokaciju fotografijama snimljenima kompaktnim fotoaparatom tvrtke Canon koji ima funkciju GPS putem mobilnog uređaja. Kako biste koristili ovu značajku, morate imati pametni telefon ili tablet s GPS modulom i aplikaciju CameraWindow tvrtke Canon. Pametni telefon/tablet može se upotrebljavati za praćenje lokacije dok snimate fotoaparatom. Nakon snimanja lokacije zabilježene pametnim telefonom možete uskladiti sa slikama u fotoaparatu koristeći Wi-Fi vezu.

Udaljeno snimanje s pametnog telefona

Fotoaparatom možete bežično upravljati pomoću pametnog telefona s udaljenosti do 5 metara, što je savršeno ako i sami želite biti na grupnim fonografijama s prijateljima i obitelji ili ako snimate divlje životinje. Jednostavno povežite fotoaparat i pametni telefon pomoću Wi-Fi veze i moći ćete upravljati zatvaračem, zumiranjem, bljeskalicom i mjeračem vremena, uz navođenje pomoću prikaza uživo u namjenskoj aplikaciji.

Prijenos na internet s fotoaparata

Kada je uspostavljena veza s mobilnim uređajem:
Neki mobilni uređaji, uključujući pametne telefone, podržavaju Wi-Fi dijeljenje internetske veze ili mobilnu pristupnu točku. To im omogućava dijeljenje mobilne podatkovne veze s drugim uređajima među kojima su i fotoaparati tvrtke Canon s funkcijom Wi-Fi. Funkcija trenutnog dijeljenja prilikom uporabe dijeljene internetske veze na fotoaparatu identična je vezi između fotoaparata povezanog s običnom Wi-Fi internetskom pristupnom točkom (pogledajte u nastavku). Dijeljenje internetske veze davatelj mobilne usluge može dodatno naplaćivati.

Kada je uspostavljena veza s Wi-Fi pristupnom točkom:
Za prijenos snimaka s fotoaparata na servise na mreži potreban je pristup Wi-Fi pristupnoj točki i servisu image.canon. Snimke će se spremiti u album na mreži u sklopu servisa image.canon, a veza za svaki novi album dodat će se vašem Facebook ili Twitter računu ili u tekst poruke e-pošte.
Prilikom dijeljenja na mreži Facebook može se odabrati hoće li se snimka spremiti samo na mreži Facebook, samo na servisu image.canon ili na oba mjesta.
Kada je odredište YouTube, videozapis će se prenijeti i spremiti izravno na vaš YouTube račun.
Fotografije možete slati i na svoje račune na uslugama irista, Flickr i Google Drive.

image.canon

image.canon je servis za dijeljenje fotografija i videozapisa na internetu. Pružajući do 10 GB kapaciteta za pohranu osobnih sadržaja, savršen je za pohranu velikog broja fotografija, čak i pune razlučivosti. Jednostavno sučelje omogućava korisnicima pretraživanje fotografija, stvaranje kombiniranih albuma fotografija i videozapisa u koje se mogu primati komentari od prijatelja te dijeljenje albuma izravno putem e-pošte i web-mjesta za društveno umrežavanje. Fotoaparati tvrtke Canon s mogućnošću Wi-Fi povezivanja koriste image.canon za pristup raznim web-uslugama kao što su društvene mreže i računi e-pošte izravno s fotoaparata.

Rezervna kopija na mreži ili na računalu (Image Sync / slanje putem poslužitelja)

Za rezervno kopiranje snimki pomoću funkcije za Image Sync ili slanje putem poslužitelja potreban je image.canon račun. Rezervne kopije odabranih slika mogu se stvoriti na mreži (pomoću usluga irista, image.canon, Flickr i Google Drive) i na namjenskom računalu.

Povezivanje s računalom

Fotoaparat se može bežično povezati s računalom kada su oba uređaja povezana s istom Wi-Fi mrežom (npr. kućni Wi-Fi usmjerivač). Prije uspostavljanja veze na računalo se mora instalirati računalni softver CameraWindow DC.

Ispis s fotoaparata

Fotografije se mogu ispisati bežično s fotoaparata na pisačima kompatibilnima sa standardom PictBridge putem bežične LAN veze, uključujući odabrane pisače SELPHY i PIXMA tvrtke Canon.


- Wi-Fi je naziv robne marke koji naznačuje certifikat za mogućnost međusobne komunikacije bežičnih LAN uređaja.
- Kompatibilni standardi za bežični LAN su IEEE802.11 b, g i n (samo u pojasu od 2,4 GHz). Infrastrukturni način rada (podržava WPS), način rada Ad-hoc. Zaštita: WEP, WPA-PSK (AES/TKIP), WPA2-PSK (AES/TKIP).
- Informacije na ovoj stranici ne vrijede za fotoaparat Canon Digital IXUS Wireless koji se pojavio na tržištu 2005.
Oznaka FLICKR registrirani je zaštitni znak tvrtke Yahoo! Inc.