Podaci o tvrtki Canon Inc.

PDF s podacima o tvrtki Canon Inc.

Preuzmite podatke o tvrtki Canon Inc. Ltd [PDF 149 KB]

Poslovni profil: Tvrtka Canon Inc., sa sjedištem u Tokiju, Japan, svjetski je predvodnik u inovacijama i proizvođač rješenja za slikovnu obradu namijenjenih poslovnim subjektima i privatnim potrošačima. 1933. osnovana je tvrtka Kwanon, prva iz Grupe Canon, a nekoliko godina kasnije, 1937., osnovana je tvrtka Precision Optical Industry Co. Ltd, prethodnica tvrtke Canon Inc. Tvrtka danas razvija, proizvodi i prodaje širok asortiman strojeva za kopiranje, pisača, kamera, optičkih proizvoda te drugih proizvoda koji zadovoljavaju različite potrebe potrošača. Trgovačku marku Canon dobro poznaju i u nju imaju povjerenje pojedinci, obitelji te poslovni subjekti i industrijske djelatnosti diljem svijeta.

Poslovna filozofija – Kyosei: Poslovna filozofija tvrtke Canon obuhvaćena je pojmom Kyosei, koji označava život i rad u zajedništvu, s ciljem postizanja zajedničke dobrobiti. Ta je filozofija u temelju svih aktivnosti tvrtke Canon, od razvoja metoda održive proizvodnje do omogućavanja većeg izbora za potrošače.

Strateški prioriteti: Canon nastoji postići stabilan rast kroz brze transformacije, s ciljem da dospije među 100 najboljih svjetskih globalnih tvrtki. Ključnu ulogu u postizanju tog cilja igrat će diversifikacija u novim poslovnim domenama i proširenje na područja kao što su medicinska slikovna obrada, produkcijsko ispisivanje fotografija, mrežne kamere, profesionalna kinematografija i miješana stvarnost, kao i proširenje poslovanja kroz prilike za spajanja i akvizicije. Globalno proširenje putem tri regionalna sjedišta unaprijedit će strategiju tvrtke Canon povećanjem inovacija i proizvodnjom proizvoda bliže tržištu.

Financijski podaci: Konsolidirani neto iznos prodaje za tvrtku Canon Inc. za drugu polovicu fiskalne godine 2014. iznosio je 926,8 milijardi jena (9,2 milijarde američkih dolara ili 6,7 milijardi eura*).
*Iznosi u dolarima i eurima izračunati su iz iznosa u jenima samo kao informativni podatak za čitatelje, po tečajnim stopama JPY 101 = 1 dolar i JPY 138 = 1 euro za drugu polovicu 2014., što su približni tečajevi na deviznom tržištu Tokijske burze na datum 30. prosinca 2014.

Struktura tvrtke:Tvrtka Canon vjeruje da je ključ njezinog stalnog uspjeha osnivanje zasebnih odjela za razvoj, proizvodnju i prodaju u svakoj regiji svijeta.

Uz približno 194.000 zaposlenih diljem svijeta, Canon ima podružnice za proizvodnju i marketing u Japanu, Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, Aziji i Oceaniji te globalnu mrežu za istraživanje i razvoj s tvrtkama sa sjedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi, Aziji i Australiji.

Glavne aktivnosti Grupe Canon

Poslovna jedinica za uredske proizvode: Uredski mrežni digitalni višefunkcijski uređaji, mrežni digitalni višefunkcijski uređaji u boji, osobni mrežni digitalni višefunkcijski uređaji, uredski kopirni uređaji, kopirni uređaji u punoj boji, osobni kopirni uređaji, laserski pisači

Jedinica za produkcijsko ispisivanje: Tintni pisači za velike formate, digitalni produkcijski pisač

Poslovna jedinica za potrošačke proizvode: Digitalni SLR fotoaparati, kompaktni digitalni fotoaparati, izmjenjivi objektivi, digitalni videokamkorderi, tintni višefunkcijski pisači, jednofunkcijski tintni pisači, slikovni skeneri, oprema za emitiranje, kalkulator

Industrijska i druge poslovne jedinice: Oprema za poluvodičku litografiju, oprema za LCD litografiju, oprema za snimanje medicinskih slika, oftalmološki proizvodi, magnetske glave, mikromotori, računala, praktični terminali, skener dokumenata

Izrada i proizvodnja: Proizvodni postupci u tvrtki Canon neprestano se razvijaju, kao dio nastojanja tvrtke da kupcima pravovremeno isporučuje proizvode visoke kvalitete. Kroz reforme kao što su ćelijska proizvodnja i automatizirana proizvodnja tvrtka Canon usmjerena je prema inovacijama u sustavu proizvodnje u svakoj fazi postupka - nabavi, proizvodnji i distribuciji. Canon nastoji ostvariti i pozitivan utjecaj na okoliš, nabavom ekološki prihvatljivih dijelova i materijala te kroz učinkovitu distribuciju.

Tvornica Toride, osnovana 1961., odgovorna je za proizvodnju uredskih proizvoda za obradu slike za tvrtku Canon, uz primjenu jedinstvenog ćelijskog sustava proizvodnje, uvedenog prije približno 14 godina.

U ćelijskom sustavu proizvodnje eliminiraju se postupci na pokretnoj traci, a mali timovi radnika, ili ćelije, sastavljaju proizvode od početka do kraja. Broj operacija koje izvodi svaki od radnika ovisi o razini vještina svakog pojedinca. Ovaj način proizvodnje pomogao je u održivom povećavanju učinkovitosti proizvodnje, a omogućava i fleksibilnost u određivanju količina proizvodnje.

Istraživanje, razvoj i tehnologija: Tvrtka Canon posvećena je najmodernijem istraživanju i razvoju kao sredstvima stvaranja jedinstvenih, zaštićenih proizvoda. U fiskalnoj godini 2013. tvrtka je u istraživanje i razvoj uložila je 306,3 milijarde jena, što iznosi 8 % iznosa prodaje. U 2013. godini, tvrtka je stekla 3825 patenata* u Sjedinjenim Američkim Državama, što je smješta na treće mjesto među svim korporacijama. To je bila 28. uzastopna godina otkako se tvrtka Canon svrstava u prvih pet primatelja patenata u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pet jedinstvenih pogona iz tvrtke Canon za slikovnu obradu predstavlja tehnološki temelj svih trenutnih proizvoda tvrtke Canon, a stvoreni su kroz objedinjavanje niza tehnologija razvijenih tijekom povijesti tvrtke Canon:

Pogon za snimanje slika – visoka rezolucija i visoka kvaliteta slike za objektiv, senzor i tehnologije obrade slika

Pogon za elektrofotografiju – tehnologija elektrofotografije leži u srži laserskih pisača i uređaja za kopiranje koji su ocijenjeni kao najbolji u svijetu

Tintni pogon – sposoban za proizvodnju mikroskopskih kapljica tinte, dimenzija od jedne pikolitre (trilijunti dio litre), što omogućava čak i proizvodnju DNA čipova

Pogon za fotolitografiju – tehnologija izlaganja poluvodiča tvrtke Canon objedinjuje vrhunske značajke optičke tehnologije i tehnologije ultrapreciznog pozicioniranja

Pogon zaslona – tehnologija ravnih zaslona sljedeće generacije donosi slike visoke kvalitete na velikom zaslonu, uz malu potrošnju energije

Dodatne informacije o globalnim operacijama Grupe Canon potražite na adresi www.canon.com.

*Izvor: američki ured za patente i trgovačke marke; izračunato na temelju priopćenja o ukupnim tjednim količinama.