KORISNIČKI GENERIRANI UVJETI I ODREDBE SADRŽAJA

Sviđa nam se vaša fotografija (“sadržaj”) i željeli bismo je prikazivati na kanalima društvenih mreža, e-biltenima i web-mjestima tvrtke Canon. Ako nam dopuštate upotrebu i isticanje vašeg sadržaja, Uvjeti i odredbe u nastavku određuju način na koji će Canon isticati vaš sadržaj.

Upotreba vaše fotografije za komercijalne svrhe
Ako budemo upotrebljavali vaš sadržaj, tvrtka Canon Europa N.V., registrirana na adresi Bovenkerkerweg 59, 1185 XB, Nizozemska i njezine podružnice, partnerske tvrtke i opunomoćenici (kolektivno, "Canon", "mi"ili "nas") koji ističu, upotrebljavaju i/ili prikazuju vaš sadržaj za komercijalne ili nekomercijalne svrhe, objavit ćemo vaš sadržaj i potpisati vas kao autora sadržaja na kanalima društvenih mreža, e-biltenima i web-mjestima tvrtke Canon.

Kako dolazimo do vašeg sadržaja
Canon do vaših sadržaja dolazi putem vaših objava na društvenim mrežama, a sadržaj nam putem platforme društvene mreže dolazi u obliku JPEG slike ili MP4 videozapisa. Sadržaj možda neće biti isti kao što je bio kad ste ga izvorno prenijeli na Instagram (npr., može biti komprimiran ili mogu nedostajati ugrađeni EXIF podaci). Sadržaj će se prikazivati samo na kanalima društvenih mreža, e-biltenima i/ili web-mjestima tvrtke Canon.

Zadržavate vlasništvo nad svojim sadržajem, ali nama dajete licencu
Zadržavate potpuno vlasništvo nad sadržajem, ali nama dajete ograničenu licencu za upotrebu i prikazivanje sadržaja. Canon zadržava pravo odlučiti, prema vlastitom nahođenju, hoće li ili ne prikazivati sadržaj na kanalima društvenih mreža, e-biltenima i web-mjestima tvrtke Canon. Ograničena licenca koju nam dodjeljujete globalna je, neekskluzivna, neopoziva, oslobođena naknada, prenosiva licenca za isticanje, upotrebu, reprodukciju, distribuciju ili prikaz vašeg sadržaja i za izradu izvedenica od materijala iz tog sadržaja. Kao i sa svim sadržajem koji se objavljuje online, neovisne treće strane ili krajnji korisnici mogu izraditi i distribuirati kopije sadržaja bez našeg znanja ili dopuštenja. Stoga ne možemo prihvatiti odgovornost za eventualnu upotrebu vašeg sadržaja od strane trećih osoba.

Ako upotrijebimo vaš sadržaj, potpisat ćemo vas
Dajete nam i pravo na upotrebu vašeg korisničkog imena, slike profila, pseudonima i/ili fotografije u vezi s upotrebom sadržaja. Canon vas može potpisati u vezi s upotrebom sadržaja u vidu osobnog identificiranja u vezi sa sadržajem, a mogli bismo ostaviti i poveznicu na vašu izvornu objavu iz koje smo sadržaj preuzeli, u mjeri u kojoj to konkretan kanal društvene mreže dopušta.

Vaša jamstva nama
Podrazumijevamo kako je sadržaj vaše autorsko djelo i njime se ne krše bilo kakva postojeća prava na intelektualno vlasništvo, uključujući između ostalih i autorska prava, prava trgovačke tajne ili bilo kakva druga ugovorna prava, kako ne sadrži elemente koji bi se u slučaju objavljivanja mogli protumačiti varljivima, uznemiravajućima, pogrdnima, opscenima ili koji krše bilo čija prava ili privatnost, bilo koji zakon ili propis. To znači kako trebate imati sva prava i pribaviti suglasnost svih trećih vlasnika prava iz vašeg sadržaja prije nego što nam ustupite licencu za njegovu upotrebu. Vlasnik prava može biti robna marka treće strane ili naziv tvrtke, osoba prikazana na sadržaju ili poznata građevina.

Canon podrazumijeva da imate sva potrebna prava za isticanje i upotrebu vašeg sadržaja koji nam ustupate te ste za njega dobili pristanak svih osoba ili robnih marki prikazanih u sadržaju. Canon ne može prihvatiti odgovornost za potraživanja trećih strana i/ili potraživanja zbog kršenja prava trećih strana uslijed upotrebe, prikazivanja ili isticanja vašeg sadržaja te će takva potraživanja trećih strana uputiti prema vama.

Trajanje
Ovaj ugovor počinje teći na datum na koji potvrdite kako Canon može upotrebljavati vaš sadržaj u skladu s ovim Uvjetima i odredbama i teče sve dok ga mi ne raskinemo. Raskid možete zatražiti pisanim putem, slanjem zahtjeva na adresu socialmedia@canon-europe.com

Mogli bismo vam se javiti
Možda vam se obratimo u vezi sa sadržajem, primjerice ako poželimo predstaviti vaš sadržaj na druge načine. Pristajete na to da vam se Canon ili imenovani zastupnik tvrtke može javiti putem službenih kanala društvenih mreža tvrtke Canon.

Zakonodavstvo nadležno za ovaj ugovor
Ovi Uvjeti i odredbe provodit će se pod nadležnošću zakonodavstva Engleske i Walesa, koje će biti nadležno i za sve sporove vezane uz njih ili upotrebu i prikazivanje sadržaja.